Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-09-2009, 00:06   #501
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
ja sie ucze na piekarza i na 90 % bede to robil, wiec ucz sie tego co ci sie w przyszlosci przyda...
Nie wiem, czy jesteś taki głupi, czy udajesz. Właśnie chodzi o to, że uczę się tego, co mi się w przyszłości przyda - i dlatego nie uczę się (czyli nie umiem, chociaż teoretycznie muszę) pisać wypracowań. Załapał, czy powtórzyć wolniej?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-09-2009, 00:06   #502
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Górny limit to jedna z największych głupot. Na maturze z angielskiego z wielkim trudem powstrzymywałem się od pisania tego, co naprawdę chciałem przekazać, ograniczając się do marnych dwóch, trzech zdań na akapit - byle się zmieścić. Wstyd się potem do takiej pracy przyznać...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Trudno się tam dostać? Jak tam jest? Jaki ogólnie jest Wrocław do studiowania?
Na pewno trudniej niż do Białegostoku, gdzie byłem 4 na liście rankingowej. Na tle klasy maturę napisałem mocno przeciętnie, a wystarczyło aby się dostać w pierwszej turze naboru, ba - załapałem się nawet na stypendium z programu kierunków zamawianych. Nie wiem jednak jak się sprawa ma z psychologią, bo składałem papiery na informatykę.

Na resztę pytań najwcześniej odpowiem za miesiąc, dwa, bo teraz to wiem tylko tyle, co wyczytałem w Internecie i zasłyszałem od studiujących tam znajomych, a nie chcę głosić niesprawdzonych informacji.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
W planach mam zawód programisty, oczywiście do tego strasznie potrzebuję bzdurnego pisania wypracowań. Programistą po zawodówie nie zostanę, misiu, niestety trzeba matury.
Przeciętnym klepaczem kodu można zostać bez problemu po zawodówce, technikum, czy nawet i po gimnazjum, misiu. W IT często od masy niepotrzebnych papierków ważniejsze jest bogate portfolio.

Z kolei jak się chce być ponadprzeciętnym to studia to za mało... tu trzeba talentu i/lub dużej dawki pasji i zamiłowania (które się przełożą na bogate doświadczenie) do tego zajęcia.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 00:10   #503
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Na pewno trudniej niż do Białegostoku, gdzie byłem 4 na liście rankingowej. Na tle klasy maturę napisałem mocno przeciętnie, a wystarczyło aby się dostać w pierwszej turze naboru, ba - załapałem się nawet na stypendium z programu kierunków zamawianych. Nie wiem jednak jak się sprawa ma z psychologią, bo składałem papiery na informatykę.
A będziesz ze mną mieszkał?
stary 12-09-2009, 00:11   #504
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Przeciętnym klepaczem kodu można zostać bez problemu po zawodówce, technikum, czy nawet i po gimnazjum, misiu. W IT często od masy niepotrzebnych papierków ważniejsze jest bogate portfolio.

Z kolei jak się chce być ponadprzeciętnym to studia to za mało... tu trzeba talentu i/lub dużej dawki pasji i zamiłowania (które się przełożą na bogate doświadczenie) do tego zajęcia.
Teoretycznie tak, ale zanim się bogate portfolio zrobi, to się umrze z głodu - z papierkiem uczelni łatwiej znajdziesz pracę, która pomoże Ci osiągnąć coś, czym potem się możesz pochwalić (a przynajmniej żyć podczas osiągania tego ; )). I przeciętnym w większości zawodów można być bez szkoły - tylko, że to się trochę mija z celem. Ze szkołą o tyle łatwiej, że lepiej to wygląda. Niestety patrzy się nie tylko na umiejętności.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 12-09-2009 o 00:12.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 00:31   #505
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Przecież docelowo nie to będę robić. To jest etap przejściowy. Ty też nie będziesz pewnie w pracy rzucać kasztanami w pierwszaków.
Jednak wypada miec jakies umiejetnosci wyrazania swoich mysli (i tak dalej), inaczej mielibysmy m.in informatykow-analfabetow.

Ps. Gdzies czytalem, ze od obecnego (przyszlego?) roku w LO dyrektorzy beda mieli mozliwosc decyzji, czy poszczegolne klasy beda bardziej "ogolnoksztalcace", czy wiekszy nacisk polozony zostanie na tematyke (w zalozeniu klasa biol-chem bedzie miala lepiej rozwiniety program i wieksza liczbe godzin niz np. 3-4h biologii w tygodniu).

@Rothes : ty tez wybrales Wroclaw? ^^

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 12-09-2009 o 00:33.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 00:34   #506
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A będziesz ze mną mieszkał?
Nie, bo nawet nie zdasz matury.

Cytuj:
Teoretycznie tak, ale zanim się bogate portfolio zrobi, to się umrze z głodu - z papierkiem uczelni łatwiej znajdziesz pracę, która pomoże Ci osiągnąć coś, czym potem się możesz pochwalić (a przynajmniej żyć podczas osiągania tego ; )). I przeciętnym w większości zawodów można być bez szkoły - tylko, że to się trochę mija z celem. Ze szkołą o tyle łatwiej, że lepiej to wygląda. Niestety patrzy się nie tylko na umiejętności.
Liceum jest świetnym okresem do tworzenia portfolio. Chyba, że czekasz specjalnie na studia, aby w ogóle rozpocząć kształcenie w tym kierunku. Niby nic złego w tym nie ma, ale będzie Ci dużo trudniej. Naprawdę nie życzę Ci źle, ale właśnie z takiego podejścia potem rodzi się masa studentów błagających wręcz o napisanie programu na zaliczenie za marne grosze.

Freelancer programista (czyli taki bez papierka właśnie) może zarobić miesięcznie około 2000 zł miesięcznie bez większego wysiłku, jeśli tylko uda mu się zdobyć zlecenie/a (raczej jedno, bo poniżej tej kwoty to można znajomemu coś machnąć lub wyżej wymienionym studentom). Nie jest moim zamiarem jakieś przechwalanie się tutaj, ale bywały miesiące, że i ponad 5000zł udało mi się zarobić. Na studia wybrałem się, bo chcę pogłębić wiedzę z zakresu algorytmiki (której bliżej do matmy niż infy, ale piekielnie się przydaje osobom dążącym do perfekcji w swoich programach), no i marzy mi się doktorat.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
@Rothes : ty tez wybrales Wroclaw? ^^
Przecież pisałem o tym na TibiaSpy - Drom coś nawet wspominał o wspólnym spotkaniu.

Pozwolilem sobie edytowac twojego posta. Coz, mam dosc slaba pamiec Trzeba bedzie zebrac ludzi, bo we Wroclawiu to jeszcze Gimlos studiuje

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 12-09-2009 o 00:37.
stary 12-09-2009, 00:39   #507
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Jednak wypada miec jakies umiejetnosci wyrazania swoich mysli (i tak dalej), inaczej mielibysmy m.in informatykow-analfabetow.
Tylko że matura z polskiego tego nie sprawdza (a zatem lekcje j. polskiego tego nie uczą). Co nawet przyznała mi moja polonistka w rozmowie już po zakończeniu liceum.

Cytuj:
Ps. Gdzies czytalem, ze od obecnego (przyszlego?) roku w LO dyrektorzy beda mieli mozliwosc decyzji, czy poszczegolne klasy beda bardziej "ogolnoksztalcace", czy wiekszy nacisk polozony zostanie na tematyke (w zalozeniu klasa biol-chem bedzie miala lepiej rozwiniety program i wieksza liczbe godzin niz np. 3-4h biologii w tygodniu).
To dobrze, uważam, że ogólnie szkołom powinno się dać większą swobodę m.in. w zakresie tworzenia własnych programów nauczania. To pozwoliłoby niektórym z nich wybić się, bo w tej chwili nie ma szkół prawdziwie wyróżniających się.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 00:43   #508
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
I chyba jakieś mam, nie piszę jak Albertus ; ) Problem nie tkwi w trudności wyrażenia swoich myśli, tylko po prostu w braku myśli na bzdurny temat eksponowania przeżyć poprzez narrację (i temu podobne). Poza tym wolę napisać coś krótko, zwięźle i na temat, co i lepiej się czyta i łatwiej ogarnąć pamięcią, a nie lać wodę, bo jest narzucony odgórnie limit minimum słów (co nie sprawia przyjemności i nie ułatwia pracy ani mnie, ani czytającemu).

@Rothes: Rzecz w tym, że ten sam programista z papierkiem będzie miał przynajmniej takie same możliwości, więc lepiej mieć niż nie mieć ; ) Póki co programować nie umiem, na razie wolę się przyłożyć do matury, a to zostawić na studia (chociaż zdaję sobię sprawę, że czeka mnie ciężka praca i dokształcanie). Znam jedynie najprostsze podstawy, ale nie widzę siebie w żadnym innym zawodzie (poza "zawodem" gitarzysty, ale na to jestem za słaby i ciężko z tego żyć ; )) - no i o ile się bawiłem, to mi się to po prostu podobało. Samo tworzenie 'czegoś z niczego' daje sporo satysfakcji, tym bardziej jeśli trzeba się przy tym namyśleć, jak coś rozwiązać ; )

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 12-09-2009 o 00:46.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 01:06   #509
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Tylko że matura z polskiego tego nie sprawdza (a zatem lekcje j. polskiego tego nie uczą). Co nawet przyznała mi moja polonistka w rozmowie już po zakończeniu liceum.
To już zależy od nauczyciela. Nasza pani profesor stwierdziła, że zrobi nam przyspieszony kurs przygotowawczy do matury dopiero w trzeciej klasie, a przez dwa lata poza ogólną wiedzą z zakresu tego przedmiotu, próbowała w nas rozbudzić zamiłowanie do literatury oraz kładła szczególny nacisk na naukę praktycznego pisania i mówienia. Prawdą jest jednak, że nie wszyscy poloniści odczuwają taką potrzebę, uczniowie zresztą tym bardziej.

@Lasooch
Dobrze, że chociaż wiesz, co chcesz robić. Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne.

stary 12-09-2009, 09:46   #510
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
I chyba jakieś mam, nie piszę jak Albertus ; ) Problem nie tkwi w trudności wyrażenia swoich myśli, tylko po prostu w braku myśli na bzdurny temat eksponowania przeżyć poprzez narrację (i temu podobne). Poza tym wolę napisać coś krótko, zwięźle i na temat, co i lepiej się czyta i łatwiej ogarnąć pamięcią, a nie lać wodę, bo jest narzucony odgórnie limit minimum słów (co nie sprawia przyjemności i nie ułatwia pracy ani mnie, ani czytającemu).

jak według Ciebie długi tekst to lanie wody to jesteś ograniczony , nie sztuka napisać krotko i na temat albo długo i byle jak , sztuka jest napisać długo i na temat tak żeby to się przyjemnie czytało , i tego chcą was nauczyć.

Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie , a ja np. nie wyobrażam se 7 części HP która ma 200 stron...

Jesteś w Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM wiec powinieneś umieć wszystko po trochu... (sam to wybrałeś)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 10:10   #511
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne.
A jeśli mam na oku 3 kierunki, i nie wiem jeszcze na który z nich chcę iść, to będzie zależało od wyników z matury, to też jestem smutnym widokiem? :<

Cytuj:
jak według Ciebie długi tekst to lanie wody to jesteś ograniczony , nie sztuka napisać krotko i na temat albo długo i byle jak , sztuka jest napisać długo i na temat tak żeby to się przyjemnie czytało , i tego chcą was nauczyć.

Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie , a ja np. nie wyobrażam se 7 części HP która ma 200 stron...

Jesteś w Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM wiec powinieneś umieć wszystko po trochu... (sam to wybrałeś)
Tak, ale z tym jest tak, że niektórzy rodzą się z talentem do pisania dłuuugich opowiadań bez lania wody. I takie osoby zostają dziennikarzami / pisarzami / cokolwiek w ten deseń, bo mają ten talent. Nie każdy potrafi tak pisać, dlatego nie każdy może być np. poetą.

Poza tym porównanie książek Rowling jest trochę nietrafione. W końcu to świat fantasy, tam naprawdę dużo można napisać, opisy miejsc, odczuć, to przecież nie jest lanie wody, a pobudzanie wyobraźni czytelnika. A wypracowania? Lekki fail, że tak się wyrażę. Jak będę chciał napisać CV, to i tak zajrzę do internetu.

Cytuj:
Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie
Jakby wszyscy ludzie rzucali w innych kasztanami, to mielibyśmy drugą Afrykę i wojnę domową (:

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 12-09-2009 o 10:13.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 10:11   #512
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie, to nie jest sztuka. Sztuką jest napisanie czegoś, co poruszy czytelnika, bla, bla, bla, niezależnie od tego, ile ma stron - 5, 10, 100, 1000.

Cytuj:
Ale co to za argument "gdyby wszyscy tak myśleli"? A gdyby wszyscy ludzie wyginęli w np. X w. to nie byłoby tego problemu, jezu...

Cytuj:
No popatrz, a ty byłeś w szkole podstawowej i nie znasz podstawowych zasad np. ortografii.
Poza tym, matko boska, jaki ty jesteś ograniczony. Był już taki jeden, co twierdził, że skoro natura obdarza nas brodą, to nie wolno jej golić - ty powolisz zbliżasz się do jego poziomu.
stary 12-09-2009, 10:20   #513
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

szkoła podstawowa jest obowiązkowa... a ponad gimnazjalna już nie i może se wybrać jaka chce lub nie pójść do żadnej. A skoro poszedł do ogólnokształcącej to musi znać wszystko po trochu , nawet coś co mu się nie przyda.

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
stary 12-09-2009, 10:37   #514
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla

Domyślny

A Ty nie pojąłeś nawet tych informacji podstawowych, więc nie będziesz tu nikomu mówić co ma umieć, a co nie
To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny,
Dla wariatów z polskich trybun i osiedli !

"Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku,
co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło
wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę
by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel."

Ostatnio edytowany przez Sey - 12-09-2009 o 10:39.
Sey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 10:40   #515
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A skoro poszedł do ogólnokształcącej to musi znać wszystko po trochu , nawet coś co mu się nie przyda.
Bo? jesteś głupi?
stary 12-09-2009, 11:30   #516
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Bo? jesteś głupi?
bo taka wybrał szkole , jak ja poszedłem na piekarza to beda mnie uczyc piekarstwa , jak ktos poszedl na psychologie to beda go uczyc psychologii , a jak ktos poszedl do ogolniaka to go beda uczyc wszystkiego po trochu , nie musi tego wszystkiego znac (bo nikt idealny nie jest) ale nie powinien narzekać ze go tego ucza skoro sam taka szkole wybral.
Ty jesteś jeszcze głupszy ;D

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 12-09-2009 o 11:32.
stary 12-09-2009, 11:40   #517
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
bo taka wybrał szkole , jak ja poszedłem na piekarza to beda mnie uczyc piekarstwa , jak ktos poszedl na psychologie to beda go uczyc psychologii , a jak ktos poszedl do ogolniaka to go beda uczyc wszystkiego po trochu , nie musi tego wszystkiego znac (bo nikt idealny nie jest) ale nie powinien narzekać ze go tego ucza skoro sam taka szkole wybral.
Poszedł do LO i wybrał zapewne profil typu mat-fiz czy z jakąś informatyką. I tego ma zamiar się uczyć, bo to będzie zdawał na maturze (jest jeszcze obowiązkowy polski, ale dla niego jest równie ważny, co dla mnie obowiązkowa matma - jp 30%). A ogólnokształcący wcale nie oznacza, że masz być niewiadomo jakim erudytą, tylko że mozesz sobie liznąć jakieś zagadnienia z innych dziedzin. A jak je zdasz na 2 (czyli de facto nie umiesz nic) to nikogo to nie obchodzi, nikomu nie dzieje się krzywda, bo skupiasz się na tym, co dla ciebie najważniejsze. Mnie nie obchodzi to, że mam 2 z chemii, matematyki i rosyjskiego, bo z tymi przedmiotami przyszłości nie wiążę. No ale co ty, człowieczku z zawodówki, możesz wiedzieć...
stary 12-09-2009, 11:42   #518
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla

Domyślny

Albertus po Twoich wypowiedziach widać, że jesteś nie tknięty rozumem czy choćby odrobiną logiki
To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny,
Dla wariatów z polskich trybun i osiedli !

"Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku,
co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło
wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę
by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel."
Sey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 12:11   #519
Hovvner
Użytkownik Forum

Hovvner's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin

Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Hovvner ma numer GG 8646050
Domyślny

Cytuj:
@Lasooch
Dobrze, że chociaż wiesz, co chcesz robić. Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne.
Jak ktoś nie wie co zdawać to zdaje WOS i Geografie jako dodatkowe, bo z tymi dwoma najłatwiej dostać się na jakieś random studia

Cytuj:
00:03 Kyyuo [204]: dzisiaj
00:03 Kyyuo [204]: 300kg na 3 x
00:03 Kyyuo [204]: zaczelem
Cytuj:
23:46 Agresywny Koksik [9]: nie ma wiekszego ode mnie w szczecinie
23:46 Agresywny Koksik [9]: no chyba ze kyyuo
23:46 Agresywny Koksik [9]: on ma 75 w bicepsie
23:46 Agresywny Koksik [9]: ciezko mu sie exure wciska na f1, dlatego pada
Hovvner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 12:19   #520
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Cytuj:
No ale co ty, człowieczku z zawodówki, możesz wiedzieć...
puste. On wybrał zawodówkę, bo chciał. Ty wybrałeś liceum, bo chciałeś. I co w tym złego? Ludzie z zawodówki, dla Ciebie zapewne 'tępe drechy', są często dosyć wartościowymi ludźmi, którzy nie spędzają pewnie jak Ty 'człowieczku z liceum' popołudnia i wieczora przed książkami. Nie neguję tego, ale no kurwa, co masz do cudzych wyborów? Ja np mogłem się dostać do lepszych liceów w moim mieście, a wybrałem technikum. Bo chciałem. I co z tego?
Liceum > Zawódówka? Dlaczego? Ty masz mature, on ma prace.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania