![]() |
#341 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Taki kraj, że ludzie mają prawo dążyć do tego, do czego chcą. Jeśli ktoś chce iść na prawnika - niech studiuje. Jak mu się nie poszczęści to się najwyżej przekwalifikuje. Cytuj:
Ja wiem. Zgryźliwy jestem ![]() Cytuj:
Są zawody mniej i bardziej opłacalne. W każdej dziedzinie pracy. Nie ma tu dyskutować, w której kategorii się lepiej zarobi.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#342 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Tymczasem te tak pogardzane przez was zawody są za granicą bardzo pożądane. Duże zarobki i łatwość znalezienia pracy za granicą daje tylko ukończenie kierunków technicznych albo farmacji (medycyna też daje łatwość znalezienia pracy, ale początkowo zarobki nie będą wysokie). Ale większość tych mądrych i zdolnych, którzy idą na studia, unika takich kierunków, bo są, niestety, trudne. Ostatnio edytowany przez Litawor - 09-09-2009 o 03:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
buahahahahaha jakie śmieszne hahahaha !!! Chciałbym zobaczyć jak się zachowujecie na rl , wprost jest to moim marzeniem. Bo ze ja robię błędy to każdy wie i się do tego przyznaje ale za to jestem dobry z czego innego (nie każdy musi być ze wszystkiego dobry) a niektórzy stad są na tyle tępi ze widza tylko to ortografie , jak by ona była w życiu ważna - owszem jak się pisze jakieś podanie czy coś to tak , ale w zwykłej rozmowie - po co? Zreszta wolałem uczyć się czegoś innego , coś co uznałem dla bardziej potrzebne SOBIE. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Ojciec szwagra - i znów dorabianie. Czy jak do swojej miesięcznej wypłaty dodam to, co kradnę z banku, to będą to moje całkowite zarobki? Bo praca na czarno, jak i dorabianie można różnorako rozumieć. Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#347 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Praca na czarno to zajęcie za które ci się niby płaci, omijając podatki i ubezpieczenia. Innymi słowy jest to łamanie prawa, napad na bank to też łamanie prawa dla korzyści majątkowej, nie widzisz podobieństwa? Cóż, skoro płaci im się 1200 zł... może są na tyle głupi, że dają się tak wykorzystywać? Na "zarobki" z pracy na czarno nawet nie patrzę, bo kiedyś mogą się zdziwić, kiedy "pracodawca" powie "Nie wiem o czym mówisz". |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Ortografia jest twoją wizytówką w necie. Jak piszesz, tak cie widzą. Tak samo jak z higieną i wyglądem zewnętrznym. Możesz śmierdzieć, być brudny, a zarazem mądrze gadać. Ale kto będzie cię wtedy brał na poważnie?
Cytuj:
Corgar Frizz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#349 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jesli prawo jest glupie to nie ma nic zlego w jego lamaniu. Widzisz, w czasie okupacji ukrywanie zydow bylo przestepstwem. Praca na czarno nie jest przestepstwem, bo nie czyni nikogo poszkodowanym.
![]() |
![]() |
#350 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Poza tym to prawo nie jest głupie. To nie ty płacisz za naprawę dróg. To nie ty opłacasz stanowiska państwowe i publiczne. To nie ty odpowiadasz za deficyt handlowy. Tylko państwo. A z czego państwo bierze pieniądze? Noo między innymi z podatków. A jak ci się to nie podoba to wyjedź na Biegun Południowy. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest, ale ci sami ludzie nie będą mieli oporów ze skorzystania z publicznej służby zdrowia, którą opłacają dla nich inni. Korzystać z pomocy policji, którą opłacają za nich inni. Itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() ahahah cytrynowy zaprzeczasz sam sobie... mówisz ze może prywaciarz zatrudniać kogo tylko chce ,
a jak kiedyś mówiłem o firmie która by nie zatrudniała murzynów itp. to mówiłeś ze to sprzeczne z prawem , a teraz mówisz ze prywaciarz możne zatrudnić kogo chce... Interpretujecie prawo jak wam się podoba , tylko po to by wygrać z kimś dyskusje... nikt im nie kazał... to był tylko ich wybór ze się uczyli. Ostatnio edytowany przez Albertus - 09-09-2009 o 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Dorzucę swoje trzy gorsze do offtop:
Dla mnie większym przestępstwem są podatki, które - chcąc nie chcąc - zabierają 60 procent (no, ciut mniej) twojej pensji (szczególnie przy obecnej sytuacji - szpitale się sypią, autostrad nie ma a wojsko jest ograniczone finansowo do minimum). |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @up: Pisanie tego komentarza musiało ci dać tak ogromną przyjemność jak mi dało poczucie żałości. Co to ma do tematu, mądralo?
Cytuj:
Cytuj:
Przynajmniej masz 100% pewność, że dostaniesz wypłatę. Poza tym napisałem już wcześniej. Skąd państwo ma brać pieniądze na jakieś inwestycje, import, budowy, naprawy itd? Z drzewka szczęścia? Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-09-2009 o 15:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
A pytasz skąd państwo ma brać pieniądze na wszystko. Oczywiście, że z podatków. Ale nie aż tyle i żeby były tego efekty. Bo jak na razie to tylko zamykają szpitale i ograniczają wszystko poza swoimi dietami. Ostatnio edytowany przez Voon - 09-09-2009 o 15:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Użytkownik Forum
|
![]() Samo państwo na wojnach nie zarabia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Osobiście uważam, że jeśli jeszcze w liceum wf jest tak sobie potrzebny, to już w klasie maturalnej to kompletny absurd. Bieganie czy ćwiczenia nie pomogą mi w zdaniu matury, a te 3 godziny tygodniowo można by poświęcić na dodatkową godzinę polskiego, matmy i obcego (ang.). |
|||
![]() |
![]() |