![]() |
#721 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Kiedyś nawiązał się temat o matematyce i obiecałem komuś ze powiem za miesiąc co będziemy mieli z tymi funkcjami.
Otóż na dzień dzisiejszy doszliśmy do takiego czegoś z takim czymś i tam się liczy Deltę i z jakiejś takiej funkcji robi się taka inna. ze z postaci takiej ze a , b , c robi się taki wzór inny z którego można wykres zrobić ;D może zrozumiesz o co mi chodzi ;p |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#722 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ja z tego rozumiem tyle, że ty nie masz bladego pojęcia o funkcji kwadratowej.
![]() |
![]() |
#723 |
Guest
|
![]() W której klasie jesteś?
![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: Czeczenia.
Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Gildia: Flamess (forever dopóki będzie)
Świat: Menera RoX
Poziom: 45
Skille: 20/23
Poziom mag.: 44
|
![]() Ja też mam te funkcje jestem w 2 technikum ale teraz doszły jakieś badziewia i gały lecą jak chcą ;D
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Wielomiany to imo banalny materiał. Kwadratówka jest trochę trudniejsza, ale też szybka do opanowania.
![]() |
![]() |
#728 |
Guest
|
![]() A czy przypadkiem do wielomianów nie trzeba znać kwadratowej? ; >
|
![]() |
![]() |
#729 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Ja w środę zaczynam matematykę po trzyletniej, licealnej przerwie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja poki co na 1 roku tech. informatycznego, z maty jest cud miod, w zasadzie z tym nigdy problemow specjalnych nie mialem
osobiscie (mozecie mnie zlinczowac :d) sadze iz na 'moim' kierunku przedmioty zawodowe sa trudniejsze niz przyjmijmy hmmm kucharza :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Funkcja kwadratowa jest tak banalna, tak śmiesznie prosta, że tylko największy jełop tego nie zrozumie. To nawet nie musi być wytłumaczone przez nauczyciela, tu nie ma co rozumieć. Przecież to raptem 4 wzory, w tym 2 różnią się tylko jednym zdaniem.
Pozdrawiam Siemiatycze, miasto odmienności. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Olkusz
Stan: Na Emeryturze
Świat: Candia
|
![]() Funkcja kwadratowa - pod kątem obliczania a,b,c, Δ, miejsc zerowych,wzorów Viete'a - banał. Dla mnie jednak zawsze pojawia się problem przy wszelkiego rodzaju równaniach. Generalnie rozumiem, ale często się zacinam na sprawdzianach, kartkówkach w tym momencie. Podobnie było w 1 klasie na równaniach, nierównościach trygonometrycznych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jełopem to jesteś ty, bo popełniasz podstawowy błąd logiczny i generalizujesz - nie każdy ma predyspozycje matematyczne i niektórzy po prostu zostją na 2+2, co wcale nie oznacza, że są jełopami.
![]() |
#735 |
Guest
|
![]() Z tego co mi wiadomo, w porównaniu do poprzednich roczników to nie tyle co mamy rozszerzone przedmioty, co podstawowe są na niższym poziomie. Także jeżeli ktoś sobie nie daje rady z matmy na podstawie, to jest jełop.
|
![]() |
![]() |
#736 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Trochę przesadzacie z tym wyzywaniem innych od jełopów. Naprawdę są ludzie, którzy mają trudności z matematyką nawet na najprostszym poziomie, a pod innymi względami są inteligentnymi ludźmi. Nie zawsze jest to ich wina, choć niewątpliwie jest to jakiś rodzaj ułomności.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() @up: Jako, że jestem urodzonym matematykiem, to chyba logiczne że taki argument do mnie nie przemawia. Zresztą, jak napisałem, to są tylko 4 wzory, w tym 2 takie same ale z innym znakiem. Wystarczy wykuć żeby zrobić to zadanie.
Ale jak ktoś nie ma predyspozycji do ortografii, to się go linczuje. A naprawdę, funkcje kwadratowe to jeden z najłatwiejszych działów w matematyce. Jeśli nawet tego nie rozumiesz, to szykuj się na poprawkę z matmy, o maturze nie wspomnę, bo funkcje sześcienne, całki, statystyka cię po prostu zjedzą. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 06-10-2009 o 16:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Guest
|
![]() A ja już szkołę mam za sobą.... na szczęście
![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 06-10-2009 o 16:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Traktowanie tak trywialnych rzeczy jako cos, do trzego trzeba powolania wyglada podobnie do przymykania oka na to, ze ktos operuje tylko zdaniami twierdzącymi, bo pytające go przerastają.
![]() |