|
|||||||
| Notki |
| Rookgaard Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę |
| Pokaż wyniki sondy: Czy TR jest potrzebny moderator? | |||
| Tak |
|
14 | 77.78% |
| Nie |
|
4 | 22.22% |
| Głosujących: 18. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
|
Chyba nie trzeba tłumaczyć. Jeżeli dużo osób będzie na "Tak" można napisać petycję, lub coś w tym rodzaju.
To pisałem ja, Marcin bez 24. __________________ Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 28-03-2009 o 00:20. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
No oczywiście, że jestem za. Choć ostatnio jakby mniejszy syf się robi i Tompior nadąża...
Na razie. Tak czy siak na przyszłość się przyda. |
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
|
9:0 dla "Tak", chyba odpowiedź jest przesądzona. Piszemy petycję, czy coś w tym rodzaju?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
Jeżeli uważasz, że się to uda to spróbuj. Masz moje poparcie, choć nie ukrywajmy Tompior wywiązuję się ze swoich zadań.
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
|
Mam poparcie 9 dobrych, zasłużonych użytkowników. Tompior i reszta może i się wywiązują, ale nie ukrywajmy - TR to jedna wielka kopalnia flame'ów i spamu. Jeżeli masz na głowie jeszcze parę innych działów, to jest to trochę trudne do ogarnięcia. Ja nie mówię, że się nie starają.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
|
Marcin, Ty im już tak nie słodź^^.
Petycja- czemu nie. Choć od ostatnich wyborów nie minęło b. dużo czasu więc nie wiadomo co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master Tusk
Gildia: Infernal Majesty
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
|
Ja jestem na nie, zaczną się dopiski typu "nie liż dupy", ocena postu po dopisku moderator a nie po treści, jakieś przekomarzania się itp...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Moderatorów jest tutaj po prostu ZA MAŁO. 3 aktywnych ma pilnować forum, na którym jest 170k ludzi? Jakim cudem?...
Jestem ZA, lecz uważam, że nic z tego nie będzie... Administracja nie widzi problemu, nawet uświadamianie nie pomaga.
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
|
Po wypowiedzi premiera nasunęła mi się myśl- a kogo wy widzicie na stanowisku moderatora TR?
Bo ja jakoś wystarczająco "neutralnego" kandydata nie znam. Z jednej strony dobrze, jeśli modem byłby ktoś przesiadujący normalnie na TR, z drugiej jednak każdy kto tam postuje ma zwolenników i wrogów więc zawsze będzie grupka- czasem nawet dość spora- ludzi którym nowy mod się nie spodoba. @down Tak, ma być skuteczny, ale nie może być też odbierany zbyt negatywnie... edit: Więc pytam wprost- Kogo widzisz na stanowisku nowego moda? Ostatnio edytowany przez Ameriov - 13-02-2009 o 23:32. |
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
|
Nowy mod nie ma się podobać, ma być skuteczny.
@up Na forum chyba nie ma aktualnie moderatora neutralnego, każdego ktoś lubi, a ktoś nie.
To pisałem ja, Marcin bez 24. __________________ Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 13-02-2009 o 19:12. |
|
|
|
|
#11 |
|
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
Ja jestem za nie. Mimo wszystko: że moderatorów jest za mało, że ich ktoś nie lubi, że tamten dał mi bana i jest be ;< itd. Rookagaard to dział taki sam jak każdy inny i tak naprawdę, to nie ma tutaj najwięcej spamu. Wyjdźcie poza granice forum "Tajemnice Rookgaardu" i zobaczcie jak na przestrzeni kilku minut zmieniają się działy "Zdjęcia", "Filmy", "Inne", "OWiON"... W każdym z nich jest więcej spamu. W "Tajemnicach Rookgaardu" być może jest jedynie więcej newbie... Co jakiś czas ujawnia się osoba pragnąca zdobyć sławę robiąc kiepski fake ze Spike Swordem. Również zdarzają się osoby, które zobaczyły na ziemi kawałek błota i wiążą go z odkryciem wszystkich zagadek Rookgaardu. Ale pomyślmy... Czego wymagamy od dzieci? Tacy będą się zdarzać zawsze - bezwzględu na to czy moderatorem jest Tompior, czy ktokolwiek inny, który będzie moderować tylko "Tajemnice Rookgaardu". Wtedy zacznie się nagonka na nowego moderatora, że "sobie nie radzi", co wcale nie będzie prawdą... Oświećcie mnie jeszcze, co zmieni osobny moderator dla tego działu? Nikt z nas nie jest robotem i nie będzie siedział 24 godziny na dobę, aby kontrolować to co się dzieje na forum. Tompior sobie daje świetnie radę. Popatrzcie, że jest 3 aktywnie działających moderatorów, a ogarnęli syf po tym, jak był strajk i nie narzekają na to co się dzieje teraz. Poza tym Tibia jest tylko grą i zawsze nie pozostanie. Mentalności ludzi nie zmienisz tym, że dostaną parę punktów karnych na forum. Inni, inteligentni użytkownicy tego forum będą spokojniejsi? Heh, wystarczy się w to aż tak nie angażować. Przeszkadzają wam? Raportujcie... Poza tym... Mamy już tutaj własny zakątek na forum... Czego chcieć więcej? Mądrości dla ludzi? O tak... Przydałoby się...
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Super ogarniają. Toż spam nawet w dziale "regulamin" jest. Nikt oczywiście na raporty nie reaguje...
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
|
Bo po co, skoro lepiej przeglądać Hyde Park, prawda?
|
|
|
#15 |
|
Prezes Supportu
|
Ale wy nie rozumiecie jednej rzeczy... Co da nowy moderator? Tematy i tak będą się pojawiać i tak. Ludzi nie powstrzymacie. Będzie wszystko kasować? I co to zmieni? Od tego właśnie jest forum, żeby się wypowiadać, zakładać nowe tematy. Było? Być może... Wiele rzeczy na forum było i wiele będzie jeszcze powtarzanych, niezależnie czego to dotyczyło... Bo w każdym temacie najłatwiej jest odpisać "Było...". A co to zmieni? A może akurat ten temat będzie tym, w którym zapanuje porządek, podsumowanie i konkretne dowody? Jeśli nie to trudno, nic na to nie poradzisz.
A jeśli chcecie postępować wg algorytmu "Nowy temat -> Było -> Kasuj" to po co nam forum? Wstawmy zamiast niego wielki opis każdej rzeczy znajdującej się na Rookgaardzie, z legendą/mitem/czymkolwiek innym... Wyjdzie na to samo... Odpowiecie: "Chcemy dyskusji na poziomie". Znajdź ludzi na poziomie, zaproś ich na konferencję na GG. Wy naprawdę wiele oczekujecie... Mamy tutaj, w grupach nasz mały cichy zakątek. Przyjmujmy tych, na których nam zależy, którzy "coś" sobą reprezentują. Czego chcieć więcej? Własne forum, spokój, brak nowych użytkowników bez naszej zgody... Jak dla mnie wystarczająca alternatywa dla TR, z których jedynie możemy wyciągnąć to, co wartościowe. Ostatnio edytowany przez Kshaq - 19-02-2009 o 15:19. |
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
|
Wierz mi, wiele. Sam byłem moderatorem/administratorem Rookgaard.pl to wiem, jak to jest. Może i ludzi nie powstrzymamy, fakt. Ale mozna spróbować spowolnić (nie zwalczyć) szerzący się spam o jednym i tym samym bełkocie. Widzsz temat, gdzie pochodzi z 3 lat, widzisz posty, które są samymi offtopicami, raportujesz, dwa dni później widzisz ciągle nowe posty na nim. Nie uważasz, że to olewanie obowiązków? A tu naprawdę potrzebny jest ktoś, kto się ZNA na rzeczy. My też liczymy na to, że coś wniesiemy do tego forum. Ktoś nie chce? Nie zmuszamy.
A forum grupy to tylko mały forumik, gdzie możemy wypowiadać się prywatnie, nie tak w TR, gdzie ktoś zobaczy i beble na lewo i prawo (nawet i górę i dół).
|
|
|
#17 |
|
Prezes Supportu
|
Oczywiście, ale tak samo wygląda sytuacja w innych działach. My sobie akurat najbardziej upodobaliśmy TR, bo jesteśmy Rookstayerami. A inni? Nie którzy nie wychodzą poza Mainland lub inne fora i mają takie same odczucia co do tego. Nas jest może ewentualnie więcej, tych którzy naprawdę interesują się TR. Ale tak jest w każdym dziale... Jeśli już to każdy dział powinien mieć własnego moderatora, co jest na T.pl raczej nie do zrealizowania, patrząc na to, że po ostatnich wyborach doszło TYLKO 3 moderatorów na całe forum.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
|
To jest żałosne, że muszę prosić nieaktywnego moda by skasował temat w którym panuje totalny debilizm. Pomijam fakt, że nikt (nie wiem, czy założyciel dostał, czy nie) nie dostał warna, choć karmiono tam trolla. Moim zdaniem potrzebna jest zasada żelaznej ręki. Raz robisz czystki, trzymasz dyscyplinę przez tydzień i można odpuścić, normalnie działać.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
|
Skoro są wybory, to temat już nieaktualny. Czekamy na wyniki.
|
|
|