|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2009
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() Siema,
Wiem że takie pytania są meczące ale naprawde mam taki dylemat. Nie moge sie zdecydowac dlatego proszę o pomoc: Tak jak w temacie Sorcerer czy Druid. Posiadam PACC. Co biore pod uwage: 1. Szybkosc expienia ( chce jak najszybciej wbić jak najlepszy lvl ) 2. Sila uderzenia na lvl 40+ Chodzi mi o expienie solo. Prosze o nie krytykowanie, a o pomoc. Pozdrawiam. Ostatnio edytowany przez lachu543 - 09-03-2009 o 21:32. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2008
Lokacja: Habbite a thais...
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Celesta
|
![]() Druid i mag są podobnymi profesjami. Różnią się tylko czarami (np. exevo flam hur u maga, exevo frigo hur u druida) i robią inne runy (np. paraliże u druida, SD u maga). Obiema postaciami tempo expienia solo jest podobne. W wyborze profesji kieruj się "głównym żywiołem" druida/sorcerera.
Zalety Sorcerera (według mnie) w porównaniu z Druidem: - możliwość robienia SD oraz silniejsze UE (w moim odczuciu) Zalety Druida (według mnie) w porównaniu z Sorcererem: - możliwość robienia paraliży/ava~/icycle
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A Ty kogo byś polecił ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2008
Lokacja: Gdańsk / Danzig
Gildia: NIC
Świat: Morgana
|
![]() Druid , w razie wbicia wysokiego levela będziesz częściej brany na Hunty z powodu leczenia
![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
|
![]() Zważając na użyteczność paralyze - druid
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2007
|
![]() Jak to na non-pvp drut będziesz grany na hunty z jakimiś kumplami itp.
exura sio, mas exura xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A druidem w miare szybko wbije 40-50lvl ?
I ile mniej wiecej kasy do tego lvla trzeba wydać na mlvl ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @
Stan: Niegrający
Imię: Crystal Parrot
Profesja: Elder Druid
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() 200k na softy i 10k co 4h -.-
A tak na serio to sobie policz... wymagana ilość spalonej many do xx mlvl przez xxx many na runę - 1 runa = 10gp + kasa na grzybki - 1k za 100; 1 grzybek = 236sek regeneracji = 236 many. Co do wyboru prof. to wg mnie druid jest bardziej uniwersalny - expi nim się solo bardzo dobrze, a na huntach zarabia tak dobrze jak naj - w końcu dzieli się z nim lootem gdy jest tylko siocherem ![]() btw. sorc ma więcej czarów do PvP, aczkolwiek nie jest to ważny argument, gdyż druid ma terra wave z którego równie mocno bije ps. Co do expa - moim druidem na 41lvl bez waste i z profitem wyciskam ponad 30k/h, więc w miarę szybko się nim expi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @
Stan: Niegrający
Imię: Crystal Parrot
Profesja: Elder Druid
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
![]() btw 80 many nie robi różnicy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Gliwice
Świat: Hiberna
![]() |
![]() @up
Albo nie grałeś nigdy profesją magiczną, albo grałeś i miałeś w 3 dupy kasy. Jakie Ty pierdoły gadasz, to się w głowie nie mieści :/. Aaa i Twoim druidem na 41lvlu 30k/h, jak to jest SZYBKO, to widać jesteś pro.. Na BB island byś miał 75-80k/h, poszedłbyś zrobić lootbagi dla kasy i znowu na BB island. I nie pierdziel głupot. Sorry za offtop, musiałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2008
Imię: Krejzi skeejter
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Bierz sorca sorca sorca. Lepsze zywioly (energia, ogien), silniejsze tansze i praktyczniejsze UE, mozliwosc robienia sdkow ktore zawsze ktos kupi, Vis hur ktory faktycznie sie przydaje nawet przy expie, rozga na energie.. to wszystko sie przydaje, na paccu nie ma mocnych na energię. Druid na swoich zywiolach duzo gorzej wychodzi, i ma slabsze czary.. sio i paraliże tego nie wynagradzają. Nawet jestes w dupe bo inni sobie bija z sd a ty tracisz na paralize mane. Lepiej niech paralize robi ktos za ciebie.
zgadnij czego juz nie gram... Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota Rone epso-82 rp max/deleted za bota zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2007
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
Zgadzam sie z Decade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2009
Świat: Empera
|
![]() lubisz expic solo, pvp, wieksze obrazenia bierz sorca
w teamie, non-pvp, sio mas res itp to druid |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2009
|
![]() Nie bierz druida bo będziesz kolejnym dzieckiem apdejtu bo każdy wybiera tą profesje, pamiętaj że to sorcerer na wyższym levelu jest lepszy do solo expienia, oczywiście na początku jest nim trudno, częste waste to normalka. Zawsze jaki ci kasy będzie brakowało możesz porobić sd. Wybieraj sorka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bym raczej polecil msa na 50lvl wyciagalem z bonusem 225k/h na workerach wiec wiesz
![]()
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? |
![]() |
![]() |