![]() |
#541 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Xin wymaga więcej wyczucia, lepszego targetowania, musisz wiedzieć, kogo masz ściągnąć w team fighcie. I trudniej jest zbudować dobrego Xina niż dobrego Kennena. A odpowiednie manewrowanie W -> Q -> Q -> Q u Xina też nie jest łatwe. Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 29-11-2010 o 16:53. |
||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#542 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Btw właśnie skończyłem swoją czwartą grę w ranku. Staty 9/2/9, Luxem. Byłem na midzie vs kassadin i posadziłem go w temple 2x przed dziesiątym lvlem ![]() Btw Joh, źle przeczytałeś. Ja tam UP nie napisałem, że Xin to 10x trudniejsza postać od Kenena. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 29-11-2010 o 18:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorry, śpiący jestem i nie doczytałem.
Cytuj:
Dlatego ja na rankach gram albo carry albo tankiem, który też może jako tako scarrować.
![]() |
![]() |
#544 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() No wiesz, tak samo jak Ashe musi mieć support żeby grę wygrać, bo solo nie scarrujesz, tak samo Lux na solo też gry nie wygra, a będzie potrzebować kogoś do dpsowania tych celów, więc te zależności są takie na równi. Póki co fajnie mi się gra semi-supportem. Wolałbym grać Vladem ale zawsze go banują, a dobrego tanka póki co nie mam jeszcze, więc pozostaje Lux.
Swoją drogą w ostatniej grze jakiś idiota na last picku w banach wybrał tristane xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ale support dla Ashe jest bardzo łatwy, wystarczy, że twoja 4 będzie stała przed tobą i nie dadzą im do ciebie dojść, a ty będziesz trzymał się z tyłu. Wtedy nawet combo Amumu + Malph cię nie powstrzyma. Poza tym, DPS Ashe od 30~ minucie przy dobrej farmie robi się ogromny (ja zazwyczaj mam już IE + Phantom Dancer i Long Sworda do Last Whispera), Lux takich obrażeń nie jest w stanie wykręcić.
![]() |
#546 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() No wiem, pewnie dlatego, że Lux nie jest carry : d. Ale nawet mi się nie chce dywagować nad tymi twoimi śmiesznymi teoriami, że czwórka będzie stała na przeciwko ashe i nie da przeciwnikowi dość, i że to jest łatwe, i wcale ktoś nie może rzucić flesza i stuna i w ogóle setki innych akcji by zjeść taką asze potem na 3 hity bo po prostu żal ; p (podobnie było z dyskusją o annie)
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 29-11-2010 o 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeżeli budujesz drużynę dla Ashe (przykładowo: Shen tank, Morgana AP carry, Janna support, Garen/Warwick lub coś w tym typie jako Melee DPS/Offtank) i jeśli ci ludzie chociaż w średni sposób ogarniają swoje role (Black Shield na Ashe, ulti Janny + jej tarcza, w razie kryzysu ulti Shena), nie ma bata, żebyś z odpowiednim buildem na DPS + Survi (IE + Last Whisper/Phantom Dancer + Banshee Veil) został zabity w team fighcie. Przykładem jest Ashe z mojego ranka - zginęła przez całą grę tylko i wyłącznie raz, w ostatniej akcji, w której żyła tylko ona i Kennen, pomimo tego, że byłem w stanie się do niej przedrzeć, zjechać jej ponad pół hp, dać exhausta, zawsze znalazł się ktoś, kto mnie powstrzymał (stun Morgany, slow/haste Galio, slow Kennena z Rylaisa, stun/slow Anivii) i zabicie jej było bardzo trudne.
Drużynę buduje się pod carry. Jeżeli zapewnisz Ashe, Kogowi, MF lub Twitchowi (temu ostatniemu w szczególności) odpowiedni support, wygrywasz. Annie takiego suportu mieć nie będzie, bo taka ochrona dla niej jest zwyczajnie nieopłacalna. Nie spushuje turreta (no chyba, że ma 700 AP + Lich Bane), ma dobry tylko i wyłącznie burst z całego combo, więc po wysraniu się z zaklęć nic więcej nie jest w stanie zrobić.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 29-11-2010 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Omg znowu jakiś kretyn na rankedzie na 3 lvlu poszedł afk do końca gry. Japierdole, co za matoły. Na 5 gier 2 leavy -.-. Ale na szczęście miałem ogarów w teamie i udało się 4v5 wygrać ^.^. Tym razem Karthusem : p
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 30-11-2010 o 15:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2008
Imię: Gooua Stopka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Festina Lente
Świat: Berylia <333
Poziom: 45~
Poziom mag.: 43
|
![]() ale przecież on jest idealnym graczem, ma 10000 winów do 0 defeatów ;/
Jakim cudem rammus może tauntować kassadina, który teleportuje sie z sciany albo z krzakow, anyway 3 magow dla kasadina to jest fajny feed ;D
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Swoją drogą, jak zobaczyłem grę Hotszota Vladem, to pomyślałem, że to jakiś żart. Masakrycznie ssie pałe.
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 30-11-2010 o 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oceniaj zwycięzce WCG po jednej grze
![]() Zresztą, Hotshot ma swoje humorki, np. kompletnie bezużyteczny AP Shaco czy AP Yi. Czasami gra po prostu dla śmiechu.
![]() |
#552 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() No na pewno na WCG gra inaczej niż na rankach, ale mógłby wykazać się znajomością chociaż podstawowych zasad gry Vladem. Nie oceniam go po jednej grze, ale było śmiesznie marnie turbo low
![]() Btw często go witają w grach "Hi farmshotGG" ? ![]() Ostatnio edytowany przez Rybzor - 30-11-2010 o 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem taki middle tier 2 z potencjałem na tier 1, ma ok ulti do tankowania, ale boję się, że może go spotkać los Urgota i w late będzie po prostu bezużyteczny. AoE haste i AoE slow + ściana są ok, Q też jest całkiem fajne, ulti jest ok jak mają mocnego tanka i do 1 vs 1.
![]() |
#556 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() No ja nie rozumiem, jak mogą się trafiać takie nooby na 30 lvlu. Gram grę 4v5 bo oczywiście ktoś musi afk, pocisnąłem 2 turrety na midzie jeszcze przed 20 minutą, nabiłem staty 7/0 malzem i oczywiście lose, bo nikt nie chciał pchać mida, a potem flame na mnie, że to przeze mnie inhi po bokach rozwalili. Eh...
btw, nauczyłem się grać malza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Lool, nie rozumiesz jak mogą być noby na 30 lvlu? Ja to nawet już rozumiem, jak mogą być noby na rankedach... Swoją drogą lubię te pierwsze dni po rotacji czampionów - połowa wzięła sobie nową postać i nie umie nią totalnie grać, można się szybko wyfeedować xd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Niegrający
Imię: Luker Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Brak
Świat: Thoria
Poziom: 1
Skille: 10/10
![]() |
![]() No i wspaniale Miss Fortune znowu osłabiona rozumiem raz by ją wyrównać z innymi postaciami ale teraz zaczyna być lekko wkurzające...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Niegrający
Imię: Luker Rookstayer
Profesja: Rookstayer