|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Venominus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Endless Nightmare
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 51
|
![]() Dotychczas chodziłem na hunta z takim jednym gościem i z nim dzieliliśmy loota i expa na pół. Teraz szukam nowego blokera, ale na 50:50 rzadko kto się zgadza, więc jakie są inne metody opłacenia blokera?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Idzesz na hydry z blokerem, zlociliście 5k i rh
rh na pół, a kasę bierze bloker ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() Jeśli ktoś nieznajomy blokuje ci moby, to najczęściej chce on całego loota.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Venominus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Endless Nightmare
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 51
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Frequenter
|
![]() Ehh... nikt ci dokładnie nie powie.
Pozwól, że za przykład przytoczę sytuację, której kiedyś wielokrotnie byłem uczestnikiem - 60ek bloker (ja xD) 90 ed shooter/sioher. Atakujący expi i mnie leczy, loot na pół. Ja wychodzę na duży plus (minimalny wydatek pieniędzy na poty podczas lurowania czy czegoś takiego), a shooter też na plus (duży exp). Najlepiej znaleźć sobie zaufanego blokera ;-)
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Ja zawszę robię tak, że - dajmy na to - biorę blokera ~200 lvl, i planujemy, że idziemy na hanta za 20 bp manasów. Bloker daje mi 10 BP, ja wykładam 10 BP i loot dzielimy na pół. Wkład po połowie to i loot po połowie : P. Oczywiście to ja spalam całą manę atakując i siohając blokera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2008
Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
|
![]() Jeden taki temat już był. Każdy nastawia się na zysk i nikt widzę nie pomyśli jak można efektywnie podzielić loota, więc napiszę na moim przykładzie. Utarło się że bloker zabiera najwięcej loota i nie wiem dlaczego. W moim przypadku sytuacja wygląda następująco:
Ja RP (shooter i bloker), oraz ED (shooter i czasem sio). Każdy jak wiadomo wykłada jakąś kasę na hunta (manasy, bolty, spiry, potki etc...). Po zakończonym huncie zawsze robimy tak, że podliczmy nasze straty - dla przykładu podam: Loot w itemach i kasie na około 50k. Moje waste to 10k Waste ED 15k Itemy z loota sellamy albo ktoś za nie wykłada kasę po cenach NPC (kwestia dogadania się), i wszystko spieniężamy. Pokrywamy straty każdego gracza a resztę dzielimy na pół - czyli Ja biorę 10k, ED 15k a pozostała kwota 25k na pół. Oczywiście dotyczy to zaufanych graczy no i o ile wyjdzie się z hunta na plus (w moim przypadku to 97% huntów jest na plus przy takim podziale). jeśli waste każdego gracza jest większe niż zarobina kasa, to straty pokrywamy tak aby waste dla każdego gracza było takie samo i jak najmniejsze. Sposób sprawdzony na 100%.
KONIEC ŻALĄCYM SIE DZIECIOM FACC!!! CHCECIE WIĘCEJ ??? KUPCIE PACC !!! 23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/ ![]() |
![]() |
![]() |