Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-02-2010, 19:18   #21
Czarujaca_Lola
Użytkownik Forum

Czarujaca_Lola's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2009

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 50
Poziom mag.: 40
Domyślny

Dobrze, dziecko, jeśli dla ciebie od własnego odczucia ważniejsze jest to, co jakiś nieznajomy kolo gdzieś tam kiedyś napisał, rób jak chcesz.
Dla mnie to możesz bić tego dista nawet do setki. Niemniej uważam to za kompletny debilizm i brak samodzielnego myślenia.

Ostatnio edytowany przez Czarujaca_Lola - 22-02-2010 o 19:19.
Czarujaca_Lola jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-02-2010, 19:20   #22
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Stan: Na Emeryturze
Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Ja i wiele osób poza mną tak nie twierdzi. Idź za tłumem, dobrze na tym wyjdziesz.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2010, 19:56   #23
B3K0N
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarujaca_Lola Pokaż post
Dobrze, dziecko, jeśli dla ciebie od własnego odczucia ważniejsze jest to, co jakiś nieznajomy kolo gdzieś tam kiedyś napisał, rób jak chcesz.
Dla mnie to możesz bić tego dista nawet do setki. Niemniej uważam to za kompletny debilizm i brak samodzielnego myślenia.
Nie warto im tłumaczyć - masz rację, że to do nich i tak nie dotrze to co mieliśmy na myśli. Niech jak to ktoś określił "niech idą za tłumem" i niech im się wydaje, że są "elo pro kox ogary". Kiedyś dorosną i może zrozumieją.

Moje zdanie też ktoś wyrwał z kontekstu i rozpisał się dokładnie o tym samym co ja zawarłem w słowach "(oczywiście z pewnymi skutkami)". To tak btw.
stary 22-02-2010, 21:43   #24
Dyzuyx
Użytkownik Forum

Dyzuyx's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2008
Lokacja: Dział Fake'i <3

Stan: Niegrający
Domyślny

No tak, męczcie ten temat tak dalej swoim flame war'em...

@Topic
Jeżeli ci nie będzie szkoda premium time'a na low lvl'u to kup, choć ja osobiście kupiłbym dopiero z wyższym skill'em.
stary 23-02-2010, 03:50   #25
Sequenzo
Użytkownik Forum

Sequenzo's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2010
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Imię: XXX
Profesja: Royal Paladin
Gildia: XXX
Świat: Titania
Poziom: 66
Skille: 90/76
Poziom mag.: 18
Sequenzo ma numer GG 90*****
Żarówka

Cytuj:

Dziecko???.. Nie mam zamiaru się Kłócić, ale dzieckiem to Ja nie jestem :/.. Co do Skilli, to mam 130+rp i wiem jaka jest różnica z Dobrymi Skillami :/.. Każdy tak radzi, gdzy Skillowałem Ja, to trzymałem się tego żeby dobić do 80.. Według Innych Dobrym Wynikiem jest Wbicie 80dista na 60/70 Levelu.. Ale To zależy też czy komuś się chce Skillować czy nie, czy ma ochotę i czy ma kasę na Kamienie..
Sequenzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 10:19   #26
Czarujaca_Lola
Użytkownik Forum

Czarujaca_Lola's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sequenzo Pokaż post
Dziecko???.. Nie mam zamiaru się Kłócić, ale dzieckiem to Ja nie jestem :/..
Jeśli to co pisze pod twoim awatarkiem jest prawdą, to rzeczywiście dzieckiem nie jesteś. Niestety to tym gorzej dla ciebie, bo mając 19 lat nie umieć myśleć samodzielnie to musi być prawdziwy dramat.
Kilku ludzi w tym temacie ci pisało, że progi levelowe zostały wymyślone przez debili dla debili, a ty dalej twierdzisz, że WSZYSCY tak każą.

Skilluj se nawet do 200. Z mojej strony to EOT.
stary 23-02-2010, 11:46   #27
B3K0N
Użytkownik Forum

Domyślny

Czarująca Lola - na dobrą sprawę jak się dokładniej temu przyjrzeć, to ich niezdolność samodzielnego myślenia i poddanie się czyimś wymysłom, wynika w prostej linii od strachu.
Tak naprawdę boją się reakcji innych graczy, którzy mają i level i skill i uważają, że coś osiągnęli w życiu, kierując się osiągami w samej grze.
Boją się wyszydzania, śmiechu, wstydu no więc włażą im w d.... żeby tylko uśpić ich reakcje. Dla takiego 19-latka wstyd przed kolegami to największy problem życiowy, ale i do tego się nie przyznają. Udają twardzieli, ale jeszcze się moczą.
Tak - taka według mnie jest prawda. Niech idą za tłumem jak lemingi.

A na koniec podam 2 przykłady do przemyślenia:

1 - Ktoś napisał:
- Na 50 levelu powinieneś mieć 80 dista. Dlaczego ? Bo ten "Ktoś tak właśnie wyskillował swoją postać i dla niego 75 dist na 50 levelu to śmiech na sali. Wszyscy idą za tłumem i skillują do 80 dista na 50 levelu...

2 - Inny gracz, który na 50 levelu wyskillował 115 dista:
- Na 50 levelu powinieneś mieć co najmniej 115 dista. Dlaczego ? Bo "Inny gracz" tak właśnie wyskillował swoją postać i dla niego 80 dist na 50 levelu to śmiech na sali. Czy zatem wszyscy pójdą za tłumem i będą siedzieć do 115 dista na 50 levelu ? Wątpię !!!

teraz żeby było ciekawiej:
Gracz nr1 i gracz nr2, piszą poradnik...
- czyj poradnik zostanie wzięty pod uwagę ?
- pewnie ten z 80 distem ?
- a dlaczego ten z 80 distem?
- dlaczego właśnie ten, skoro w 2 poradniku jest większy skill do wyćwiczenia ?
- przecież ze 115 dist można o wiele więcej na 50 levelu, a gracz nr2 właśnie taki wyskillował, więc czemu nie stosować się do jego zaleceń ?
- gdzie w takim razie leży minimum i maximum skilla na dany level ?
- Nigdzie, nigdzie, nigdzie ... kolejne potwierdzenie głupoty ustalania standardów. All w temacie

Ostatnio edytowany przez B3K0N - 23-02-2010 o 12:04.
B3K0N jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 14:35   #28
Jagred
Użytkownik Forum

Jagred's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2008

Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
Domyślny

To w koncu do ile dista skillowac?

PS
Nie no sorry ale nie moglem sie powstrzymac ... lol;p
stary 23-02-2010, 20:02   #29
B3K0N
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Właśnie o to chodzi Nie sugeruj się tym co ci piszą. Skilluj tak jak sam uważasz. Masz mieć przyjemność z gry a nie napinać się za wszelką cenę ze skillami. Olej tych co piszą minimum xx dist na xx levelu.
stary 24-02-2010, 09:29   #30
Matello
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 04 2008

Domyślny

Wasze posty mnie rozbrajają...Do Czarującej Loli i spółki - A gdy na 80 lvlu chciałbym sobie zamiast biegać po tombach z 70 distem, pobiegać na hydrach z distem 90+, to znaczy że jestem kretynem który "robi co mu każą"? Kurwa dla niektórych jest przyjemnością na początku trochę się pomęczyć, a potem z górki, niż cały czas pod górkę? A poza tym co jest złego w pytanie o rady doświadczonych graczy? (nie mówię tu o loli, który mając 30 sorca kłóci się z paladynami jak grać tą klasą, żenujące...) Ja trzymam się dalej tego co powiedziałem, albo chcesz na 80tce wybijać tomby w porywach na dragi, albo zabijać wtedy hydry i frost dragi. Niech każdy sobie odpowie, co daje większą przyjemność z gry Podsumowując :
a) Bez porządnego skillowania :
Na początku łatwo, potem cały czas pod górkę.
b) Z porządnym skillowaniem :
Na początku trudno, potem z górki.
Co kto woli, ja wybrałem opcje "B" i polecam ją każdemu. Aha i mam nadzieje, że każdy kto piszę posta w tym temacie (no, może w tym "temacie w temacie", bo tytuł tematu jest o czymś innym niż treść") grał paladynem, a nie opiera się na domysłach.
Matello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2010, 09:39   #31
B3K0N
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Widzę, że dalej nikt oprócz Loli nie skumał co napisałem parę postów up "(Oczywiście z pewnymi skutkami)", więc po co piszesz to co już napisane. No chyba, że to ma być wytłumaczenie dla mało pojętnych dzieci, to wtedy all OK . A jeśli chodzi o profy, to gram paladynem od początku bez bota (obecnie prawie 200 lev), więc jakby nie patrzeć mam jakieś doświadczenie i wiedzę na ten temat a co za tym idzie mam prawo jak najbardziej się wypowiadać ale nie narzucam nikomu skilli tylko piszę jak to wygląda w praktyce. A co do samego pacca to wiadomo, że lepiej kupić dopiero wtedy, kiedy postać będzie miała już jakieś dobre skille. Na facc palkiem można spokojnie expić do ponad 100 levela, więc nie trzeba się z paccem śpieszyć, bo respa nie brakuje.
stary 24-02-2010, 09:51   #32
Czarujaca_Lola
Użytkownik Forum

Czarujaca_Lola's Avatar

Domyślny

Czarujaca Lola nigdy nie twierdziła, że skille dla palla są nieważne. Wręcz przeciwnie. To raz.
Dwa, że Czarująca Lola nigdy nie atakowała Ciebie, Metello. Co więcej, w pewnym stopniu zgadza się z Twoim stanowiskiem. Ty przynajmniej wiesz po co te wysokie skille są potrzebne i potrafisz to w pewien sposób uargumentować.

Czarująca Lola i spółka nazywa małosprytnymi typów pokroju Sequenzo, którzy skillują sami nie wiedzą po co, tylko dlatego, że przeczytali o tym w debilnym poradniku. On nigdy nie użył argumentu, że skilluje do 80 (pytałem też kilka razy dlaczego nie np. do 82 i oczywiście nie dostałem odpowiedzi BO JEJ NIE MA) żeby mu się lepiej ekspiło na czymś niebezpiecznym. Niby efekt jest ten sam, ale ja jednak jeśli miałbym na coś poświęcić kilkaset godzin życia, to wcześniej wołałbym poznać dlaczego muszę to zrobić. I wolałbym, żeby to był lepszy powód niż: bo taki jeden pajac kiedyś tak napisał. Dlatego też Czarująca Lola i spółka odradzała autorowi tego tematu, z definicji niedoświadczonemu graczowi, skillowanie do jakiś konkretnych progów levlelowych, ustalonych przez bliżej nieokreślonych noliferów, dla których cyferki są ważniejsze od przyjemności z gry. Stawiam dolary przeciw orzechom, że autor tematu zanim wbije skilla na poziomie 60, zapomni o tej grze ze trzy razy. A jeśli się mylę, jeśli Tibia mu się spodoba, to wówczas, jeśli nie jest debilem, sam oceni jakie skille są mu potrzebne do przyjemnego ekspienia. I jeśli oceni, że na 80 lvl woli bić dragi, to będzie to jego sprawą. Jeśli natomiast tak jak ty zechce być hardcorem, to sobie WTEDY podszkoli trochę te skille, jak już będzie miał na to pieniądze, pewność, że trening nie pójdzie na marne, bo typek zakończy grę na 25 lvl, oraz większe szanse na to, że przypadkowy ded nie będzie oznaczał 10 godzin dodatkowego rzucania kamykami. A nie na 10 lvl po raz pierwszy grając w te pikselki.

Takie jest stanowisko Czarującej Loli i kilu bardziej doświadczonych od niej graczy. Ba, śmiem twierdzić nawet, że Bekon ma więcej doświadczenia niż Ty, Metello, więc się tak nie napinaj.

EDIT:
Powtórzę to jeszcze raz:
Skille są ważne, ale powinieneś mieć je na takim poziomie, by TOBIE ekspiło się przyjemnie. Ani mniej ani więcej. Dla jednych na 80 lvl będzie to 60 dist, dla innych 110. A nie tyle, ile napisano w najlepszym nawet poradniku.

Ostatnio edytowany przez Czarujaca_Lola - 24-02-2010 o 10:03.
stary 24-02-2010, 10:43   #33
Sequenzo
Użytkownik Forum

Sequenzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jeśli to co pisze pod twoim awatarkiem jest prawdą, to rzeczywiście dzieckiem nie jesteś. Niestety to tym gorzej dla ciebie, bo mając 19 lat nie umieć myśleć samodzielnie to musi być prawdziwy dramat.
Kilku ludzi w tym temacie ci pisało, że progi levelowe zostały wymyślone przez debili dla debili, a ty dalej twierdzisz, że WSZYSCY tak każą.

Skilluj se nawet do 200. Z mojej strony to EOT.
Gdy zaczynałem grę Paladynem miałem 15 lat.. To Kierowałem się Poradnikiem właśnie z tibia.pl..każdy radził Skillować do Minimum 80 Dista i tak to zrobiłem.. Zacząłem Expić do 75 levela i na 75 Levelu zacząłem dobijanie 95 Dista i też to zrobiłem(Nie kierowałem się żadnym Poradnikiem)... a od 75 do 131 Levela Skill rósł sam i jest 103.
stary 24-02-2010, 10:44   #34
Matello
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 04 2008

Domyślny

Jeżeli B3K0N ma większe doświadczenie ode mnie, to powinien nawet lepiej wiedzieć, że argumenty których użyłem są jak najbardziej prawidłowe. Bo trudno się nie zgodzić z tym, iż jeżeli ktoś wolałbym na 80tce polować na hydry, a nie w tombach to musi się trochę natrudzić. Oczywiście ktoś może woleć dalej wtedy biegać na expowiskach typu tomby. Ale moim zdaniem to odbiera przyjemność gry, bo expowiska będą monotonne, jeżeli poprzeczka jaką "stawiają hydry i frosty" są dla kogoś za wysokie. Oczywiście w żadnym wypadku nie radzę na ~20 lvlu wbijać 70-80 dista, te 50-60 spokojnie wtedy wystarczą, to co piszę dotyczy głównie lvli 70+, i zależy też od stylu gry. Co kto woli po prostu. I ja w żadnym wypadku nie stawiam "cyferek" nad przyjemność płynącą z gry, ale niestety suma sumarum żeby osiągnąć przyjemność z gry, trzeba czasem te cyferki podszlifować (w przypadku stylu gry jaki ja wybrałem).
Matello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2010, 11:36   #35
Sequenzo
Użytkownik Forum

Sequenzo's Avatar

Domyślny

W każdej Grze Te Cyferki są Ważne :-)
stary 24-02-2010, 11:42   #36
Czarujaca_Lola
Użytkownik Forum

Czarujaca_Lola's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matello Pokaż post
Oczywiście w żadnym wypadku nie radzę na ~20 lvlu wbijać 70-80 dista, te 50-60 spokojnie wtedy wystarczą, to co piszę dotyczy głównie lvli 70+, i zależy też od stylu gry.
I o tym spółka Czarująca Lola i inni pisze od samego początku. Bo tu jeden typ kolesiowi na 10 lvl, każe walić dista do 80 bo TAK TRZEBA!

Przykro mi, Sequenzo, że dla ciebie gra to nabijanie cyferek. Masz prawo do takiego podejścia, niemniej w wieku 19 lat to lekka dziecinada.
stary 24-02-2010, 12:22   #37
Sequenzo
Użytkownik Forum

Sequenzo's Avatar

Domyślny

^ ^.. Przeczytaj Mojego wcześniejszego Posta, zobacz w jakim wieku Skillowałem.
stary 24-02-2010, 12:28   #38
Czarujaca_Lola
Użytkownik Forum

Czarujaca_Lola's Avatar

Domyślny

Patrzę w jakim wieku każesz wbijać 10 lvl 80 dista. To mi wystarczy.
stary 24-02-2010, 12:35   #39
Sequenzo
Użytkownik Forum

Sequenzo's Avatar

Domyślny

No Ja tak wbijałem, On nie musi. i ani razu nie padłem, Paladynem pierwszy raz padłem na 58 Levelu na Poh-u.
stary 02-03-2010, 20:14   #40
zero_skillu_szczylu
Użytkownik Forum

zero_skillu_szczylu's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2008
Lokacja: Świnoujście

Domyślny

Cytuj:
PACC-a możesz kupić.. A Aktywujesz go sobie wtedy, gdy Postać będzie mieć Dobre Skills Skilluj do 80 dista !
Cytuj:
No mam 131rp -.- i 105ek -.-
do 50 levela powinien być 80 Dist -.- i 15mlvl
Chyba na otsie masz te postacie, po co pieprzysz głupoty a nic na ten temat nie wiesz, jak byś nie wiedział to od jakiegoś czasu po kupnie pacc, nie może sobie on leżeć na koncie, aż ci się zachce go aktywować, po kupnie pacca i zalogowaniu na byle jaką postać na koncie, pacc aktywuje się automatycznie, Cipsoft zrobił to z racji tego, że najprawdopodobniej większość tych idiotów pochodziła z Brazyli, którzy zamiast kilkać Accept czy w/e, klikali Cancel i tracili pacca.

<3

coś z innej beczki;d

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rasenue Pokaż post
czy naprawde jestes taki tempy?

Pọớћẁa Pŕσďǔ©тїφח®™

Ostatnio edytowany przez zero_skillu_szczylu - 02-03-2010 o 20:15.
zero_skillu_szczylu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania