![]() |
#521 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() To co, Albertus, mam rezygnować ze swojej przyszłości i iść do zetki, bo mam problem ze sklejeniem pieprzonych 450 słów wypracowania? Hahahahahaha, nieźle. Chcą nas tego nauczyć? Ale po co mi to w życiu? Rozumiem, jak każą pisać CV albo podanie, ale nie rozprawki, czy inne pierdoły.
![]() |
|
![]() |
#522 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() To jak już jest temat wypracowań to wie ktoś może jak się pisze interpretację obrazu? Tj. co w 1 akapicie , co w 2 ,co w ostatnim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#524 |
Guest
|
![]() Na prywatny gabinet zasługują tylko ci najlepsi, a nierzadko po skończeniu studiów trzeba poczekać kilka / kilkanaście lat żeby takim czymś się poszczycić ;]
|
![]() |
![]() |
#525 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tylko przykład. Mi na gabinecie nie zależy, ja chcę być psychologiem klubowym.
![]() |
#526 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() Yoh, technikum to rok w plecy? Przedstawię prostą, przykładową sytuację. Chcę dostać się do pracy, skończyłem po technikum studia na politechnice. Ja mam studia, mature, dyplom technika i doświadczenie w pracy. Ktoś po liceum chcąc sie pracować tu gdzie ja ma mature i studia. Kogo wybierze pracodawca?
Okej, własny gabinet, ślicznie. Też bym tak chciał. Ale dobre oceny to nie wszystko, trzeba mysleć. Ja np czuję się ubezpieczony. Po technikum załatwię sobie pracę na czas studiów, a Ty będziesz jednym z tych nastu tysięcy ludków, którzy nie wiedzą co teraz zrobić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#528 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zupa Dromidorowa
Data dołączenia: 09 09 2007
|
![]() Dla niektorych rok nie jest az tak duzo, jak ty sobie wyobrazasz. Znam wielu ludzi, ktorzy go poswiecili po to, by miec doswiadczenie i w/w dyplom. W koncu tak czy tak bedziesz pracowal okreslona ilosc lat az do emerytury.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() no, to powodzenia w Left 4 Dead i miłego wieczoru w domu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#532 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Nie musisz se "zycia marnowac" ale skoro wiedzialem ze jak ide na piekarza to bede uczyl sie tego i tego to byl moj swiadomy wybor , skoro ty idziesz do LO i wiesz ze bedziesz uczyl sie tego i tego to tez twoj swiadomy wybor , Mi w szkole tez niektore rzeczy sa nie potrzebne (tak mysle , a jak jest to sie zobaczy) , ale wiedzialem ze to bedzie i tam poszedlem.
Wiec skoro wiedzieliscie jak jest w liceum i tam poszliscie to teraz siedzcie cicho i starajcie sie skonczyc ta szkole jak najlepiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Tak was czytam i zaczynam się zastanawiać czy nie było błędem pójście do LO o.o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Guest
|
![]() Ja tam nie żałuję, chociażby ze względu na ludzi których poznałem.
|
![]() |
![]() |
#535 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
To ze wszystkie kozaki co na wakacje mówili ze sa lepsi bo ida do liceum w pazdzierniku/listopadzie/grudniu przychodzili do nas do dyra i chcieli do zawodowy , myśleli ze bez problemu sie dostana ale dyro odmawial kazdemu. Przez 1 tydzien przychodzilo kolo 4-7 osob przez 3 miesiace , smieszne byly wyrazy ich twarzy gdy slyszeli ze w zawodowce nie ma dla nich miejsca ;D Czy zrobiles dobrze czy zle to twoj wybor , jak masz predyspozycje do tego , chcesz sie uczyc itp. to zrobiłeś dobrze. Ale jak poszedłeś tak sobie to z czasem bedziesz zalowal. Wiec zycze Ci zebys w zyciu nie miał sytuacji ze będziesz tego żałował |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#537 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
2. Jezeli dyrektor odmawial kazdemu to znaczy tylko tyle, ze jest kretynem. Jezeli skresla kogos dlatego ze chcial pojsc do innej szkoly, ale zmienil zdanie, to jest zalosny ![]() |
|
![]() |
![]() |
#538 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
ja nie poszedłem do liceum, bo nie chciałem iść do technikum albo zetki, tylko dlatego, że chcę potem zdać maturę i pójść na studia
![]() |
![]() |
![]() |
#539 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2. Dyro nie bral ich dlatego ze nie bylo juz miejsc , klasy sa 30 osobowe a nowych nie chcial robic bo z tego same problemy (nauczyciele itp. ) pozatym nasza szkola jest bardzo mala i i tak musi kombinowac z klasami wiec tu dochodzi dodatkowy problem. Mowil nam ze jakby jeszcze przez wakacje bylo ludzi na wiecej klas to by kombinowal z wf itp. ale ze jak mu przychodza ludzie w srodku semestru to juz za pozno. Pozatym wiekszosc tych co przychodzila nie miala praktyki zalatwionej co nie jest takie latwe ( wiekszosc zalatwia kwiecie-czerwiec) , dochodzi sprawa kursu ktory jest raz w roku i niektore zawody mogly juz miec go przed przyjsciem tych z liceum. Cytuj:
PS. Dyrektor u nas ma naprawde glowe na karku , wyprowadza ta szkole na dobre (ciagle kupuje jakies nowe sprzęty itp.) A jedyna skladka uczniowska to 25 zl rocznie. (w kazdej klasie jest telewizor plazma i dobre dvd) , kompy teraz beda nowe zajebiaszcze , + bedzie atlas na silke , ogolnie dyro dobrze szkola zarządza. Zalatwia kursy i szkola je oplaca. To jest koles z glowa na karku. Ostatnio edytowany przez Albertus - 12-09-2009 o 16:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Trochę wstyd się przyznać, ale ja właśnie w ostatnim momencie wyciągłem papiery z technikum(kierunek mechanik) i potem często ten fakt wspominałem jako błąd. Teraz skończyłem LO(z całkiem przyzwoitym wynikiem, żeby nie było ;P) i idę na politechnikę w Gliwicach na wydział Mechaniczny Technologiczny, kierunek Mechanika i Budowa Maszyn. Kierunek podjąłem tyle, że bez wcześniejszej praktyki, czy będzie mi jej brakować okaże się za niespełna miesiąc. A samego przebycia przez liceum nie żałuję.
@Liceum>[?]zawodówka Moim zdaniem zawodówka to miejsce dla ludzi o obniżonych zdolnościach intelektualnych(przykładem może zabłysnąć Albertus), nie mogę powiedzieć że wszyscy tam są tacy, ale wszystkie osoby po zawodówce które znam takie właśnie są. Zgodnie z światopoglądem Albertusia Cytuj:
PS. Jak komuś tak bardzo zależy na zawodzie, to po liceum można zrobić sobie kurs, wiadomo że to kosztuję ale za to ma się papierek w duuuużo krótszym czasie. @Albertus Jestem ciekawy do jakiej szkoły chodzisz skoro masz plazmę w każdej klasie(zapewne 50cali+) i do tego dobre dvd(NIE ODPOWIADAJ, zaklinam cie!!!) Btw. Pierwszy tydzień to nie środek semestru ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Otakuma - 12-09-2009 o 21:23. |
|
![]() |
![]() |