Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym > Forum Muzyczne

Notki

Forum Muzyczne Lubisz muzykę inną niż w Tibii? ;-)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-05-2009, 19:14   #461
Tharion
Użytkownik Forum

Tharion's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Mówię o Relapse, a nie o piosence o siostrach Olsen.

Poczekaj na Relapse 2.
No tak, relapse 2 będzie płytą roku, albo i stulecia, ch*j że jej nie słuchałem, to przecież eminem! jakżeby inaczej?!

Wyjdź, psychofanie.

Tharion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-05-2009, 19:26   #462
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Widziałem listę utworów. Na pewno nie będzie gorszy niż pierwsza płyta. Poza tym, sam mówił, że to, co najlepsze, jest zostawione na dwójkę. A że jedynka i tak miażdży wszystko, no to cóż...
@Down:
:*

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 28-05-2009 o 19:44.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 19:36   #463
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
Pan i Wladca ma numer GG 5984090
Domyślny

Co się denerwujesz oni wolą słuchać jak nasi ko****y raperzy śpiewają jak to się fajnie pije ile to oni nie zjarali ile to kresek nie wciągnęli jak się lubią jebać i ile to oni dup nie mają. Jak widzę dzieci chodzące po ulicach z telefonem w ręku z puszczaną muzyką gdzie słychać" jebać policje" to mi się rzygać chce.
Pan i Wladca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 19:40   #464
Ulrikk
Guest

Domyślny

A mi się rzygać chce jak słyszę 'bomby na Izrael'. Czy to wnosi coś do tematu?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 19:45   #465
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca Pokaż post
Co się denerwujesz oni wolą słuchać jak nasi ko****y raperzy śpiewają jak to się fajnie pije ile to oni nie zjarali ile to kresek nie wciągnęli jak się lubią jebać i ile to oni dup nie mają. Jak widzę dzieci chodzące po ulicach z telefonem w ręku z puszczaną muzyką gdzie słychać" jebać policje" to mi się rzygać chce.
nie śpiewają, rapują.

To że Ty postrzegasz rap w ten sposób i słuchasz raperów którzy rapują tylko o tym ile to nie wypili, zaliczyli, wciągnęli kresek i jaki mają stosunek do policji, to już Twoja sprawa. Nie każdy tutaj słucha takich raperów, ja słucham rapu z przekazem, z dobrymi linijkami a nie "JOL JOL JP JP JARAM 10 G SAM I MAM NIEZŁY ŚWIADOMOŚCI STAN, ELO J***Ć POLICJE!"

A to że dzieciaki słuchają takiego hip hopu bo chcą być fajni to już inna sprawa.
stary 28-05-2009, 19:55   #466
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

On uogólnił polskich wykonawców. Zluzuj zwieracze.
stary 28-05-2009, 20:08   #467
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław

Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
On uogólnił polskich wykonawców.
Raczej wrzucił pseudouliczne beztalencia do jednego worka z bardzo dobrymi raperami

Cytuj:
STEREOTYPY, STEREOTYPY :*

@Relapse

Mieszanka dobrych, bardzo dobrych i słabych utworów, bez fajerwerków : )

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 28-05-2009 o 20:14.
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 20:09   #468
piramjida
Użytkownik Forum

piramjida's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2008

Imię: Breakah
Profesja: Rookstayer
Świat: Eternia
Poziom: 20
Skille: 18/22
Domyślny

Cytuj:
Mówię o Relapse, a nie o piosence o siostrach Olsen.
'We Made You' - tekst tak samo plytki, teledysk nie wspomne, refrenu tez, conajwyzej pierwsza zwrotke mozna uznac za dobra.

Lirycznie i technicznie Relapse jest srednie, najwyzej porzadne. Juz nie mam zamiaru podawac innych raperow jako dowodu, ale nawet w stosunku do samego Eminema to jest jedna z jego gorszych plyt (pewnie powiesz, ze to swiadczy o jego poziomie, ale co tam)

Cytuj:
Poczekaj na Relapse 2.
Nie tak dawno jak mowilem, ze zdaje sie 'We Made You' jest slabe, to slyszalem od ciebie 'Poczekaj na Relapse'.

W wiekszosci plyty to nie ten Eminem, ktorego sluchalem. Till I Collapse, Lose Yourself, Sing for the moment, to jest to czym jaralem sie w nim. I po pieciu latach mi daje dwie warte uwagi piosenki i mam sie tym cieszyc? No thanks.
------------------------
Zeby nie bylo totalnego offtopa (chociaz przy tych flamach o polskim hh to jest powazna dyskusja) to plyta Fabuly/WFD 6 sierpnia. WFD wiadomo, na Fabule czekam chocby ze wzgledu na taki kawalek - http://www.youtube.com/watch?v=-AFssGb7FpM

--------------------

Ostatnio edytowany przez piramjida - 28-05-2009 o 20:17.
piramjida jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 20:23   #469
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To że Ty postrzegasz rap w ten sposób i słuchasz raperów którzy
nie słucham, tylko nasze "młode społeczeństwo" upadło tak nisko, że te utwory da się usłyszeć jak napisałem wcześniej, nawet od dziecka na ulicy trzymającego telefon w ręce. Na każdej imprezie, nawet jak siedzę u kumpla i gramy PES'a, to musi lecieć pih, goral, peja, i te inne wszystkie śmiesznie rymujące postacie, które śpiewają(rapuja) sami nie widza o czym byle się rymowało.
stary 28-05-2009, 20:25   #470
Tharion
Użytkownik Forum

Tharion's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Thar~
Domyślny

Cytuj:
Widziałem listę utworów. Na pewno nie będzie gorszy niż pierwsza płyta. Poza tym, sam mówił, że to, co najlepsze, jest zostawione na dwójkę. A że jedynka i tak miażdży wszystko, no to cóż...
Lista utworów, UAU, serjo?
No tak, poważny argument do oceniania tej płyty jako pewniaka ! płyta roku jak się patrzy!

Cytuj:
No taaa, przyrównywanie tego popu do normalnego rapu pokazuje twoją wiedze na ten temat.
Btw, moge to samo powiedzieć o amerykańskim rapie.

A tak btw, czekam na lavorame/wfd

Tharion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 20:43   #471
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@up.
Lavorama, o taaaaaaaak.. To Historia miazdzy : ) kanadyjska zima, polski jazz :-D

za jakieś niedługo przesłucham sobie blackout 2.. mam nadzieje ze dobre : PP z recenzji jak patrze to nawet git, hehe.
stary 28-05-2009, 20:55   #472
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No taaa, przyrównywanie tego popu do normalnego rapu pokazuje twoją wiedze na ten temat.
może i masz race. Kiedyś słuchałem trochę 52, WWo, Paktofoniki, ale teraz da się słyszeć tylko tych co wymieniłem wcześniej i nic do mnie nie przemawia. Podobają mi się tylko - gdyby miało nei być jutra i noc i dzień pezeta chociaż ta druga zerżnięta od angielskiego rapera. Dobry był też kawałek kiedyś słyszałem co tekst idzie "chłopcy wysmarowani samooopalaczem" nie słucham to nie znam tytułu.
stary 28-05-2009, 21:08   #473
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piramjida Pokaż post
'We Made You' - tekst tak samo plytki, teledysk nie wspomne, refrenu tez, conajwyzej pierwsza zwrotke mozna uznac za dobra.
We Made You jest dobre do odsłuchania jak się ma bardzo dobry humor. Taka wesolutka, śmieszna i głupiutka piosenka.

Cytuj:
Lirycznie i technicznie Relapse jest srednie, najwyzej porzadne. Juz nie mam zamiaru podawac innych raperow jako dowodu, ale nawet w stosunku do samego Eminema to jest jedna z jego gorszych plyt (pewnie powiesz, ze to swiadczy o jego poziomie, ale co tam)
I was born with dick in my head, yeah, my stepfather said that I sucked in the bed.
Mi tam się podoba praktycznie wszystko z Relapse. Trzeba to tylko zrozumieć.

Cytuj:
Nie tak dawno jak mowilem, ze zdaje sie 'We Made You' jest slabe, to slyszalem od ciebie 'Poczekaj na Relapse'.
No, i się doczekałeś. Relapse jest świetny. Ale od początku było wiadomo, że dwójka będzie jeszcze lepsza - w końcu tam są zostawione naj kawałeczki.

Cytuj:
W wiekszosci plyty to nie ten Eminem, ktorego sluchalem. Till I Collapse, Lose Yourself, Sing for the moment, to jest to czym jaralem sie w nim. I po pieciu latach mi daje dwie warte uwagi piosenki i mam sie tym cieszyc? No thanks.
Ale tu ciągle jest ten sam Eminem. Tyle tylko, że ma troszkę inny akcent. W końcu ile można rapować o tym samym ? Był na odwyku, to dzieli się tym ze światem.
stary 28-05-2009, 21:57   #474
Thug'
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 11 2008
Lokacja: szn

Domyślny

Rozkminy na temat Eminema z Yoh nie mają żadnego sensu, bo wg. niego wszystko co wyszło spod szyldu Slima jest najnaj. Zawsze poda jakiś durny argument, dla którego 'to' > wszystko inne. Jak choćby ten:
Cytuj:
We Made You jest dobre do odsłuchania jak się ma bardzo dobry humor. Taka wesolutka, śmieszna i głupiutka piosenka.
A Relapse średnie. Niewiele dobrych kawałków (Beautiful, Underground) i parę średnich, w miarę znośnych jak np. Insane. I jak to się ma do do MM/SS LP, czy The Eminem Show?

@Emcess
BO2 jak najbardziej zajebiste.
Thug' jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 21:58   #475
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
nie słucham, tylko nasze "młode społeczeństwo" upadło tak nisko, że te utwory da się usłyszeć jak napisałem wcześniej, nawet od dziecka na ulicy trzymającego telefon w ręce. Na każdej imprezie, nawet jak siedzę u kumpla i gramy PES'a, to musi lecieć pih, goral, peja, i te inne wszystkie śmiesznie rymujące postacie, które śpiewają(rapuja) sami nie widza o czym byle się rymowało.

Akurat PiH jest jednym z lepszych raperów przynajmniej wg. mnie (w SNS miał bardzo dobre punche...). To że Ty nie rozumiesz wersów to nie wina danego rapera, tylko Twoja, że interpretujesz to w sposób "sami nie wiedzą o czym byle się rymowało"

"Do końca tańczysz, chociaż to smutny bal
Dla niektórych karnawał
Dla Ciebie nawał kar"
Jeśli to dla Ciebie "byle się rymowało" to kończę z Tobą rozmowę na tym etapie i rozpocznę ją ponownie jak zaczniesz rozumieć większość wersów...

Ostatnio edytowany przez Koszyk - 28-05-2009 o 22:08.
Koszyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 22:15   #476
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thug' Pokaż post
A Relapse średnie. Niewiele dobrych kawałków (Beautiful, Underground) i parę średnich, w miarę znośnych jak np. Insane. I jak to się ma do do MM/SS LP, czy The Eminem Show?
Dwa dobre utwory ? Kpisz.
stary 28-05-2009, 22:38   #477
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
. Dobry był też kawałek kiedyś słyszałem co tekst idzie "chłopcy wysmarowani samooopalaczem" nie słucham to nie znam tytułu.
Aro- Ken i Barbi
Po puszczeniu tej piosenki pewnym żelusiom zostałem nazwany białym murzynem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2009, 22:56   #478
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jeśli to dla Ciebie "byle się rymowało" to kończę z Tobą rozmowę na tym etapie i rozpocznę ją ponownie jak zaczniesz rozumieć większość wersów...
chętnie bym ci tu wyrzeźbił kilka bezsensownych rymów ale nie chcę mi się tracić czasu na przesłuchiwanie piosenek i wypisywanie. Nie mowie, że wszytko co oni "napisali" jest do kitu bo niektóre teksty są dobre, ale to rzadkość.

@up
no bo to była akurat dobra jazda po tym co się teraz dzieje i calutka prawda.

Relapse jest dobra, ale wyśmienite kawałki, które dorównują Like toy soldiers czy chociażby When im gone to wg. mnie tylko Beautiful i Underground. No i druga strona Ema czyli ta zabawniejsza, kawałek w stylu Ass like that, Just lose it czy Without me to oczywiście We made you i każdy fan Ema powinien wiedzieć, że gdy on powraca robi coś nowego - taki zabawny kawałek powstaje.

Ostatnio edytowany przez Pan i Wladca - 28-05-2009 o 23:07.
stary 29-05-2009, 00:11   #479
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Domyślny

@Up

no bo jak słuchasz kiczu to dobre wersy to rzadkość... zresztą nie wymagaj 2-3 zwrotek genialnych tekstów bo to też nie jest realne, ale jednak mimo wszystko jest dużo raperów którzy trzymają poziom. Jeśli chcesz to mogę Ci podać przykłady, całkiem sporo ich jest. Szkoda tylko, że w większości są to undergroundowi artyści, bo robią naprawdę dobry rap i dużo osób traci możliwość posłuchania ich.
stary 29-05-2009, 00:27   #480
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Co się denerwujesz oni wolą słuchać jak nasi ko****y raperzy śpiewają jak to się fajnie pije ile to oni nie zjarali ile to kresek nie wciągnęli jak się lubią jebać i ile to oni dup nie mają.
Przepraszam, a Amerykańscy raperzy o czym rapują ?

Relapse mi się podoba. jest kilka kawałków, których słucham w kółko. Dre zrobił dobre bity, Shady nieźle nawinął.

Cytuj:
I was born with dick in my head, yeah, my stepfather said that I sucked in the bed.
Polecam sprawdzić lyrics.
Cytuj:
Dwa dobre utwory ? Kpisz.
Zrozum, że jednemu może się podobać a drugiemu nie... uszanuj to. tak samo jak z laskami. jedna ci się podoba a kumplowi ta sama nie.
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania