|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() JAki level,skille i equip powinien mieć bohater żeby być dość bezpiecznym na PoH?? Niech te odpowiedzi będą przestrogą bo niedawno widziałem grupkę 8-10 levelowców idących na PoH coś zapolować. Po pół godzinyy wróciła jedna osoba a jak mówiła było ich z 10. Więc piszcie tu co i jak o PoHu dla luda, bo ja nie napisze wiele z powodu niezbyt częstych odwiedzin tam (na razie 8) )
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2003
![]() |
![]() Moglbys napisac profesje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() A wiec zacznijmy od tego ze POH jest stworzony dla palow!! lecz nawet oni musza tam uwazac. Nie zalecam chodzic tam ponizej 16lvlu (ja swoim sorcem bylem na 14, ale to z drugim sorcem na 32lvlu i plecakiem e-bomb
![]() ![]() Niestety nie zamieszcze screena po zapomnialem jak sie zalogowac na konto www na onecie ![]() pierwsza przeszkoda na pohu moze sie okazac rodzinka minotaurow gdzies 3xmag 2xarcher 2xguard i kilka zwyczajnych ![]() ![]() ![]() podsumowujac nie radze chodzic tam osoba ponizej 20 lvlu gdyz latwo tam o smierc(ech zapomnialem jeszcze o kochanych dziurkach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2003
|
![]() hmmm jezeli jestes palladynem to nie radze isc na lv ponizej 20 powinienes sie zaopatrzyc w pozadny eq i co najwazniejsze nie moze ci zabraknac strzal
![]()
19:06 You see a middle-finger (atk:2 def:0) It is raised. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Poh jest dosc niebezpiecznym miejscem oprocz potworow znajduje sie tez troche ukrytych dziur dlatego jezeli idziemy nie uwaznie mozemy donich wpasc. Jezeli chesz isz po expic tylko na cycach moze juz isc na 11lvl (pallem) jestes wtedy szybszy od cyca.
Wraz ze wzrostem lvl mozesz zaglebiac sie w coraz dalsze zakatki tego miejsca.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Ja swoim pallem chodzilem tam juz na 12 lvl ( oczywiscie cyce ). Teraz na 20 lvl chodze na pojedyncze DS'y, zerki i lidery ... Niestety chodzenie tam na niskim lvl moze okazać sie niebezpecznie, zwłaszcza gdy pod temple ktos zluruje GS'a. Sam miałem kiedys taką sytuacje,(15 lvl ) ide se do temple, a tu mi GS wyskakuje, 2 strzaly i ded :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Ja mam 22 i jest spoko
Chodze na leadery i berki ale z berkami to uwazac juz 1 deada zaliczylem przez lag. A tak to 0 hp trace mozna ominac mino maga i archera wspomnianego wyzej na 2 sposoby. ![]() Leaderek =)] Na 21 zabilem 1 gs solo ale na razie nie chce tego powtorzyc malo dead nie byl |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Ja na POH chodzę swoim palkiem od 10 lvl do 18 lvl to chodziłem z łukiem i biłem cyce oraz ds i ghule. A od 18 lvl to sobie spokojnie bije gs
![]() Ps. niemam boh ani pacc zeby uzywac jakiego "speeda" |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Top sikret
Profesja: Knight
Gildia: Top sikret
Świat: Galana
Poziom: 81
Skille: duze ;)
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() hmm ciekawe jak dlugo sie goniles z tym jednym gsem moze od veno do mostu dwarfuw i zawruciles?
poh jest również dla knightów kazdego potworka by chyba pokonala na pohu o ile wiem to na pohu wystepuja wszelkie minosy grupy orków gsy dle dragony cyce dse szkielety ghoule muj kolega (przed tym zanim go hackneli i sprzedali chara) to mial 30 lvl p set steel helmet 78 dista i duuuzo arows a chdzoil w takim eq bo chcial sam zdobyc eq który nosi zdobyl potem k seta wh itd. tu tylko chodzi o dist i o amo gozej jak spotkasz potforka który strzela tak jak leader mino mag (mialem solo w którym padlem a sorcem to tylko 1 sd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
|
![]() Jak palla to do plateseta w zwysz.
Możesz biegać nago tylko żeby gs cię nie dogonił ![]() Z k setem mógłbyś biegać na liderki (oczywiscie ze spirami) i zerki z lukiem albo kuszom. Chyba że jesteś sorcem to to samo tylko amunicja to runy ![]() Kanjtem bez skilli 55/55 możesz chdzic na cyce ale uważaj na gsy i inne badziewia np. ktos może zloorowac dl'a ale to skrajne przypadki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Na pohu wcale nie jest tak latwo trzeba serio miec dobre skile i farta czasem ja dzis zaliczylem smierc moim pallem bylem zbyt pewny siebie mam 26lvl i skile 70/55 a G's uderzyl mnie za 250 hp lol to bylo cos wezcie ze soba duzo Uh i nie badzie zbyt pewnie siebie.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() nie musiałem daleko leciec z tym gs'em wystarczyło dobiec do gs mountain i se biegałem w kółko, kosztowało to mnie jakieś 40 bełtów
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
![]() |
![]() Cytuj:
------ Edit by Gremlin Prosze cytowac to na co odpowiadacie a nie caly post.
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Poh to dobre miejsce dla postaci magicznych to prawda a nie pali.Można wziąśc kilka bp hmm i 1-2 uh i na wrazie czego 1 bp sd lub kilka ich.Po co sd bo możesz biec a tu ci gs wyskoczy to jak będziesz uciekał a on ciebie doganiał to juz trudno wole stracić te kilka sd i przeżyc niż jeżeli mam stracić sprzet mag lv skille itp.Mój kumpel szedł na Poh i mu mówiłem weż na wrazie czego bp sd a on twardo nei i padł przez taką głupią sytuacje.Na poh można iść z summonkami,dobre są mino archery,monki i zerki dośc niezłe,zabijamy cyce czasami się trafi coś zlurowanego jak np.rodzinka mino lub coś innego to pomagamy sobie runkami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Mimo wszystko POH to PALEK, ale sorc/druid tez dobrze się tam czuje. Co do knighta to fakt ze przeżyje wszystko, ale ma on lepsze miejsca do expienia niż POH.
Palekiem bez Lagów to na 17lvl przed GS uciekłem(bah nawet 3 i 2 hunterami, przed update), ale po update to się życie skomplikowało i teraz nie jest tak łatwo. Tak więc palek lvl 20+ distance 55+ z maną na Exura Vita może dość bezpiecznie chodzić po POHu. Sorc/Druid: na cycki głównie z monkami jest gites. Jak chcesz chodzić po większym terenie to może lepiej Fire Devile, ale trzeba uważać żeby taki FD nie walnął kogoś przez przypadek. No i oczywiście BPki SDków i HMM mile widziane oraz UHy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 01 2004
|
![]() Nie wiem o jaka profesje ci chodzi ale ja swoim Knightem na 28 lvl skille 60/55 z k-set ,gs ,i w-helmet moglem czyc sie bezpiecznie o ile wiedzialem gdzie chodzic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
|
![]() hej, a może ktoś podać m/w gdzie znajdują sie te cholerne dziury na PoHu?
glupio tak wpaść po uszy. Szcuzr ana PoH spotkałem jednego, na prawo do góry od posterunku. Cyce spoczko, tylko tłumnie mocno tłuką, zwłaszcza jak im pomaga archerek. raz mnie franca chyba wypchnął spod drabiny (miałem mało many wiec sie ratowałem desantowaniem by loora nie zrobic na kogos) i nie wiem czy to skutek update`a czy przypadek.. aha! Nigdy nie można do konca byc za pewnym siebie na pohu, za duzo ostatnio noobów looruje wszystko co sie da. Do ku..ficy mnie doprowadzają takie typy co looruja nonstop wiedzme pod drabiny na amazonas camp. looruja potem czekaja w okolicy albo lepzy numer dzisiaj widziałem.. i to nasze rodaki byli.. normalnie uhnela laska wiedzme by ta zabila jakiego s kolesia.. :/ no nic, pozdr. pozdr.
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2004
![]() |
![]() Mozesz isc se na cycki i na ds ( sa wolne ) ale uwazaj na mino magi itp ((trzeba isc blisko rzeczki)) bo jezeli nei to masz gs
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |