|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2010
Lokacja: P-ń
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 150
|
![]() dokladnie o to mi chodzilo ;p konto moze byc na kogos innego, rkey mogl zostac nie zapisany lub zgubiony ale pacc tak czy inaczej kupisz zreszta powiedz mi czy spotkales sie kiedykolwiek z nie spersonizowanym kontem na ktorym jest jakis 150+ lvl
![]() --- CarpeDiem dodał 43 minut i 44 sekund później --- a ja wlasnie znalazlem jakis 145 Ostatnio edytowany przez CarpeDiem - 22-12-2010 o 09:05. Powód: Automerged Doublepost |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Kupowanie postaci jest złe.
Nie obrazują prawdziwego skilla posiadacza, który zapewne jest naabem (tak twierdzą spece od MMO).
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Meh, a jakiegoż to skilla trzeba, żeby nabić wysoki level? Chyba tylko skilla cierpliwości
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() W sumie racja, to nie jest już taka Tibia jak kiedyś.
Teraz liczy się wielka łapa i mocne ścięgna w palcach, które przetrwają dwie godziny nawalania F1. Ale jest jeszcze coś: choćby wiedza, którą nabywca ma niewielką, jeśli nie potrafi bić takiego poziomu sam sprawnie ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() A kiedyś jakiego skilla wymagało bicie dwarfów albo orków przez okrągłe 5 lat ?
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak gadacie, że po kupnie konto zniknie ,,za jakiś czas'' jak wystarczy kupić nowego rec-keya i nie ma żadnego problemu, no chyba że wy jak kupujecie konta ponad 200 lvl to nie zmieniacie rec'a (POZDRO!)
![]() |
#29 |
Guest
|
![]() My nie Ty, nie kupujemy postaci bo to żadne frajda... chyba, że chary do zarabiania.
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
wystarczy, że pierwotny właściciel posiada magiczny kod tzw. confirmation key... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2010
|
![]() Eh więc może ja się wypowiem , bo widzę że tu piszą głupoty. Jeśli kupisz konto z Tibii za pośrednictwem Allegro ( W kwestii handlowania postaci mamy do czynienia z wewnętrznym prawem tibijskim i akurat ten podpunkt regulaminu nie podepniemy do polskiego kodeksu karnego. ) a typ Cię okradnie , idziesz na komendę zgłaszasz kradzież , czekasz 30 dni na liścik o rozpoczęciu śledztwa , potem wypełniasz formularzyk na allegro POK ( Program ochrony kupujących ) wszystko tam ogarniesz , wysyłasz im co tam potrzebują. A tu coś dla niedowiarków/złodziei
![]() http://forumprawne.org/prawo-karne/1...skarzenia.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Blondynka
|
![]() Wyroku nie było, więc nie wiadomo, kto do końca miał rację. Sądzę, że jakby poruszono temat sprzedaży przedmiotu, który do końca sprzedającego nie miał, to mieliby drobny problem.
Poza tym, współczuję każdemu, kto musiał to czytać. Powinni go skierować na obowiązkowe lekcje polskiego.
![]() |
![]() |
#33 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Jedynym właścicielem wszystkich kont jest cip soft... On wam je niejako wypożycza...
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
|
![]() Moim zdaniem w sprawie zakupów przez allegro można spokojnie iść na Policję ze wszystkim i nie ważne, czy kupujesz Mario Brossa, czy coś innego bo wykładasz własne pieniądze, które są prawdziwe. Zresztą kupowanie postaci ma sens tylko przez allegro lub jeżeli kupujesz od dobrego znajomego. Ja osobiście sprzedaję swoją postać znajomemu ze skype i daję mu 100% gwarancji, że nie będę robił podchodów, bo teraz mam studia na głowie i char po haku mi nie jest potrzebny. Po prostu musisz dobrze trafić i nie wolno nigdy ufać w teksty typu "słuchaj recka nie mam, bo zalałem go kiedyś kawą". Mój kumpel w ten sposób został właśnie załatwiony i pośrednio ja, bo jego char miał inva do mojego domku i pierwszy właściciel chara to wykorzystał.
![]() żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie: Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam... To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii: Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy) |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Prawdziwość pieniędzy nie ma tu najmniejszego znaczenia.
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]() No właśnie, często czytam w takich wypadkach, że nie można się domagać zadośćuczynienia, bo konto nie należy do gracza, tylko do Cipsoftu. Nawet jeśli to prawda, to czy coś to zmienia? Jeśli zostaliśmy oszukani jako kupujący, to przecież tym bardziej na niekorzyść sprzedawcy świadczy to, że wystawiał na aukcję przedmiot, którego właścicielem nie jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Tym bardziej głupio by było, gdyby taka osoba powiedziała, że kupiła konto...
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Zwrot za co
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]() Ech, no już się pogubiłem, o czym mówimy
![]() Kupujemy postać na allegro, sprzedający podaje nam hasło i nazwę konta, ale po jakimś czasie używa recovery key i odzyskuje postać. Wówczas jak najbardziej możemy się domagać zwrotu pieniędzy, zwłaszcza że, jak już wspomniano, sprzedawane konto nigdy nie należało do sprzedającego, a do Cipsoftu. |
![]() |
![]() |