|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Już śniłem świadomie i uważam, że: | |||
Świadomy Sen daje lepszy efekt niż jakikolwiek narkotyk. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
105 | 44.68% |
Narkotyk jest lepszy od Świadomego Snu. |
27 | 11.49% |
Nie brałem, nie mam porównania (możesz nie zaznaczać nic). |
103 | 43.83% |
Głosujących: 235. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#321 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() sorry za offtop ale muszę postawić na swoim
![]() @Shanhaevel Podpis z dedykacją dla Ciebie :* ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#322 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 06 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2008
Lokacja: Konin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
|
![]() ja mam jeszcze 1 pytanie do osób bardziej zaawansowanych ;p jeśli coś mi się przyśni, coś normalnego typu spacer po lesie albo gra w piłkę to jak mogę uzyskać świadomość skoro nie jestem w stanie zapanować nad tym co robię? aha i jeszcze jedno, często gdy miewam sny widzę swoją postać z góry lub z innej perspektywy ale nie z os.1 (z oczu) ktoś wie jak to "naprawić"?
![]() wyżej opisałem sen, który przytrafił mi się 2 dni temu, stałem na hali i rzucałem w nauczyciela piłkami, robiłem to tak jakby z własnej woli, i w pewnym sensie miałem nad tym kontrolę. ale gdy skapłem się, że to sen chyba za bardzo się podnieciłem i się obudziłem xD próbowałem zasnąć w tej samej pozycji i kontynuować ten sen ale odniosłem porażkę ^^ od wczoraj ćwiczę na poważnie ![]() pozdro
![]() |
#324 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() @up
tak jesteś w stanie jeśli tylko zrobisz wtedy test wytrzymałości... i prawdopodobnie nie jestesmy w stanie zapanowac nad tym z jakiego ujęcia widzimy swój sen aa i jeśli jeszcze raz poczujesz, że masz we śnie kontrolę to zacznij się kręcic wokół własnej osi i pomyśl o miejscu w którym chciałbyś się znaleśc : ) tak po prostu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() Polecam Ksiazke Kopydłowskiego - Świadomy sen, po przeczytaniu mialem w pierwsza noc LD i pamietalme 6 snów...
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2008
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Flis Apola
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 15
Poziom mag.: 9
|
![]() Ja tak jakoś od niedawna zapamiętuje kilka snów, ale o LD to mogę tylko śnić.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Nie ma uniwersalnej metody, która byłaby skuteczna dla każdego. Musisz sam poczytać o metodach i poeksperymentować, która najbardziej Ci odpowiada. Ostatnio edytowany przez vuxes - 19-02-2009 o 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: Mińsk Mazowiecki
Gildia: Sinestesia
Świat: Aster/Aurea
Poziom: 100
Skille: 92/90
![]() |
![]() Hmmm
Szukałem tego. Śniłem pare razy świadomie ale przez przypadek : o
"Jeżeli możesz stać w tłumie fanów muzyki trance , liczących 20000 osób z podniesionymi rękami w górze i tego nie czuć , to jest coś nie tak z tobą , a nie z trance'm" -Signum- http://steamcommunity.com/id/kosmatykocyk Zachęcam do Gry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Ze dwie noce temu chyba miałem LD. Śniło mi się, że jestem w jakimś biurowcu, nikogo tam nie było, tylko ja. W pewnym momencie pomyślałem "kurde. Zaraz się skończy ten sen." I mam dwie hipotezy co do tego co było dalej:
1) Sen się urwał, a ja kontynuowałem go w swojej wyobraźni. 2) Miałem świadomość. Pomyślałem, gdzie chce iść i tam poszedłem. I jeszcze, byłem pewny, że w każdej chwili mogę otworzyć oczy i zakończyc sen. I niestety tak się stało. ![]() Ktoś moga mi to wyjaśnić? PLAX!!1!
Ostatnio edytowany przez FlisApola - 14-03-2009 o 19:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Guest
|
![]() A ja muszę się wręcz 'pochwalić', że rzadko kiedy nie mam świadomego snu. Nie jest to takie fajne, jak mogłoby się wydawać. Kiedy śnisz, że jedziesz/lecisz czymś i kiedy upadasz, to na 'rl' się budzisz - przynajmniej u mnie tak jest.
Ma to jednak swoje dobre strony, o dziwo podczas jednego ze snów nauczyłem się łapać płaszczyzny w poi i kręcić fire staffem zza plecami. Wiem, brzmi śmiesznie, ale musicie uwierzyć na słowo. Sny pamiętam wszystkie, zazwyczaj są to 2-3 podczas każdej 'sesji'. Jedyne, czego nie ma w moich snach to dźwięk. A, w świadomy sen zawsze wprowadza mnie muzyka do snu. Nie rock, pop, techno czy coś w tym stylu. Raczej jazz, muzyka klasyczna, muzyka Zimmera, Howarda Shore'a, czy ścieżki dźwiękowe z Fight Club itd. Co jak co, ale po ścieżce dźwiękowej z ,,Eyes wide shut" (zwłaszcza utworu, który leci podczas obrzędów w tej dużej posiadłości) są niewyobrażalnie ciężkie schizy. Może Wam to jakoś też pomoże? No to tyle w tej kwestii, nie lubię świadomych snów. |
![]() |
![]() |
#331 |
Użytkownik Forum
|
![]() To mi odpal trochę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2008
![]() |
![]() Siema wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ps. postaram sie pisac tutaj na temat przebiegu moje calego cyklu i w miare mozliwosci pomagac ![]()
![]() |
#333 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mam juz za soba pierwszy sukces
![]() najpierw obudzilem sie w srodku nocy po zakonczeniu sie pierwszego snu i od razu go zapisalem nastepnie obudzilem sie juz normalnie i zapisalem kolejny sen ![]() oby kolejne dni byly tak samo lub bardziej udane ![]()
![]() |
#334 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
|
![]() Z wczorajszej nocy na dzisiaj mialem dwa OOBE swiedne uczucie nawet lepsze niz LD
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: W domu
Imię: Spirit Collector
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pocket Aces
Świat: Antica
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
|
![]() Mam pytanie ... czy jeśli akurat ja doznam tego paraliżu i będę miał duszności (czytałem że czasem występują), to czy jeśli będzie mi się zdawać że nei mogę oddychać to jest ryzyko aby moje prawdziwe też nie oddychało i żebym się udusił? Bo chcę spróbować LD tylko właśnie tego się boję ;D
![]() |
#336 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() My też sięchętnie przekonamy, jesteś chętny na próbę? :>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Użytkownik Forum
|
![]() A próbujcie, tylko uważajcie, bo są potwierdzone ofiary 'paraliżu sennego'. Podobno umiera się powoli w męczarniach, nie możesz oddychać, ani się ruszać.
Ukryty tekst:
![]() |
![]() |
#338 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jakie są wg. was najlepsze (czyt. najskuteczniejsze) TR bo do wczoraj używałem do tego zegarka na rękę ale przestałem go nosić...
ja potrafię tak potrafić... Ostatnio edytowany przez Dajah - 17-03-2009 o 22:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja zawsze, po spojrzeniu na zegarek, wizualizuję sobie, że lewituje. Jak lewituję - sen.
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
![]() |
![]() Dziś postanowiłem odwiedzić stary temat:
Dziś wstałem o 5:00 rano, żeby się poduczyć. O 5:45 zakończyłem naukę i położyłem się do łóżka. Postanowiłem spróbować świadomego snu. Kiedy leżałem już w łóżku na plecach z zamkniętymi oczyma zacząłem odliczać do 30 a następnie otwierałem oczy na 2-3 sekundy. Podobno po którymś otwarciu oczu można być już w śnie. Po jakimś czasie, gdy leżałem w bezruchu i tak sobie odliczałem otwierając oczy co 30 sek. zacząłem odczuwać mrowienie w całym ciele. Z tego co wiem oznacza to, że mózg zakłada na nasze ciało ''klatkę''. Po jakimś czasie zaczęły wkradać mi się jakieś myśli i niestety zasnąłem mając normalny sen. Nigdy dotąd nie miałem świadomego snu. Tylko np przestawałem czuć ciało lub odczuwałem jakieś mrowienie i pod powiekami jakieś hipnagogi się kształtowały, ale nie umiałem wytrzymać do końca. Czy byłem już na dobrej drodze do uzyskania świadomego snu? Opis techniki: -kładziemy sie do łóżka (zawsze jakiekolwiek efekty otrzymywałem leżąc tylko na plecach więc radzę właśnie tę pozycję) -oczyszczamy umysł ze zbędnych myśli, możemy też rozluźnić mięśnie napinając na chwilkę od stóp każdy mięsień -odliczamy od 1 do 30 (czas można sobie regulować) -otwieramy oczy na 2,3 sek -następnie znowu odliczamy do 30 -otwieramy oczy I tak do świadomego snu. |
![]() |
![]() |