|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2009
Stan: Początkujący
Imię: Fernada Smocze Dziecie
Profesja: Knight
Świat: Thoria
Poziom: 17
|
![]() Czy jest taki? Osobiscie wole bawic sie solo w Tibii, zmniejsza to prawdopodobieństwo oszustw etc oraz koresponduje z moim brakiem zdolności do nawiazywania kontaktów, ale troszku to utrudnia gre... (szczególnie, ze nie handluje i jeżeli nie zdobęde broni i pancerze po nabiciu expa, to będzie cienko - mój ekwp raczej niskich standardów)
Prosiłabym o garść rad, jak przetrwać samotnie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 3 cashmakery + pk char / lub znajdz se kolege ktory bedzie ci dawac kase ;d
Nie no tak bez jaj to powiedz lepiej jaka profa , lvl co chcesz itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() lvl 13sty, knight. chodzi mi o ogólne porady jak przetrwac samotnie, zarobic i zdobyc ekwp, bo na razie mam tylko steel helm, plate armor, dwarf shield, zwykłe buty, brass legs oraz jagged sword.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 191
|
![]() Pixel bez koleguf to jak żołnierz bez broni
![]() Leć na roty powolutku zbieraj na serpenta/spike sworda aż wbijasz 20 lvl, zrobisz dq wpadnie Ci trochę i jakoś Ci się życie ułoży. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Knightem dosc trudno bedzie samotnie. Hmm ale tak exp w miejscach gdzie malo ludzi chodzi. Wbij porządny skill idz na roty albo na orci pod thais (calkiem niezly zarobek jezeli bedzie sie bilo shamana) . I... wlasciwie tyle. Mozesz tez expic na foldzie na minosach i robic lootbaga dobry zarobek nikt praktycznie ci nie ukradnie na szczycie gorki jest skrzynka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kasa to nie aż taki problem, ale jak/dzie etc masm kupic tego serpent/spike sworda? bo z graczami jak juz było wyzej mówione wole nie handlować... chyba, ze to nieodzowna konieczność.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czemu ? :O Na spike sworda jest quest ale knightem nie zrobisz... chyba ze na szybkosc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
stealth ring i jedzie xd
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
jak chcesz zdobyć coś lepszego od jagged sworda to jedynym możliwym wyjściem dla ciebie jest epxienie na beholderach w celu wyloocenia two handed sworda. Innej opcji po prostu nie ma, żeby zdobyć coś lepszego bez handlowania z innymi graczami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie usmiecha mi sie handel z innymi bo nie ma jednego konkretnego miejsca gdzie wystawiaja swoje oferty w postaci jakiegos tablo czy coś...(dzieki temu mozna byłoby poszukac konkurencyjnych cen, a tak..) trza tylko łazic w kółko i sie wypytywac, najlepiej szprechajac w kilku jezykach... co jest niebezpieczne zdeczka, bo zauwazyłam na swojej skórze, ze hiszpanie i francuzi lubią zaciukiwac postacie polaków... (zawsze wiedziałam, ze hiszpanie wredni ale francuzi???). teoretycznie najlepiej jest to robic w poblizu depo no ale nie zawsze tam sa tłumy...
na razie ciut mnie pociesza fakt ze mój obecny miecz lepszy od serpent sword'a, ale strach pomyśleć co sie stanie jeżeli go strace przy zejściu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() 5k stealht u npc kosztuje , a spike sword do 1k...
Poza tym hmmm 0 handlu ? lol zreszta nie wiem po co szukac po konkurenycjnych cenach, juz lepiej walnac taka srednia droga niz szukac jakiegos nooba co sellnie po 500 gp Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 15-09-2009 o 16:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() czyli handel nieodzowny... :/ trudno... yh, może w przyszłości twórcy gry utworza na main miasto handlowe z systemem ala allegro, bo teraz kupienie czegokolwiek kiedy zwiazane jest to z łazeniem w kółko i jęczeniem nie zabardzo mi sie widzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() co to, jak sie tego używa i czym to sie je?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Blondynka
|
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 12 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Exhado Leisua
Profesja: Elder Druid
Świat: Refugia
Poziom: 86+
|
![]() Kanał Trade
Jak jego nazwa wskazuje, jest to publiczny kanał poświęcony handlowi, więc jeśli jest coś co chciałbyś kupić lub sprzedać - to odpowiednie miejsce. Jeżeli znajdziesz coś co cię interesuje, wyślij prywatną wiadomość do gracza to oferującego, na przykład pytając o cenę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Świat: Refugia
Poziom: 64
Skille: 76/74
Poziom mag.: 6
|
![]() Poza tym z wypowiedzi autora wynika, że nie słyszał o systemie wymiany itemów. Więc ci tłumacze: klikasz na item, który chcesz wymienić ppm i wybierasz trade with... następnie klikasz lpm na gracza z którym chcesz się wymienić. Z prawej strony pojawia się okienko, w którym widać itemy jakimi się wymieniacie. Klikasz accepet, jeśli wszystko się zgadza. Oczywiście druga osoba robi to samo. W ten sposób nikt cię nie oszuka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
|
![]() bardzo fajnie sie gra samemu knightem;] idź ekspić na dwarfy albo roty do 20 lvla i kaska wleci sama.
poza tym, że kupujesz od ludzi i musisz mieć ekipe na dessert questa, to wiecej wspólnego z nikim nic nie masz;] a, że jest trade chanel - Twoje wymarzone Allegro i samo Trade - co eliminuje możliwość oszustwa, no chyba, że nie odróżniasz kamienia od cc;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2008
Lokacja: -unknow-
Profesja: Paladin
|
![]() knightem solo cieniutko, cieniutko, zanim do sensownych skilli dojdziesz to monitor rozwalisz...
knight jest najtrudniejszy w prowadzeniu (IMO of course ^^), na początek polecałbym palka... tak jak upy radzą, kasy skombinuj na miecz jakiś porządny i dopiero idź expić... jeśli grasz na Guardii to chętnie pomogę... i nie daj sie nabrać na zaufanie/loss xx gp, bo kradną jak cholera... eq z IoD powinno do 20lv starczyć jak chcesz siedzieć na dwarfach/rotach żeby kasy nabić |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|