Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2009, 16:42   #9341
Lotress
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Domyślny

...................................
Lotress jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2009, 17:01   #9342
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

To jest pewnie plotka, Ronaldo nie mial zadnych stosunkow seksualnych z tymi transwestytami. Chyba, ze chodzi o jakies zadrapanie albo cos zwiazanego z krwia, tak czy inaczej wedlug mnie to glupia plotka.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 18:23   #9343
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Tak mnie zastanawia, co ten Ferguson planuje. Na starość każdy dziadzieje i wariuje, ale to już jest skrajność.
Pomyślmy, odszedł Ronaldo, którego można nienawidzić, nie lubić, kochać, ubóstwiać. Ale zawsze trzeba mu przyznać jedno - technikę i wyczucie piłki miał fantastyczną, nieosiągalną dla większości zawodników. Z każdej pozycji potrafił doskonale przymierzyć, co czyniło go niezwykle groźnym zawodnikiem. Strata kogoś takiego to ogromny cios. Dalej, tracą Teveza. Nie uważam Teveza za klasowego zawodnika, jest po prostu dobry, może i bardzo dobry, ale na pewno nie klasowy, jednak swoje na boisku robił. Zawsze walczył, starał się, szarpał, swoje potrafił strzelić. Taka ofensywna dwójka bardzo dobrze się uzupełniała, bo Tevez, choćby nie wiem jak "jaskiniowato" by nie wyglądał, na boisku zachowywał się bardzo inteligentnie.
I teraz popatrzmy, kogo dostaje Alex w zamian.
Michael Owen - ten transfer to był mus. Powiedzmy sobie szczerze, kogo oprócz niego na pozycję napastnika mógł sprowadzić Ferguson? Sergio Aguero? Nie wydaję mi się, być może byłby chętny do opuszczenia Atletico, jednak byłby drogi. Naprawdę bardzo drogi. Ferguson interesował się Benzemą, intensywnie starał się go sprowadzić na Old Trafford, jednak Real zniszczył jego marzenia. Kto mu zostaje? Nie znam zawodnika, który mógłby grać w Manchesterze "Ronaldo role", w sensie zawodnika, który byłby strzelić z niemal każdej pozycji. Ibrahimović? Wolne żarty, jest właściwie nie do wyciągnięcia. Ferguson stracił także i Teveza, a żeby ściągnąć Zlatana, który zarabia kupę kasy i jego kontrakt jest wart fortunę, musiałby wyłożyć na pewno ponad 45 mln. funtów. A wątpię, czy Glazer pozwoliłby na kolejne transfery po wydaniu takiej sumy. Tak więc, jak widzimy, nikt inny nie został Aleksowi. Oczywiście, są jeszcze tacy ludzie jak Obafemi Martins, ale coby o nim nie mówić - to piłkarz przeciętny. Nie sądzę, żeby Owen strzelił więcej niż 15 goli w lidze. Nie sądzę, żeby był w stanie rozegrać w lidze więcej niż 30 spotkań. Nie sądzę, żeby to był zawodnik, który potrafi pociągnąć zespół i samemu coś wyczarować. Michael Owen się skończył. Skończył się tak samo jak żywot Michaela Jacksona i skończył się tak samo jak seksualne eskapady Ronaldo z transwestytami. Nie, nie wydaję mi się, żeby to było wzmocnienie z tych "ten gracz jest świetny, idealnie będzie pasował do naszego zespołu". To "wzmocnienie" z rodzaju "lepszy rydz niż nic, ktoś w końcu tam grać musi". Będzie z niego pewnie drugi Solskjaer albo Saha, tyle tylko, że ze znacznie mniejszymi umiejętnościami.
Dalej, Antonio Valencia. Widziałem sporo jego spotkań w Premiership i szczerze mówiąc, średnio wiem, co o nim myśleć. Z jednej strony, ma naprawdę niezły drybling i całkiem dobrą technikę, jednak nie potrafi panować nad piłką tak, jak najlepsi gracze z Premiership - Van Persie, Arszawin, Torres itp. Oprócz dryblingu nie widzę, żeby dysponował czymś jeszcze, czymś, co mogłoby zrobić różnicę. Nie ma odpowiedniej błyskotliwości i kreatywności, żeby inicjować genialne ataki United. Nie potrafi też celnie podać na dalszą odległość, powiedziałbym szczerze, że w takich podaniach to leży i robi pod siebie. Ma całkiem niezłe crossy - ale to wszystko. Czy Antonio Valencia to rzeczywiście zawodnik, który jest na poziomie czołowego europejskiego klubu? Moja odpowiedź brzmi: nie.
Gabriel Obertan. Widziałem parę spotkań w Ligue 1, zapadła mi w pamięć jedna bramka, w której zasadził w poprzeczkę. I w zasadzie to tyle, całkiem dynamiczny, niezła technika, niezły drybling, całkiem celny strzał. Za rok, może dwa, schodami na strych, ale jeszcze nie teraz.

Jak planuje grać Ferguson? Jak będzie wyglądała jego pomoc? Dalsze wariacje z 4-3-3? Środek pomocy w postaci Hargreavesa (który i tak odpadnie po rozegraniu 15 spotkań) i Carricka + może Scholes, czasem Anderson nie jest taki zły. Ale czegoś tu brakuje. Kreatywności? No cholera, i to bardzo. Nie ma klasowego playmakera, takiego jakiego ma Liverpool (Alonso, Gerrard), Chelsea (Lampard, Ballack, Deco) czy Arsenal (Fabregas, Rosicky). Scholes już się skończył, jedyne, co potrafi, to grać po chamsku i zagrywać piłkę ręką. Pod koniec kariery chyba zwariował na punkcie czerwonych kartek, bo całkiem sporo ich zebrał. Anderson jest beznadziejny i nie chcę mi się o nim rozpisywać, bo wszystko, co miałem o nim do powiedzenia, przekazałem już dawno temu.
Skrzydła. Kto? Valencia, Giggs, Nani, Park. Z czym do ludzi? Najgorsze boki pomocy z Top4. O Valencii już napisałem, Giggs jest stary i ile może grać, a poza tym słyszałem pogłoski o jego odejściu na emeryturę. Nani to pajac, który powinien grać ciągle w swojej lidze portugalskiej, a Park nic nie potrafi. Nic. Kompletnie.

Dalej, atak. Rooney, Owen, Berbatov. Całkiem niezły, ale Berbatov to leń, na którego raczej nie można liczyć, Owen jak to Owen, w piecyku już dawno nie ma rozpałki, a Rooney to jedyny napastnik United, którego jakoś tam cenię, ale coby nie mówić - nie ma potencjału strzeleckiego, który pozwoliłby mu na zdobywanie 25+ goli w samej lidze.

Ferguson ma ciężki orzech do zgryzienia i na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest dobrze. I doskonale wie, że nie ma piłkarzy, którzy pozwoliliby mu na poprawę tej sytuacji. Nie chciałbym być w jego skórze, bo to musi być przykre - tak nagle stracić filary zespołu i patrzeć, jak wszystko się sypie.
stary 14-07-2009, 21:29   #9344
K.Jay
Użytkownik Forum

K.Jay's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Zielona Góra Ulubiona aktorka: Eliza Dushku

Stan: Aktywny Gracz
K.Jay ma numer GG 8832635
Domyślny

Wg mnie, ManU potrzebuję młodych, głodnych sukcesu graczy. Wymienię kilku z nich:
1. Jesús Navas
Świetny pomocnik. Doskonała technika, przecudowny drybling a do tego świetne wykańczanie akcji. Do tego dochodzą wręcz cudowne strzały z daleka. Mogę śmiało stwierdzić, że bez problemu mógłby zastąpić Cristiano Ronaldo.
2. David Silva
Kolejny dobry pomocnik. W polu karnym potrafi wziąć na siebie kilku obrońców, by na koniec efektownie wykończyć akcję, strzelając gola. Na dodatek posiada doskonały przegląd pola.
3. Veli Kavlak
Dwudziestolatek z Austrii. Przyznam że oglądałem kilka meczów z jego udziałem i jestem pod wrażeniem. Dobrze sobie radzi po lewej stronie boiska i na dodatek potrafi nieźle huknąć zza pola karnego.

K.Jay

K.Jay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 22:35   #9345
Xendriel
Użytkownik Forum

Xendriel's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa

Xendriel ma numer GG 8764070
Domyślny

Kto mógłby w ManU zastąpić Ronaldo? Ribery. Za Ronaldo wzięli 90 mln, to 60 przeznaczyliby na zakup Francuza i drużyna zyskała by bardziej niż gdyby Ronaldo został.
Xendriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 22:46   #9346
Upiorny
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 06 2009

Domyślny

Ojezu. Nie wierzę w to co widzę. Yoh, nawróciłeś się : o Piszesz sensowne posty : o
Upiorny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 22:53   #9347
AnonimowyPowrot
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 02 2009

Domyślny

Kurde, to strasznie głupie, ale stęskniłem się za nim, a on napisał tak długiego posta, że nie mam mocy go przeczytać, nawet po tym, że zostały na jego temat wyrażone (a raczej wyrażona, bo tylko jedna) pozytywne opinie... Może jutro, dziś jest za późno

@Edit

Jednak przeczytałem. I co?

Anderson nie jest taki zły. (...) Anderson jest beznadziejny i nie chcę mi się o nim rozpisywać, bo wszystko, co miałem o nim do powiedzenia, przekazałem już dawno temu.

: O

Skuteczność Rooneya? Teraz grał pod Ronaldo, jak cały zespół, a popatrz ile strzela w reprezentacji.

Myślę, że to jeszcze nie koniec wzmocnień, a po stracie jednego zawodnika z podstawowej 11 spaść ze szczytu będzie ciężko (w sensie, że nie na sam dół).

@Down

Wiem o tym doskonale, ale nie takie rzeczy w piłce się działy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blader19948 Pokaż post
  1. Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno. Rozumiem, że wam firefox błędy poprawia, ale nie można na niego liczyć w 100%.

Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 14-07-2009 o 23:28.
AnonimowyPowrot jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 23:06   #9348
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Ferguson zapowiedział, że nie będzie więcej transferów.
stary 15-07-2009, 11:45   #9349
Upiorny
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Ferguson zapowiedział, że nie będzie więcej transferów.
Kim jesteś i co zrobiłeś z Yohem?! GADAJ! : <
stary 15-07-2009, 11:46   #9350
K.Jay
Użytkownik Forum

K.Jay's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Zielona Góra Ulubiona aktorka: Eliza Dushku

Stan: Aktywny Gracz
K.Jay ma numer GG 8832635
Domyślny

Nie mogłem tego tu nie dać :

K.Jay

K.Jay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2009, 12:08   #9351
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Kim jesteś i co zrobiłeś z Yohem?! GADAJ! : <
Prawdziwy Yoh wstąpił na drogę homoseksualizmu, gdy zobaczył zdjęcia płci żeńskiej na twojej naszej-klasie.
stary 15-07-2009, 12:19   #9352
AnonimowyPowrot
Użytkownik Forum

Domyślny

@K.Jay

Było nawet w tym temacie ;s

http://www.youtube.com/watch?v=o0IGvPzu7no - też było, ale bez muzyki ^^

Cytuj:
  1. Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno. Rozumiem, że wam firefox błędy poprawia, ale nie można na niego liczyć w 100%.

Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 15-07-2009 o 12:26.
stary 15-07-2009, 12:39   #9353
Upiorny
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Prawdziwy Yoh wstąpił na drogę homoseksualizmu, gdy zobaczył zdjęcia płci żeńskiej na twojej naszej-klasie.
Szkoda, że ja nie miałem szczęścia ujrzeć Twojej panny :< Może zuploadujesz? ; )

Czarny napastnik Arsenalu już prawie w City. Jak się z tym czujesz?
stary 15-07-2009, 13:05   #9354
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław

Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Upiorny Pokaż post
Jak się z tym czujesz?

"Eeee i tak był słaby, nie zasługiwał na grę w Arsenalu"
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2009, 13:23   #9355
AnonimowyPowrot
Użytkownik Forum

Domyślny

Kurde, UPA (kto to rozszyfruje?) się rozpada :<

@Down

Źle. Jako ułatwienie dodam, że jest to związane z odejściem Adebayora.

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 15-07-2009 o 16:22.
stary 15-07-2009, 13:43   #9356
Kubon
Użytkownik Forum

Kubon's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin

Kubon ma numer GG 4829520
Domyślny

Ukraińska Powstańcza Armia?
stary 15-07-2009, 16:48   #9357
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Upiorny Pokaż post
Szkoda, że ja nie miałem szczęścia ujrzeć Twojej panny :< Może zuploadujesz? ; )
MASZ

Cytuj:
Czarny napastnik Arsenalu już prawie w City. Jak się z tym czujesz?
Będzie mi go bardzo brakowało. Lubiłem go, strzelał często ważne bramki, jak ma za plecami kogoś kto potrafi porządnie podawać, jest naprawdę bardzo skuteczny i bramkostrzelny. Żałuję, że przejdzie (najprawdopodobniej, mam nadzieję, że to plotki) do City. Nawet jeśli Arsenal dostanie te 25 mln. funtów, to co z tego. Mam nadzieję, że Wenger ściągnie Huntelaara w jego miejsce i jakiegoś dobrego DP. W realowej wyprzedaży Hunter będzie bo bardzo okazyjnej cenie, a Cana/Melo nie będą kosztowali więcej niż 15 mln.

Cytuj:
Kurde, UPA (kto to rozszyfruje?) się rozpada :<
Exodus Murzynów Z Arsenalu.
stary 15-07-2009, 16:57   #9358
Xendriel
Użytkownik Forum

Xendriel's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa

Xendriel ma numer GG 8764070
Domyślny

A ja coś czuję że Barcelona nie będzie miała ani Villi, ani Eto'o.
Xendriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2009, 17:11   #9359
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

Ja nawet nie chce zeby Wenger sciagal kogos za Adebayora bo kogos o takich umiejetnosciach z checia do gry w Arsenalu to napewno nie znajdzie juz lepiej aby Eduardo go zastapil a za ta kase kupil M.Diarre a reszta zostawi albo kupi kogos na srodek obrony i sprzeda Silvestra oraz Senderosa
stary 15-07-2009, 17:47   #9360
AnonimowyPowrot
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Exodus Murzynów Z Arsenalu.
Nie ;[ Słaby jesteś.

@Topic

Ade, Ade! ;[

Cytuj:
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 8 (zarejestrowanych: 0, gości: 8)

Zasady postowania