Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-06-2009, 18:09   #501
Pix888
Użytkownik Forum

Pix888's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post

@down: Ręce opadają. Jakby "zapalenie skręta" raz w miesiącu nie miało negatywnych skutków, to nie byłoby zakazane. Picie kawy nie jest zakazane.
Ktoś jeszcze po tych wszystkich wypocinach ma ochotę "dyskutować' z tym człowiekiem? Jeszcze te zaprzeczenia jakoby narkotyków nie używało się w celach medycznych, albo że zatruwają one nasz organizm nic nie dając w zamian.
Mi osobiście niedobrze się już robi czytając cytrynowego.
Pix888 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2009, 18:23   #502
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pix888 Pokaż post
Ktoś jeszcze po tych wszystkich wypocinach ma ochotę "dyskutować' z tym człowiekiem? Jeszcze te zaprzeczenia jakoby narkotyków nie używało się w celach medycznych, albo że zatruwają one nasz organizm nic nie dając w zamian.
Może i narkotyki mają jakieś pozytywy, nie wiem, ale na pewno ich negatywne skutki są większe.
Cóż, to chyba wiadome, że na taki temat nic się nie zdziała, bo jest was więcej, a skoro wypowiadam się na tematy o chorych osobach, to sam też pewnie mam nie po kolei w głowie. Niech napiszą jeszcze dwie osoby że już mnie tu nie chcą i się wynoszę. Nie chcecie dyskusji, to nie.

@down: No dawaj, napisz to.
@drugi raz down: Gubię się w wypowiedziach? Nie wiem, może, trudno odpierać x ataków naraz. Poza tym chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że wszechwiedzący nie jestem, i MOGĘ się pomylić (olaboga).

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 25-06-2009 o 18:33.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 18:23   #503
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
@down: Ręce opadają. Jakby "zapalenie skręta" raz w miesiącu nie miało negatywnych skutków, to nie byłoby zakazane. Picie kawy nie jest zakazane.
LOL, I give you +20 internetz for this one.

Alkohol nie jest zakazany, a też jest de facto narkotykiem, podobnie jak tytoń.

Cytuj:
Podstawą tego tematu są urojenia.
A Ty chcesz je rozwiewać, miszczu. Gratuluję metod.

Cytuj:
Ile żyła przeciętna kobieta będąc matką już w wieku 14 lat?
Ludzki organizm ciągle się zmienia (weźmy na ten przykład różnicę we wzroście). To że kiedyś była zdolna, nie znaczy że dziś też musi być. I nie bez powodu nie może uprawiać seksu w wieku 14 lat.
Widzę, że wierzysz w nieomylność prawa w każdej kwestii. Gratuluję. Dzisiaj też zaciążają w wieku 14 lat, zdarza się i co, umierają w boleściach?

Cytuj:
Może i narkotyki mają jakieś pozytywy, nie wiem, ale na pewno ich negatywne skutki są większe.
Aptekarz says: dawka jest kluczowa.

@up
Nie napiszę. To nie my nie chcemy dyskusji, tylko ty się gubisz w swoich wypowiedziach.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 25-06-2009 o 18:29.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 18:31   #504
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Tak, tylko ten który ma dwóch tatusiów mógł zostać adoptowany przez tatę i mamę. Gruby i okularnik w końcu przestaną być wyśmiewani, bo rówieśnicy dojrzeją, a z tego, który ma dwóch tatusiów- śmiać się będą jeszcze długo, nawet w szkole średniej zdarzają się takie pojeby( i nie chodzi mi o jakieś zawodówki)
Wow, wyjątkowo dojrzałe otoczenie. Wiadomo przecież, że dużo śmieszniejsi są ludzie grubi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikuslav Pokaż post
Każdy "napędza" się nawzajem. Nie zatrzymasz tego i Ty doskonale o tym wiesz.
Więc najlepiej usiąść na dupie i dalej powtarzać to co mówią ludzie. Sam tego nie zmieni. Nikt sam tego nie zmieni.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
jak widzę takie posty to aż mną nosi, siekierka sama się z kieszeni wyciąga. ZROZUM to, ŻE TO WŁAŚNIE TACY LUDZIE JAK TY NAUCZAJĄ DZIECI NIENAWIŚCI DO CZARNYCH/ŻÓŁTYCH/ZIELONYCH/GEJÓW/LESBIJEK/MUZUŁMANÓW I C**J WIE DO JAKIEJ GRUPY SPOŁECZNEJ JESZCZE!
Poluzuj, to raczej nie był atak/przejaw nienawiści tylko stwierdzenie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post
Wychowywanie przez parę homo na pewno zaowocuje jakimiś skutkami ubocznymi.
No tak, Kojotes ma dyplom z psychologi i wieloletnie praktyki. Dodatkowo jest autorem wielu uznanych prac.
Ile można powtarzać? To nie rodzice krzywdzą te dzieci tylko społeczeństwo. Głupie, samolubne, uprzedzone społeczeństwo.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post
Dojrzała płciowo = dojrzała do seksu. Innej skali nie ma co stosować, bo może wyjść na to, że seks każdemu może zaszkodzić.
Ale dojrzała płciowo =/= dojrzała psychicznie.

No, i mamy piękną wojnę lewica vs prawica z dodatkowym wsparcie dla obu stron przez osoby niezaangażowane.

Ostatnio edytowany przez Voon - 25-06-2009 o 18:32.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 18:58   #505
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Nie rozumiem Cię. Zapalenie skręta szkodzi tylko i wyłącznie mnie, więc dlaczego dwoje panów/pań mogą robić ze sobą co chcą, a ja za to samo mogę mieć problemy z prawem?

Cytuj:
Wow, wyjątkowo dojrzałe otoczenie. Wiadomo przecież, że dużo śmieszniejsi są ludzie grubi.
To nie moja wina, że w mojej klasie mam 'wybór' trzymania się z następującymi grupami:
-bandą żelusi baunsujących w rytmie zajefanych techniawek
-bandą metali, którzy są przeciwko Żydom, czarnym, gejom, każdemu kto nie słucha metalu*, i ogólnie przeciwko całemu światu

*Jeżeli metalu słucha Żyd/murzyn/gej to i tak go nie polubią.

Ostatnio edytowany przez Ulrikk - 25-06-2009 o 19:02.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 19:12   #506
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie rozumiem Cię. Zapalenie skręta szkodzi tylko i wyłącznie mnie, więc dlaczego dwoje panów/pań mogą robić ze sobą co chcą, a ja za to samo mogę mieć problemy z prawem?
Mnie pytasz? Nie ja ustalam nasze "wspaniałe" prawo...
stary 25-06-2009, 19:38   #507
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Ale jakby iść takim tokiem myślenia (coś MOŻE mieć złe skutki w przyszłości, więc tego nie róbmy), to świat wyglądałby teraz zupełnie inaczej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
No tak, Kojotes ma dyplom z psychologi i wieloletnie praktyki. Dodatkowo jest autorem wielu uznanych prac.
Ile można powtarzać? To nie rodzice krzywdzą te dzieci tylko społeczeństwo. Głupie, samolubne, uprzedzone społeczeństwo.

Ale ja nie mówię tylko o złych skutkach ubocznych- mogą być przecież także pozytywne.
Do stwierdzenia różnic w wychowaniu przez rodziny homo/hetero nie trzeba dyplomu z psychologii (choć nie pogardziłbym takowym). Wystarczy trochę common sense.
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 20:02   #508
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post
Ale ja nie mówię tylko o złych skutkach ubocznych- mogą być przecież także pozytywne.
Do stwierdzenia różnic w wychowaniu przez rodziny homo/hetero nie trzeba dyplomu z psychologii (choć nie pogardziłbym takowym). Wystarczy trochę common sense.
Pozytywny skutek uboczny przy wychowaniu dziecka. Tylko wygląda trochę jak smok - każdy słyszał, nikt nie widział. Najlepsze, co może się wydarzyć przy wychowywaniu dziecka to dobrze je wychować. Wtedy każdy skutek uboczny będzie... negatywny? Choć tu słowo 'dobrze' wywoła burzę, bo dobrze dla każdego znaczy co innego.

@Ulrikk:
A próbowałeś się nie trzymać z nikim? Będzie to miało na pewno lepszy skutek dla Ciebie niżeli wpieprzanie się w takie gówna.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 21:05   #509
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pix888 Pokaż post
Ja mam ochote z nim dyskutowac, bo a)dyskusja dobrze wplywa na szare komorki i rozwija czlowieka b) bawia mnie jego niektore argumenty, szczegolnie te, ktore odeprzec moze nawet wikipedia

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cytrynowy
Cóż, to chyba wiadome, że na taki temat nic się nie zdziała, bo jest was więcej, a skoro wypowiadam się na tematy o chorych osobach, to sam też pewnie mam nie po kolei w głowie.
To nie o to chodzi - ja bylbym sklonny przyznac ci racje w jakiejs kwestii czy uznac, ze w czyms sie pomylilem. Problem lezy tutaj, ze nie potrafisz przedstawic takich argumentow, ktore przekonalyby przeciwnika danej teorii.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon
Wcale nie trzeba miec doktoratu z socjologii (i nie chce mi sie wertowac ksiazki, by podac ci dokladny przyklad ), by stwierdzic, ze spoleczenstwo zawsze ma wplyw na rozwoj osoby, ktora w tym spoleczenstwie sie znajduje - jesli w rodzinie ojciec bije swoje dzieci, a matka bedzie sie na to godzila, to w znacznej czesci przypadkow te dzieci rowniez beda stosowaly metode "twardej reki" w stosunku do swoich dzieci. Dzieci wychowane w ultrakatolickiej rodzinie czesto tez staja sie ultrakatolikami, a dziecko ateistow zdecydowanie rzadziej staje sie praktykujacym chrzescijaninem niz dziecko praktykujacych chrzescijan. Oczywiscie nie swiadczy to, ze dziecko wychowywane przez homoseksualistow zawsze bedzie gejem/lesbijka, ale prawdopodobienstwo, ze zaakceptuje i przyjmie jak wlasny wzorzec rodziny homoseksualnej, jest wieksze.

I taka ciekawostka - najlepsza forma akceptacji homoseksualizmu w polskim spoleczenstwie jest zaprzestanie parad, wiecow gejowskich, happeningow itd. W socjologii istnieje tzw. prawo Simmla-Cosera (od Georga Simmla i Louisa Cosera), ktore mowi o tym, ze dzialalnosc grupy, bedacej negatywna grupa odniesienia dla jakiejs spolecznosci, nie prowadzi do akceptacji dzialan tejze negatywnej grupy - co wiecej, zachodzi efekt przeciwny. Przenoszac to na polskie warunki - grupa bedaca negatywna grupa odniesienia (w tym przypadku homoseksualisci) przez swoje nachalne dzialania prowadzi do tego, ze w grupy nie-lewackie, prawicowe, religijne (chrzescijanskie, muzlumanskie itd) wrecz zwieraja swoje szyki i prowadza zdecydowanie ostrzejsza polityke w stosunku do grup negatywnych niz prowadzily wczesniej. Dodatkowo moze wystapic sytuacja, w ktorej osoby o pogladach centro-prawicowych badz prawicowych, ale nieuczestniczace w konflikcie dolacza sie wlasnie do grupy zwalczajacej homoseksualistow... Podobnie jest w moim wypadku - to, czy ktos jest w zwiazku homoseksualnym mnie nie interesuje. Denerwuje mnie jedynie propaganda, usilne wmawianie mi, ze takie zwiazki sa normalne, a takze roznego rodzaju marsze - przez takie dzialanie bardziej popieram prawicowcow.

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 25-06-2009 o 21:14.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 21:16   #510
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

ITT:
Osoby, którym znudziło się śledzenie tego tematu ;0.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 21:16   #511
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
@Ulrikk:
A próbowałeś się nie trzymać z nikim? Będzie to miało na pewno lepszy skutek dla Ciebie niżeli wpieprzanie się w takie gówna.
Utrzymuje z nimi kontakt jedynie w szkole, poza nią mam lepsze towarzystwo.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 21:19   #512
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Powiem tak, nie ma takiej pewnosci w stosunku do tego ze dziecko wychowane w zwiazku homosexualnym bedzie gejem/lezbijką z racji tego ze 40% naszego charakteru a w tym preferencji sexualnych jest juz ksztaltowane za pomocą genów, a 60% juz przez srodowisko(nie tylko rodzine ale tez przez telewizje, media, "koleguf" z podwórka etc). Jednak pamietajmy tez ze z tymi genami jak z miesniami, nie uzywane zanikają, czyli dziecko z genem ktory wspiera w nim homosexualizm poprzez wychowanie w rodzinie anty, lub obojetnej do homo moze byc hetero. Doswiadczenia naukowe potwierdzily juz ze dzieci wychowane w zwiazkach homo niekoniecznie zostają gejami/lesbijkami, ba, nawet robia to rzadko, jednak maja ogromna ilosc tolerancji w stosunku do nich. Ogolnie dobrym pomyslem bylo by zostawienie homo samym sobie, i jedynie zalegalizowanie ich zwiazkow i nadanie im takich samych praw jak normalnym zwiazkom hetero, wiele by sie nie zmienilo, bo i w takich zwiazkach zawsze jest podzial, chociasz by podswiadomy na ojca/matke i dziecko zostanie wychowane dobrze a nawet lepiej niz w heterosexualnym zwiazku ktore bedzie bardzo antyhomo, bo takie dziecko bedzie mialo wiecej tolerancji nie tylko na "zle niedobre homo" ale i na inne rzeczy które niepodobaja sie narodowcom, jak inne nacje, kolor skóry etc.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.

Ostatnio edytowany przez kołbaś - 25-06-2009 o 21:21.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2009, 21:37   #513
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kołbaś Pokaż post
Powiem tak, nie ma takiej pewnosci w stosunku do tego ze dziecko wychowane w zwiazku homosexualnym bedzie gejem/lezbijką z racji tego ze 40% naszego charakteru a w tym preferencji sexualnych jest juz ksztaltowane za pomocą genów, a 60% juz przez srodowisko(nie tylko rodzine ale tez przez telewizje, media, "koleguf" z podwórka etc). Jednak pamietajmy tez ze z tymi genami jak z miesniami, nie uzywane zanikają, czyli dziecko z genem ktory wspiera w nim homosexualizm poprzez wychowanie w rodzinie anty, lub obojetnej do homo moze byc hetero. Doswiadczenia naukowe potwierdzily juz ze dzieci wychowane w zwiazkach homo niekoniecznie zostają gejami/lesbijkami, ba, nawet robia to rzadko, jednak maja ogromna ilosc tolerancji w stosunku do nich. Ogolnie dobrym pomyslem bylo by zostawienie homo samym sobie, i jedynie zalegalizowanie ich zwiazkow i nadanie im takich samych praw jak normalnym zwiazkom hetero, wiele by sie nie zmienilo, bo i w takich zwiazkach zawsze jest podzial, chociasz by podswiadomy na ojca/matke i dziecko zostanie wychowane dobrze a nawet lepiej niz w heterosexualnym zwiazku ktore bedzie bardzo antyhomo, bo takie dziecko bedzie mialo wiecej tolerancji nie tylko na "zle niedobre homo" ale i na inne rzeczy które niepodobaja sie narodowcom, jak inne nacje, kolor skóry etc.
Doskonałe podsumowanie tematu. Proponuję skończyć tą dyskusję, bo rzeczywiście zmierza ona do nikąd, a kołbaś doskonale przedstawił jak powinno być.
stary 26-06-2009, 00:09   #514
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

ej no w kulki sobie nie leccie i nie mowcie ze wszyscy maja takie same zdanie co ja ??

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2009, 01:56   #515
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikuslav Pokaż post
Ty byś chciał mieć dwóch tatusiów?
Trudno mi to powiedzieć mając rodzinę... Myślę, że jeśli kochaliby mnie tak samo jak moi rodzice, to by mi to nie przeszkadzało. Najważniejsze jest mieć w kimś oparcie. Takie prawdziwe oparcie.

Cytuj:
No to kto im zabrania założyć spółkę i rozliczać się wspólnie?
Zupełnie inaczej rozliczane są spółki jako działalność gospodarcza i osoby fizyczne. Wypowiadasz się na temat, na który nie masz zielonego pojęcia.

Cytuj:
Ciekawe. Ja np. właśnie z tego względu, że pedofilia kwalifikuje się do chorób, również i homoseksualizm (który tak jak pedofilia jest zaburzeniem popędu seksualnego) do nich zaliczam.
Szkoda, że nie masz jakiegokolwiek wykształcenia w kierunku stwierdzenia co jest zaburzeniem popędu seksualnego a co nie jest. Szczerze wątpię, że takowe zdobędziesz, więc siedź cicho.

Wyprzedzając kolejną kłótnie, że to ja nie mam racji - zostało już potwierdzone, że homoseksualizm nie jest zboczeniem, tylko że jest to orientacja seksualna. Jeśli nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości, to bardzo mi przykro, wracaj do swojego "zaścianka". Mam tylko nadzieję, że nie wyjedziesz za granicę i nie będziesz robił Polakom wstydu (jeszcze tego nam brakuje, żeby stereotypem Polaka był pijak, homofob, złodziej i cholera wie co jeszcze, chociaż już nam nie dużo do tego brakuje)...

Cytuj:
A zapalenie skręta raz w miesiącu?
To, czy to jest szkodliwe, czy nie, zależy też od indywidualnych predyspozycji.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2009, 10:00   #516
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
- Anty-UE (totalny idiotyzm, UPR nie rozumie, jak ważna jest integracja)
Dla elit polityczno-biznesowych jest bardzo wazna. Dla oszolomow probujacych narzucic ludziom swoja spaczona moralnosc rowniez. Zwyklym ludziom nie jest potrzebna narzucana odgornie integracja.
Popieram otwarcie granic, swobodny przeplyw ludzi i towarow, ale do tego nie trzeba eurokolchozu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo
- Przywrócenie kary śmierci (nikt na nią nie zasługuje)
Mordercy, zwyrodnialcy, zlodzieje, gwalciciele... wielu przestepcow zasluguje na smierc.
Cytuj:
- Prywatyzacja szkolnictwa (fajnie, edukacja tylko dla elit społecznych, lawl)
Nie wiem jak wyobrazasz sobie bezplatna edukacje. Szkoly budowane przez niewolnikow? Nauczyciele zaganiani do pracy biczem za miske ryzu?
Darmowa edukacja wystepuje co najwyzej w Afryce, gdy pod prowizorycznym namiotem jakis czlowiek za darmo, z wlasnej woli uczy tam dzieci.
W chwili obecnej za panstwowa edukacje rowniez placimy. W podatkach.
Cytuj:
- Zniesienie przymusu ubezpieczeń (jasne, niech się coś stanie takiej osobie, kto zapłaci?)
Lubisz przymuszac ludzi do czegos? Lewaccy idole, Hitler i Stalin, rowniez to lubili.

I zeby nie bylo wyzywania od prawakow - jestem calkowicie apolityczny.
stary 26-06-2009, 11:50   #517
Muszkiet
Zbanowany

Data dołączenia: 20 04 2009

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Nie wiem jak wyobrazasz sobie bezplatna edukacje. Szkoly budowane przez niewolnikow? Nauczyciele zaganiani do pracy biczem za miske ryzu?
Darmowa edukacja wystepuje co najwyzej w Afryce, gdy pod prowizorycznym namiotem jakis czlowiek za darmo, z wlasnej woli uczy tam dzieci.
W chwili obecnej za panstwowa edukacje rowniez placimy. W podatkach.
Tylko mniej zarabiający ludzie mieli by problem z opłaceniem edukacji swoich dzieci, nawet gdyby zwrócić im te grosze z podatków.
Muszkiet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2009, 12:04   #518
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Szkoda, że nie masz jakiegokolwiek wykształcenia w kierunku stwierdzenia co jest zaburzeniem popędu seksualnego a co nie jest. Szczerze wątpię, że takowe zdobędziesz, więc siedź cicho.
Doskonaly argument, doktorze nauk medycznych Gonzo, wprost kwintesencja merytorycznej dyskusji ~~

Odstepstwo od normalnego zachowania danej spolecznosci jest zaburzeniem na jakims podlozu, czy lewacy tego chca, czy nie. Czy jestes w stanie wytlumaczyc mi, czym rozni sie homoseksualizm od np. dendrofilii, przez co to pierwsze zaliczamy do "orientacji seksualnej" a to drugie do zaburzenia seksualnosci?

Cytuj:
Jeśli nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości, to bardzo mi przykro, wracaj do swojego "zaścianka". Mam tylko nadzieję, że nie wyjedziesz za granicę i nie będziesz robił Polakom wstydu (jeszcze tego nam brakuje, żeby stereotypem Polaka był pijak, homofob, złodziej i cholera wie co jeszcze, chociaż już nam nie dużo do tego brakuje)...
No tak, teraz w Europie nie mozna miec swoich pogladow - wedle Jednego Slusznego Pogladu trzeba kochac wszystkich po rowno, byc otwartym na rozne wynaturzenia, zboczenia itd. A dzieki temu naszemu "zasciankowi" nie obudzimy sie za 30 lat w czarnej dupie jak Niemcy czy Francuzi, ktorzy przez ta swoja tolerancje maja coraz wieksze problemy z Turkami czy Afrofrancuzami, ktorzy powoli zaczynaja narzucac rodowitym Niemcom/Francuzom swoj dyktat w imie politycznej poprawnosci.
stary 26-06-2009, 12:15   #519
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Odstepstwo od normalnego zachowania danej spolecznosci jest zaburzeniem na jakims podlozu, czy lewacy tego chca, czy nie. Czy jestes w stanie wytlumaczyc mi, czym rozni sie homoseksualizm od np. dendrofilii, przez co to pierwsze zaliczamy do "orientacji seksualnej" a to drugie do zaburzenia seksualnosci?
Z drzewem raczej nie stworzysz związku ?
stary 26-06-2009, 12:23   #520
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Czy jestes w stanie wytlumaczyc mi, czym rozni sie homoseksualizm od np. dendrofilii, przez co to pierwsze zaliczamy do "orientacji seksualnej" a to drugie do zaburzenia seksualnosci?
Może tym, że człowiek ma płeć damską i męską (wiem, zaraz mi wyskoczysz, że rośliny też dzielą się na osobniki męskie i żeńskie)? Chodzi o to, że będąc gejem wiesz, że lubisz mężczyzn, a nie kobiety, ale czy o tym samym myślisz zabawiając się z drzewem?

Orientacja seksualna może być homo lub heteroseksualna. Dendrofilia to po prostu "pociąg" do drzew. Byle jakich. Co w tym trudnego?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania