![]() |
#1481 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Dla jasności - także klasa maturalna. III LO w Opolu, według ostatniego rankingu jaki widziałem 14. w Polsce.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1482 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Co ci moze zrobic straz miejska? Edukacja na poziomie wyzszym niz gimnazjum jest nieobowiazkowa.
![]() |
#1483 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Już nie, teraz obowiązkowa jest do lat 18nastu. Zresztą.. Straż miejska nie zgarnia wagarowiczów oO
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#1484 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dopóki wyrabiam na 2-4 bez nauki, mogą sobie żądać nawet ssania pałki po lekcjach, a ja tego robić nie muszę. A niektórzy są wredni ; )
![]() |
![]() |
#1486 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() może na innym świecie żyję, ale u mnie w liceach w klasach maturalnych są tylko te przedmioty, które są przewidziane, jako przedmioty rozszerzone w danych profilach klasowych (czyt. dla klas mat-fiz -> 7h matmy, 4h fizyki, 3h infy i 5h angielskiego, do tego dochodzą wf, religia i jakieś wosy), a reszta przedmiotów odpada (dla klas ww klas -> historia, chemia, geografia, biologia)
![]() |
![]() |
#1487 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Ale to i tak nie miało dużego znaczenia, najwięcej trzeba było robić na polski (i zajmował najwięcej godzin), a ten akurat nie odpadał. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Użytkownik Forum
|
![]() no to akurat wiadome, że nie odpada, bo maturę z polskiego (czyt. z literatury) zdawać musi każdy (nie wiem po co to mówię, przecież i tak dobrze o tym wiesz)
![]() |
![]() |
#1489 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
W klasie maturalnej zniknęła część niepotrzebnych przedmiotów w stylu geografii, biologii, chemii, fizyki (w zależności, kto co na maturze pisał), lecz za to dodano wosy, woki, pp i inne dziwne rzeczy. Pod koniec roku nauczyciele w ogóle odpuścili i pozwalali nawet do szkoły nie chodzić, byśmy mieli więcej czasu w domu na przygotowywania do matury ;]. @up Lecz nie dla każdego wysoki wynik z polskiego jest aż tak ważny, wiele osób ten przedmiot chce tylko zdać. @down Nauczyciele opanowali sztukę straszenia do perfekcji. Nie zauważyłam, by polski był trudny, a humanista ze mnie żaden.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 03-12-2009 o 10:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Użytkownik Forum
|
![]() lecz nie każdy jest w stanie go zdać, jeśli się ostro nie przykłada w klasie maturalnej;s
![]() |
![]() |
#1491 |
Użytkownik Forum
|
![]() To, co jest śmieszniejsze, to to, że ja nawet nie wiem, co jest na lekcji. Rozwalam sobie zadanka z fizy, nawet nie udając, że słucham.
![]() |
![]() |
#1493 |
Blondynka
|
![]() A jak się skończyło? Moim zdaniem dobrze.
![]() |
![]() |
#1494 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Ja tam sie ucze w bardzo przeciętnym liceum, profil mojej klasy odbiega od mojej preferencji maturalnej o 180 stopni (rozszerzony wos historia i geografia przy zdawaniu biologii :>) ale nie ma jakiegoś zapierdolu że zewsząd zalewają nas nauką (jedynie z j. polskiego cisną co mnie irytuje), mam czas na biologie do której przygotowuje się sam. Historie zdaje w klasie 1 osoba i praktycznie nic nie robimy, z geografii i wosu bardziej cisną tych zdających więc nie muszę się zbytnio przejmować i ogólnie cała ta sytuacja bardzo mi odpowiada ^^
A Rybzor jak masz jakieś prywatne spostrzeżenia do Slythii to może na priv a nie na forum, jak już to jaśniej, żeby każdy mógł się dołączyć.
![]() |
#1496 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..
Imię: Dolcu
Gildia: Four Elements
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() @Up ale błyszczysz ooo kurwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Stan: Niegrający
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Użytkownik Forum
|
![]() co do tego patrolu szkolnego
ostatnio złapali mnie (na przerwie) na paleniu papierosów jakieś 50 metrów od szkoły za sklepem (tzw palarnia szkolna, wiecie ocb), no i podbili. cośtam pogadali, spisali, powiedzieli, że albo idę sam i zgłaszam się do pedagog(bo pismo i tak do szkoły przyjdzie, tsaa), albo oni zabiorą mnie do dyrektora. powiedziałem, że pójdę. oczywiście nie poszedłem, a na pismo już jakieś 1,5 miesiąca czekam i nic. więc to instytucja, która jest, bo ma być, ale tak na serio gówno robi. chyba, że trafisz na jakąś 'ambitną jednostkę'
![]() |
![]() |
#1500 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Nie chciało im się sporządzać notatki. Jednak to tak działa, że mając < 18 lat, kiedy w czasie lekcji jesteś poza terenem szkoły i nie masz jakiegoś sensownego usprawiedliwienia, to przez dyrekcje do wychowawcy przychodzi pismo, które w zasadzie do niczego nie zobowiązuje. Miałem ze 2 takie przypadki u siebie w klasie w szkole średniej zanim ukończyłem te 18 lat. (nie moje).
|
![]() |
![]() |