![]() |
#321 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Koniec żałoby, czas na flamewar :/ .
Z szacunku do tych, którzy zginęli nie będę dyskutował z niektórymi osobnikami.
|
![]() |
#322 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Macie rację... te wszystkie spiski, te wszystkie kłótnie i nie wiadomo co jeszcze... są bez sensu. Wpisałem się dziś do księgi kondolencyjnej, bo coś zrozumiałem...
Nie należy szukać odpowiedzi w mediach czy przepowiedniach, a w Bogu. @Co do Belgów - ciekawe czy kiedy połowa ich kraju zatonie, to podobne kpiny będą na miejscu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Cytuj:
@down Zwazywszy na wage tego, co sie stalo, sytuacje jaka teraz ma miejsce, sa bardzo nie na miejscu. Z szacunku dla zmarlych, nie samego Kaczynskiego, ale wszystkich innych, powinno sie powstrzymac o jakichkolwiek takich zachowan, trwa zaloba narodowa, organizowanie manifestacji i protestow w takim okresie, na taki temat, jest no coz.. Juz to mowilem, brakiem jakiegokolwiek poziomu. Zeby to delikatnie zabrzmialo. Prawo macie, ale pokazujecie swoj poziom, wzbudzacie w ludziach zazenowanie. Konczmy ten temat, bo rozmowa o tym jest bez sensu. Chcesz - idz, ale miej swiadomosc, jaki poziom tym reprezentujesz. Informacje o tym wychodza daleko poza granice Polski, niestety, osmieszacie siebie samych przed milionami ludzi na swiecie. Odlegle kraje, ktore wcale nie sa z nami blisko zwiazane oglaszaja zalobe narodowa, a grupka Polakow chce robic w takiej sytuacji burdy. Przykre to jest bardzo
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 13-04-2010 o 23:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Po edycji (wielokrotnie powtarzałem, żeby nie pisać jakichś "down", bo nie da się zorientować, czy ktoś odpisał, czy nie): Żałoba i śmierć innych osób nie ma tu nic do rzeczy. Decyzja zapadła nie z naszej winy i nie możemy na nią nie zareagować. Gdyby żałoba miała być uszanowana, to wstrzymano by się z nią do czasu jej zakończenia. Natomiast nie oznacza ona, że społeczeństwo na wszystko przymknie oko, bo nie wypada protestować. Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-04-2010 o 23:13. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Chcecie wyrazic niezadowolenie, zaczekajcie do konca zaloby. I tak tematyka protestu bedzie zenujaca, ale chociaz okolicznosci beda juz nieco inne. A protest i tak nic nie zmieni
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 13-04-2010 o 23:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Im więcej wypowiedzi czytam w tym temacie, tym bardziej nachodzi mnie wrażenie, że jest jedyny słuszny sposób reagowania na takie tragedie a wszystkie pozostałe są tępione. Ludzie, niezależnie od przeżytych doświadczeń powinni okazywać rozpacz i ból po stracie, ewentualnie skruchę. Ponieważ tak wypada. A niedługo naród będzie jedynym głosem mówił, gdyż jakiekolwiek alternatywy zostaną wytępione dla jednego słusznego poglądu.
Byłem tuż obok członka rodziny, gdy ten umarł. Przy tym ta cała sytuacja ze zmarłym prezydentem mnie nie poruszyła ani trochę. Nie znałem nikogo, ani kogokolwiek kto te osoby znał. Dla mnie prywatnie to nic nie znaczy. Czy teraz mam zacząć płakać dla jakichś zmyślonych powodów? Mam zacząć panikować jak czerwoni po śmierci Stalina, gdyż zmarł prezydent? Powiedzcie mi ludzie jak się mam zachowywać, bo wiem tylko to, że nie powinienem tego robić bazując na moich własnych odczuciach.
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Że k*rwa CO?! Cytuj:
Disclaimer: w mojej wypowiedzi nie ma ani jednej oznaki braku szacunku dla prezydenta ani żadnej z osób, które zginęły wraz z nim - jest w niej za to REALIZM. @down: takie demonstracje to nie brak szacunku. To właśnie realizm. Gdy dzieje się coś, co się dziać nie powinno, powinny być demonstracje - niezależnie od okoliczności.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 13-04-2010 o 23:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
@eerion Zaloba narodowa ma pewna specyfike. Nikt nie kaze ci sie wzruszac, plakac, przezywac smierc tych osob, zapalac znicze czy cokolwiek. Ale chodzi o zachowanie pewnej powagi, okazanie szacunku dla zmarlych, dla ich rodzin i bliskich. Protesty, albo zarty ze zmarlych jak w przypadku tego bloga, sa po prostu nie na miejscu. Postaw sie w sytuacji rodzin, umiera ktos, kto jest ci bliski, nie wiem, ojciec, matka, brat, czy przyjaciel, a po kilku godzinach ludzie zaczynaja z tego zartowac, robic jakies obrazki wysmiewajace ich smierc. Takie zachowania sa zenujace, po prostu. Zwlaszcza, w sytuacji, gdzie ginie tragicznie tyle osob.
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 13-04-2010 o 23:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo dla tej decyzji szacunku nie mamy. Nikt nie protestuje przeciwko samemu Kaczyńskiemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jakby nie patrzeć, zostanie pochowany w kościele, a kościołami zarządza Kościół - wierni powinni tam przychodzić tylko na modlitwę. Już bardziej kontrowersyjny był pochówek Piłsudskiego, bo był ewangelikiem. I tylko Kościół może zyskać lub stracić na pochówku Kaczyńskiego; zmarłym już nic nie pomoże.
![]() |
#331 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gtyk, jakie ty głupoty pieprzysz, to aż mi się rzygać chce. Pochówek i owszem, jest prywatną decyzją rodziny i nic nam do tego, ale nie w momencie, kiedy decydują o tym, że ma zostać pochowany na Wawelu obok królów polskich i wybitnych Polaków, w miejscu po prostu NASZYM, niesamowicie symbolicznym i ważnym, w miejscu które nie może zostać skalane osobą Lecha Kaczyńskiego, bo jest po prostu niegodny tego, by spoczywać obok tych wybitnych osób! To już nie jest prywatna decyzja rodziny, no na litość latającego potwora spaghetti, jak rodzina Mietka menela zdecyduje o tym, że ma zostać pochowany na Wawelu obok, a Dziwisz się na to zgodzi, to mamy stać z boku i przytakiwać? NIE! Mówisz o szacunku do Lecha, do jego śmierci itd., a gdzie do urwy nędzy szacunek do chociażby Piłsudzkiego i reszty doborowego towarzystwa leżącego w tej krypcie?
![]() |
#332 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja jeszcze raz powtórzę, że jeśli chciano uszanować żałobę narodową, to trzeba było z tą decyzją zaczekać. Wszyscy, oprócz Piłsudskiego (i pewnie królów), zostali pochowani na Wawelu z opóźnieniem, nie bezpośrednio po śmierci.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 14-04-2010 o 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A spytaj się go, czy ciebie tam pochowa.
![]() |
#334 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie chce mi sie juz na ten temat gadac, tak jak powiedzialem, czlowiek na poziomie zrozumie, ze protesty w tej sytuacji sa nie na miejscu i nie bedzie trzeba mu tlumaczyc dlaczego. Dziwisz jako metropolita jest odpowiedzialny za zachowanie godnosci tego miejsca - zdecydowal tak, a nie inaczej. Z decyzja mozna sie nie zgadzac, ale chodzi o forme wyrazenia niezadowolenia, ktora w wypadku protestu jest brakiem szacunku dla zmarlych. Porownywanie glowy panstwa do meneli, do tego czy ich tez mozna tam chowac, sprowadzilo rozmowe na dno, wiecej juz sie nie wypowiadam na ten temat, nie ma najmniejszego sensu. Sami wystawiacie sobie opinie
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 14-04-2010 o 00:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() A jak ktoś zaproponuje postawienie Kaczyńskiemu 40-metrowego pomnika ze szczerego złota z pieniędzy podatników - protesty też będą nie na miejscu?
![]() |
![]() |
#337 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Protest jest jedyną społeczną formą wyrażania niezadowolenia.
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
@Litawor Jest wiele form, w tej sprawie zadna nie jest jednak wskazana
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 14-04-2010 o 00:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Użytkownik Forum
|
![]() I to że dla jakiejś tam rodziny jest to ciężkie, to znaczy, że my mamy tolerować debilne i poronione pomysły, wg których Lech Kaczyński ma zostać pochowany na Wawelu. A dlaczego tam? Na stronie TVN24 ktoś podał genialny argument - za to, że miał MARZENIE o wielkiej Polsce. Wielkiej i silnej. Zakrawa na kpinę.
![]() |
#340 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gtyk, to RODZINA zdecydowała o pochówku na Wawelu, a tym samym o wszystkich tego konsekwencjach. Gdyby nie zażyczyła sobie królewskiego pogrzebu, to przebiegłby on bez żadnych zakłóceń i przy wsparciu społeczeństwa.
|
![]() |
![]() |