![]() |
#8801 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Na podstawie FPL układałem podstawowe składy każdej drużyny w tym sezonie (brałem pod uwagę sytuację, gdy ktoś np. przyszedł w połowie sezonu, lub gdy nękały/nękają go kontuzje, ale to sporadyczne przypadki - gdy ktoś opuścił cały sezon nie liczył się). Teraz czas na wnioski (te najmniej oczywiste):
1. Pomoc Arsenalu to Arshavin - Fabregas - Denilson - Nasri, ciekawe bo Denilson nie wydawał mi się wcześniej na tyle dobrym zawodnikiem, a Arshavin przebojem wdarł się do pierwszego składu wypychając (moim zdaniem dużo słabszego) Eboue. Ciekawe, co będzie się działo po powrocie Rosickiego - może Andrij do ataku? 2. W składzie Chelsea jeszcze ciekawiej. Alex gra regularnie (chociaż to pewnie większość zauważyła), w ataku występuje dwóch zawodników (także widoczne) i... Kalou, Mikel i Malouda (obok Lamparda, oczywiście) występują w prawie każdym meczu. Francuz prawdopodobnie dlatego, że ciężko o inne skrzydło (chociaż początek sezonu obfitował w jego brak - grał Deco), Kalou wygrał jak na loterii kontuzję Joe Cole'a, a Mikel - tu nie jestem pewny - korzystał na braku Essiena. 3. Everton grał na początku bez typowych napastników, ale teraz często gra Jo, Saha gra trochę w kratkę. 4. Bardzo mało występów z powodu kontuzji zanotował Mascherano (przepraszam za ewentualny błąd), a Alonso raczej zapewnił sobie miejsce w składzie. Ciekawe jest też to, że zarówno Kuyt, Benayoun jak i Riera grają w porównywalnej ilości spotkań, a Babel został zepchnięty na dalszy plan. Szkoda, bo on lub Dirk mogliby występować przy samotnym Torresie. 5. W Manchesterze City po przyjściu Bellamy'ego Robinho gra bardziej z tyłu. W obronie można zauważyć czasem 5 zawodników, a Petrov chyba może pożegnać się już z drużyną... 6. O O'Shea pewnie każdy już wie, o braku Teveza także, ale o Fletcherze już pewnie mniej osób. Giggs mimo wieku i ataku Parka dobrze się trzyma. 7. Po odejściu Defoe w ataku gra osamotniony Crouch. Bez Diarry i z kontuzjowanym Diopem (a teraz chyba także Kranjcarem) w pomocy częściej gra Davies i Mullins. Nie do końca wiem jak wygląda sytuacja Pennanta. Po odejściu Redknappa widać, że zespół zmienia powoli taktykę, którą aktualnie wydaje się powoli przejmować Tottenham. 8. No właśnie, ostatnio Bale zaczynał grywać jako cofnięty skrzydłowy, a na środku występowało trzech obrońców. W pomocy Brak typowych skrzydeł. Mam nadzieję, że Harry wie co robi, a na skutki nie trzeba będzie długo czekać. Cały tekst powyżej jest tylko moją opinią, tym razem nie będę odpowiadał na żadne komentarze, które mogą rozpocząć flamewar (bo już jest przereklamowany xD). @Edit No i Ronaldo wyprzedzony. Podobała mi się pierwsza połowa w wykonaniu młodych (szczególnie Macheda i De Laet), a później nie miałem możliwości oglądania meczu. Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 24-05-2009 o 19:17. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#8802 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Roma 3 : 2 Milan.
Ale to nie o to dziś chodzi.
![]() |
![]() |
![]() |
#8803 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() Druga polowa to dominacja Vivy, a niezly mecz rozegrał Rosinski. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8805 |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() No niestety nie ułożyła się dzisiaj gra w drugiej połowie Wisełce. Ale nie z takich opresji Wisła wychodziła. Z pewnością ostatni mecz będzie emocjonujący.
![]() |
#8806 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Ale pamiętaj, że Fiorentina ostatnio zremisowała z Lecce 1:1 który już spad do Serie B.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8807 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli już o Serie A mowa, to chciałbym skierować wasze oczy na Diego...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8808 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Chodzi o to "piękne" pożegnanie, jakie zgotowali kibice AC swojemu "idolowi"?
Cytuj:
Co jednak jeszcze piękniejsze, jeżeli Fiorentina wygra więcej niż jedną bramką to zrówna się punktami z klubem z Mediolanu, i lepszym stosunkiem meczów bezpośredni zepchnie go na 4 miejsce : dd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8810 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Kibice? Wszyscy? Czy może stadko baranów?
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 26-05-2009 o 00:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8811 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8812 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ciekawe, czy dałoby się wykupić Owena/Martinsa ;> Po odejściu Teveza i całkowitym zaaklimatyzowaniu Berbatova przydałby się napastnik nastawiony na ławkę w wielkim klubie, a do tego żeby był dobry i dość tani. Pozostałe fundusze i za rok Ribery! XD Moje fantazje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8813 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8815 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie koniecznie ten, który robi 'atmosfere' na meczu (której kibice Rossonerich nie robią)... I to było właśnie powodem. Paolo krytykował (może to za duże słowo) kibiców za brak dopingu i nie wspieranie drużyny. Mówił m.in, że lepiej gra im się na wyjeździe. Ponadto wdawał się również w głupie pyskówki z kibicami.
@down Ja również... No ale co zrobić... Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 26-05-2009 o 21:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8816 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Mimo wszystko gwizdanie podczas pożegnania takiej osobowości jak Maldini przez kibica jakiejkolwiek drużyny uważam za oznakę niedorozwoju i debilizmu.
Cytuj:
To już jutro! Mecz sezonu! Porównanie drużyn: http://www.sport.pl/pilka/1,65057,66...orownanie.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8817 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Trezeguet? Jakoś nie widzę go w United, chociaż dobry i lubiany [przez moją osobę] zawodnik. Byłby o wiele droższy, bo Juventus mimo wszystko liczy się w walce o mistrza Włoch. Owen (mimo to, że grał w L'poolu!) także zyskał moją sympatię, zapamiętałem go jako człowieka ponadprzeciętnego, a z jego kontuzjogennością (której nabawił się chyba od epizodu z Realem?) idealny na zmiennika ![]() Oby Diego stał się symbolem tej drużyny i udowodnił, że jest zawodnikiem ze światowej czołówki. Ciekawe, czy AS Roma w ogóle jeszcze się podniesie... CZEKAM! @Edit Co do porównania zespołów: Skład Barcelony identyczny z tym, który sam sobie wyobrażam, natomiast Manchester... Tu wprowadziłbym kilka "usprawnień": van der Sar FerdinandoooVidic O'SheaoooooooooooooooooooooooEvra CarrickoooAnderson Giggs RonaldooooooooooooooooooRooney Berbatov @Down Ja się spodziewałem, a to wy wszyscy mnie wyzywaliście ; o Nuby. Co do zapowiedzi... http://www.youtube.com/watch?v=fXxo80Y1iCY lub dłuższa wersja, ale chyba z włoskim komentarzem ("giocco bello" - po tym oceniam): http://www.youtube.com/watch?v=BOM1k4oLGJU @Edit Barcelona game over: http://cache2.asset-cache.net/xc/879...4831B75F48EF45 http://cache4.asset-cache.net/xc/879...4831B75F48EF45 http://cache3.asset-cache.net/xc/879...4831B75F48EF45 http://cache3.asset-cache.net/xc/879...0A760B0D811297 Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 26-05-2009 o 21:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8818 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zapowiedź meczu by Barca Toons : http://www.youtube.com/watch?v=mV9sGp11jwo
Osobiście jest mi to obojętnie czy wygrają, czy przegrają. Byle by pokazali co potrafią. I tak zrobili w tym sezonie więcej niż każdy z nas się spodziewał.
![]() |
![]() |
#8819 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2008
|
![]() Cytuj:
rotfl |
|
![]() |
![]() |
![]() |