Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-10-2004, 11:17   #141
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Ja miałem kilka sytuacji po których odechciało mi sie grac

1) Chciałem bardzo tanio kupic dragon hammera no wiec gostek z thais napisal ze sprzeda mi za 1k... no dobra pisalem zeby przyszedl do Ab(jestem w Ab) pisal ze wysle poczta. Wiedziałem o złodziejach wiec powiedzialem ze nie. On powiedzial ze wyslal i rzada kasy. Nie wiedzialem wtedy ze parcel w depo sie pojawia ( w depo nic nie mialem). Po ostrej rozmowie przyszedl do Ab dalem mu 500gp na dobry poczatek poszlismy na poczte bo mowil ze bna poczcie sie odbiera paczki.Przed poczta wylogowal sie z moimi 500gp.... To akurat moja głupota była

2) Wczoraj poszedlem z kolega do kopalni na dwarfy. Jest jeden ide na niego a tu dwóch kolesi na dwarfa wybiega. Ja w battle szukam dwarfa (niezłe zamieszanie było) klikam na dwarfa a tu w sekunde zmienia mi cel na 12 sorca... (Ja mam 7lvl) i dostał za 25... White skull nade mna i drze sie ze jestem PK, krzycze miss click sorry miss click a on leci za mna i wali z Fire Balli (za 10 ) az w koncu puscilem pare (nie mam czarow leczacych ani runow) i deada mam...

Hallabard jest offline   Odpowiedz z Cytatem

-->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-10-2004, 02:01   #142
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Huh... zostałem dzisiaj zabity trzy razy . Poszedłęm sobie na lwy, bo chciałem zebrać trochę żarcia. Chodzę sobie po pustyni. Widzę jakąś wysepke. Myślę - podejdę zobacze. No i stado skorpionów na mnie. Chciałem się bić, ale doszedłęm do wniosku, zę lepiej uciekać, bo nie mam antidote. No jasne. Jak skończyło siedziałanie trucizny (zostało mi jakieś 10 hp) musiałem spotkać ze cztery lwy. Zgadnijcie co sie stało . No ale uznałem, że pustynia jest mało uczęszczanym miejscem, więc postanowiłem wrócić po backpack. Oczywiście nie udało mi się wbić na serwer. Po około dwunastu godzinach doszedłem do siebie i znowu zaczęłem grać. Pozabijałem sobie troche amazonek, walkirii, wild wariorów i doszedłęm do wniosku, że mogę spróbować czegoś z minos archerami. W międzyczasie robiłem runy. Miałem prawie cały bp. Do tego doszło trochę kasy. Szukałem minosów, ale nigdzie nie mogłem ich znaleźć. Doszedłem do jakiejś skały na której siedzi taki olbrzymi pająk. Postanowiłem się wrócić i iść na roty. Spotkałem minosy. Kilka zwykłych a przy nic 3 guardy. To dla mnie za duzo! Jednego jakoś za***ałem i doszedłem do wniosku, że czas na ucieczkę. No i żeby było fajnie złapały mnie lagi. Oczywiście umarłem. Pełen nadzieji na odzyskanie bp szybko wbiłem się na serwer i biegiem do miejsca w którym zostałem zabity. Oczywiście wszystkie minosy były na miejscu. Zabrałem szybko bp i biegiem! Zostało mi tylko 70 hp. Biegnę przed siebie, nie patrzę gdzie. No i fajna sprawa! W ekran w*******a mi się w c*** zwykłych minosów, chyba z pięć guardów (plus te, co mnie goniły), ze trzech magów. Nie minęło więcej niż dziesięć sekund, zanim pojawił się napis "You are dead". Chwilę potem kolejny napis oznajmiający, że jestem o lvl niżej. Nic tylko iść i się za***ać. Pewnie jutro znowu będę grał . Jak na razie jestem wściekły. Od takich sytuacji to dopiero przestaje się chcieć grać.
Buniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2004, 19:02   #143
Użytkownik Forum

Ojczul's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Smutny

robie sobie runki mam juz 10hmm i 10pustych przez pomylke dalem atak na kolesia na 10 trenowalem na bugach nagle jakis pallek na 46z redskulem mnie wali muwilem muj blad itp zabil mnie wendka tarcza runy poszly sie ***sc
Ojczul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2004, 18:33   #144
Użytkownik Forum

Vegefa Ziom's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju

Vegefa Ziom ma numer GG 6128566
Domyślny

A ja powiem oryginalnie Mi się odechciało grać po tym jak sprzedałem chara... Tym bardziej mi się odechciało grać jak dowiedziałem się, że mój kolega z rl sprzedał swoją za 700zł(50 royal palladyn)... mowę mi odebrało i już narazie nie gram.
Vegefa Ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2004, 20:52   #145
Użytkownik Forum

Ganwille's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: GdaŃsk Zainteresowania: wędkarstwo Liczba postów: 2800 Specjalizacja: Połów ryb drapieżnych

Ganwille ma numer GG 1392055
Domyślny

A ja zobaczyłem gościa otoczonego guardem, valkirią i 3 amazonkami. Chciałem mu pomoc, kilkoma hitami zabilem guarda...(i co później się okazało)summonowanego guarda:/
Koleś się wkużył i zabił mnie jednym strzałem z sd...i po plate legsach, a na Galane 12 lvl to było coś...
stary 22-10-2004, 21:41   #146
Res
Zbanowany

Res's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: gdansk

Res ma numer GG 4405964
Domyślny z innej beczki:P

a mi sie odechciewa grac od tego ze szlem na blood herb quest i spotkalismy zlurowanego gsa(abilismy ale szef gildii malo nie padl ) a obok tegoo znalazlem JA cialo a w nim knight armor
juz nie chce sie grac co?
Res jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2004, 21:53   #147
Użytkownik Forum

zwiastun ciemnosci's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności

Stan: Na emeryturze
zwiastun ciemnosci ma numer GG 1923014
Domyślny

kiedy mialem 28lvl sorcem koles mnie zbil do 3 hp za nic jakis pk zwialem mu spokojnie lecz zaatakowal mnie dwarf soldier i dostalem od niego z kuszy i padlem a koles zabil dwarf soldka i mail moj loot przestalem po tym grac
na 2 miechy a potem moje 2 chary zniknely i chyba sie powiesze
zwiastun ciemnosci jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2004, 22:46   #148
Użytkownik Forum

Mc macio's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'

Stan: Aktywny gracz
Świat: Astera
Mc macio ma numer GG 5146998
Smutny NOOOBs NOOOBs NOOOBs

Nie........... po tej akcji juz nie gram ta postacia. Schodze sobie normalnie w carlinie pod cmentarz na trole. Zabijam kilka. Potem przypaletal sie jakis nooob zbral mi looty, potem ja zabilem mu trolla. Chlopak zaczal mnie atakowac i fartem ucieklem. Zadny zemsty wrocilem po chwili z full zyciem, tamtego nie ma ale jestjakis inny, bijemy sie ja mam czerwone zycie on zolte i zaczyna mi zastawiac wejscie. Jezu znowu fartem odkopalem i ucieklem. Wychodze z cmentarza a tu przy przy wyjsciu dwoch nooobow zamyka drzwi i jeden wali z luku a drugi czrami.... no i dead 4 w tym dniu...
Przez takich ****** odechciewa sie grac w te gre...
tych dwoch ostatnich (bo ich zapamietalem) to Xusorob i Druid fera

Ostatnio edytowany przez Mc macio - 29-10-2004 o 22:59.
Mc macio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2005, 15:56   #149
Użytkownik Forum

Toowreck's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Wawa

Świat: Morgana
Poziom: 37+
Poziom mag.: 46
Domyślny

ej wezcie ludzie wyluzujcie ja tez sie troche przejmowalem jak dedalem pierwsze kilka razy
a teraz mi to juz wali
ja sobie ide na spearmanach kolo thais a tu lurniety fire devil.... 4 kratki zdazylem odbiec i mnie nie bylo... akurat mi sie uhy skonczyly j uz wracalem
i to malo... wypadlo mi: dragon shield, dragon hammer, plate armor, dark helmet no i jakis gowniany amulet i kasa zbp ale sie w****ilem ale szybko odrobilem
walnalem desert questa i jest joł potem mnie pk dednal to sie wpienilem i sam poszedlem pkowac no i loocik niezy bp hmmkow bp blank runek z 500 gp i jakies tam drobiazgi typu morning star

teraz gram palkiem i jest spoko... mialem 8 lvl i dista 42 mysle sobie zasoluje dsa.... a tu lag i ooops You are dead. hehe ale sie nie przejmuje takimi rzeczami juz wali mi to i wam tez powinno

cya in tibia
stary 30-01-2005, 16:17   #150
Użytkownik forum

Mokonak's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Szczecin

Mokonak ma numer GG 2468806
Domyślny

Mnie sie odechciało grać po dwuch shakowaniach
Mokonak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2005, 17:06   #151
Użytkownik Forum

Sheverish's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Silanah
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 36+
Skille: 80+/80+
Poziom mag.: 6+
Domyślny Mnie..

Mnie po prostu krew zalewa jak sobie przypominam jak po treningu wracałem cały happy skille zaskoczyły i wiedząc nie wiedząc miałem 75 zycia,fluidy i ihy dawno sie skończyły a 3 ml dopiero szedłem w ciemnosci a tu nagle na mnie fd wyskoczył....You death..wypadł mi c arm warty koło 22 k
stary 30-01-2005, 19:30   #152
Użytkownik Forum

Tede Maedhros's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2005
Lokacja: Kraków

Domyślny

Moze moj przypadek nie zostal opatrzony takimi stratami jak poprzednie ale byl.....troche niefortunny bo zginalem 2 razy z kolei.
Otuż razem z nowo poznanym(przyjacielem) ubijalismy trole w podziemiach carlin nagle na drodze stanal nam jakis palek dwa lvl lepszy ode mnie .Moj wspanialomyslny kumpel wpadl na pomysl ze go strzaskamy ,a ja glupi sie zgodzilem pierszy go zaatakowlem a kump stal i sie smial ,nie mialem zadnych szans z palkiem i zaczalem uciekac nagle wpadlem w slepy zaulek .Palek jak palek stanal sobie w przejsciu i zaczal mnie nawalac z luku.Wiedzialemm ze nie mam juz szans to prubowalem mu po angielsku powiedziec ze mu dam zgroje jak mnie pusci -on chyba nie znal angielskiego.
Jak juz mnie zabil chcialem sobie zarobic toche i odrobic skilli i poszlem do kanalow na 2 roztw. weszlem do znajomego kanalu i zaczalem rabac rozt.
Szybko sie zorientowalem ze zycia mi za szybko ubywa i zobaczylem ze nie ma mojej zbroi i tarczy!!!Chcialem zwiac a tu ktos stanal na miejscu od liny. Ledwo zywy prosilem go zeby sie ruszyl ,a on zamiast mi pomogl roztwormom.
Tede Maedhros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2005, 15:46   #153
Rafcio11
Guest

Brak ikony Mnie...

Mnie zabił Master of eternie na Eterni jak sama nazwa wskazuje. Od tego czasu odechciało mi się grać. Od tego czasu gram na Harmonii i nazywam się Rasubaw.(poprzednio nazywałem się'Ralfik z PL')
  Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2005, 16:26   #154
Użytkownik Forum

Koronowany rycek's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
Wyślij wiadomość przez ICQ do Koronowany rycek Koronowany rycek ma numer GG 10231901 Adres Jabbera do Koronowany rycek
Domyślny

:/;/;/;/;/;/ Pomagalem Dla Kumpla Wyjsc Dezerta W***alem Sie W Dziire Kolo Mnie Wyropowal I Po Drugiej Stronie Byl Fire Mailem Od H.. Uhow Padlem Bo Myslalem Ze Nie Ma Wyjscia Patrze Dzisaj Na Filmiki I W Tej Samej Sytuacji Koles Sie Znalazl A Wyszedl Bo Treba Bylo Jednego Destry Fielda Oddalem Eq Moemu Kumplowi Wszystko Poszlo Sie ***ac Ehh..... Dobrze Ze Mam Druida Wienc Jakos Sie Nadrobi
stary 31-01-2005, 21:56   #155
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny

Mnie sie odechciało grać jak... trenowałem se z kolegą w najlepsze skille UP i to fast i przychodzi jeko kumpel z gildii i on sie patrzy my do niego siema (cały czas trenowaliśmy) a on mnie hity za 100 - 150 ded 3 ciosach i kumpel powiedział to szefowi gildii i rezwalili goscia chyba ze 20-30 razy i dali mi jeqo eq ale se wracam do depo z nowym eq i znowy ten gosciu on mnie kill i wypada mi bp z nowymi itemami i FS
stary 31-01-2005, 22:09   #156
Użytkownik forum

Elrendell's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Łódź

Elrendell ma numer GG 2324079
Domyślny

Mi sie ostatnio zdarzylo moim Uh makerem (lev 11) gdy robilem runy w poblizu Thais na wyspie.Nalowilem sporo rybek i innego papu i robilem sobie uhy,gdyz tu nagle i niespodziewanie zjawia sie koleszka (chyba jakis sorek na 20ktoryms o ile dobrze pamietam,SWE oczywiscie ) i zaczyna cos po szwedzku pier....c a ja mu nie nie kumam i ze PL,no to on zabral mi ryby i cale papu (bo lezalo sobie na trawce ) no i ja mu wale : FUCKER!! i on dal logouta...minelo troche czasu robilem dalej runy i lowilem nowe papu,gdy przyszla jego qmpela i gada: What did u say to(zapomnialem jak sie ten...nazywal) no i potem wali z hmm ja sie uham ale padlem
ale kiedys skopie jej dupe (byla mas sorc kolo 40 )
Ale to to bylo nic,najgorzej bylo moim knightem(lev24) podczas treningu z kumplem przyszla i obuz nas zasiekla wypadl mi fs nastepnego dnia zasiekla nas drugi raz
pozdrawiam pamietajcie to tylko gra
Elrendell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 13:04   #157
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Willy The Dark Druid
Mnie sie odechciało grać jak... trenowałem se z kolegą w najlepsze skille UP i to fast i przychodzi jeko kumpel z gildii i on sie patrzy my do niego siema (cały czas trenowaliśmy) a on mnie hity za 100 - 150 ded 3 ciosach i kumpel powiedział to szefowi gildii i rezwalili goscia chyba ze 20-30 razy i dali mi jeqo eq ale se wracam do depo z nowym eq i znowy ten gosciu on mnie kill i wypada mi bp z nowymi itemami i FS
Jak cie mogl zabic jezeli grasz na Celescie swoja jedyna postacia (tak pisze w sygnaturce), a Celesta to swiat Non-Pvp?
Kwaki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 04:41   #158
Użytkownik Forum

Chomikvader's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2004

Domyślny

Wiekszosc z was twierdzi ze grac sie odechciewa po deadzie. Mi tak samo, a za to jak skoczy adrenalinka bo spadam do red przez nieuwage, bach UH i wsyztsko ok. Fajnie tak sobie czasami prawie zginac (btw. mam tylko 1 zgona - zlurowany GS w domku tego kolesia od postman quest )
stary 02-02-2005, 14:04   #159
Użytkownik forum

Ognisty paladyn's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: ...:::Bydgoszcz/Niemcz::..

Profesja: Paladin
Gildia: --===--
Świat: Hiberna
Poziom: 25
Skille: 70/51
Poziom mag.: 13
Ognisty paladyn ma numer GG 6435383
Domyślny Nooby na Hibernie

Odechciało mi się grać, gdy je..ny Sir Maximonias (uważajcie na niego) oskarżył mnie o kradzież głupiego HMM. Trenowałem sobie na nim dist i łowiłem rybki, a on tam robił se runki. Koło nas stał jakiś jego kumpel, przynajmnej tak mówił. On dał na ziemie HMM-ka (oczywiście nie koło mnie). Ja się wogóle nie ruszyłem do niego, a HMM zniknął. Zaczął mnie napieprzać z Force strike, a że byliśmy na party ne dostał czachy. Ja napisałem żeby przestał, a on na to "OK srry" , ok pewnie miss cclick albo nie tan spell, ale patrze znowu atak, to ja wyłączyłem party a on na mnie. red hp, panika, ale na szczęście przyblokowali go a ja zdążyłem do dep wskoczyć. Powiedział do mnie ze ukradłem HMM, co jest absurdem . Zażądał żebym oddał albo hunt. No to oddałem dupkowi je....mu ten HMM i mam spokój
Ognisty paladyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 16:46   #160
Użytkownik forum

Tiro's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Toruń

Tiro ma numer GG 3803805
Cool

A ja soibe spokojnie łowie rybki i robie UHy no i tak czekam aż sie zregeneruje mana odszedłem na chwile zjeść kanapke wracam DED. plecak UHow , kilka drobiazgow ktore mialem przy sobie i 3k ze sprzedazy poprzedniego bp z runami poszly sie **** a do tego lev i skile
Tiro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania