|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Na kogo byś zagłosował? (Wybory prezydenckie 2010) | |||
Marek Jurek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 2.01% |
Lech Kaczyński |
14 | 9.40% |
Bronisław Komorowski |
35 | 23.49% |
Janusz Korwin-Mikke |
36 | 24.16% |
Tomasz Nałęcz |
3 | 2.01% |
Andrzej Olechowski |
7 | 4.70% |
Waldemar Pawlak |
2 | 1.34% |
Radosław Sikorski |
25 | 16.78% |
Jerzy Szmajdziński |
2 | 1.34% |
Ktoś inny |
22 | 14.77% |
Głosujących: 149. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#201 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od kiedy to zobaczyłem to kocham JKM http://www.youtube.com/watch?v=f7h9BtE8kFs : )
|
![]() |
|
![]() |
#202 |
Fallen Angel
|
![]() @Spider
Z ZSRR sprawa była inna. Oni nie zbudowali gospodarki mogącej taką wojnę napędzać. Dlatego pod Stalingradem jedni dostawali karabiny, inni amunicje do nich. @Argen Tak, cudowna wypowiedź. Słoma z butów wyszła.
#203 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#204 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Nie brnij dalej, litosci. Potega militarna nie przeklada sie na potege gospodarcza, a A. Hitler nie stworzyl z Niemiec potegi ekonomicznej, koniec kropka. Potega gospodarcza w tym czasie byly (w miare) wolnorynkowe USA, nie III Rzesza.
#205 |
Fallen Angel
|
![]() Nigdzie nie brne, nie chce się czytać, trudno, przeboleję. Szkoda tylko, że ciężko w takim razie o dyskusje. Bo przekonanie, że jedyne Stany były silne gospodarczo, to koszmarna niewiedza, względnie naiwność.
#207 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Takie rzeczy są na porządku dziennym w TVP i TVN. A już najbardziej odczuwa to właśnie JKM. Wszak obie stacje mają swoich kandydatów.
|
![]() |
![]() |
#208 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Korwin-Mikke o/
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
#209 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: Kamion
|
![]() Będę głosować na Korwin-Mikke.
|
![]() |
![]() |
#210 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Reżimowa prasa i telewizja
![]()
#211 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Coraz bardziej mi się ten JKM podoba. Mimo że nasze poglądy co do państwa w większości się nie zbiegają, a często idą odwrotną drogą, to szanuje go najbardziej spośród wszystkich kandydatów. Ma jaja, nie ulega politycznym modom, nie dostosowuje się- tylko brnie pod prąd. To właśnie tacy ludzie najczęściej zostają rewolucjonistami. I za tą wytrwałość go szanuje, mimo że moim kandydatem jest Komorowski, ze względów osobistych.
#212 |
Użytkownik Forum
|
![]() Genialny program na tefałen 24. Piątka ekspertów już wie, że poza wielką dwójką i Napieralskim nikt nie uzyska choćby kilku % poparcia... kumaci uznali również debaty za głupie, bo społeczeństwo nie dowiedziałoby się nic nowego o kandydatach. No tak, z pewnością 50% Polaków zna na pamięć programy i cele wszystkich pretendujących
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Użytkownik Forum
|
![]() JKM przypomina mi Najlepszą Partię z Islandii, która wygrała tam wybory. Dla tych co nie wiedzą, to Najlepsza Partia składa się m.in. z komików, aktorów itp., i otwarcie obiecywali, że między innymi nie dotrzymają obietnic (zresztą ciekawe rzeczy obiecywali
![]()
#214 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Streszczenie programów: "Obiecać tym, którzy potrzebują to, czego potrzebują".
![]() |
#215 |
Fallen Angel
|
![]() Bardzo spodobała mi się dziś wypowiedź Grasia, komentującego wypowiedź Kaczyńskiego, który opowiadał jakby nam było dobrze, gdyby nadal był premierem:
"Nikt nie da tyle, ile Kaczyński obiecuje."* *Cytowane z pamięci. A co do JKM...można go sobie szanować za wytrwałość i brnięcie pod prąd, ale na tej samej podstawie można szanować wszechpolaków. Nie żeby byli podobni, ale odwaga w mówieniu tego co się myśli, kiedy i tak nikt nie pałuje, nie przekonuje mnie do kandydata.
#216 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#217 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Zna ktoś numery kandydatów na "oficjalnej liście wyborczej"?
Szukałem Googlach kilkadziesiąt minut i nie znalazłem... |
![]() |
![]() |
#218 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Yhh, JEŚLI już zdecyduję się na głosowanie (a szczerze wątpię), to zagłosuję na Napieralskiego. Nie widzi mi się przejęcie rządu i prezydentury przez PO, Kaczyński tylko nas ośmieszy (znowu), a Korwin-Mikke to jakiś pajac ze skrajnie utopijnymi poglądami, na którego - nie oszukujmy się - zagłosują w większości dresy, które chcą legalizacji narkotyków. No i chyba nie muszę mówić, czemu go po prostu nie lubię (hint: Argen)...
@down: Już na samym początku, kiedy powiedział, że Korwin jest mądry, wiedziałem, że całego tego filmiku nie można brać poważnie. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 13-06-2010 o 11:12. |
![]() |
![]() |
#219 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobrze o Grzesku wypowiedział się Majewski Szymon(wyjątkowo, bo to generalnie pajac): http://www.onet.tv/refleksje-szymone...4,1,klip.html#
+ Napieralski obiecuje darmowe żłobki i przedszkola i "spokój w polityce". Widzę, że ludzie się ładnie nabierają ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Troche wyszydzil tego Napieralskiego
![]() a) Komorowski - wypowiedzi w stylu "zgoda buduje", "musimy byc razem" sa miliony, uzupelniane tekstami o tym, ze "w 81' byl internowany" i "walczyl z komuna" - a robilo to wtedy pol narodu, wiec nie wiem, co to za argument jest w ogole. Z drugiej strony, jak sie wypowiada na jakiekolwiek bardziej zlozone tematy, to posilkuje sie wikipedia (Marszalek Sejmu!) lub myli pojecia. Zbyt szybko obsadza wolne stanowiska. Wielki minus - nie odpowiedzial konkretnie na zadne pytanie w latarniku wyborczym!! b) Pawlak - zero konkretow, praktycznie same wypowiedzi o tym, ze "wies jest silna" i "popierajmy PSL" c) Marek Jurek - niewiele mozna znalezc wypowiedzi oprocz tych, ktore propaguja katolicyzm i zabraniaja aborcji. Chyba jedyny plus - staral sie cos mowic o "zapomogach" dla mlodych rodzicow. d) Napieralski - wg mnie porazka tej kampanii wyborczej, kompletnie falszywa zmiana dotychczasowego wizerunku. Fajnie, ze stara sie byc mlodziezowy i luzacki, ale jest tak sztywny, ze taki wizerunek smierdzi na odleglosc. Wprawdzie ma fajna piosenke wyborcza ( http://www.youtube.com/watch?v=t6Wsz...layer_embedded ), ale te dziewczyny wolalbym ogladac gdzies indziej, niz u niego ![]() e) Kaczynski - w sztabie staraja sie ocieplic mu wizerunek, co calkiem dobrze wychodzi i daje efekty. Oprocz pustych sloganow typu "silna Polska", "beda sie z nami liczyc" (fajnie, jakby okreslil, jak bedzie do tego dazyl) - mowi o konkretnych dzialaniach (weto do ustaw o prywatyzacji sluzby zdrowia i szkolnictwa wyzszego - co mi sie podoba, bo z calego socjalu tylko w tych dwoch sferach ma to racje bytu). Reszta pogladow - sam socjal, typu "my wam damy", "panstwo pomoze". Wielki minus - brak chocby jednej konkretnej odpowiedzi w latarniku wyborczym!! f) Olechowski - na poczatku kampanii juz minusowal, bo zaczal gadac glupoty o tym, ze "panstwo nie dziala poprawie po tragedii" i "panstwo dziala zle!" - ciekawe dlaczego, skoro wszystkie procedury konstytucyjne sie sprawdzily. Stara sie rozmawiac o gospodarce, ale sa to dosc rozmyte wypowiedzi. g) Boguslaw Zietek - rasowy komunista, ktory, jesli juz sie wypowie, to gada takie bzdury, ze az uszy wiedna. Wizerunkowo tez lezy. h) JKM - Plusy - brak zmian wizerunkowych i pogladowych, wypowiada sie konkretnie, rzeczowa i logicznie. Poglady tez w porzadku (jedynie, z czym sie nie zgodze, to pelna prywatyzacja sluzby zdrowia i edukacji). Minus - czasami zbyt uwydatnia role prezydenta, ktora raczej porownuje ze swoja wizja panstwa, a nie z tym, co jest obecnie. i) Kornel Morawiecki - zbyt malo wypowiedzi slyszalem, zeby cokolwiek o nim powiedziec, ale wizerunkowo to on lezy. j) Andrzej Lepper - tego jegomoscia przedstawiac nie trzeba, poglady typowo populistyczne - biednym dac, bogatym zabrac.
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 13-06-2010 o 11:47. |
![]() |