![]() |
#501 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Nie wiem, czy jesteś taki głupi, czy udajesz. Właśnie chodzi o to, że uczę się tego, co mi się w przyszłości przyda - i dlatego nie uczę się (czyli nie umiem, chociaż teoretycznie muszę) pisać wypracowań. Załapał, czy powtórzyć wolniej?
![]() |
|
![]() |
#502 | ||
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Górny limit to jedna z największych głupot. Na maturze z angielskiego z wielkim trudem powstrzymywałem się od pisania tego, co naprawdę chciałem przekazać, ograniczając się do marnych dwóch, trzech zdań na akapit - byle się zmieścić. Wstyd się potem do takiej pracy przyznać...
Cytuj:
Na resztę pytań najwcześniej odpowiem za miesiąc, dwa, bo teraz to wiem tylko tyle, co wyczytałem w Internecie i zasłyszałem od studiujących tam znajomych, a nie chcę głosić niesprawdzonych informacji. Cytuj:
Z kolei jak się chce być ponadprzeciętnym to studia to za mało... tu trzeba talentu i/lub dużej dawki pasji i zamiłowania (które się przełożą na bogate doświadczenie) do tego zajęcia.
![]() |
![]() |
#503 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#504 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 12-09-2009 o 00:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Ps. Gdzies czytalem, ze od obecnego (przyszlego?) roku w LO dyrektorzy beda mieli mozliwosc decyzji, czy poszczegolne klasy beda bardziej "ogolnoksztalcace", czy wiekszy nacisk polozony zostanie na tematyke (w zalozeniu klasa biol-chem bedzie miala lepiej rozwiniety program i wieksza liczbe godzin niz np. 3-4h biologii w tygodniu). @Rothes : ty tez wybrales Wroclaw? ^^
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 12-09-2009 o 00:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Książe Cieni
|
![]() Nie, bo nawet nie zdasz matury.
Cytuj:
![]() Freelancer programista (czyli taki bez papierka właśnie) może zarobić miesięcznie około 2000 zł miesięcznie bez większego wysiłku, jeśli tylko uda mu się zdobyć zlecenie/a (raczej jedno, bo poniżej tej kwoty to można znajomemu coś machnąć lub wyżej wymienionym studentom). Nie jest moim zamiarem jakieś przechwalanie się tutaj, ale bywały miesiące, że i ponad 5000zł udało mi się zarobić. Na studia wybrałem się, bo chcę pogłębić wiedzę z zakresu algorytmiki (której bliżej do matmy niż infy, ale piekielnie się przydaje osobom dążącym do perfekcji w swoich programach), no i marzy mi się doktorat. ![]() Przecież pisałem o tym na TibiaSpy - Drom coś nawet wspominał o wspólnym spotkaniu. ![]() Pozwolilem sobie edytowac twojego posta. Coz, mam dosc slaba pamiec ![]() ![]()
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 12-09-2009 o 00:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Rothes: Rzecz w tym, że ten sam programista z papierkiem będzie miał przynajmniej takie same możliwości, więc lepiej mieć niż nie mieć ; ) Póki co programować nie umiem, na razie wolę się przyłożyć do matury, a to zostawić na studia (chociaż zdaję sobię sprawę, że czeka mnie ciężka praca i dokształcanie). Znam jedynie najprostsze podstawy, ale nie widzę siebie w żadnym innym zawodzie (poza "zawodem" gitarzysty, ale na to jestem za słaby i ciężko z tego żyć ; )) - no i o ile się bawiłem, to mi się to po prostu podobało. Samo tworzenie 'czegoś z niczego' daje sporo satysfakcji, tym bardziej jeśli trzeba się przy tym namyśleć, jak coś rozwiązać ; )
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 12-09-2009 o 00:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Książe Cieni
|
![]() Cytuj:
@Lasooch Dobrze, że chociaż wiesz, co chcesz robić. Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne. ![]()
![]() |
![]() |
#510 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
jak według Ciebie długi tekst to lanie wody to jesteś ograniczony , nie sztuka napisać krotko i na temat albo długo i byle jak , sztuka jest napisać długo i na temat tak żeby to się przyjemnie czytało , i tego chcą was nauczyć. Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie , a ja np. nie wyobrażam se 7 części HP która ma 200 stron... Jesteś w Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM wiec powinieneś umieć wszystko po trochu... (sam to wybrałeś) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#511 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Poza tym porównanie książek Rowling jest trochę nietrafione. W końcu to świat fantasy, tam naprawdę dużo można napisać, opisy miejsc, odczuć, to przecież nie jest lanie wody, a pobudzanie wyobraźni czytelnika. A wypracowania? Lekki fail, że tak się wyrażę. Jak będę chciał napisać CV, to i tak zajrzę do internetu. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 12-09-2009 o 10:13. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Poza tym, matko boska, jaki ty jesteś ograniczony. Był już taki jeden, co twierdził, że skoro natura obdarza nas brodą, to nie wolno jej golić - ty powolisz zbliżasz się do jego poziomu.
![]() |
![]() |
#513 |
Użytkownik Forum
|
![]() szkoła podstawowa jest obowiązkowa... a ponad gimnazjalna już nie i może se wybrać jaka chce lub nie pójść do żadnej. A skoro poszedł do ogólnokształcącej to musi znać wszystko po trochu , nawet coś co mu się nie przyda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla
|
![]() A Ty nie pojąłeś nawet tych informacji podstawowych, więc nie będziesz tu nikomu mówić co ma umieć, a co nie
![]()
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." Ostatnio edytowany przez Sey - 12-09-2009 o 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo? jesteś głupi?
![]() |
#516 |
Użytkownik Forum
|
![]() bo taka wybrał szkole , jak ja poszedłem na piekarza to beda mnie uczyc piekarstwa , jak ktos poszedl na psychologie to beda go uczyc psychologii , a jak ktos poszedl do ogolniaka to go beda uczyc wszystkiego po trochu , nie musi tego wszystkiego znac (bo nikt idealny nie jest) ale nie powinien narzekać ze go tego ucza skoro sam taka szkole wybral.
Ty jesteś jeszcze głupszy ;D Ostatnio edytowany przez Albertus - 12-09-2009 o 11:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#518 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla
|
![]() Albertus po Twoich wypowiedziach widać, że jesteś nie tknięty rozumem czy choćby odrobiną logiki
![]()
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia