![]() |
#1221 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Jeszcze dodam, zeby ktos mnie zle nie zinterpretowal. Nie jestem za wszelakimi zwiazkami wyzej wymienionymi. Homoseksualizm jako tako akceptuje i oczywiscie uwazam za mniejsze zlo niz zoofilia i pedofilia, ale sami popatrzcie. Niedawno kontrowersje budzilo samo pojecie homoseksualizmu, potem malzenstwa homoseksualistow, teraz trwa debata na temat adopcji(w niektorych krajach juz pewnie jest mozliwa, nie orientuje sie zbytnio) i juz nawet bylo slychac glosy, ze jakas partia(?) w holandii chce zalegalizowac pedofilie. Miedzy tym wszystkim jest bardzo cienka granica, nie mozna wszystkiego akceptowac. Ostatnio edytowany przez Exodus - 14-07-2009 o 01:32. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1222 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
![]() I nie odniosłeś się tutaj do tego, że zwierzę nie może wyrazić swojej woli. Cytuj:
Nie widzę problemu z akceptacją czegoś, co nikogo nie krzywdzi, a sporą grupę ludzi czyni szczęśliwą. Ostatnio edytowany przez Litawor - 14-07-2009 o 01:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
- homoseksualizm - homo = taki sam, równy, sex = płciowy, płeć - heteroseksualizm - hetero = różny, sex = płciowy, płeć Wszystko rozbija się o płeć, a, o ile mi wiadomo, mamy dwie płcie (płci?). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2008
Świat: Nerana
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() @up: Wskaż mi, co wskazuje na to, że on ma trochę pojebane widzenie na świat.
Nawet nie chce mi się cytować pewnych osób i odpowiadać na to. Być może niektórzy uważają homoseksualizm za jakąś chorobę, to już ich sprawa, ale porównywanie tego do pedofilii czy nekrofilii? To tak jakby porównywać zwykłą bójkę pomiędzy kumplami do masowego morderstwa. Jedno pytanie: co byście czuli, jakby wasze dziecko miało "bliższy kontakt" z pedofilem (twierdziłoby, że nie miało nic przeciwko, a tego pana bardzo lubi), a co, gdyby wasz syn oznajmił, że jest gejem i już miał stosunek seksualny z jakimś gościem, którego szczerze kocha. Hm? @Albertus: Ja jestem gejem. Chcesz mój adres? Pisz na priv, ale biletu na pociąg nie sponsoruje. A, sorry, taki macho z siekierą jak ty pewnie bez biletu, jak coś to się kanara spierze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Nie wiem, co zrobić z adopcją. Na pewno preferowane powinny być pary heteroseksualne, czyli w obecnej sytuacji (kiedy nawet im ciężko jest adoptować dziecko) oznaczałoby to w praktyce, że osoby homoseksualne nie mogłyby jej dokonać. Ale nie wydaje mi się, żeby homoseksualistom należało bezwzględnie zabraniać adopcji - taka rodzina byłaby i tak lepsza niż dom dziecka.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 14-07-2009 o 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#1231 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Obawy co do poniżania dzieci wychowanych w rodzinie homoseksualnej są trafne. Jednak przy np. ustanawiania prawa pozwalającym czarnoskórym mieszkańcom RPA głosować zapewne było to samo. "Murzyn mający znaczenie w polityce? Żaaal?". Po prostu trzeba załatwić odpowiednie zaplecze prawne, dla ludzi którzy byliby poniżani za to, że mają opiekunów tej samej płci i tyle. Zresztą chyba każdy wie jak to jest z ludźmi, pośmieją się kilka dni i się nudzi xd Argument, że dzieci wychowywane przez homo stają się gejami czy lesbijkami to epic fail. To by oznaczało, że dziecko mające rodziców hetero, musi być hetero. U mnie się nie sprawdziło, sorry.
![]() |
#1232 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Poza tym nie sądzę, że się pogrążam. Próbuję normalnie dyskutować. Jak masz coś do powiedzenia to to uzasadnij, bo tekst "pogrążasz się" nijak ma się do tematu. @down: Hmm... Pomyślę, jak inaczej to przedstawić, teraz nie mam pomysłu. Ale naprawdę, czuję się bynajmniej urażony, że porównuje się mnie do jakiegoś seksisty, który napali się nawet na martwe ciało... albo na zwierzę... A tak btw. Co geje robią innego niż hetero? Anal - hetero też to robią. Oral - też. Ale czy hetero normalny człowiek zabawia się ze zwierzętami? Ehh no nie wiem... Po prostu... Dziwne mi się to wydaje. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 12:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#1234 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2009
Lokacja: Dobrynin
|
![]() Homoseksualiści niech sobie będą i robią co chcą skoro mają do tego prawo. Naprawdę nie potrafię samemu sobie wytłumaczyć co tak naprawdę niektórym osobom wyżej wypowiadającym się przeszkadzają? Tak na marginesie niech mi ktoś sensownie wytłumaczy jak homoseksualizm można porównywać do pedofilii, zoofilii czy nekrofilii? To są całkowicie różne sprawy.
Co do sprawy adopcji przez pary homoseksulane to nie potrafię się tak naprawdę ustosunkować. Z jednej strony wydaję mi się to nie właściwie, z kolei z drugiej strony, jak to ktoś wyżej zauważył posiadanie rodziców homoseksualistów, zapewne byłoby o niebo lepsze niż wychowywanie się w domu dziecka. Ostatnio edytowany przez Mishallo - 14-07-2009 o 20:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Cytuj:
Co tak naprawdę śmieszy to próby "unaukowienia" swoich poglądów. Jakby krytycy nie mogli przyznać, że zwyczajnie homoseksualizm był dla nich obrzydliwy. Chociaż nie, nie homoseksualizm a pedalstwo. Bo mogę się założyć, że dla 90% krytyków widok dwóch całujących się facetów jest obrzydliwością, ale widok dwoch całujących się kobiet to już zaproszenie do zabawy. Osobiście wychodzę z założenia, że nikomu do łóżka patrzyć nie będę, bo po co? Z kim śpisz, twoja sprawa, jak długo nie krzywdzisz nikogo. A jeśli chodzi o adopcję, to problemem nie są osoby które adoptują a środowisko w którym się znajdzie dziecko po adopcji. Tak samo było ze szkołami koedukacyjnymi czy też włączaniem do klas w szkołach dzieci upośledzonych, niepełnosprawnych. Wielkie larum podniesiono bo co to się z dziećmi stanie. Jakoś nic się nie stało.
![]() |
![]() |
#1236 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I czekam, aż Exodus i inni porównujący homoseksualizm do pedofilli, odpowiedzą na moje pytanie w poprzednim poście. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 13:36. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2009
Lokacja: Dobrynin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cos tam pisales o tym ze para homo nie wychowa na pewno homo, tak jak hetero nie wychowuje samych hetero. To chyba oczywiste, ze nie bedzie z 100% zgodnosci, ale jestem niemal pewien, ze jak teraz 5%(ktos wspominal tutaj o podziale, ja szczerze watpie, ze homo jest tak wiele, mozemy te 5% uznac za x.) osob wychowanych przez hetero zostaje homoseksualistami to gdy dzieci wychowywac beda homoseksualisci wskaznik bedzie wynosil 10 - 15% albo nawet wyzej. Ostatnio edytowany przez Exodus - 14-07-2009 o 13:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Cytuj:
Nawet nie masz pojęcia jak bardzo kultura definiuje to co jest zboczeniem a co nie jest. Przerabiając literaturę starożytną na pewno cokolwiek było ci powiedziane o wierszach miłosnych (chociażby Platona). Adresatem tych wierszy byli najczęściej 14-16 letni chłopcy. Tłumacz dla spokojnej głowy takich ludzi jak ty zmienił formę tych wierszy na skierowaną do kobiety. Przypominam że nasza kultura wywodzi się ze starożytnej grecjii i rzymu. Piszesz o innych kultura i ich praktykach. A w naszej kulturze było inaczej? Swego czasu 14 latka była uważana za materiał na żonę, a 16 latka uważana za starą pannę. Oceniając swoje zachowanie nie posiłkuj się innymi kulturami, bo to inne kultury, których nie rozumiemy i nie mamy prawa oceniać. Wiesz dlaczego homoseksualista jest traktowany jak święta krowa? Bo nadal są ludzie, którzy chcieliby go leczyć elektrowstrząsami. Tak piszesz o swoich prawach do wypowiedzi a o prawach innych ludzi do bycia tym kim są jakoś nie chcesz pomyśleć. Cytuj:
![]() |