Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2009, 01:14   #1061
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer Pokaż post
Penisa nie masz
Skąd ta pewność? :x

Cytuj:
Penisa nie masz wiec nie moglem o nim napisac, pomyslalem ze odpowiednikiem "przedluzania penisa" w twoim przypadku bedzie powiekszeie piersi.
Ale widzisz, w przeciwieństwie do ciebie, ja nie muszę podbudowywać własnej samooceny, pokazując jaka to ja jestem zajebista, bo obrażę czyjąś religię.

Co do kultury, przeklinam, owszem, ale nie używam obraźliwych epitetów w stosunku do innych osób.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2009, 01:17   #1062
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

DRAGY

ok nie szkodzi ;D

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
Twój śmieszny honor na przykład? Jak ty nawet nie wiesz co to jest honor...
I nie, nie chodziło mi o pieniądze. Ludzie mają różne wartości, na których mogą się oprzeć. W kulturze europejskiej, którą ubóstwiasz, są to najczęściej rodzina/kariera/mądrość/ogólnie pojęte szczęście/whatever. A szerząc tylko i wyłącznie nienawiść nie osiągniesz żadnej z nich. Chyba, że wystarczy ci do szczęścia twój (tj. według twojej śmiesznej definicji) honor - to będzie świadczyć tylko o tym jak prostym (żeby nie użyć słowa "głupi") jesteś człowiekiem.
pokolej.

Rodzina : Nic nie szkodzi znalesc se BIALA kobiete o podobnych pogladach.
Kariera : Mi Wystarczy zwykla praca aby bylo za co zyc.
Madrosc : To nabywa sie z wiekiem ;D (prawie zawsze)
Szczescie : Kazdemu Szczescie jest szyms innym , ja jestem szczesliwy w zyciu , no moze mam pare problemow ale to mi narazie nic nie psuje.

szerze nienawisc a jakos moge miec wszystko co opisales.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:19   #1063
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post

Ale widzisz, w przeciwieństwie do ciebie, ja nie muszę podbudowywać własnej samooceny, pokazując jaka to ja jestem zajebista, bo obrażę czyjąś religię.
moja samoocena jest tak wysoka, ze chocbys nawrt popelnila samobojstwo przez to, ze nie chce z toba rozmawiac to juz bardziej nie podskoczy

i konczac temat niezwykle interesujacy mego penisa i twoich piersi, mozemy zaczac klocic sie o jezusa bo genitalia juz mnie znudzily
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:19   #1064
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Widze, ze rozmowa o przyrodzeniach sie przyjela. Ale może zmienmy temat bo offtop o zydach w tym temacie jeszcze zrozumiem. Co prawda niektórzy (czytaj Albertus) uwazaja zyda za synonim penisa ale.. Zakończmy.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:23   #1065
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Widze, ze rozmowa o przyrodzeniach sie przyjela. Ale może zmienmy temat bo offtop o zydach w tym temacie jeszcze zrozumiem. Co prawda niektórzy (czytaj Albertus) uwazaja zyda za synonim penisa ale.. Zakończmy.

to skoro konczymy offtopa to ja chcialbym, zeby wyznawcy jezusa odpowiedzieli mi na zadane wczesniej pytanie me ktore utonelo w gaszczu spamu

Cytuj:
i tu kolejny zastanawiajacy mnie fakt dlaczego zeby osiagnac "zbawienie" nie mozna byc poprostu dobrym kolesiem? czyli co ja moge robic najpaskudniejsze rzeczy ale wyspowiadam sie z tego i bede zalowal za grzechy, a jakis czarny pan w jungli amazonskiej ktory wszystkich bialych ktorych widzial zjadl, nie pojdzie do "nieba" bo nie mial okazji poznac tego boga?

2 sprawa to spowiedz, ostatnio z moja dziewczyna o tym rozmawialem bo chciala mnie namowic, z tym ze, ilu z was wyspowiada sie z masturbacji, sexu przedmalzenskiego, palenia marihuany czy papieroso, picia alko (te dwa jesli jestescie przed 18stka) bo ja nie, a to grzech wiec jesli sie z ztego nie wyspowiadacie, spowiedz jest niewazna, jesli sie wyspowiadacie a bedziecie dalej tak robic to spowiedz jest rowniez niewazna, gdyz jednym z jej warunkow jest zal za grzechy i obietnica poprawy, a o jakim zalu za grzechy moge mowic spowiadajac sie z uprawiania sexu z moja kobieta (ktorego za grzech nie uwazam) skoro zrobie to samo wieczor czy dwa po spowiedzi?
stary 08-07-2009, 01:29   #1066
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Domyślny

Cytuj:
dlaczego zeby osiagnac "zbawienie" nie mozna byc poprostu dobrym kolesiem?
Ależ wystarczy! Trzeba być po prostu dobrym. Dobrym człowiekiem.

stary 08-07-2009, 01:30   #1067
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post
Ależ wystarczy! Trzeba być po prostu dobrym. Dobrym człowiekiem.
tylko nie to samo jest byc dobrym wg. dekalogu a byc dobrym w jungli amazonskiej gdzie warunki sa troszke ciezsze niz w europie zachodniej
wiec ktore bycie dobrym jest "dobre"?
stary 08-07-2009, 01:31   #1068
Zegenis
Użytkownik Forum

Zegenis's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Że co?!

Domyślny

A czym sie rozni dobry czlowiek w Europie od tego w Krajach 3 swiata/Europa zachodnia/whatevah? : o

Ostatnio edytowany przez Zegenis - 08-07-2009 o 01:35. Powód: Doh : |
Zegenis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:31   #1069
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@Albertus
No to lecimy:
Cytuj:
Rodzina : Nic nie szkodzi znalesc se BIALA kobiete o podobnych pogladach.
Powodzenia w wychowywaniu dzieci, na pewno będą mieć z****iste życie z takimi rodzicami. A co, jeśli okażą się ambitniejsze od ciebie? Wyrzucisz za drzwi Btw. azjatki są ładniejsze.
Cytuj:
Kariera : Mi Wystarczy zwykla praca aby bylo za co zyc.
Żyć to i można za zasiłek dla bezrobotnych, kwestia jak.
Cytuj:
Madrosc : To nabywa sie z wiekiem ;D (prawie zawsze)
W takim razie Z WIEKIEM przejdą ci twoje poglądy. I tego ci serdecznie życzę.
Cytuj:
Szczescie : Kazdemu Szczescie jest szyms innym , ja jestem szczesliwy w zyciu , no moze mam pare problemow ale to mi narazie nic nie psuje.szerze nienawisc a jakos moge miec wszystko co opisales.
G*wno prawda. Powiedzmy sobie szczerze, masz 16 lat i nic nie wiesz zarówno o życiu, jak i o prawdziwym szczęściu.

@Mamba
No dobrze, starczy ale - według ciebie. Bo chyba nie jest tak napisane w Biblii? Jak jest to przytocz cytaty, proszę.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Ostatnio edytowany przez Grocix - 08-07-2009 o 01:34.
Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:35   #1070
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zegenis Pokaż post
A czym sie rozni dobry czlowiek w Europie i Krajach 3 swiata/Europa zachodnia/whatevah? : o
jestes w europie, nie masz co jesc wiec idziesz na smietnik i znajdujesz sobie cos do jedzenia

jestes w afryce, (pewnie juz nie ma tam takch zwyczajow w wiekszosci przypadkow ale napewno jakies odosobnione sa) przymierasz glodem, nagle ktos z wioski umiera a zjedzenie go moze uratowac zycie calej wioski?

zeby nie byl taki abstrakcyjny przyklad
czytal ktos ksiazke dramat w andach? amerykanie zeby przezyc musieli zjadac zwloki swoich kolegow, to chyba cos nie po bozemu czyz nie?
stary 08-07-2009, 01:35   #1071
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
i tu kolejny zastanawiajacy mnie fakt dlaczego zeby osiagnac "zbawienie" nie mozna byc poprostu dobrym kolesiem? czyli co ja moge robic najpaskudniejsze rzeczy ale wyspowiadam sie z tego i bede zalowal za grzechy, a jakis czarny pan w jungli amazonskiej ktory wszystkich bialych ktorych widzial zjadl, nie pojdzie do "nieba" bo nie mial okazji poznac tego boga?

2 sprawa to spowiedz, ostatnio z moja dziewczyna o tym rozmawialem bo chciala mnie namowic, z tym ze, ilu z was wyspowiada sie z masturbacji, sexu przedmalzenskiego, palenia marihuany czy papieroso, picia alko (te dwa jesli jestescie przed 18stka) bo ja nie, a to grzech wiec jesli sie z ztego nie wyspowiadacie, spowiedz jest niewazna, jesli sie wyspowiadacie a bedziecie dalej tak robic to spowiedz jest rowniez niewazna, gdyz jednym z jej warunkow jest zal za grzechy i obietnica poprawy, a o jakim zalu za grzechy moge mowic spowiadajac sie z uprawiania sexu z moja kobieta (ktorego za grzech nie uwazam) skoro zrobie to samo wieczor czy dwa po spowiedzi?
Raczej nikogo nie zagniesz swoimi wątpliwościami : <

1. Nikt na dobrą sprawe nie wie, jak Bóg wybierze zbawionych i potępionych, ba, istnieje nawet teoria, że Bóg zbawi wszystkich bez wyjątku. Co do tego "murzyna z dżungli", to każdy dobry człowiek (mówiąc dobry mówie o takim, który przestrzega raczej globalnych zasad moralnych [np, nie kradnij, nie zabijaj itd.] zostanie przez Boga zbawiony, niezależnie czy poznał katolicyzm czy nie.

2.Tak, to co napisałeś to prawda, ale nie rozumiem jakiej odpowiedzi chcesz żebym udzielił? Bo nie zadałeś nam na dobrą sprawe żadnego pytania. Btw. ja, osobiście, spowiadam się ze wszystkich grzechów, które zapamiętałem.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:36   #1072
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
2.Tak, to co napisałeś to prawda, ale nie rozumiem jakiej odpowiedzi chcesz żebym udzielił? Bo nie zadałeś nam na dobrą sprawe żadnego pytania. Btw. ja, osobiście, spowiadam się ze wszystkich grzechów, które zapamiętałem.
chcialem zapytac o sens, spowiadasz sie z tego, ze sie spiles na umor, a w nastepny weekend znowu to robisz, gdzie tu zal za grzechy? a skoro go nie ma to znaczy ze spowiedz jest niewazna, wiec po co w ogole sie spowiadac?
stary 08-07-2009, 01:37   #1073
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:

Od kiedy palenie to grzech?

@down

Zwolnienie z grzechu po 18nastce! Lol'n'roll. Jednak te urodziny zmieniaja zycie.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"

Ostatnio edytowany przez Gelt - 08-07-2009 o 01:41.
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:38   #1074
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Od kiedy palenie to grzech?
podczass 1 komunii swietej (czy przed, w kazdym razie w okolicach komunii) przysiega sie, ze ie bedzie sie palilo i pilo do 18stki przynajmniej u mnie byl taki zwyczaj ale z tego co wiem to ogolnopolskie
stary 08-07-2009, 01:38   #1075
Zegenis
Użytkownik Forum

Zegenis's Avatar

Domyślny

A wyobraz sobie ze przymierasz glodem... Ostatnia rzecz o jakiej myslisz to o tym czy pojdziesz do nieba ;d
Zawsze pozostaje opcja upolowania czegos; d

Mowiles o Afryce xd.
To zalezy, jesli mialbym pewnosc ze jak zjem tego kogos to mnie uratuja to szamam bez wyrzutow sumienia.
Zjadlbym, ba nawet zezwolil bym na zjedzenie mnie jakbym umarl ;d

Ostatnio edytowany przez Zegenis - 08-07-2009 o 01:44.
stary 08-07-2009, 01:39   #1076
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zegenis Pokaż post
A wyobraz sobie ze przymierales glodem... Ostatnia rzecz o jakiej myslisz to o tym czy pojdziesz do nieba ;d
Zawsze pozostaje opcja upolowania czegos; d
upoluj cos w andach smiem twierdzic, ze gdyby mogli to nie zjadaliby swoich kolegow
takiej pewosci ie masz nigdy bo tylko bog o tym wie , wiec jjesz czy nie jjesz? zreszta fajnie o tym dyskutowac majac lodowke pelna jedzenia pod reka

Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 08-07-2009 o 01:42.
stary 08-07-2009, 01:47   #1077
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
chcialem zapytac o sens, spowiadasz sie z tego, ze sie spiles na umor, a w nastepny weekend znowu to robisz, gdzie tu zal za grzechy? a skoro go nie ma to znaczy ze spowiedz jest niewazna, wiec po co w ogole sie spowiadac?
Niby dlaczego mam spowiadać się z picia?

@down

Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu dotyczy nieco innego "picia"

@2down

Nic mi o tym nie wiadomo, ale żeby nie wykazać się ignorancją nie zaprzecze, tylko pogugluje.

Ostatnio edytowany przez Argen - 08-07-2009 o 01:52.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2009, 01:48   #1078
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Niby dlaczego mam spowiadać się z picia?
7 grzechow glownych - ktorys z nich - nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu
ja tam up w swym poscie napisalem cos o chalniu na umor i o takie chlanie mi chodzi;p

"chcialem zapytac o sens, spowiadasz sie z tego, ze sie spiles na umor, a w nastepny weekend znowu to robisz, gdzie tu zal za grzechy?"
przeciez wyraznie napisalem spicie na umor co zaczy nieumiarkowanie

Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 08-07-2009 o 01:53.
stary 08-07-2009, 01:49   #1079
Zegenis
Użytkownik Forum

Zegenis's Avatar

Domyślny

@Up: On pisal o piciu piwa jako picia, nie chlania do upadlego, w kazdym razie tak to zrozumialem ;d
@Edit: Nie spowiadam sie z tego.

Spozywanie alkoholu nie bedac pelnoletnim jest uznawane za grzech, z tego co wiem i pamietam, na 1 komunii to miales ;d

Ostatnio edytowany przez Zegenis - 08-07-2009 o 01:55.
stary 08-07-2009, 01:58   #1080
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
No dobrze, starczy ale - według ciebie. Bo chyba nie jest tak napisane w Biblii? Jak jest to przytocz cytaty, proszę.
Masz rację, moja wypowiedź była zbyt mało rozwinięta i tym samym pominęłam wiele ważnych faktów.

Widzisz, w Biblii napisane jest wręcz przeciwnie.

"Bez wiary zaś nie można podobać się Bogu; kto bowiem przystępuje do Boga, musi uwierzyć, że On istnieje i że nagradza tych, którzy go szukają." Heb 11:6

Ale, bowiem zawsze jest jakieś ale - trzeba brać pod uwagę wszystko. Za najlepsze źródło wiedzy o religii, dość subiektywnej, uważam pewną siostrę, prof teologii. Świetna kobita btw.

Wszystko zależy od czynników:
- Dlaczego dana osoba odrzuciła wiarę? Może dlatego, że była zniesmaczona postępowaniem "katolików"? A może wiara nie została przedstawiona dla niej w pełni lub też pełna przekłamań?
- Jeżeli osoba jest innej wiary i poszukuje w niej dobra - znajdzie w niej Boga.
- Czy serce ateisty całkowicie odrzuciło Boga?
- Czy owa osoba poczuła skruchę, przynajmniej w ostatnim tchnieniu przed śmiercią?

Podsumowując, osobą, która na obecny stan, będzie miała status potępionej, jest tylko i wyłącznie osoba, która świadomie odrzuciła Boga i wyrzeka się Go w każdej codziennej czynności. Jednak Bóg jest dobrem, więc każdy, który czyni dobro, nie odrzucił całkowicie Boga. Pamiętać należy także o nieskończonym Miłosierdziu i o tym, że nie nam sądzić, kto dostąpi zbawienia, a kto potępienia.

Dobrej Nocy wszystkim, idę obejrzeć serial nareszcie. : )

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania