![]() |
#621 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Po studiach już jesteś wykształcony i jako tako ludzie cię szanują, bo już przez etap nauki przeszedłeś i to z dobrym wynikiem i wiesz, że osiągniesz w życiu wiele i świat stoi przed tobą otworem ![]()
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#622 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja jestem teraz w 1 LO, po LO mam zamiar iść konczyc licencjat i do roboty, możliwe ,że pozniej bede się dokształcał ale to się zobaczy, myślę ,że to jest dość rozsądna opcja.
![]()
![]() |
#624 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
Po zawodowce pójdę się uczyć dalej i wtedy będę miał i WYKSZTAŁCENIE i ZAWÓD. Bo po zawodowce mam tylko zawód. tu akurat Cie zmartwię , ja se sam poradzę , umiem za naprawdę małe pieniądze przeżyć. A w pracy jak dostane 1,2-1,7 (piekarz) to naprawdę Mi samemu spokojnie STARCZY i jeszcze zostanę na rzeczy typu internet itp. Ciężej by było jakbym miał rodzinę , ale narazie nie planuje. Ostatnio edytowany przez Albertus - 15-09-2009 o 18:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
I wcale po studiach nie wiesz, że coś osiągniesz. Przy odrobinie szczęścia Twój niewykształcony (hipotetyczny) kolega może skończyć znacznie lepiej niż Ty po jakichś tam studiach. A świat stoi przed Tobą otworem tylko w podstawówce, potem systematycznie drogi się zamykają. Po studiach większość z nich jest już zamknięta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widać, że każdy ma inne zdanie
![]() Są 2 możliwe wybory: a)Wiara, że kiedyś w życiu dobrniesz do czegoś ciekawego, czegoś co cię zainspiruje, co cię pchnie do działania i osiągniesz swój wymarzony "cel". bądź b)Kasa i znajomości.-.- Niestety jedno z drugim sie cholernie pokrywa oczywiście odnośnie pracy, zaś ściśle rzecz biorąc to nie maja nic do siebie. Takie są realia, mógłbyś się urodzić bogaczem, dać kasę w łapę i mieć pewną pracę od np: tatusia, a tak to bez kasy trzeba sobie samemu drążyć "koryto z więzienia" poprzez naukę by kiedyś "wyjść" ![]() Tu sądzę, że większość się ze mną zgodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Użytkownik Forum
|
![]() no mniej więcej , ale nauka nie daje 100 % sukcesu , bo liczy się głownie głowa na karku.
dyplomy itp. to dodatek który jest średnio ważny , ale zawsze lepiej mieć jakiś zawód/maturę/studia niż nie mieć nic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Użytkownik Forum
|
![]() no tutaj to trochę przegiąłeś
![]() Dyplomy są właśnie najważniejsze, dyplom to też świadectwo ukończenia szkoły. Matura, zawód oczywiście ważne są, w szczególności matura bo to "szczebel" do przyszłości, ale z tym dyplomem to już ostro pojechałeś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#631 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Świat zawsze stoi przed Tobą otworem, tylko że nie jesteś w stanie w to uwierzyć ![]()
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Użytkownik Forum
|
![]() przy dostaniu się do pracy liczą się przede wszystkim znajomości , przy zakładaniu własnego biznesy liczy się głowa na karku. Dyplomy (ogólnie mowie) są ważne owszem , ale nie najważniejsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
|
![]() Cytuj:
2. Wcześniej nic nie pisałeś o własnym biznesie. A jeśli dla mnie spełnieniem będzie bycie księgowym? Tylko, że na CV nie ma pytań o głowę na karku, tylko o wykształcenie i doświadczenie. Nie bez powodu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Brrrrr.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Totalnie cię nie rozumiem człowieku. Rzucasz w słabszych kasztanami , i chcesz dawać łapówki by zostać piekarzem?
Ostatnio edytowany przez Tibijczyk222 - 15-09-2009 o 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla
|
![]() Za dużo dzieciak sie nagrał w GTA i teraz wychodzi jego fałszywa wizja świata zepsutego do szpiku kości
![]()
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nic, qpa, usuncie
![]() |
#639 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..
Imię: Dolcu
Gildia: Four Elements
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Bez kitu,Albertus ty masz tak gorzej zdezelowany umysł niż stary trabant silnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() i on ma dopiero 16 lat, co to bedzie jak dorosnie?
bez swatu nie podejdziesz