![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() @Lotress
Burzum tez byl na maksa prymitywny, prosty do bolu i nudny co nie zmienia faktu, ze gral zajebista, mega klimatyczna muzyke. Prymitywizm bywa zaleta, nie wada.
![]() |
#124 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2010
|
![]() Złe otagowanie, ktoś się pomylił lub był pijany xD
Ostatnio edytowany przez Kabe - 20-07-2010 o 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
|
![]() Wolverine - Man or Beast.
Znalazłem, wrzucę jako ciekawostkę. Szkoda, że projekt upadł. Kto po przesłuchaniu zorientowałby się, że na wokalu jest Nergal?
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
|
![]() A tak w ogóle to co sądzicie o tych zespołach co jeździły podczas Sonisphere i grały na tej małej scenie na tym busie? Ja osobiście się nie nadziałem na tego busa, ale ogólnie to sam pomysł mi się spodobał
![]()
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kurde, przydałoby się jakoś rozbujać ten temat z powrotem ;p No to jak już jesteśmy w temacie metalu, to może ktoś z was gra w jakimś zespole? Chyba każdy kto słucha muzyki gitarowej w jakimś stopniu chciałby powymiatać na scenie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z kolegą powoli zakładamy zespół blackened doom/stoner metalowy. W zależności jeszcze czy znajdzie się perkusista. I od razu założyliśmy, że nie będziemy grać na scenie, bardziej wolimy się skupić na pracy w studiu.
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2007
Lokacja: s piekua
|
![]() Olsztyn - ojczyzna gej roka. Chciałbym pograć w stylu Megadeth, Stiw Waj ale wszyscy grają super hiper chłam pokroju Afromental czy inne Muchy albo jakiś gotyk w najgorszym tego słowa znaczeniu. Jak chcecie posłuchać dobrej muzyki to napewno nie tu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Mamy mały projekcik horrorpunkowy, tylko ciężko nam się zabrać za tworzenie własnego materiału. Jeden koncert jak na razie był, nic nie nagraliśmy ; )
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
|
![]() @grajki up
A jakieś konkrety? Jaką rolę odgrywaliście/odgrywacie w składach? Jakie macie instrumenty (wiem, że jest osobny temat o gitarach, ale myślę, że tutaj też można o tym popisać, bo wiąże się bezpośrednio z zespołami ;p)? Ja na początku używałem gitary basowej Cort Action Bass Active IV, później miałem przerzucić się na jakąś „piąteczkę” ale skończyło się na gitarce Ibanez SR300 (czterostrunowa) na której gram do teraz i nie zamierzam jej zmieniać na żadną inną. Piecyk od początku Laney RB2 (35 wat). Strun od niedawna używam Daddario EPS160 (50-105), strojenie DGCF. Btw. Macie może jakieś nagrania swoich zespołów? ;D Ja przyznam szczerze, że zamieściliśmy kiedyś cover utworu Into The Pentagram na yt, jednak usunęliśmy go w trybie natychmiastowym, po niezbyt ciepłym przyjęciu przez publikę ;D
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ibanez RG 2550Mz Galaxi Łajt. Gram na Marshallu Mg 30 i Crybaby Dunlopa. Struny mam 10, ale zmieniam na 9-42 bo gram w e standard i chuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ibanez GSR200L (bas), czyli całkiem blisko do Seeleesee1992. Na razie moje skille na basie są słabe, żeby grać profesjonalnie, ale grać dooma baaaaaaaardzo łatwo.
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Do takiej muzyki wystarczy, że masz szybkie palce
![]() ![]() Jak wam się podoba nowa płyta Ironów - The Final Frontier? Wg mnie rewelacja, Starblind i When the Wild Wind Blows najlepsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na dooma wystarczy, że wyłapiesz jakieś jakiś bluesowy rytm progów 1, 3 i 5 (ewentualnie 5, 7 i 9) z efektem przejechania od najwyższego progu na niższy i już się ma całkiem dobry dóóm. Jeszcze jak przyjdzie grać funeral dooma to już tempo schodzi poniżej 100bps. Tak bynajmniej uważam.
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 07-09-2010 o 13:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Akurat tego nie jestem w stanie potwierdzić, nie rozróżniam tych rodzajów muzyki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sam preferuję hard rock, głównie z elementami Hammond organów jak Uriah Heep, Deep Purple czy Atomic Rooster albo Argent. Niestety w dzisiejszych czasach znaleźć takiego klawiszowca graniczy z cudem. A że kolega to fan black metalu to stwierdziliśmy, że dobrze by było pokombinować z blackened doom metalem z efektami bluesa. Tak powolny jak ten kawałek. http://www.youtube.com/watch?v=Cshu2nDJGZ4
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co panowie sądzicie o World Painted Blood Slayera? Ja osobiście po przesłuchaniu pomyślałem "mogłem ściągnąć a nie kupować". Human Strain jedyny zjadliwy kawałek dla mnie... no i ewentualnie Psychopathy Red się uchowa. A reszta taka rutyna, że ja pier... Show no Mercy, Seasons i Divine Intervention the best!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Cytuj:
![]() A tytułowy, ze swoimi zmianami tempa, to kultowy kawałek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
|
![]() A co sądzicie o nowym albumie Acid Drinkers (Fishdick Zwei – The Dick Is Rising Agai)? Mi osobiście bardzo się podoba (szczególnie Seasons in the Abyss) i niedługo dołączy do mojej kolekcji na półce (preferuje pierw ściągnąć i przesłuchać i ewentualnie potem kupić
![]()