|
|
#21 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Harmonia
|
Mleko można kupic u Normy od ostatniego(?) update, bo jest potrzebne do naszego questu
![]()
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera ![]() (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
|
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Kapłan Preclanski
Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
|
Heh. Jak mi powiesz po co armii minosów mleko, nie będę miał nic przeciwko.
|
|
|
|
#23 | |
|
Użytkownik Forum
|
http://tibia.wikia.com/wiki/Chronicl..._Vol._IV_(Book)
Cytuj:
Gdzieś jeszcze jest książka mówiąca o tym ze mag przygotowuje magiczne mleko. Oczywiście tyczy się to kontynentu, jednak na rooku także jest mleko na respie pojedynczego mino, więc apetyt wszędzie mają na to samo ![]() Jednocześnie wyjaśnimy dlaczego to mleko na rooku jest, bo na razie jest dostępne z questu, i oficjalnie podaje się że jest niepotrzebne.
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera ![]() (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Użytkownik Forum
|
Minotaury długo siedziały w ukryciu przed atakiem w ogóle się nie ruszając, a mleko wzmacnia kości i ma dużo witaminy D. Ok?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Użytkownik Forum
|
Odnośnie filmu.
Ktoś na pewno zarzuci mi dziś że podmieniłem sprite. Jeśli wszystko jest tak jak myślę, będę potrzebował dzisiaj ze 3 osoby z grupy w grze do udowodnienia autentyczności booka. Dam wam po 2 książki, czarną i brązową. Podacie mi je kolejno by sprawdzić czy nie mam zamienionych sprite. Czarną zamienię wam na shorta, a moja zostanie ciągle w plecaku. Ale to dopiero wieczorem okaże się czy to się uda.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice
Stan: Niegrający
Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Poziom: 69
|
A mam pytanie czemu na Twoim filmie jak napisales hi Amber odpisala 2 razy to samo pod rzad a jak ja pisze tylko raz?
edit Juz wiem tak sie dzieje jak sie ma wlaczoną karte npc czy cos tam nie wazne sory
![]() Mój film ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HNKcb85_Tu0 Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło Ostatnio edytowany przez Morderff - 02-03-2009 o 14:10. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
Z checią bym to udowodnił
Daj znać jezeli potrzebujesz pomocyA jak nie to i tak powodzenia
Autobiografie Rookstayer'ów - bo to my tworzymy klimat Solucje do questów znajdujących się na Rookgaardz'ie Island of Destiny - miejsce wyboru profesji Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 02-03-2009 o 21:14. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Imię: Ameriov Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
@Res
Eno zarzekałeś się niektórym, że gdybyś ją dostał do ręki to byś ją zawinął. Trochę by to podpadało. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
hmm? Kurde przy Tasace, fakt, no to odpadam
![]()
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik Forum
|
@Morderff
Popatrz na czas, rozmawiałem z nią wcześniej. Filmik zrobiłem z Resem i Morderfem. Troszke nie skumali ocb, i jakość na u2b tak siadła że nie ma co publikować. Nie mam na razie więcej czarnych booków dla Amber. Może za prę dni powtórzymy akcje. Na tą chwilę jestem zdziwiony ze na forum ludzie wierzą.. za prosto idzie ![]()
|
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
Znalazłem chwilę na przeczesanie całego tematu z wkrętem
![]() I jeśli można miałbym taką małą sugestię (pisałem już o tym Lesiowi na PW), otóż jak wiemy jest kilka osób na tym forum niezwiązanych z "grupą wkręt" a znających fabułę i klimat Rookgaardu na wskroś, do tego dochodzą dzieciaki z botami. Więc pomysły takie jak, quest na spike sworda czy z "ukrytym" miejscem pod wyspą odpadają. Zaraz zwęszą nieprawdę. Lesiu napisał: Cytuj:
Jako że nikt jeszcze nie powiedział co jest w książce moja propozycja jest następująca: Nawiązanie do ludzi Starego Rookgaardu np Mandrid Cropwell'a , był to jeden z rodu Cropwellów, większość książek w bibliotece na Rookgaardzie jest jego autorstwa. Któregoś razu podczas przeszukiwania wyspy natrafił na coś co go całkowicie zmieniło, oszalał. I tu w tą historię można wstrzelić się z książką, była ona pamiętnikiem, zgubionym przez kogoś i odnalezionym przez Orki czy Minotaury. Możemy ciągnąć to dalej poprzez rozmowy z NPC'ami, przecież mogą one stać się dostępne dopiero po tym jak ktoś posiądzie książkę. Starzy NPC'e tacy jak Cip Obi czy Al mogą powiedzieć co nieco o ekscentrycznym mistyku, nie widzieli go osobiście ale słyszeli opowieści innych mieszkańców. I żeby uwiarygodnić historie dodajemy kilka faktów, po przeanalizowaniu treści wygląda na to że autorami pamiętnika są 2 osoby a nie jedna. Druga pisze o Mandrizie jak o swoim dziadku, co wskazuje nam na Ferdur'a Cropwell'a, który to przecież był przyłapany na tym iż usiłował wskrzesić swojego dziadka. Przeszkodził mu w tym jakis "oddany żołnierz króla", i tu wstrzeliwujemy się my - żołnierz to Dallheim. Ogólnie w tym quescie nie chodziłoby o Spike Sworda czy o Mino Maga - zbyt banalne i jak ktoś "zna potencjalne rozwiązanie" szybko się zorientuje. Chodziłoby o grób Mandrida i to co z nim zostało pochowane, coś co uczyniło go szalonym. Gdzie ten grób może być? A czemu nie ciało na kamieniu na pacc? Dallheim po dłuższym namawianiu może nas na to nakierować. Co o tym sądzicie "koledzy w zbrodni"? Jeśli będzie trzeba zawszę będę mógł to rozwijać. Bazować na tym co znane. Oczywiście treść książki mogę napisać ale po polsku ktoś kto zna angielski perfekto musiałby przetłumaczyć. Zawsze można podać fragmentami treść i niech ludzie na forum rozmyślają. W ten sposób wszyscy będą kryci, będzie można się wytłumaczyć, że to taki rozbudowany event, i dla najbardziej aktywnej osoby załatwić np fajny przydomek na forum ![]() I jak? Mój skill w Mistrzowaniu Gry chyba nie zardzewiał? ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() Klocek-Clan "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Kapłan Preclanski
|
<Otwiera szeroko otwór gębowy i wybałusza patrzałki>
Genialnie, pod warunkiem, że w książce jest opisane coś, co minosy starają się odkryć/zdobyć. To by tłumaczyło dla czego Sheng miał książkę. Królu ty mój zloty, bierz się do roboty ;]
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik Forum
|
Dobra, jako iż od początku nie byłem za robieniem jakiegokolwiek wkrętu, a caly 'projekt' na moje oko 'leży i kwiczy', to kończę z tym zabawę.
Trochę pomogłem, jak chcecie to kontynuować to przekażę komuś/wam pałeczkę.. powiedzcie tylko jak. Największe niedowiarki uwierzyły w istnienie booka, więc lepiej chyba być nie może. Sorry ale robić z siebie idioty nie mam ochoty, a sam nie będę tego kontynuować bo po prostu mnie to nie bawi.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Kapłan Preclanski
|
Ktoś na pewno to przejmie, o ile zorganizujesz 'wyjazd z miasta' albo inny 'remont5' związany z tym że znikasz z forum na jakiś czas i oddajesz komuś książkę.
Z resztą, chwilowe wyciszenie sprawy jest dobre ;]
|
|
|
|
#35 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
|
Mogę przejąć, mnie i tak nie obchodzi, czy zostanęzbesztany, czy nie.
|
|
|
|
#36 |
|
Użytkownik Forum
|
Bosz, teraz dopiero nasze grono rookgaardzkie się pokazało w temacie z książką, nie ma co, poziom piękny reprezentują.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice
Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Poziom: 69
|
To co teraz robimy w końcu?
![]() Mój film ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HNKcb85_Tu0 Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|