|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2009
|
![]() Cześć!
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że gram w Tibie jakoś tydzien, miałem Sorcerera 15lvl z 10mlvl lecz znudził mi się on i mam knighta (wczoraj stworzyłem postać). I tutaj mam kilka pytań dotyczących tego rycerzyka ![]() Mam prawie 9lvl i skilluje na Goblinach za pomocą daggera (taki jeden w mieście mi podpowiedział ![]() Przepraszam jeżeli coś poplątałem. Z góry dziękuję za poważne odpowiedzi (wiem, że jestem Newbie i zadaję nieraz durnowate pytania, lecz chciałbym się wkońcu dowiedzieć co i jak) Pozdrawiam, Mabcio ![]() @EDIT Dodam, że czytałem wszelakie poradniki i szukałem różnych postów na ten temat, ale nic z tego nie rozumiem. Ostatnio edytowany przez Mabcio - 07-08-2009 o 16:56. Powód: Zapomniałem dopisać czegos |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2009
Lokacja: Białystok
Imię: Ciocia
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Raz Dwa Trzy
Świat: Berylia
|
![]() musisz zbierać na siebie chmurki ale w tym samycz czasie zadać bloodhita raz na 30 sekund
Seereek aka Leeawe ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=225194 15:06 Gengla [35]: czemu nie dziala komenda !pacc ?? przeciez mam 1 cc |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() według mnie powinienes kupic Plate Armorr ( 400-500gp ) i Plate Legs ( 350-450gp) i isc na dwarfy zajac mala część kopalni i skillowac sobie powoli . do 45 i isc na expa poniewaz widze ze niejestes zbytnio doswiadczonym graczem ( niemowie ze ja takim jestem
![]() ![]() ![]() out. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() rozwine troche posta mojego kolegi u góry
Po 1 primo powinieneś zakupic najsłabsza broń z danego rodzaju jakiego skillujesz czyli np knife 5 atk 5 defa z ghule lub od ludzi za 100 gp albo za free. Po 2 primo pamietaj aby zawsze atakowały cie 2 potworki nie mniej nie wiecej do tego raz na 15 hitow (30sekund) musisz zadać blood hita aby skill szedł Proponuje ci napisać do jakiegos +50 lvla kiny on ci wytłumaczy co i jak i najlepiej sobie wbij skille 50/50 wiem ze bedzie ci trudno ale satysfakcja gwarantowana ![]() A co do potworów to polecam ci dwarfy od tego skilla co teraz posiadasz do spokojnie 55/55 a potem slime do 75/75 nastepnie sporbuj szans na spit netle (pacc area) lub gargoryle do 95/95 a potem pozostaje ci juz tylko monk do xx/xx Powodzenia !!! ![]() Ostatnio edytowany przez volumeone - 07-08-2009 o 22:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Chyba za bardzo wierzysz w dobroduszność Tibijczyków.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Mam teraz 9lvl
30lvl Sword Fighting 27lvl Shielding Udałem się na rotwormy, żeby tam skillować, i muszę powiedzieć że jest tam lepiej, tzn takie mam odczucie. Zakupilem Noble Armor i Plate Legs. Skilluję dagger'em. Dwarfy nie mam pojęcia gdzie są, aczkolwiek wiem co to za potwory, na Island of Destiny je poznalem (ogarniam tylko okolice Carlin, i wiem jak dojść do Thais, a niemam zamiaru się przenosić do innego miasta, ponieważ za długo by trwało przenoszenie calego mojego depozytu=/ ). Czyli podsumowując, najlepiej mieć na full deff, najsłabszą broń, i tak robić żeby mnie atakowały dwa potwory, zgadza się? I jeszcze jedno, do którego lvla mam skillować na rotwormach? Na jakie potwory później się udać? Jaki lvl maksymalnie mieć skilli, nawet jeśli będę miał 100lvl (tak, dymie sobie wiem, ale to tylko przykład ^^)? Czy mlvl zależy od tego jak dużo Exura będzie mi dawała życia? Czy sam ser (30 sztuk ok.) wystarczy na skillowanie na rotwormach? Czy jeśli padnę (dzisiaj trafilem na PK'era i stracilem Plate Armor) to spadają skille? Bo exp wiem, że spada lecz na skille nie zwróciłem uwagi. Mogę jakoś przesuwać potwory? Bo dzisiaj mnie PK'er tak zablokowal rotwormami i z daleka napiżdżał we mnie i się ruszyć nie mogłem ; < Czy ser może spleśnieć? Czy mięso może się zepsuć? Czy woda/oranżada/piwo/mleko może się w jakiś sposób "zepsuć"/"skwaśnieć"? Czy na Mainie mogę sprzedawać nieżywe potwory? Jak kupić domek? Jak założyć gildię? Dzisiaj w depo kiedy chciałem sprzedać Necrotic Rod (bo wypadła mi z Wiedźmy) koleś nakładał bagi na tego roda, tzn rzucał go ciągle, wkońcu wziąłem je i schowałem szybko roda, pozniej jak robilem porządek w dp to nadal rzucał te bagi i paczki na moją skrzynie, i jak je tak odrzucałem w inne miejsce to wkoncu skrzynia od dp zniknęła i nie było jej przez pare godzin. Później jak wróciłem po deadzie do miasta to już była. Była to 3 skrzynia od lewej strony na parterze. Nie wiem czy to jakis błąd gry czy coś, jeśli nie błąd to jak to zrobiłem? Hmm... reszte odpowiedzi na pytania znalazłem na forum, więc ich tutaj nie zadaje ![]() Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Mabcio. // Proszę Administrację o nie usuwanie tematu, lub jeśli będzie taka potrzeba to usunąć ale proszę o danie mi kopii na priv, ponieważ nie będę mógł odczytać odpowiedzi jutro, tylko dopiero za 2 tygodnie (wylatuje jutro do Egiptu i za 2 tygodnie wracam, a nie mam zamiaru szukać jakiejś kafejki tam żeby wejść na forum) Ostatnio edytowany przez Mabcio - 07-08-2009 o 23:57. Powód: Bla bla bla |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Nie rozumiem. Nie pomyślałeś, że odpowiedź na 90% Twoich pytań znajduje się w poradnikach i manualach? One nie są po to, aby sobie tam były, ale po to, byś z nich korzystał zamiast zakładać nowe tematy itp.
http://tibia.pl/strona/manual http://tibia.pl/poradniki |
![]() |
![]() |