| 
 | |||||||
| Notki | 
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  24-02-2005, 12:41 | #1 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 21 12 2004 Lokacja: Toruń Wiek: 38 Posty: 128 Stan: Na Emeryturze Imię: Lord of Change Profesja: Elder Druid Gildia: Legions of Dreams Świat: Lunara Poziom: 58 Skille: 22/26 Poziom mag.: 60   |  Tylko dla dobrych programistów Mam teoretyczne pytanie...  Naczym polega działanie keyloggera co dokładnie powoduje bedący na kompie keylogger proszę o rz/ż etelne(nie wiem jak to sie pisze :/) wypowiedzi  Edit Chodzi mi o to w ajaki sposob zapisuje on te klawisze  tzn czy na zasadzie kodow czy ruchow czy tzw. dzwiekach klawiatury probuje stworzyc programwykrywajacy takie robale wiec cieszył bym sie bardzo z pomocy nie gram w tibie ale chce ustrzec przed hackem innych 
				__________________ Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego Ostatnio edytowany przez orgizz - 24-02-2005 o 12:57. Powód: :P | 
|   |   | 
|  | 
|  24-02-2005, 12:54 | #2 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 26 08 2004 Lokacja: Xantera/ Venore Wiek: 36 Posty: 36 Stan: Aktywny gracz Profesja: Elite Knight Świat: Xantera Poziom: 45 Poziom mag.: 6   |   key logger to taki programik ktory zapisuje kazdy klikniety kalwisz przez ciebie do pliku tekstowego i potem jakis inny koles moze to odczytac. Takie programiki dziela sie na 2 aplikacje jedna ma ten co odczytuje a druga aplikacje a ofiara. Ten plik ****** u hackera moze odczytac te twoje naciskane klawisze. PRZYNAJMNIEJ MI SIE TAK ZDAJE ZE TO NA TYM POLEGA ALE NIE DAM SE GLOWY UCIAC ;P (bo tak dzialaja trojany a key loger podobnie do nich chyba dziala) PS. czyli jezeli masz keylogera to jak wpisujesz haslo do tibii to wszystko idzie do notatnika i ktos moze odczytac acci pass 
				__________________ Badź bogaty albo umieraj próbujac R.I.P.- Rot in pieces No mercy, no fear Ostatnio edytowany przez radioactive_rip - 24-02-2005 o 12:56. | 
|   |   | 
|  24-02-2005, 12:56 | #3 | 
| Zbanowany |   Działanie keylogera jest dość proste. Przechytuje on wciskane guziki na klawiaturze, oraz może przechwytywać zawartość schowka( gdy wciśniesz ctrl+c), a nawet hasła zakryte **** zależnie od keyloga. Zapisuje sobie to w pliku txt, który następnie co jakiś czas wysyła na podany przez hakera email. To wszystko  | 
|   |   | 
|  24-02-2005, 12:56 | #4 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 27 01 2004 Posty: 666 Stan: Zbanowany   |   Keylogger wchodzi do twojego kompa po cichu lub widocznie, zaszywa się gdzieś w komputerze. Twórcy kl zwykle wymyślają jakieś nazwy, które pomogą ich dziełom zakamuflować się w systemie. Programik wysyła później informacje: jakich programów używałeś, co wpisywałeś na klawiaturze, co kopiowałeś, ściągałeś - jednym słowem wszystko, co robiłeś przy maszynie. Niektóre kl zapisują tylko dane, które wpisywałeś w konkrentym programie np. tylko w Tibii. Możesz zabezpieczyć się przed nimi, instalując firewalla. Będzie on was pytał, czy plik może uzyskać dostęp do internetu. Jeżeli nazwa będzie podejrzana, możesz zablokować plik i skasować go. Jest to ogólny opis działania keyloggerów. @up, up up - Nie bądzcie takie szybkie Bille!  
				__________________ Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 24-02-2005 o 12:57. | 
|   |   | 
|  24-02-2005, 12:57 | #5 | 
| Master Alucard |   albo haker widzi na bierząco co pisze potencialna ofiara 
				__________________ A Mind is a Terrible Thing to Waste... ††† In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ††† I am the pure flame that burns I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One | 
|   |   | 
|  24-02-2005, 13:07 | #6 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 10 12 2004 Posty: 32 |   jestescie pewni ze keylogger czyta co jest w schowku ? (ctrl + C) ja od poczatku wklejam haslo i anirazu mnie nie hackneli, a napewno mialem juz nie jednego keyloggera... chyba ze mi sie trafialy takie, ktore tego nie czytaja   
				__________________ Kellrok Druid Pacera 35lvl 50mlvl Best HMM : 88 Best GFB : 134 Best SD : 345 Best Explo : ? Monster solo : Drag i Dwarf guard Monster z qmplami : DL | 
|   |   | 
|  24-02-2005, 13:11 | #7 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 21 12 2004 Lokacja: Toruń Wiek: 38 Posty: 128 Stan: Na Emeryturze Imię: Lord of Change Profesja: Elder Druid Gildia: Legions of Dreams Świat: Lunara Poziom: 58 Skille: 22/26 Poziom mag.: 60   |   Cytuj: 
  ale za wszystkie wskzówki dziekuje 
				__________________ Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego | |
|   |   | 
|  24-02-2005, 18:20 | #8 | |
| Użytkownik Forum |   Cytuj: 
 off topic ;] | |
|   |   |