|
|||||||
| Notki |
| Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
|
Na black knighta to najlepiej iść jak masz tak 50 lvl.
Wtedy nie ryzykujesz. Ale i tak zabierz pare UH`ów. Jak masz 50 albo więcej lvl, to możesz spokojnie iść sam. Ale jak niżej, to lepiej iść w 2-3 osoby. I idź tylko z zaufanymi osobami. Bo obcy po pierwsze gwizdnie ci loot, po drugie jak przypadkiem zostaniesz czerwony to cie dobije albo zwieje i poczeka aż cie BK zabija. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2004
|
UP: lol, od 2 miechów stoi bramka, 50lvl+ tylko sie przeciśnie.
O zabijaniu solo zapomnij, ogromne straty, najlepiej chyba teraz 2 palkow i rycerza do blokowania miec. UH i tak popłyną. Skile, co do paladynów 65+ dist, bloker, wystarczy że ma dobry eq, a nawet 60 shield pozwoli na spokojne blokowanie. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
Cytuj:
![]() wiem, ze na BK mozna isc, tylko od okreslonego lvlu. jest teleport i ponizej tego cie nie wpuszcza...i wlasnie o to mi chodzi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2003
|
teraz niestety tylko na 50 lvl + można iść a na dodatek bohy wypadają tylko z BK
(( |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
|
bohy wypadajątakże z necro...
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
|
Poproawie obu przedmowcow jesli mozna.
Boots of haste wypadaja z Black Knightow, Necromancerow oraz z Dwarf Geomancerow ...wiec prosilbym nie wprowadzac wszystkich w blad.Co do reszty sie zgadzam - ja osobiscie strasznie nie lubie huntow na bk - strasznie wolny resp :O nawet pomimo dobrego lootu wole juz isc na duble hero lub cokolwiek szybszego Pozdrawiam Thor 8) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
|
a kto próbował zabijac dwarfa geomancera !
^^ trzeba niezlej ekipy uha sie jak na lowieniu tibii gg ^^ powodzenia ! ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: Lord Pirit
Gildia: Ironbeards Clan
Świat: Aldora
Poziom: 21
Skille: 19/23
|
Chłopie na Black Knighta to dopiero na 50 lvlu bo inacze nie wejdziesz przez drzwi lvlu. Black Knight to podejżewam najszybszy potwór w grze i występuje tylko w jednym miejscu tzn. w jaskini Beholderów obok venore. Najlepiej żebyś zabrał na tą wyprawę parę naprawdę dobrych palków i jakiegoś blockera.
W pytanie o Geomancery które widziałem niżej to mówie tak: Mój brat był dziś na nich z kolegą na 47lvlu. I Geomancer sprawił im wielki zawód. Popierwsze looty były kiepskie a po drugie strasznie się go bije ponieważ co jakiś czas się Vita(leczy). Najlepiej wziać jakiegoś blockera najlepiej około 35lvl skille średnie. Najlepiej przed walką złóżyć całą manę bo wam ją wyśśie> 8)8) |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Buuuuu
|
Cytuj:
Mialem okazje bic gemancera 2 razy do tej pory: 1. Ja rycek na ~35lvl + 2 royal na 35+, ja 2 razy go trafilem, paladyni pierwszy 3 strzaly, drugi 2 bolty, laczne straty z mojej strony ok 80hp liczac razem z 2 guardami (a mialem stracha bo zapomnialem wziasc tarczy i musialem walic GS). 2. Ja elite 42lvl + royal lvl 43, kilka ciosow i znowu lezy, tym razem kolo 4-5 ciosow od osoby, laczne obrazenia ~150 (tym razem celowo GS wzielem). Co do loot to sie zgodze ze bardzo kijowy z nich wypada, chociaz jesli BoH z nich wypadaja jako rare to oplaca sie na nie polowac.
|
|
|
|
#11 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
Co do geomancera, to ja też byłem. Ech... odsyłam do mojej strony...
![]() Co do black knighta: czy mógłby ktoś zamieścić mapkę, ewentualnie dokładniejsze wskazówki co do położenia tegoż stworka?
|
|
|
#12 | ||
|
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
Cytuj:
Cytuj:
![]() edit. re up: Byla tu kiedys mapka. Moze jeszcze gdzies jest. poszperaj. Co do twojej stronki: umiesc adres w podpisie bo nie znam go. gdzies go juz widzialem, ale teraz to juz nie pamietam gdzie ![]()
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2003
|
A czy bk so tylko dla pacc? Mi sie wydawalo ze tak i sie wyadawalo ze so tylko na edron
To zadziwiające jak czlowiek moze sie mylic ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: Wyszków
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Profesja: Royal Paladin
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
|
A ja mam takie pytanie zamierzam sam sie wybrać na black knighta jestem palem.I jakie musiałbym mieć skile(bo lvl to wiem)żeby zrobić tak:widze go więc daje full def albo balance i wale w niego ze spearów.Ewentualnie odczasu do czasu walnąć eSDkiem.Chodzi o skile przy jakich traciłbym jakieś sensowne(czyli niezaduże )ilości hp.
Wiem że mówicie że najlepiej iść w pare osób i podajecie jakieś taktyki,ale samemu tesz musi sie jakoś dać i to napewno zależy od skili więc pytam sie jakie by były mi potrzebne by go pokonać w taki sposób. ![]()
|
|
|
#16 |
|
Buuuuu
|
Jesli chcesz tylko ze spearow bic to chyba lvl ok 70 i skille ponad 80 beda ci potrzebne +GFB na pozbycie sie skorpionow/beholderow.
Jesli zas chcesz bic z SD to lvl 50 i shielding ~65 powinien wystarczyc. Co do bicia z ekipa to wielkiej filozofi nie ma, knight stoi na full defense a reszta nawala z boltow/explo/burst arrows.
|
|
|
#17 | ||
|
eX Moderator
Data dołączenia: 19 09 2003
Stan: Na Emeryturze
|
Cytuj:
@mestre zabic bk palkiem na lvlu bliskiemu 50 to ciezka sprawa, jak walisz z kuszy to ci moze nawet za 250 walic i bedzie kupa vita za vita+p lepszym chyba jest rozwiazaniem, tarcza+spiry balanced i biegasz wkolo tego pokoiku i walic z sd +spiry.. knight podobnie z ful atc z 2reczna bedzie mial zonka bo bk ma dobra obrone i straci duzo uh ;] ja jak solowalem to se biegalem na defie i walilem explozje +p.. a i pamietaj ze jak wchodzisz gfb na srodek puszczasz bo cie skele zjedza ;] Cytuj:
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
Na black knighta to najlepiej iść jak masz tak 50 lvl.
Wtedy nie ryzykujesz. Ale i tak zabierz pare UH`ów. Jak masz 50 albo więcej lvl, to możesz spokojnie iść sam. Ale jak niżej, to lepiej iść w 2-3 osoby. I idź tylko z zaufanymi osobami. Bo obcy po pierwsze gwizdnie ci loot, po drugie jak przypadkiem zostaniesz czerwony to cie dobije albo zwieje i poczeka aż cie BK zabija. dobre ![]() Od 50lvl można tylko na niego iść, a 2 osoby (pal, druid, sroc + bloker (knight) bez problemu rozwalą BK)
|
|
|
#19 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2004
Lokacja: Piła
|
Cytuj:
|
|
|
|
#20 |
|
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
Chcialbym rozwiac kilka watpliwosci
@BK omek bk znajduje na wschod od kazordoon - poszukajcie a znajdziecie.Nie bede podawal gdzie sie to dokladnie znajduje - nie chce miec drugiego upomnienia vide quest spoiling .A ze wszyscy wiedza (prawie) gdzie to jest itp to swoja droga...W knight watch tower na pohu nie ma bk...tak samo jak nie ma tam necromancera w necro house .Spawn bk jest chyba tylko 1 w tibi (knightmare mowil cos o drugim respawnie w hell gate / molts ale nikt tego nie odkryl )@Geomancer : Niby bohy z niego wypadaja, ale bardzo rzadko.Spawn geomancera tez jest cholernie dlugi.Bardziej oplaca sie huntowac necromancery.
|