|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2009
|
![]() Nie no nie mam czego się wstydzić tylko kompleksy robić sobie z powodu tej gry. No to teraz żeś napisał. Grałem wieloma profesjami, i wiele razy na różnych serwerach osiągałem różne levele jednak w dalszym ciągu odkrywałem nowe w niej ciekawostki. A co do tego co napisałeś, zę na 50 lvl Ciebie doganiał to może dlatego, że mam czysty i płynny net i osobiście gwarantuje ci co możesz sprawdzić zakładając bohy na 37 lvl i 38 lvl i poznasz różnice.
mam 10 mb neta i 3gb ram. I to wstydze się najbardziej powiedzieć Ostatnio edytowany przez magicznypietras - 14-05-2009 o 19:08. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: B-ce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deras Arim
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 80+
Skille: 10+
Poziom mag.: 17
|
![]() Chciałem tylko wiedzieć czy masz ten 20 lvl czy wbiłeś chociaż 50. Trudno jest się wypowiadać o czymś nie mając o tym pojęcia. To tak jak by ktoś nie umiał pływać i uczył kogoś innego. Z niektórych twoich wypowiedzi można było wywnioskować, że nie znasz się na tym i tyle, o żadnych kompleksach nie pisałem.
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2008
Profesja: Sorcerer
Świat: Furora
|
![]() http://tibia.wikia.com/wiki/Paralyze
i skończ z tym paralyze u palla... Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Iluzionistaa - 14-05-2009 o 20:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2008
Stan: Niegrający
|
![]() O Twoim doświadczeniu w grze, mówi chociażby:
- paralize dla paladyna - orc berserkery groźne dla 30 levela - knight, nie mogący się wyexurować z ataku GS'a A co do waste potionów: na wyższych levelach, knight dysponuje takimi ilościami pieniędzy, że kilka backpacków UHP w "te czy wewte" nie robi mu prawie żadnej różnicy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zauwaz, ze jesli mowimy o ciaglym expieniu, to te kilka k na godzine wiecej po jakims czasie urosnie do miliona albo wiecej.
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() W zasadzie dyskutowaliśmy o waste potionów w pvp, a to nie zdarza się u knighta na tyle często by stanowiło problem. A co do expienia, to oprócz bardzo wysoko poziomowych knightów, raczej nie używa się GHP/UHP, bo knight zwyczajnie jest w stanie wyleczyć się exurą/exaną mort.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() aha dziękuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: Poland
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najmocniej Przepraszam. Tak zgadza się to prawda, paralyze najwidoczniej są niedostępne już palkowi. Wydawało mi się, że może to używać, być może było tak ale w poprzednich wersjach Tibii przed updatami. I tym lepiej dla druida ponieważ według mnie druid to najsilniejsza profesja ze wszystkich ale jest to tylko moja uwaga. Dlaczego? a no znam odpowiedź na to pytanie. 58 Ed jest wstanie rozpracować nawet 100+ Każdej innej profesji włącznie z druidem. Znam sposób aby to zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2009
Lokacja: Kopenhaga
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Ty znasz sposob na wszystko,
A na serio prawie all co napislaes to jede wielki BULLSHIT. Prosze abys przestal pisac bo to nie ma zwyczajnie sensu i tylko osmieszasz sie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na Twoja odpowiedź odpowiadam Ci tym samym:
A na serio prawie all co napislaes to jede wielki BULLSHIT. Prosze abys przestal pisac bo to nie ma zwyczajnie sensu i tylko osmieszasz sie. Jeśli nie bullshit miało być to co wyżej napisałeś to najwidoczniej jedynie co ma sens to to co napisałeś wyżej i to nie Ty się ośmieszasz tylko inni. A ja Ci mówie jesteś niczym i nikim. Co więcej swoje zdanie na temat knighta już przedstawiłem. Jest pare jeszcze innych uwag wartych zaznaczenia, ale co mialem do napisania to napisałem. Więc jak dla nie ten temat może już być zamknięty lub otwarty dla tych, którzy jeszcze chcieli by coś dopisać od siebie. Dziękuje to wszystko. Ostatnio edytowany przez magicznypietras - 15-05-2009 o 20:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bez przesady. ale 58 ed jestem wstanie zdziałać pare manewrów. Manewr, który prezentuje 58 Ed dotyczy maxymalnie 80 Kine i 90 palla, ponieważ pall ma przeważnie gorszy shield od kiny zarówno jak armor, prócz tego, że jednak Shielding Knight tak naprawdę trzyma w obydwu rękach a pall tylko jednym. Chyba, że spotkam się z pallem z assasinkami i to już znacznie utrudni sytuacje.
Jednak jest pewien sposób, który rozegrać można już drutem gdzieś tak od 80 lvl przeciwko nawet 120 kinie lub palkowi a nawet można go wykorzystać przeciwko magicznym profesjom i to na wyższych lvl. Jednak szanse powodzenia tej sztuczki szacuje na około 35% biorąc pod uwagę, że owy sposób może zwyczajnie zemścić się na osobie, która próbuje go wykonać. Sposób jest prosty, trudny do wykonania lecz możliwy przy odrobinie wprawy: A mianowicie Lurujesz potencjalnego przeciwnika na Edron na grim reapera. Jest w tym troszke wycieczki ponieważ trzeba przecisnąć się po drodze przez kilka przeszkód jednak wszystkie profesje w porównaniu do kiny mogą spokojnie przejść sobie na niewidce przez Hero Cave czego knight już w tym momencie nie ma. Schodząc po schodkach na grim reapera najlepiej by było gdyby nie był on już zlurowany pod schody ponieważ znacząco utrudni to sytuacje, oczywiście na wejście utamo vita. Nie będe się rozpisywać a raczej dam do myślenia. I tutaj schodzicie z BP Paralizek, BP Uhów, i BP Wild growthów, (inna wersja magic walli), idziecie w głąb jaskini spodziewając się po drodze Grima. Oczywiście bierzemy pod uwage to, że stale jesteśmy ścigani i napastowani przez kine. Schodząc na doł włączamy Utani Hur bądź granke aby wzbić się w czasie bo to on pełni tutaj istotną role. W momencie gdy w battle tylko wynurza się Grim Reaper, momentalnie paralizujemy kine i utani granką prześcigamy go jak najszybciej za jego tyły. Zdezorientowany kina przez moment niewie co się dzieje, są to cenne sekundy w których prześcigamy kine i tunel zastawiamy Krzakami. (Adito grav vita). Knight zostanie poddany próbuje wytrwania, ponieważ grim reaper jest wstanie zadać naprawdę mocne hity dochodzące nawet do 1000. Przez Krzaki kontrolujemy Grim Reapera uhami, którego knight będzie próbował zniszczyć. Co więcej samemu można doprawić z SD ale myśle, że BP Uhów spokojnie załatwi sytuacje. Gdy zbliża się moment kiedy Krzaki zaczną znikać a dzieje się tak po momencie 20 sekund bodajże, my już w tym momencie przygotowanego mamy Walla najlepiej ustawić go za wczasu troszkę wcześniej niż po 20 sekundach aby upewnić się, że knight nie ucieknie ponieważ najprawdpodobniej będzie już stał koło wali z wciśnietym guzikiem do góry, aby postać momentalnie ruszyła do góry w strone uciekły zaraz w momencie zniknięcia wala. Szczerze mówiąc na całą akcje wystarczy tak naprawdę jedna runka Paralyze, jeśli umiejętnie się z niej skorzysta. Dalej wystarczą już tylko uhy aby leczyć Grim Reapera. Knight staje się bezradny nawet na tym lvl przeciwko Grimowi tym bardziej, że jest on pod wpływem stałego leczenia. Najprawdopodobniej Knight, próbować będzie uciec z nim w dół aby umożliwić nam leczenie go, dlatego, wale stawiamy również z tyłu za nimi. Knight otrzyma tak silne straty, że nawet jeśli w jakiś sposób wyjdzie z tego i dotrze do schodek i wejdzie na góre, dalej możemy dobijać go Sd-kami i przy okazji knight jest w pułapce ponieważ aby się wydostać znowu musi przejśc przez gąszcz Demon skeletonów, priesstesów itd... My natomiast na spokojnie załatwiamy całą sytuacje na niewidce. Chociaż ze względu na okoliczności cała sztuczka może okazać się trudna do zrobienia jeśli grimek będzie rozstawiony w nieodpowiednim miejscu, jeżeli znajdzie się bardziej inteligenty knight to poprostu zwyczajnie nie zejdzie za nami w dół a tak naprawdę tylko sami się wystawimy. Dalej jedynie co można robić to tylko bawić się w niewidke zaciągając go z dołu na góre. Jeżeli cały pomysł niewypali mamy tryb awaryjny czyli ucieczka. A mianowicie przy wejściu do jaskini przy obozowisku Hunterów jest wąskie przejście na jedno pole. W tym polu zastawiamy Walla, zamykając Kine i przez pewien momeny mamy czas na ucieczke. Jest to zabawa dość skomplikowana ale dość ostateczna jeśli próbujemy solo ubić postać o kilka ładnych leveli w zwyż bez udziału koleszków a już napewno jeśli sami jesteśmy przez kogoś takiego zaatakowani. W zanadrzu wystarczy mieć z 4-5 paralyzek i BP uhów, nawet ihów, ponieważ moc leczenia takiego druta jest bardzo silna i nawet ihy wystarczą. Szczerze mówiąc jest to dobry sposób o ile gra się druidem i oczywiście jest w pobliżu edron. Na zrealizowanie tego planu ma się tak naprawdę jakieś 35%, jednak z dwojga złego zawsze jest 100% na możliwość ucieczki i tak czy siak druid i tak wyjdzie z tego zwycięsko. Napisał ktoś: Jak? A już wiem, będziesz spamował ten paraliż co zjada ci całą manę. Ale muszę cię zmartwić, w swoich teoriach nie uwzględniasz tego, że twój przeciwnik też coś robi... O cholera, tym razem sam zostałeś rozpracowany! spamował? Przecież Paralyze runki robi się na 56 i kosztuje to 1400 many, raczej nie przewiduje jakiś kolejnych nie przewidzianych kosztów, a BP taki paralyzek przy odrobince cierpliwości samemu można zrobić. Można przyśpieszyć czas life ringami lub rohami o ile takie się ma. Prócz tego napisałeś, że przeciwnik coś robi? a cóż innego może robić przeciwnik jak tylko atakować mnie i leczyć się w momencie gdy jest taka potrzeba? co masz na myśli mówiąc mi, że sam się rozpracowałem. Ostatnio edytowany przez magicznypietras - 15-05-2009 o 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() do zrobienia runi paralize potzrebujesz 1400 many ale i do uzycia potrzebujesz 1400 many
![]() Czy kiedykolwiek z tych swoich "taktyk" korzystałes? Czy sugerujesz sie tibia.pl czy to co Ci koledzy powiedzieli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() Znów ofiara nie używa mózgu. Ty idziesz po grima, a knight zostaje w miejscu, blokując ci drogę powrotną, wcale nie będzie za tobą biegł, jeśli chociaż trochę myśli.
Zresztą, w Tibii w zasadzie nie PK'uje się solo, i od tego należy zacząć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() To prawda, że solo rzadko kto pekuje. To co napisaliście dało mi wiele do myślenia, mój brak wiedzy to zwyczajna przerwa po prawie dwóch latach nie grania, teraz znowu wznowiłem gre, i tak sobie wpadłem na forum coś napisać o kinie widze, że jednak pare istotnych spraw wybiło mi się z głowy o czymś najprawdopodobniej zapomniałem. Jeśli jest tak co do runek Paralyze to używanie ich jest najzwyczajniej bezsensowne z tego powodu runeły wszystkie pomysły co do ich użycia, jednak nie zmienia to faktu, że pewne sztuczki nie odnoszą się do paralizek. Najmocniej w takim razie przepraszam, widocznie przeliczyłem się w swoich oczekiwaniach. jest 1-1 dla knighta i druida. Sorry.
Jednak mimo wszystko i tak mam zamiar przetestować coś co umocni mnie w moich o tym przekonaniach. Chodź dzięki za te informacje to troche zbiło mnie z tropu i zmusiło do innego myślenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Zauważ, że krzaki można zacinać więc taki kina 'rozwali' Ci krzaka i ucieknie. Wiem, że można spamować paralyze, ale po co skoro i tak będziesz miał waste, bo raczej taki knight ma Blessy.
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() ok przetestuje to wszystko jeszcze raz. Bywajcie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais
Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zwolennicy emoty ";<"
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
|
![]() Błahahaha, o tak, jaki ten knajt udupiony, wystarczy tylko spamowac paralizami i mozna go samemu uwalic. To bardzo fajnie, ze przecietny 60 ed ma okolo 14k many.
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku. |
![]() |
![]() |