|
|
#1 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
Taki alter-temat do tematu 'O polskich serialach'.
Zapewne większość z was ogląda 'amerykanckie' produkcje. Macie jakieś ulubione? Może podzielicie się swoimi odczuciami? Moja własna opinia: Wszyscy mówią mi, że mam dziwne zainteresowania... The O.C., Gossip Girl, 90 210, Lost, Private Practice, czasem Dr. House i Chirurdzy. 3 pierwsze to typowe seriale - grupka ludzi, wspólnie powiązanie, jakaś tam akcja. Pierwszy z nich już nie jest produkowany, ale lubię popatrzeć sobie na stare odcinki. Nie ma co tu opisywać - 16latek z biednego miasta trafia do bogatej dzielnicy Orange Country. W sumie dalej toczy się jakoś - poznaje sąsiądkę, przyszłą dziewczynę, chodzi do szkoły z mnóstwem 'pakerów'. Jednak serial ma swój urok - postać syna rodzonego rodziny, która przygarnęła Ryana (to ten z biednej dzielnicy) - Setha. Po prostu jego perypetie + dziewczyny (a raczej ich brak na początku ;d) jest powalający ![]() Gossip Girl - bogate dzieciaki, bogata szkoła i intrygi. Niby normalka, ale znowu charyzmatyczne postacie - Blair i Chuck. To oni zapewniają to 'coś' co przyciąga ;] 90 210 - kontynuacja 'Beverly Hills 90 210', jakieś 20 lat później, Obejrzałem dopiero kilka odcinków (chyba dopiero 2x po 15? odcinków było), ale spodobało mi się. Przypadek podobny jak przy Plotkarze z tą różnicą, że jest bardziej zagmatwane xd Lost - takiego serialu jeszcze nie oglądałem. Ostatnia seria to totalne zagmatwanie i trzeba się nieźle wysilić, aby choć odrobinkę zrozumieć. Serial rozpoczyna się katastrofą na wyspie. Potem kilku pasażerów odkrywa tajemnicę wyspy, która jest coraz bardziej mroczna z każdą serią. Jak już pisałem, piąta seria to skoki w czasie, przestrzeni, które mają chyba na celu dezorientację widza (oj ciężko się połapać czasem...). I to właśnie jest w tym najfajniejsze. Private Practice - jest sobie klinika, są lekarze, fajne przypadki. Jednak najlepsze jest to, że co odcinek podejmowane są problemy natury etyczne (ostatnio lekarka leczyła prostytutkę, chociaż inni mówili, żeby tego nie robiła itd). House - tutaj nie ma co pisać - to trzeba zobaczyć ;d Chirurdzy - jak ktoś oglądał Ostry Dyżur, Na dobre i na złe, to może uznać, że ten serial to to samo ;] W między czasie przypomniała mi się Veronica Mars, czyli dziewczyna z liceum, która ma ojca-detektywa i która sama rozwiązuje zagadki licealistów. Super ;d Jakieś wasze ulubione seriale? ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
Oczywiscie Dexter, zaden serial mnie tak nie wkrecal, zadne losty, prison break'i i inne tego typu rzeczy.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
House jest spoko, niestety nie mam tyle czasu by nadrobić odcinki, ani by oglądać aktualne.
Niedawno wciągnął mnie serial TrueBlood emitowany na HBO, aczkolwiek emitowany o 22:00 w soboty - tylko raz na jakiś czas jestem w domu w ten dzień i o tej porze. :/ Polecam wszystkim, serial na prawdę dobry. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
|
house - kozak!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
"Grey's Anatomy" (Chirurdzy), "Kości", "Krok od domu", no i te podobne do oc, jak np. "One Three Hill" (nie wiedzieć czemu zostało przetłumaczone "Pogoda na miłość" ._.), "Boston Public", już od dość dawna nie puszczany w tv, a szkoda...
Co do "Gossip Girl", czy nie jest to serialowa adaptacja książki o tym samym tytule? Bo coś takiego mi wpadło w ręce dość dawno, ale zbytnio się nie zagłębiałam.
|
|
|
#6 |
|
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
Chuck
Lost Prison Break House Heroes to by było na tyle ![]()
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2008
Imię: Smerf pallek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 152
|
Z zagranicznych seriali "wkręciły" mnie tylko i wyłącznie Doctor House i Dowody Zbrodni
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
O Dexterze słyszałem, ale zawsze zapominałem o nim (chyba niedawno puszczali go przed północą na TVN (drugą serię?)).
True Blood - oj teraz wampiry modne są, podobno stacja FOX też chce coś wypuścić z nimi ![]() Cytuj:
A tak poza tym ostatnio oglądam teasery i sneak peaki 'Flash Foward' (to na pewno jest na podstawie książki). Ma to byś godny następca Lost. Chodzi w tym o to, że cały świat na 2 minuty i 17 sekund (jaka dokładność!) doznaje wizji końca świata, która ma być za pół roku. Wydaje się ciekawe, teasery są super tajemnicze, jedynie ostatnio jaki wyszedł pokazał coś więcej. No i ten napis 'What did you see?'. Polecam na jesień (wtedy ma się pokazać ). |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Frequenter
Data dołączenia: 01 01 2007
Lokacja: Radom
|
Zagubieni (Lost) - mam wszystkie odcinki do 4 serii, obejrzałem ze 2 razy każdy. Ale w tej 5 serii to się pogubiłem i dałem sobie z tym spokój. Właściwie to już w 4 się gubiłem - raz przyszłość, raz przeszłość, inne miejsce akcji. Kiedyś muszę to wszystko na spokojnie przestudiować (wakacje).
Dr House - teraz jest to mój ulubiony serial ;-) Pan Gregory House to fajna postać ![]()
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zupa Dromidorowa
Data dołączenia: 09 09 2007
|
Lost - wczoraj w USA został wyemitowany ostatni odcinek 5 serii... za 9 miesięcy 6 seria, zobaczymy co im to wyjdzie - w każdym razie, najbardziej pokręcony serial jaki widziałem, jednak mnie wciągnął na tyle, by co czwartek zasysać nowy odcinek.
Dexter - dwie serie genialne, trzecia.. o taka, przeciętna ^^ serial godny uwagi, 4 seria na jesień? Pierwsza seria oglądnięta w 3 dni, dwie pozostałe w 2 tygodnie. Prison Break: 1 seria - cudo, 2 - serial sensacyjny, 3 - kicz, 4 - znowu serial sensacyjny z niską oceną... Chociażby oglądalność o tym świadczy. Powinno skończyć się to na początku 2 serii - uciekli z więzienia, uciekli policji i żyli długo i szczęśliwie. Od czasu do czasu, gdy znajdzie się troche czasu, w TV oglądam House'a, CSI (NY, Miami), Chirurgów. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Maskotek pani S.
Data dołączenia: 25 01 2010
|
Ja też mam kilka ulubionych zagranicznych seriali. Na ten przykład słynny Dr. House. Podoba mi się strasznie też mało znany serial, bo późno i rzadko puszczany, ale nazywa się 'Trawka'. Świetne. Głównym motywem jest życie pewnej kobiety, której jedyne źródło utrzymania to dilerka
![]()
|