![]() |
#10522 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() @Grocix
Dobrze to słyszeć, bo dotychczas kierowałem się tamtymi recenzjami i właśnie tanuki mnie odstraszyło od wielu serii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10523 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Arcan
To jak coś to z pytaniami wal tu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10524 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Tanuki
Po kontemplacji recenzji School Days z Tanuki, zwracam honor (nie stronie, recezentce). Wszystko na temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10525 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wyjątek potwierdza regułę
![]() Zaproponujcie mi jakieś anime, w którym jest sporo walk, są one nietypowe, fabuła jest wciągająca na tyle, że trudno się oderwać od oglądania odcinka za odcinkiem. Zależy mi też na tym, by każdy odcinek nie rozpoczynał osobnego wątku, tylko aby kontynuował wątek główny.Opieram ten opis na seriach: Code Geass, Naruto, Bleach. No i najważniejsze, by dało się go obejrzeć online. @edit Soul Eater odpada, drugi Bleach. Ostatnio edytowany przez Arcan - 15-06-2009 o 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10526 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Akurat przy School Days recenzent z tanuki popisał się niezwykłą trafnością. P recenzję przewija się praktycznie wszystko co w tym temacie napisaliśmy PRZECIWKO SD, do tego całkiem miłym językiem.
@Forever School Days w najlepszym wypadku udaję dobre anime. Nie mam pojęcia co wywnioskowałeś z tego czegoś, ale zapewniam cię że to nie żadnego związku ze światem realnym. No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy. Przechodząc do zakończenia. Przyznam rację może być szokujące. Ale jest podsumowaniem całej serii - nic sobą nie wnosi, nie jest w żaden sposób uzasadnione, nie ma żadnej pointy. Nipah~! Frizz-kun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10527 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Arcan
Mm, Seirei no Moribito? @Frizz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10528 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Zaczarowany
Jak lubisz Songo bez majtów to gadaj z Rayzą. On się bardzo, ale to bardzo szeroko interesuję doujinshi, więc znajdziecie wspólny język. O ile Ray-chan będzie miał ochotę zniżyć się do twojego poziomu, co niewątpliwie będzie wymagało niezwykłych umiejętności. @Arcan Black Lagoon? One Piece? Tengen Toppa: Gurren Lagann? Coś z tego ci się spodoba. Nipah~! Frizz-kun Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 15-06-2009 o 19:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10529 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 06 2009
|
![]() Cytuj:
A teraz idę oglądać Kuroshitsuji. Ciao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10530 |
Użytkownik Forum
|
![]() Black Lagoon - nie przepadam za takimi klimatami.
One Piece - kreska mi się nie podoba. Tengen - chciałem obejrzeć, nawet ci o tym mówiłem, Frizz, ale nie mogę tego znaleźć online. Jakaś podpowiedź? ![]() Seirei no Moribito - to mnie też przekonuje, klimat ciekawy, zamierzam obejrzeć. Obejrzę kilka odcinków tych obu (o ile dowiem się gdzie można Tengena obejrzeć ;s) serii i zobaczę, czy mnie wciągną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10531 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ukryty tekst:
Acha i fakt że należy do slice of life nie uważam żeby to anime pokazywało jak można/trzeba/nie trzeba postępować to po prostu fikcja literacka. Myself;Yourself ci się podobało a w kilku scenach też było przesadzone Swoją drogą zabawne jest to, że piszecie: "nie chcemy po raz n-ty rozmawiać na temat SD", a później się rozpisujecie
![]() |
![]() |
#10532 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Forever
Ja zaś nie pisałem że chcesz uprawiać z jakąkolwiek bohaterką SD seks. Jedynie napisałem że wnioski jakie można wyciągnąć z SD nie mają żadnego przełożenia na życie realne, dopóki nie znajdziesz grupy dziewcząt podobnych do tych z SD. Do School Days już lepiej nie wracajmy, sam widzisz jak na tą serię jestem cięty. A jeśli chcesz zobaczyć dobre anime poruszające życiowe kwestie to proponuję Clannad i Clannad After Story. To jest anime które zmusza to przemyśleń. Nipah~! Frizz-kun Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 15-06-2009 o 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10533 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Tytania - done. Dosyć ciekawe, ale nie porywające. Zakończenie pozostawia niedosyt oraz miejsce na możliwą kontynuację serii.
Mało wolnego czasu ostatnio - praca, opieka nad dzieciakami, rekreacja - sauna jakuzi, treningi, bieganie, ech... Teraz obejrzę na spokojnie film TTGL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10534 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Kuma
Ja pisałem, że nie chcę, a nie Corgar. Mamy aż tak podobne avatary, że nie rozróżniasz?:> @Arcan Nu, Seirei polecam. Momentami może przynudzać, ale i tak warto. A co do Black Lagoon, nie wiem co ty chcesz od tej serii, jest świetna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10535 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: ..::RyBnIk::..
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sqito of Knight
Profesja: Knight
Gildia: Big Team
Świat: Guardia
![]() |
![]() Jak dla mnie-przecietne
![]() |
#10536 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Gro
Nie być taki do przodu ![]()
![]() |
#10537 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Kuma
Anta Baka!? Nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć tej samej kwestii. Slice of life ma pokazać jakąś sytuację, a następnie zmusić widza do wyciągnięcia wniosków. A co można wyciągnąć z SD? W kwestii "gdyby"... Gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Usuwając wszystkie mankamenty SD otrzymamy całkiem fajne anime. Problem z tym że z początkowej serii będzie miała trzech bohaterów i nazwę. Nipah~! Frizz-kun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10538 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Kuma
Ostatnio też nic nie pisałem, popatrz wcześniej. ![]() Błędy SD przedstawiałem bodajże 3 razy, więcej mi się nie chcę. Ogólnie, nawracanie innych przestało mnie bawić, mam ciekawsze rzeczy do robienia. Ostatnio edytowany przez Grocix - 15-06-2009 o 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10539 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Corgaru Baaaaka!
1.Nigdy wcześniej tego nie wyjaśniałeś 2.Gdzie to pisze? 3.Nie zawsze muszą być wnioski i porady dotyczące życia(których zapewne przestrzegasz) W kwestii "gdyby"- nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś Ukryty tekst:
@Gro To nie było w ogóle do ciebie kierowane xD. Prawda napisałem to w liczbie mnogiej. Ale już wyrwałem sobie kilka paznokci w ramach pokuty ![]()
![]() |
#10540 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Baka-kun
1. Nie łap mnie za słówka. Ja staram się tego nie robić, bo IMO to oznacza brak innych argumentów. 2.Dajże już spokój... Cytuj:
Weźmy takiego Clannada który wybitnie pokazuje że życie Ukryty tekst:
Nipah~! Frizz-kun |
|
![]() |
![]() |