Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-05-2009, 08:40   #21
Dryg
Guest

Domyślny Biedny oj biedny... [*]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Markos_Knight Pokaż post
Jedyny co ma tu rację.... Głupie cipy... jak to można tak z biedzić fajną grę... Już nie raz pisałem na temat tego głupiego CipSoftu.... Kogo oni tam zatrudnili ?? Pewnie brazoli -.-

Głupie nooby, z was, jak się podniecacie wiadomością, że będzie mniej agresji... Pewnie macie 20 levele (w co wątpię, na pewno mniejsze) i padacie od 7 leveli hahahaha.... Nie chcecie padać ? To zapraszam na noobowskie serwery Non-Pvp ! Pvp jest dla normalnych ludzi, którzy nie boją się wyzwań i potrafią grać!

Tibia to tibia, a nie jakiś posra*y OTS!!!
Prowokator, czy idiota? może jedno i drugie?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-05-2009, 09:57   #22
Frezko
Użytkownik Forum

Frezko's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2008
Lokacja: Venore

Stan: Usunięty
Imię: Ferionix
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 30/30
Poziom mag.: 78
Frezko ma numer GG 2997386
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dryg Pokaż post
Prowokator, czy idiota? może jedno i drugie?
A może po prostu normalny koleś co pisze prawdę o cipsfocie
stary 14-05-2009, 10:51   #23
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frezko Pokaż post
A może po prostu normalny koleś co pisze prawdę o cipsfocie
Smialbym sie sprzeczac. Tylko idiota ocenia ludzi po servie, na jakim graja.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline  
stary 14-05-2009, 14:49   #24
piternet
Frequenter

piternet's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2007
Lokacja: Radom
Wpisy bloga: 9

Stan: Na Emeryturze
piternet ma numer GG 8247274
Domyślny

Cytuj:
Jedyny co ma tu rację.... Głupie cipy... jak to można tak z biedzić fajną grę... Już nie raz pisałem na temat tego głupiego CipSoftu.... Kogo oni tam zatrudnili ?? Pewnie brazoli -.-

Głupie nooby, z was, jak się podniecacie wiadomością, że będzie mniej agresji... Pewnie macie 20 levele (w co wątpię, na pewno mniejsze) i padacie od 7 leveli hahahaha.... Nie chcecie padać ? To zapraszam na noobowskie serwery Non-Pvp ! Pvp jest dla normalnych ludzi, którzy nie boją się wyzwań i potrafią grać!

Skoro ten Cipsoft jest taki głupi, to dlaczego grasz/grałeś w Tibię?
Cipsoft tak jak każda firma jest nastawiony na zysk - który przynieść mu mogą osoby kupujące Premium Account. A ci są coraz młodsi. Cipsoft chce, aby jeszcze młodsze osoby grały w Tibię. Słuchają się więc także i ich.
Po za tym dlaczego Open Tibia Server ma być "posrany" (za przeproszeniem)? To po prostu serwer stawiany przez gracza.
Wszystko o gildiach
Wszystko o staminie

piternet jest offline  
stary 14-05-2009, 19:53   #25
CesarzRoxy
Użytkownik Forum

CesarzRoxy's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2008
Lokacja: Szczytno

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Danera
Poziom: 115
Skille: 85/80
Poziom mag.: 7
CesarzRoxy ma numer GG 5812671
Domyślny

Cytuj:

Zgadzam się w 100%. Tibia dla dzieci teraz jest. NIech zrobią wiecej serwerów-noob pvp. Bo teraz 1 peker w ciagu miesiąca i tak bedzie straszny.

Owijasz węża wokół patyka i zastanawiasz się, czemu nie pluje trucizną.
CesarzRoxy jest offline  
stary 15-05-2009, 09:41   #26
Katee
Guest

Domyślny

Dobrze że Cip-y się w końcu zainteresowały opinią graczy
Mam nadzieję że wyjdzie to nam wszystkim na lepsze

stary 15-05-2009, 16:26   #27
Ihpar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 02 2009

Domyślny

Super, nareszcie jakieś stosowne poczynania w kierunku ulepszenia atmosfery w tibii. Relacje między graczami a twórcami są ważne, przynajmniej dla mnie. Pokazali, że zależy im na naszej opinii i za trzeba ich docenić.
Ihpar jest offline  
stary 16-05-2009, 10:10   #28
Frezko
Użytkownik Forum

Frezko's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2008
Lokacja: Venore

Stan: Usunięty
Imię: Ferionix
Świat: Xerena
Skille: 30/30
Poziom mag.: 78
Frezko ma numer GG 2997386
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ihpar Pokaż post
Super, nareszcie jakieś stosowne poczynania w kierunku ulepszenia atmosfery w tibii. Relacje między graczami a twórcami są ważne, przynajmniej dla mnie. Pokazali, że zależy im na naszej opinii i za trzeba ich docenić.
Buhahahahahahahha
stary 16-05-2009, 11:15   #29
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ihpar Pokaż post
Jesteś z Cipsoftu?
Xr3 jest offline  
stary 16-05-2009, 16:31   #30
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

CipSoft zawsze bierze pod uwagę opinie graczy, a potem i tak robi po swojemu. Jedynym ich celem będzie zachęcić do kupna PACC. Ciekaw jestem, kiedy będzie można dostawać expa za reklamowanie gry, czy za nowych graczy, którzy nas polecą (100*'wbity lvl' expa za każdy lvl postaci, która nas poleciła).
Tak samo z AoL'em. Dlaczego go zniesiono? Bo jest niepotrzebny obok bless-pack?
A 50%+ expa za 1h grania zachęci do kupna PACC osoby, które nie grają zwykle po kilka godzin.
Jedynie zmniejszenie limitu staminy i spowolnienie jej regeneracji jest wgm samobójem, bo już kiedyś dzieci płakały, że mogą expić ~8h na dobę. Teraz to będzie już 'tylko' ~6h o.O

Ogólnie wcale nie uważam, żeby jakoś drastycznie mentalność Cip się zmieniła.
Zawsze pisali jak wiele znaczą dla nich gracze...
Oglądaliście może kiedyś reklamy wyborcze?
DRoN jest offline  
stary 16-05-2009, 22:56   #31
klabaternik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 05 2009

Domyślny bzdura

wiekszośc graczy jest sfruystrowana wiecznymi kickami lagami i niepewnoscią ..ze siedzac na cholernych demonach jakis debil w kicksofcie zawali robote i gracz padnie ZA NIC...za to ze jakis cholerny dureń zaawalił sprawe . brak mi cenzuralnych slow na tych pajaców ...moeg powiedziec tylko tyle ze biorą kase ale o gracza nie dbają....gram w tibie i wow i moge porównac obie gry pod względem supportu itp....otóż w warcraft jeśli masz jakis problem zgłaszasz go game masterowi i w krótkim czasie dostajesz odpowiedz , wskazówki lub ten zjawia sie osobiscie co mi sie zdarzyło . jesli masz disconect to w wow twoja postac znika a tutaj ginie bo jest głupi system battle ktory zaterzymuje postac w grze . mzoe i by nie było z tym problemu ale na domiar złego wieczne lagi ...planujesz tutaj mega quest np poi a tu lipa bo lagi i tzreba przekładać....KICKSOFT do pieca. to moja opinia -10000000/100 to jest ocena odpowiednia dla darmozjadów ktorzy zerują na naszej karcie kredytowej . mają niemałe pieniądze z tego więc mogliby rozwiązac pieprzony problem . tyle mam do powiedzenia .
klabaternik jest offline  
stary 16-05-2009, 23:50   #32
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Świat: Candia
Domyślny

Na chwilę obecną, Cipsoft jest bandą krawaciarzy, którzy wyrośli z gier i traktują je wyłącznie jako biznes.
Nie będę karmił pieniędzmi jakiegoś spasionego od biernego trybu życia tłuściocha, który siedzi tygodniami nad mapmakerem i proposal boardem, aby zrobił kolejny gówniany update, który spartoli wszystko to, co mogło w pewnym sensie robić za zaletę, plując sobie w brodę, że mogłem te pieniądze przeznaczyć na przykład na piwo. Rzygi mi podchodzą pod gardło, gdy wyobrażam sobie jakiegoś znerdowaciałego krawaciarza, który twierdzi, że zna się na robieniu gier, a tak naprawdę wykonuje swój zawód mechanicznie, bez jakiejkolwiek pasji, w celu nachłapania się kasy od DEBILI, którzy jeszcze im płacą ciężkie pieniądze za możliwość grania w zbugowaną i tandetną kichę. Ja się pytam, gdzie się podziała ta magia gier sprzed kilku lat? Gdzie ten wspaniały klimat fantasy, który potrafił sprawić, że gracze ze łzami w oczach przemierzali Świat Magii i Miecza? Ano nie ma. Zdemoralizowana i niewykształcona umysłowo dzieciarnia domaga się coraz to bardziej absurdalnych ułatwień, oraz miejsc do expienia, które ograniczają myślenie gracza prawie do zera. Cały gameplay jest dostosowywany przez nowe pokolenie pseudograczy, takich jak na przykład 12 latki, które nigdy nie zasmakowały tego, co było w tej niegdyś udanej grze smaczne. Cały support, włącznie z ekipą skretyniałych idiotów o wdzięcznej randze "Gamemaster", jest jednym z wielu wrzodów na dupie, tej straconej już firmy. Nie ma co gdybać - Tibia już nie będzie taka jak kiedyś. Nie nastawiajcie się na to, że cokolwiek się w tej grze poprawi. Prędzej upadnie, niż Cipsoft pójdzie po rozum do głowy.

Moim zdaniem, jeżeli należysz do pokolenia "hi okolnir yes", co chwilę się patrzysz na licznik expa, oraz masz doła, gdy zaliczysz "waste", to znaczy, że jesteś piramidalnie głupi. Właśnie to, jest no liferstwo - Nie liczy się to, ile godzin siedzisz, ale to, co masz w głowie, ponieważ wpływa to na Twoje podejście do pikselowego świata. Zastanawiałeś się kiedyś, po co ustanawiasz sobie cele typu wzniesienie się na określony pułap levelowy? Jeśli nie potrafisz sobie sam na to pytanie odpowiedzieć, to zrobię to za Ciebie - Jesteś durny.

Ostatnio edytowany przez Xr3 - 16-05-2009 o 23:54.
Xr3 jest offline  
stary 17-05-2009, 00:09   #33
Trol'Trol
Użytkownik Forum

Trol'Trol's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2009

Skille: 91/91
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez klabaternik Pokaż post
wiekszośc graczy jest sfruystrowana wiecznymi kickami lagami, jesli masz disconect to w wow twoja postac znika a tutaj ginie bo jest głupi system battle ktory zaterzymuje postac w grze . .

nie przesadzaj jajakos nie mam kikow lagow moze masz slabego neta ?

a jak sobie to wyobrarzasz na wojnach np bijesz sie przegrwyasz wylaczasz gierke i cie wylogowoje wes zal daj spokoj wtedy to juz w tibi pvp bylo by bez kitu marne bije cie ktos ty dajesz loga zall

Ostatnio edytowany przez Trol'Trol - 17-05-2009 o 00:10.
Trol'Trol jest offline  
stary 17-05-2009, 00:12   #34
CesarzRoxy
Użytkownik Forum

CesarzRoxy's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2008
Lokacja: Szczytno

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Danera
Poziom: 115
Skille: 85/80
CesarzRoxy ma numer GG 5812671
Domyślny

@up 100% prawda
Cipsoft liczy tylko kase. Gra stała się zbyt banalna. Coto było za 7.6 kiedy sdeki trzeba było celować recznie. Zabić prostego draga było trudne. 40 lvl to było osiągniecie. A teraz ? 10-latek potrafi 60 lvl wbic w 2 tygodnie.

Owijasz węża wokół patyka i zastanawiasz się, czemu nie pluje trucizną.
CesarzRoxy jest offline  
stary 17-05-2009, 03:18   #35
klabaternik
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Trol'Trol Pokaż post
nie przesadzaj jajakos nie mam kikow lagow moze masz slabego neta ?

a jak sobie to wyobrarzasz na wojnach np bijesz sie przegrwyasz wylaczasz gierke i cie wylogowoje wes zal daj spokoj wtedy to juz w tibi pvp bylo by bez kitu marne bije cie ktos ty dajesz loga zall
moze trochę pzrekombinowuję i jestem z obozu world of warcradft ale zrobiłbym sam cos takiego co by rozwiązywało problem. np otóż jezeli wywala nas z gry tzn mamy kicka nasza postac automatycznie znika , jezeli chodzi o pvp wprowadzilbym jakies punkty za agresje , np za zabicie kogos na odpowiednim levelu jako player killer dawaloby tych punktow najwiecej ) inne punkty to bylyby punkty honoru ktore bysmy dostawali za zabijanie takich szumowin jak pk czy rs powiedzmy ze na swiatach pvp takie punkty by cos dawaly ) i byloby fajnie hehe . wracajac do tematu , łącze mam takie sobie 1mbs....ale na takie cos jak tibei powinno starczac jesli mi wow płynnie smiga a co do kicksoftu jest źle....problemami graczy nei powinien zajmowac sie gm czyli jakis pajac co mu ego sie podnosi bo ktos słaby prosi o pomoc ( a w rzeczywistosci to 12 latek ) tylko CM
klabaternik jest offline  
stary 17-05-2009, 03:22   #36
klabaternik
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CesarzRoxy Pokaż post
@up 100% prawda
Cipsoft liczy tylko kase. Gra stała się zbyt banalna. Coto było za 7.6 kiedy sdeki trzeba było celować recznie. Zabić prostego draga było trudne. 40 lvl to było osiągniecie. A teraz ? 10-latek potrafi 60 lvl wbic w 2 tygodnie.
ta , hehe a pamietam jak wbilem 30 lv sorcem...jakie spustoszenie robiłem wsrod graczy gdy sobie tak wszedłem na np folde XD jak ktos takiego rzeznika zoabczyl to bylo naprawde "smierc w oczach" gdy wbiłem 50 to była jeszcze wieksza frajda ....naprawde wtedy taki lv coś oznaczał....a oznaczał " jestem doswiadczonym graczem"...o dziwo z kazdym nowym updatem zaczałem coraz bardziej tej gry nie rozumiec..i coraz trudniej mi było sie odnaleśc w nowych warunkach .
klabaternik jest offline  
stary 17-05-2009, 03:29   #37
Trol'Trol
Użytkownik Forum

Trol'Trol's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2009

Skille: 91/91
Domyślny

no ale nie moze byc tak jak ty muwisz ze jak mamy kicka to nasza postac znika idziesz kogos bic lub na jakiegos kozak potwora nie dajesz rady odlaczasz neta i cie wylogowuje glupie by to bylo chyba no ale wumie mogli by tak zrobic ze od ataku potwora ni mialo by sie pz i przy kiku by wylogowywalo
Trol'Trol jest offline  
stary 17-05-2009, 12:48   #38
sirbudrys
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Łuków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 89
Skille: 76/75
Evul Cipsoft = kicksoft

Gram w tą gre bardzo dlugo nie ktore zmiany po pieram ale wiele nie np uh i zmuszanie graczy do kupowania potionow. Za starych czasow z uh knajt na wysokim lev byl nie zmiertelny wrecz a na potionach 3-4 osoby i nie stety pada. Wiele potworow po doawano i nowych miejsc co jest na +. Wielkim minusem według mnie jest automatyczne kasowanie hara o ile sie wczesniej dostalo bana za botowanie nie mozna dostac kolejnego bana w ciagu 6 mies w innym wypadku kasacia, ktora mi sie przydarzyl a po uplywie bana za botowanie 2 tyg puzniej zostalem schakowany regola 2 a c czyli urzywanie powiedzmy wolgaryzmow co w lumaczeniu na polski wcale znie oznaczalo wolgaryzmow. Haker pisal na trade i geam chanel ze ma zdjiecie nagiej siortry 19 lat i potme poadawl linki. Cipsoft nic nie robi jak gracz mial haka. 3 tyg temu mialem wlamanie z zagranicy i moj 114 rp zostal calkowice oskubany ciesze sie tylko ze nie wbil mu bana ani nie dedal specjalnie. Pozdrawiam wszystkich Gomiś
sirbudrys jest offline  
stary 17-05-2009, 12:54   #39
sirbudrys
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Łuków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 89
Skille: 76/75
Domyślny

Po pieram takie rozwiazanie z wowa zeby psotac na kicku byla automatycznie wylogowana. w 5 dni z 90 na 98 lev wbilem potem przez 3 mies spadlem na 89 i haked kasacjia chara. 90% dedow moich byla wina kickow i mas kickow. Od czasow tibi z uh naprawde oni tylko kase licza. Doswiaczony grac majacy znajomych i kase moze wbic w mies 100 lev karzda profesja. Jak oni nie zaczna brac sie za rejestrowanie kto sie leguje po adresie ip czyli haker jak inne ip to nie powinno dawac sie zalogowac !!!! Na askarze w ciagu 2 mies wala hakow przeplynetla i nawet doswiadczeni gracze zostali shakowani programy zapory nic nie pomaga. Po nowym up 3 dni mija zostaje schakowany 2kk z paka poszlo nawet worms zakosil haker
sirbudrys jest offline  
stary 17-05-2009, 15:44   #40
Askaral
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais

Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Moim zdaniem, jeżeli należysz do pokolenia "hi okolnir yes", co chwilę się patrzysz na licznik expa, oraz masz doła, gdy zaliczysz "waste", to znaczy, że jesteś piramidalnie głupi. Właśnie to, jest no liferstwo - Nie liczy się to, ile godzin siedzisz, ale to, co masz w głowie, ponieważ wpływa to na Twoje podejście do pikselowego świata. Zastanawiałeś się kiedyś, po co ustanawiasz sobie cele typu wzniesienie się na określony pułap levelowy? Jeśli nie potrafisz sobie sam na to pytanie odpowiedzieć, to zrobię to za Ciebie - Jesteś durny.
To bylo wg mnie chyba najmadrzejsze cos co kiedykolwiek napisales. Ale obecnie w tej grze malo kto skmini co Xr3 mial na mysli, a jesli bedzie probowal to jedynie nabawi sie ostrego bolu glowy po ktorym bedzie musial poexpic. Wlasnie to jest najwieksza przywara tej gierki i dla mnie dlatego jest ona beznadziejna. Wszyscy tylko exp i exp, chociaz nikt nie potrafi odpowiedziec na pytanie "po co?".
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku.
Askaral jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania