![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Myślenie wyszło z mody?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2009
Lokacja: W Pudełku
Imię: Tadek
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 15
Skille: 66/56
Poziom mag.: 7
|
![]() Zależy na czym, zależy od skilla. Ja raczej stawiam na bronie 2 ręczne - waste jeżeli chodzi o hp ale szybciej potwora można ubić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2008
Lokacja: Olsztyn
Imię: Thust Evan
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() Bronie 2-hand są dobre na potworki które należało by szybko zabić ze względu na obrażenia magiczne jakie zadają, np. smoki obrażenia z łapy są tak żałosne że expienie 1-hand bronią to wrecz porażka (no chyba że ma sie je na 3 - 4 hity ;p)
Bronie 1-hand są lepsze na potworki które zadają obrażenia z łapy (i to dosyć wysokie) ponieważ shield (tarcza) ściagnie właśnie kilka pkt z obrażeń na właśnie tarczę. Mam nadzieję ze zrozumiałeś ![]()
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Np 60 knight wali z
Heroic Axe 44 ataku jednoręczna albo dragon lance 47ataku dwuroczna z czego sie lepiej oplaca walic >?< Np dragi Ostatnio edytowany przez Pablooftibia - 23-03-2009 o 16:47. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() a z czego się bardziej opłaca walić na wyższym lvlu, hellforged axe 51 atk czy avenger 50 atk? jak widać jednoręczna broń lepsza, i w dmg lepiej wyjde i w defie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Cytuj:
Avanger, ma 50 ataku i 38 defa, czyli najwiecej ataku ze swordow powszechnie dostepnych i obrony troche lepiej jak mms. Szkopul, ze tylko jednego potwora mozna blokowac i nie rosnie shielding. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA
Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() Cytuj:
Kiedyś to była duża różnica jak knightem na 30lvlu miało się do wyboru fire axe - 38atk lub d-lance - 47atk. Przy obecnych wymaganiach lvlowych to imo 2ręczne nie mają za bardzo sensu, chyba że do pk. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Na niskim lvlu też lepiej z tarczą i 1h latać, w końcu na niskim lvlu nie expi się na czymś mocnym tylko wybija masowo jakieś gówienka, a tu shield jak najbardziej wskazany. No i zawsze skill rośnie jak się używa tarczy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2008
Lokacja: W domu(?)
Świat: Refugia
Poziom: 112
Skille: 80+
Poziom mag.: ?!
|
![]() Ktos up powiedzial, ze uzywanie 1 recznej broni na draga to glupota. Wkurzyl mnie, bo mam knighta na niskim lvl (37, poki co) i w bicie go z 1 handa jest o wiele oplacalniejsze niz z 2 h! Z tarcza obrywam z lapy max. 30, bez tarczy nawet do 75-85. Jesli je*nie mi z tej lapy pare razy, to na samej exurze go nie ubije i musze wastowac potiony. Za potiony kasa mi sie nie zwroci, bo loot raczej bywa mizerny. Bilem go z 2 handa i mialem takie waste na 1 dragu ze bania mala. Stracilem jakies 8 potow, z czego bijac z 1 h stracilem max 3-4. Widac roznice? No wlasnie.
Topic: Moim zdaniem jesli expisz na potworach slabszych (cyce itp.) to spokojnie z 1 handa+tarcza. Jezeli expisz na potworach ktore raczej wala z magii (np. beho) to bierz 2 handa. Ale nie widze sensu kupna broni dwu-recznej skoro i tak wiekszosc osob expi na potworach ktore bija w zwarciu. Edit: Dla wyjasnienia chodzi mi o draga. Ostatnio edytowany przez Emlo666 - 04-04-2009 o 10:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Topic na magikuf 2h aka dragon na cyce minotałry i inne smiecie 1h Eazy.
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? Ostatnio edytowany przez Mosted - 04-04-2009 o 11:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA
Imię: --
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() Jak już pisałem, to nie ma sensu. Kiedyś w tibii, jak na ~30tym lvlu miałeś do wyboru d-lance i f-axe które atakiem się o 10 różniły to warto było się zastanawiać. A teraz przy tych wymaganiach lvlowych broń 2h ma z reguły o 2-3 atk więcej, więc uzywanie tej broni praktycznie na czymkolwiek, a tym bardziej kupowanie jej zupełnie mija się z celem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Js czy sov/emerald jest duzo drozszy od avengera wiec wnioski wyciagnij sam
najlepiej zostac przy mistic blejdzie i avengerze imo
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? Ostatnio edytowany przez Mosted - 04-04-2009 o 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() Uwarzam ze sie oplaca kupowac takom bron, ale to chyba tez zalkerzy od skila postaci. Ja mam durzy skil wienc mi sie oplaca, ale nie wiem czy inneym by siem oplacalo bo jak majom malky skil no to moze im sie nie oplacac. wiec to wszystko zalerzy od skila. Ja mam duzy skil, wiec wiecie, mi sie oplaca.
ale o co w ogole kapuuu (hodzi) w tych skilach. bo ja mam duzy skil i nie wiem jakom bron kupic, ale wy jak macie maly skil to może sie orjentujecie w tej tibji? Pozdrawiam was serdecznie, moi drodzy neo przyjaciele ze swiatu tibi i innych fajnyh gier jak metiin. ale siem rozpisalam, czy tam rozpisalem kurcze nie wiem czy mam pisac nze jestem dziefczynom czy hlopcem. Pozdrawiam was serdzecznie, mam nadzieje ze bedzie nam sie milo wspolzylo w swiecie tiibi. uf, ale sie rozpisalam no to pozdrowiaonka ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
btw. czemu wszyscy knighci to takie żydy? sorc/druid wastuje/wychodzi na 0 cały czas... knight profit prawie że non-stop a mimo wszystko na byle hydra hunt on musi mieć siochera bo jak sam sie będzie leczył to wyda kilka k na potki, a nawet nie pomyśli że ms wyda w tym samym czasie 10x więcej... po prostu jak widzie dzisiejszych knightów to ręce opadają... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @up Zazdrość? Ja ani nie wybociłem ani nie kupiłem postaci, jak do tego się ustosunkujesz? Sorc 10x więcej wyda na hydrach niż knight? jestem zaskoczony. Ostatnio edytowany przez boniedwa - 05-04-2009 o 20:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2008
Lokacja: W domu(?)
Świat: Refugia
Poziom: 112
Skille: 80+
Poziom mag.: ?!
|
![]() Mi sie nie zwraca z samej kasy jesli siedze na dragu. Raz na jkais czas lootnie cos wiekszego. Razto dragonka, raz Woi, ale raczej wiecej ni 0.5h na dragach nie siedze bo to strata czasu i waste potow na moim skillu. Raczej jak juz expie to na Poh cyclops i Efie, z czego zwraca mi sie waste z samych chociazby itemow i kasy tez mam nie malo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
mimo wszystko lubię wziąć jakiegoś rp i posiedzieć na hydra island;p @up a ja mam z samej kasy profit ~3k/h+itemy
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2009
Imię: Nath Teran
Świat: Celesta
Poziom: 143
|
![]() Dziwi mnie ze jeszcze nikt nie zwrocil uwagi na to, ze przy uzywaniu 2-recznej broni nie wpada shielding. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze uzywanie przez dluzszy czas 2-recznej broni powoduje duza roznice pomiedzy sword/axe/club-fightingiem a shieldingiem. Dlatego ja wole uzywac 1-recznej broni. Jezeli komus nie zalezy na shieldingu i nie ma duzo gp, to moze uzywac 2-recznych broni, ale jesli tak nie jest, to radze isc w 1-reczne.
|
![]() |
![]() |