Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-09-2009, 17:34   #361
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Osobiście uważam, że jeśli jeszcze w liceum wf jest tak sobie potrzebny, to już w klasie maturalnej to kompletny absurd. Bieganie czy ćwiczenia nie pomogą mi w zdaniu matury, a te 3 godziny tygodniowo można by poświęcić na dodatkową godzinę polskiego, matmy i obcego (ang.).
To nie biegaj i nie ćwicz. Ja lubię sobie po nużących lekcjach wyjść na halę i w coś pograć, czy nawet iść do parku i zaliczyć 60-tkę i 1000, chociaż to cholernie męczące. I mało tego, wypieprzyłbym z liceum idiotyczne przedmioty typu podstawy przedsiębiorczości, wiedza o kulturze, religia (!!!!), a zamiast tego dodał ze 2h wuefu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-09-2009, 17:37   #362
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
religia (!!!!)
Przecież to jest przedmiot nieobowiązkowy
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 17:38   #363
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
To nie biegaj i nie ćwicz. Ja lubię sobie po nużących lekcjach wyjść na halę i w coś pograć, czy nawet iść do parku i zaliczyć 60-tkę i 1000, chociaż to cholernie męczące. I mało tego, wypieprzyłbym z liceum idiotyczne przedmioty typu podstawy przedsiębiorczości, wiedza o kulturze, religia (!!!!), a zamiast tego dodał ze 2h wuefu.
Ciężko, bo jeszcze mogę nie zdać przez to (!)... Cóż, jakbym chciał pograć / pobiegać to robiłbym to po szkole. Do liceum poszedłem się UCZYĆ. Co do idiotycznych przedmiotów: Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCE. A religia... cóż taka już "tradycja" w tym arcy-katolickim kraju...
Notabene: w krajach zachodniej Europy wf wygląda ZUPEŁNIE inaczej, i na takim wfie to bym chętnie poćwiczył.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 17:39   #364
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Tak w ogóle nie widzę sensu w nie zatrudnianiu murzynów, tak samo jak nie widzę sensu w zatrudnianiu pół-mózgów bez wykształcenia chociaż wyższego, kiedy na ich miejsce mógłby dostać pracę ktoś, kto się uczył (oczywiście nie zaliczam do tego zawodów typu ustawianie cegłówek, jest nawet takie powiedzenie "Nie chciało się w młodości dźwigać książek, to teraz dźwigaj cegły").
Tak cie boli to, ze ktos kto sie nie uczyl moze byc bardziej zaradny i bardziej inteligentny od osoby po studiach?
Cytuj:
Przecież to głupie. Po co są szkoły. Po co są studnia. Chyba właśnie po to, żeby potem dostać pracę?
A jak nie chcesz się uczyć, to się nie ucz, tylko nie zajmuj potem miejsca innym.
O czym ty mowisz? Skoro osoba po studiach boi sie, ze jej miejsce zajmie ktos bez wyksztalcenia to po co studiowala, skoro chce pracowac na stanowisku ktore nie wymaga wyksztalcenia?
Cytuj:
EDIT: Skoro lubimy offtopować... Nikt wam nie kazał... to jest tylko wasz wybór, że jesteście kibicami (sam sobie dopowiedz, o co mi chodzi).
Ze mnie zaden kibic.
Cytuj:
Notabene: w krajach zachodniej Europy wf wygląda ZUPEŁNIE inaczej, i na takim wfie to bym chętnie poćwiczył.
Stosujac twoja argumentacje - jak sie nie podoba to wypad do Europy Zachodniej :-)

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 09-09-2009 o 17:41.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 17:41   #365
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Jeśli myślicie, że wuef w liceum czy klasie maturalnej jest absurdem, to pomyślcie o wuefie na pierwszym roku studiów. To dopiero jest absurd. I jeszcze nie da się z niego tak łatwo zwolnić.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 17:42   #366
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Tak cie boli to, ze ktos kto sie nie uczyl moze byc bardziej zaradny i bardziej inteligentny od osoby po studiach?
Boli mnie, że dostaje pracę na którą nie zasłużył. Nie chciało mu się uczyć, to niech wypier***a, nie ma nic bez pracy. I nie oszukujmy się, osoba inteligentna nie zrezygnowała by z dalszej edukacji.

Cytuj:
O czym ty mowisz? Skoro osoba po studiach boi sie, ze jej miejsce zajmie ktos bez wyksztalcenia to po co studiowala, skoro chce pracowac na stanowisku ktore nie wymaga wyksztalcenia?
Proszę cię... To jest tak głupie, że nawet nie będę komentował. Przeczytaj to jeszcze raz i pomyśl, jakby świat wyglądał, jakby każdy myślał tak jak ty.

Cytuj:
Ze mnie zaden kibic.
To było do Albertusa.

Cytuj:
Stosujac twoja argumentacje - jak sie nie podoba to wypad do Europy Zachodniej :-)
Oh, wierz mi, gdybym tylko miał okazję, to bym ją wykorzystał.

Cytuj:
Jeśli myślicie, że wuef w liceum czy klasie maturalnej jest absurdem, to pomyślcie o wuefie na pierwszym roku studiów. To dopiero jest absurd. I jeszcze nie da się z niego tak łatwo zwolnić.
Eee że co? Na każdym kierunku?

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-09-2009 o 17:44.
stary 09-09-2009, 17:48   #367
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ciężko, bo jeszcze mogę nie zdać przez to (!)... Cóż, jakbym chciał pograć / pobiegać to robiłbym to po szkole.
Cytuj:
Co do idiotycznych przedmiotów: Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

Cytuj:
Do liceum poszedłem się UCZYĆ.
To sie ucz. Ale nie mierz wszystkich swoją miarką. To że ci się coś nie podoba, to szczerze no one gives a f***
Cytuj:
A religia... cóż taka już "tradycja" w tym arcy-katolickim kraju...
Ja bym na religię z chęcią chodził, gdyby tam były jakieś dyskusje, a nie dyktowanie do zeszytu notatek, w których ciągle się gada, że jezus to miłość, jezus to, tamto i owamto...bajki to na jetiksie.

Cytuj:
WF to WF. Dostajesz piłkę i grasz.
stary 09-09-2009, 17:50   #368
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Boli mnie, że dostaje pracę na którą nie zasłużył. Nie chciało mu się uczyć, to niech wypier***a, nie ma nic bez pracy. I nie oszukujmy się, osoba inteligentna nie zrezygnowała by z dalszej edukacji.
Uwazasz, ze wiesz lepiej od wlascicieli firm kogo powinni zatrudniac?

Cytuj:
Proszę cię... To jest tak głupie, że nawet nie będę komentował. Przeczytaj to jeszcze raz i pomyśl, jakby świat wyglądał, jakby każdy myślał tak jak ty.
Zupelnie normalnie. Zniknelyby bzdurne kierunki, a uczelnie wyzsze ksztalcilyby naprawde potrzebnych specjalistow.
Uwierz, ze absolwet kierunkow technicznych z dobrej uczelni nie bedzie musial konkurowac o posade z ludzmi bez wyksztalcenia.

Cytuj:
Oh, wierz mi, gdybym tylko miał okazję, to bym ją wykorzystał.
Masz okazje. Granice otwarte, zakladam, ze jestes sprawny fizycznie wiec pracowac mozesz. Jesli jestes inteligentny i zaradny zyciowo to na pewno sobie poradzisz

EDIT
Cytuj:
I nie oszukujmy się, osoba inteligentna nie zrezygnowała by z dalszej edukacji.
A co powiesz o sytuacji, gdy 18, 19 latkowi rodzi sie dziecko i musi je utrzymac?

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 09-09-2009 o 18:01.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 17:59   #369
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Eee że co? Na każdym kierunku?
Na każdym wuef jest obowiązkowy jako jeden z tzw. przedmiotów ogólnych.
stary 09-09-2009, 18:02   #370
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie wdaje mi się żeby wf jakoś szczególnie kształcił mój umysł, chyba że mamy na myśli pogłębianie moich kompleksów

Cytuj:
To sie ucz. Ale nie mierz wszystkich swoją miarką. To że ci się coś nie podoba, to szczerze no one gives a f***
No one gives a f*** że nie podobają ci się podatki

Cytuj:
Ja bym na religię z chęcią chodził, gdyby tam były jakieś dyskusje, a nie dyktowanie do zeszytu notatek, w których ciągle się gada, że jezus to miłość, jezus to, tamto i owamto...bajki to na jetiksie.
Religia u nas to godzina wysłuchiwania naprawdę wielkich głupot. Ale chociaż jest ta 6 za bycie fałszywym _/

Cytuj:
WF to WF. Dostajesz piłkę i grasz.
WF to wychowanie fizyczne. Powinno się robić różne ćwiczenia itp., od czasu do czasu jakaś gra. To nie jest wychowanie do gier sportowych. Do tego są zajęcia po lekcjach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Uwazasz, ze wiesz lepiej od wlascicieli firm kogo powinni zatrudniac?
Oh nie, uważam że w tym przypadku ci właściciele są bardzo sprytni. Bo właśnie takim tumanom można wciskać trudną robotę za słabe pieniądze. Ale osoby, które nie mają do danego zajęcia umiejętności, wykształcenia, wymagają wielu kursów i szkoleń, co wiąże się z dużymi wydatkami. A nie lepiej zatrudnić osobę, która uczyła się do tego kilka lat, i będzie to robić lepiej?

Cytuj:
Zupelnie normalnie. Zniknelyby bzdurne kierunki, a uczelnie wyzsze ksztalcilyby naprawde potrzebnych specjalistow.
To może od razu usuńmy wszystkie szkoły, po co się uczyć.

Cytuj:
Masz okazje. Granice otwarte, zakladam, ze jestes sprawny fizycznie wiec pracowac mozesz. Jesli jestes inteligentny i zaradny zyciowo to na pewno sobie poradzisz
Taa, nie jestem nawet pełnoletni, nie mam tam żadnej rodziny, żadnych pieniędzy. Na pewno sobie poradzę.

Cytuj:
A co powiesz o sytuacji, gdy 18, 19 latkowi rodzi sie dziecko i musi je utrzymac?
Są to sytuacje wyjątkowe (w takiej znalazła się moja matka), i wtedy da się zrozumieć. Oczywiście można się dokształcić potem, ale mało komu się chce, skoro świat jest taki prosty, że możesz zdać samo gimnazjum i dostać pracę za 4 tyś.

Cytuj:
Na każdym wuef jest obowiązkowy jako jeden z tzw. przedmiotów ogólnych.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-09-2009 o 18:05.
stary 09-09-2009, 18:03   #371
Miwynn
Użytkownik forum

Miwynn's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2009
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Aldora
Poziom: 9
Poziom mag.: 10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Miwynn Miwynn ma numer GG 9969570 Send a message via Skype™ to Miwynn
Domyślny

A moim zdaniem warto się trochę pouczyć, wiem nie jest to przyjemne, ale gdyby szkoły nie istniały nie byłoby lodówek, mikrofalówek a także naszych rzeczy 1 potrzeby (naszej tzn. dzieci, młodzieży) m.in. komputer, telewizja, komórki.

Czyli gdyby kiedyś nikt się nie uczył, nie było by takiego słowa jak luksus albo oznaczało by twarde kanapy, tapczany jeżeli ludzie do takiego czegoś w ogóle doszli bez nauki.

Nie było by także tibii
Miwynn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 18:12   #372
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Religia u nas to godzina wysłuchiwania naprawdę wielkich głupot. Ale chociaż jest ta 6 za bycie fałszywym _/
Zawsze mozna sie wypisac. Ja w lo nie chodzilem na religie.
Cytuj:
Oh nie, uważam że w tym przypadku ci właściciele są bardzo sprytni. Bo właśnie takim tumanom można wciskać trudną robotę za słabe pieniądze.
Ktos musi robic trudna robote. A pieniadze wcale nie sa takie zle, niedawno pracowalem przy organizacji wesela dla absolwenta marketingu. Po studiach poszedl na spawacza i na stoczni ma 30zl+ na godzine.
Cytuj:
A nie lepiej zatrudnić osobę, która uczyła się do tego kilka lat, i będzie to robić lepiej?
Ale czego sie uczyla? Ukladania towaru na polkach? Albo ukladania kostki brukowej?
Po co komu absolwenci marketingu czy politologii? Lepiej zatrudnic robotnika z doswiadczeniem, ktory zna sie na rzeczy.
Cytuj:
To może od razu usuńmy wszystkie szkoły, po co się uczyć.
Uczyc sie zawsze warto. Tylko, ze sa kierunki potrzebne i te niepotrzebne. Jesli ktos ma kase to niech studiuje nawet te bzdurne kierunki.
Cytuj:
Taa, nie jestem nawet pełnoletni, nie mam tam żadnej rodziny, żadnych pieniędzy. Na pewno sobie poradzę.
Zawsze mogles popracowac w wakacje i zarobic na wyjazd.
stary 09-09-2009, 18:13   #373
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie wdaje mi się żeby wf jakoś szczególnie kształcił mój umysł, chyba że mamy na myśli pogłębianie moich kompleksów
A kto powiedział, że to ma kształcić? Mnie nie kształcił wok, nie kształciła mnie religia, ani plastyka, ani muzyka, a jednak chodzić musiałem.

Cytuj:
Ale mi się podobają.

Cytuj:
Ja chyba miałem 2 albo 3 i szczerze, zwisa mi to.

Cytuj:
WF to wychowanie fizyczne. Powinno się robić różne ćwiczenia itp., od czasu do czasu jakaś gra. To nie jest wychowanie do gier sportowych. Do tego są zajęcia po lekcjach.
Poprzez gry zespołowe wychowujesz się fizycznie. Łapiesz kondycję, w przypadku siatki wyskok, w przypadku piłki nożnej jeszcze coś innego, a w przypadku ręcznej stajesz się mężczyzną. Każdy ma swoją definicję. Robić różne ćwiczenia - no jakie? Pompki, przysiady? Od tego są zajęcia po lekcjach!
stary 09-09-2009, 18:16   #374
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

wf powinien być , ale religia powinna być dla chętnych... Ja chodzę na rele i naprawdę denerwują mnie gadki księdza... np. o masturbacji , ja to robię i lubię to robić a on mi wmawia ze to grzech , a MNIE TO H. OBCHODZI czy to grzech czy co innego. gdyby znalazł parę naukowych dowodów ze od tego psuje się zdrowie czy coś takiego. to bym się nad tym zastanowił , ale tak to debilizm w czystej postaci , ksiądz unika rozmowy ze mną bo wie ze ja nie będę mu przytakiwał jak każdy w klasie. Ja się nie czaje tylko mowie prosto z mostu co myślę.

Albo o prezerwatywach , gadał , gadał ze to nie można itp. a na koniec wkur. się i powiedziałem
-Czy kościół będzie otrzymywał z 15 dzieci które będę kiedyś miał jak nie będę używał prezerwatyw.
-Kościół wesprze cala rodzinę duchowo.
-Czy ten duch nakarmi je gdy będą płakać z głodu?
-Nie , ale będzie wspierał was w cierpieniu i pocieszał.
-Taka pomoc to se możecie w D. wsadzić.
-ale marnowanie nasienia poprzez wyrzucenie prezerwatywy to grzech!
-No i?
-No to pójdziesz do piekła.
- Kazdy ma inna wizje piekła , według wierzeń mych przodków można się spusz.. gdzie się tylko chce.

KSIĄDZ ZMIENIA TEMAT

powie mi ktoś czemu te lekcje są obowiązkowe?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 18:23   #375
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Nie ma znaczenia, czy pracujesz w firmie państwowej czy prywatnej. Jeśli zawarliście umowę, pracodawca płaci za ubezpieczenie / podatki / płacisz składki, to w przypadku łamania umowy (czyli np. nie wypłacenie wypłaty) łamie przestępstwo.
Ok, on wtedy łamie umowę i popełnia przestępstwo. Tylko co wtedy (bo możliwe, że jestem niedoinformowany lub się mylę)? Państwo płaci mi pensję zamiast pracodawcy? Chyba nie, jedyne co, to mogę podać go do sądu. Szczerze mówiąc to niezbyt interesowały mnie takie sprawy.
Podobnie jest z ubezpieczeniem. W razie wypadku zazwyczaj dostaje się śmieszne grosze a i z ich uzyskaniem jest problem.
Chyba wolałbym prywatną służbę zdrowia (ubezpieczenie i tak większość ma dodatkowe).

Cytuj:
Bo w Polsce już tak jest, pomysły są dość dobre, ale z ich realizacją już jest gorzej. Więc nie podatki są złe, ale to, jak się to wszystko organizuje. Bo to trochę zabawne... Podatki w górę, ceny w górę, wypłaty w dół...
Podatki są złe, konkretnie są za wysokie. Złe wydawanie tych pieniędzy to druga sprawa.

Cytuj:
Trudno nie zamykać szpitali kiedy pielęgniarki non stop strajkują, bo mają za niskie zarobki (jakby było z czego je podnieść). No, ale jeśli ludzie mają zamiar pracować na czarno, to takich sytuacji będzie jeszcze więcej
Ależ na pewno jest z czego podnieść. Jest z czego utrzymywać 600 nierobów 'czynnych' + rzesze 'emerytowanych' a nie ma na podwyżki?

Nie dziwie się, że pracodawca woli dać najniższą pensję pracownikowi oficjalnie a resztę dać w 'łapę'.

Edit:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
powie mi ktoś czemu te lekcje są obowiązkowe?
Nie są.

Ostatnio edytowany przez Voon - 09-09-2009 o 18:26.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 18:23   #376
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Zaradny człowiek by sobie poradził. Wiesz, to wynika z definicji tego słowa.

Cytuj:
Wiadomo, piłka nożna nie rozwija absolutnie żadnego aspektu sprawności fizycznej, a nuż skurczu dostaniesz.

Cytuj:
Ohohohohoho, żeś dowalił. Z inglisza: I give a fuck, lots of working people actaully GIVE A FUCK. Nikt nie lubi jak mu się opierdziela połowę pensji dla 'celów społecznych', którymi jest stawianie pozłacanych rzeźb w nowej odpicowanej placówce ZUSu. Nie wspominając o defraudacjach.

@religia
Mój ksiądz to fajny gość, ale nie jest dla mnie partnerem do rozmowy, sorry.

Cytuj:
Inteligencja jest cechą wrodzoną, człowiek nie musi być uberbogaty, by być inteligentny. Nawet prosty chłop może wyciągać zdumiewające wnioski.

@down
To, że u nas są relatywnie niskie, nie znaczy, że jest OK.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 09-09-2009 o 18:27.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 18:25   #377
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
Podatki są złe, konkretnie są za wysokie.
A mówisz to na jakiej podstawie? W Polsce wcale nie są one wysokie w porównaniu do innych państw europejskich.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
@down
To, że u nas są relatywnie niskie, nie znaczy, że jest OK.
No to powiedz mi, dlaczego powinny być niższe, bo jakoś nie widzę, żeby miały one fatalne skutki u naszych zachodnich i północnych sąsiadów. Niby czym państwo miałoby sobie zrekompensować ich obniżenie? Część ekonomistów jest wręcz zdania, że obecnie są one za niskie i błędem było zlikwidowanie najwyższej taryfy (tej dla najbogatszych).

Ostatnio edytowany przez Litawor - 09-09-2009 o 18:30.
stary 09-09-2009, 18:30   #378
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
A mówisz to na jakiej podstawie? W Polsce wcale nie są one wysokie w porównaniu do innych państw europejskich.
Ale w takiej Anglii to Arszawin z 70 tyś. funtów tygodniowo do ręki dostaje jakieś 45~
stary 09-09-2009, 18:31   #379
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
Nie są.

są są , w tamtym roku dałem kartkę od rodzica ze się wypisuje , i przez miesiąc było ok. Ale jak ksiądz przyszedł do dyrektora to ten zrobił opcje w szkole ze jest przymusowa religia (ponad pól klasy przyniosło ze nie chce chodzić ;D )

albo w tym roku takie jaja ;D

wychowawca dal kartki czy na WDZ chcemy chodzić

kolega zaznaczył opcje ze nie chodzi , a wychowawca mówi ze nie ma takiej opcji bo to obowiązkowe. Tu pytanie - Po co te karteczki!? ;D

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2009, 18:32   #380
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Co do religii - teoretycznie nie jest obowiązkowa. W praktyce domyślnie uczeń jest na nią zapisywany, dopiero pisemne zaświadczenie rodziców go z niej zwalnia i to tylko wtedy, kiedy jest dostarczone na początku roku szkolnego. Nie jest to nawet w pełni zgodne z prawem, a na pewno nie świadczy o dobrowolności nauki tego przedmiotu.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania