Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-11-2003, 13:34   #1
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny na PoHu

JAki level,skille i equip powinien mieć bohater żeby być dość bezpiecznym na PoH?? Niech te odpowiedzi będą przestrogą bo niedawno widziałem grupkę 8-10 levelowców idących na PoH coś zapolować. Po pół godzinyy wróciła jedna osoba a jak mówiła było ich z 10. Więc piszcie tu co i jak o PoHu dla luda, bo ja nie napisze wiele z powodu niezbyt częstych odwiedzin tam (na razie 8) )
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-11-2003, 13:57   #2
Kojko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Kojko ma numer GG 1642170
Domyślny

Moglbys napisac profesje.
Kojko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2003, 15:05   #3
cykoor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Tychy

cykoor ma numer GG 5633640
Domyślny

A wiec zacznijmy od tego ze POH jest stworzony dla palow!! lecz nawet oni musza tam uwazac. Nie zalecam chodzic tam ponizej 16lvlu (ja swoim sorcem bylem na 14, ale to z drugim sorcem na 32lvlu i plecakiem e-bomb) fakt ze mozna tam spotkac nawet szczury ale dosc czesto mozna tam znalezc zlurowanego leadera albo smoczka

Niestety nie zamieszcze screena po zapomnialem jak sie zalogowac na konto www na onecie

pierwsza przeszkoda na pohu moze sie okazac rodzinka minotaurow gdzies 3xmag 2xarcher 2xguard i kilka zwyczajnych a jak wiadomo do najlatwiejszych one nie naleza gdy juz to przejdziemy mozemy natknac sie na cyklopy az wkoncu dotrzemy do gsow, hunterow a nawet wyzej wspomnianego smoczka

podsumowujac nie radze chodzic tam osoba ponizej 20 lvlu gdyz latwo tam o smierc(ech zapomnialem jeszcze o kochanych dziurkach do ktorych mozna wpasc i miec niemile i zgubne w skutkach spotkanie)
cykoor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2003, 16:03   #4
Bartix
Użytkownik Forum

Bartix's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2003

Domyślny

hmmm jezeli jestes palladynem to nie radze isc na lv ponizej 20 powinienes sie zaopatrzyc w pozadny eq i co najwazniejsze nie moze ci zabraknac strzal
19:06 You see a middle-finger (atk:2 def:0) It is raised.
Bartix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2003, 18:22   #5
Fanfi
eX Moderator

Fanfi's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Poh jest dosc niebezpiecznym miejscem oprocz potworow znajduje sie tez troche ukrytych dziur dlatego jezeli idziemy nie uwaznie mozemy donich wpasc. Jezeli chesz isz po expic tylko na cycach moze juz isc na 11lvl (pallem) jestes wtedy szybszy od cyca.
Wraz ze wzrostem lvl mozesz zaglebiac sie w coraz dalsze zakatki tego miejsca.
stary 26-01-2004, 20:20   #6
Yarczaz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Domyślny

Ja swoim pallem chodzilem tam juz na 12 lvl ( oczywiscie cyce ). Teraz na 20 lvl chodze na pojedyncze DS'y, zerki i lidery ... Niestety chodzenie tam na niskim lvl moze okazać sie niebezpecznie, zwłaszcza gdy pod temple ktos zluruje GS'a. Sam miałem kiedys taką sytuacje,(15 lvl ) ide se do temple, a tu mi GS wyskakuje, 2 strzaly i ded :/
Yarczaz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2004, 20:49   #7
Watto
Guest

Domyślny

Ja mam 22 i jest spoko

Chodze na leadery i berki ale z berkami to uwazac juz 1 deada zaliczylem przez lag. A tak to 0 hp trace mozna ominac mino maga i archera wspomnianego wyzej na 2 sposoby.

Leaderek =)]

Na 21 zabilem 1 gs solo ale na razie nie chce tego powtorzyc malo dead nie byl
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2004, 11:28   #8
Frugoleq
Guest

Domyślny

Ja na POH chodzę swoim palkiem od 10 lvl do 18 lvl to chodziłem z łukiem i biłem cyce oraz ds i ghule. A od 18 lvl to sobie spokojnie bije gs . Obecnie mam 23 lvl i skille 58/40 izabijam nawet dwa gs naraz, oczywiście z kuszy.
Ps. niemam boh ani pacc zeby uzywac jakiego "speeda"
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2004, 18:51   #9
Kael
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny gracz
Imię: Top sikret
Profesja: Knight
Gildia: Top sikret
Świat: Galana
Poziom: 81
Skille: duze ;)
Poziom mag.: 6
Kael ma numer GG 7422706
Domyślny

hmm ciekawe jak dlugo sie goniles z tym jednym gsem moze od veno do mostu dwarfuw i zawruciles?
poh jest również dla knightów kazdego potworka by chyba pokonala na pohu o ile wiem to na pohu wystepuja wszelkie minosy grupy orków gsy dle dragony cyce dse szkielety ghoule

muj kolega (przed tym zanim go hackneli i sprzedali chara) to mial 30 lvl p set steel helmet 78 dista i duuuzo arows a chdzoil w takim eq bo chcial sam zdobyc eq który nosi zdobyl potem k seta wh itd.
tu tylko chodzi o dist i o amo gozej jak spotkasz potforka który strzela tak jak leader mino mag (mialem solo w którym padlem a sorcem to tylko 1 sd )
Kael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2004, 19:03   #10
Keb
Zbanowany

Data dołączenia: 16 11 2003

Wyślij wiadomość przez ICQ do Keb Keb ma numer GG 2066479
Domyślny Palla

Jak palla to do plateseta w zwysz.
Możesz biegać nago tylko żeby gs cię nie dogonił
Z k setem mógłbyś biegać na liderki (oczywiscie ze spirami) i zerki z lukiem albo kuszom.
Chyba że jesteś sorcem to to samo tylko amunicja to runy
Kanjtem bez skilli 55/55 możesz chdzic na cyce ale uważaj na gsy i inne badziewia np. ktos może zloorowac dl'a ale to skrajne przypadki
Keb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2004, 19:13   #11
Holonaho
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

Na pohu wcale nie jest tak latwo trzeba serio miec dobre skile i farta czasem ja dzis zaliczylem smierc moim pallem bylem zbyt pewny siebie mam 26lvl i skile 70/55 a G's uderzyl mnie za 250 hp lol to bylo cos wezcie ze soba duzo Uh i nie badzie zbyt pewnie siebie.....
Holonaho jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2004, 20:17   #12
Frugoleq
Guest

Domyślny

nie musiałem daleko leciec z tym gs'em wystarczyło dobiec do gs mountain i se biegałem w kółko, kosztowało to mnie jakieś 40 bełtów
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 20:13   #13
Mefi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 09 2003

Mefi ma numer GG 3140258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez cykoor
A wiec zacznijmy od tego ze POH jest stworzony dla palow!! (Cut)
chyba cie coś poje.... , ja jestem druidem i najlepiej czuje się na pohu (dobry exp i loot) więc nie mów ze poh jest stworzony dla palów bo to nie prawda

------
Edit by Gremlin
Prosze cytowac to na co odpowiadacie a nie caly post.
stary 29-01-2004, 20:37   #14
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Poh to dobre miejsce dla postaci magicznych to prawda a nie pali.Można wziąśc kilka bp hmm i 1-2 uh i na wrazie czego 1 bp sd lub kilka ich.Po co sd bo możesz biec a tu ci gs wyskoczy to jak będziesz uciekał a on ciebie doganiał to juz trudno wole stracić te kilka sd i przeżyc niż jeżeli mam stracić sprzet mag lv skille itp.Mój kumpel szedł na Poh i mu mówiłem weż na wrazie czego bp sd a on twardo nei i padł przez taką głupią sytuacje.Na poh można iść z summonkami,dobre są mino archery,monki i zerki dośc niezłe,zabijamy cyce czasami się trafi coś zlurowanego jak np.rodzinka mino lub coś innego to pomagamy sobie runkami.
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 12:56   #15
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Mimo wszystko POH to PALEK, ale sorc/druid tez dobrze się tam czuje. Co do knighta to fakt ze przeżyje wszystko, ale ma on lepsze miejsca do expienia niż POH.

Palekiem bez Lagów to na 17lvl przed GS uciekłem(bah nawet 3 i 2 hunterami, przed update), ale po update to się życie skomplikowało i teraz nie jest tak łatwo. Tak więc palek lvl 20+ distance 55+ z maną na Exura Vita może dość bezpiecznie chodzić po POHu.

Sorc/Druid: na cycki głównie z monkami jest gites. Jak chcesz chodzić po większym terenie to może lepiej Fire Devile, ale trzeba uważać żeby taki FD nie walnął kogoś przez przypadek. No i oczywiście BPki SDków i HMM mile widziane oraz UHy.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2004, 14:57   #16
boss
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 01 2004

Domyślny

Nie wiem o jaka profesje ci chodzi ale ja swoim Knightem na 28 lvl skille 60/55 z k-set ,gs ,i w-helmet moglem czyc sie bezpiecznie o ile wiedzialem gdzie chodzic
boss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2004, 15:29   #17
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004

Domyślny

hej, a może ktoś podać m/w gdzie znajdują sie te cholerne dziury na PoHu?

glupio tak wpaść po uszy. Szcuzr ana PoH spotkałem jednego, na prawo do góry od posterunku.
Cyce spoczko, tylko tłumnie mocno tłuką, zwłaszcza jak im pomaga archerek.

raz mnie franca chyba wypchnął spod drabiny (miałem mało many wiec sie ratowałem desantowaniem by loora nie zrobic na kogos) i nie wiem czy to skutek update`a czy przypadek..

aha!
Nigdy nie można do konca byc za pewnym siebie na pohu, za duzo ostatnio noobów looruje wszystko co sie da. Do ku..ficy mnie doprowadzają takie typy co looruja nonstop wiedzme pod drabiny na amazonas camp.
looruja potem czekaja w okolicy albo lepzy numer dzisiaj widziałem.. i to nasze rodaki byli.. normalnie uhnela laska wiedzme by ta zabila jakiego s kolesia..

:/

no nic, pozdr.
pozdr.
stary 31-01-2004, 15:43   #18
Glock termbest
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2004

Glock termbest ma numer GG 3826228
Domyślny

Mozesz isc se na cycki i na ds ( sa wolne ) ale uwazaj na mino magi itp ((trzeba isc blisko rzeczki)) bo jezeli nei to masz gs mino magi i moze byc :
Glock termbest jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania