![]() |
#863 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Vlad jest op. BARDZO mocny w linii, dobry harras, nie da sie go zgankowac, a po ok. 20 minucie ma wiecej zycia niz swoj tank, dodam ze ma ogromny dmg, duze aoe i jest jednym z lepszych kiterow w grze... poza tym bardzo dobrze farmi i moze sie bez problemu wyfeedowac na minionach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() @Rybzor
Ja mówiłem "vlad jest słaby" z perspektywy grania Anivią. Ten ptaszek prostu miażdży go pod każdym względem, a mojego Perfekcyjnie Wycelowanego Stuna nie ominie nikt :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#866 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Stan: Początkujący
|
![]() Speks ziom speks "nie mam anivi nie umiem nią grać mam vladzia też nim nie umiem" ; d
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 31-12-2010 o 16:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie muszę umieć grac Vladem, wystarczy, że ogarniam perfekcyjnie z casterów Malza, z carry Ashe, a tankować mogę junglerem Shenem albo Rammusem. Vlad mi do niczego nie potrzebny, szczególnie, że Malz pod względem obrażeń go po prostu deklasuje
![]()
![]() |
#868 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() No i pokazałem WrD Vlad vs Anivia na midzie. Jajko padło na 6-7 lvlu, chwilę później zapomniałem dołożyć ignite i tylko to go uratowało. Tyle jeśli chodzi o teorie xxlolkingaxx.
Kthxbye. |
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Użytkownik Forum
|
![]() I co, zwycięstwo nad WrD cokolwiek tu udowadnia? Gość jest unranked, nie umie odnaleźć się w team fighcie, popełnia proste błędy, najprawdopodobniej nie ogarnia Anivii (grał raz czy tam dwa ze mną jako Anivia i lamił niemiłosiernie) i traktujesz to jako jakikolwiek punkt odniesienia? Może kiedyś trafimy na siebie w kolejce i przy odrobinie szczęścia, będę akurat grał Ashe, a ty Vladem i pokażę ci tryhard na midzie Aszką. Gwarantuję ci recall na 1 levelu.
![]() |
#870 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wiem wiem joh, moje zwycięstwo nic nie udowadnia, za to twoje słowa i tylko puste słowa udowadniają wszystko. Już każdy na forum chociaż raz to z tobą przerabiał
![]() I tak tak, ofc pocisnąłbyś mnie na tacz padzie. Możesz sobie pisać i tylko pisać. Btw. when i kiedy reset lola? Ostatnio edytowany przez Rybzor - 31-12-2010 o 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#871 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czysta matematyka. Vlad jest kontrowany przez Anivię. Nie chodzi tutaj o pojedynek Ryba, który Vladem gra całe życie vs Wardzioch, który potrafi grać postacią, która może się kampić całą wieczność i czekać, aż cel będzie miał 10 hp. Chodzi o pojedynek, w którym Vlad i Anivia są na równym poziomie. Obrażenia Anivii są zbyt duże, żeby Vlad wyrobił się z leczeniem (dodać do tego tragiczne early Vlada i niezłe Anivii - kolejna przewaga). Na dodatek nie zanurkujesz po Anivię, bo ma jajko. Ty możesz ją harassować jedynie z Q, każdy inny spell to zbyt duża strata HP, na którą przy Anivii nie można sobie pozwolić. Na dodatek ona odda ci mocniej. Tak samo jak Vlad nie ma szans z Kassadinem (Q, Q, Q, Q, Q i nic mu nie zrobisz, jak chcesz uciec to E na plecy i blink na twarz). Przyjmij do wiadomości fakt, że era godlike Vlada na midzie trwała 2 tygodnie, później ludzie nauczyli się go kontrować, a niektóre postacie (m.in. Anivia) kontrują go doskonale. Za każdym razem, kiedy gram i w opp teamie jest Vlad, a w moim Anivia (albo na odwrót), Vlad przegrywa wszystkie starcia z Anivią. Jej nuke jest zbyt potężny na Vlada. Jestem też absolutnie pewien, że dobra Akali vs dobry Vlad na midzie to pogrom Vlada, chyba że będziesz co 20 sekund uciekał plamą z jej kółka, wtedy zabijasz sam siebie. Nawet AD Yi, który będzie maksował Q nie olewając W cię zniszczy. Vlad jest jak Malphite - pchasz szybciej od niego, wygrywasz. Katarina bosko kontruje Vlada, jej 50% redukcja leczenia jest świetna. To samo Miss Fortune. LeBlanc też jest w stanie spokojnie zdominować Vlada na linii (boskie CC). Każdy, kto ma dobre CC, wygrywa z Vladem. Vlad jest świetny vs właśnie takie papierki jak Ezreal czy Twisted (TF ma jeszcze stuna), które nie mają CC albo ich CC jest słabiutkie (chociaż TF słabego CC nie ma, stun co 2-3 sekundy jestok, ale to jedna z najgorszych postaci do 1 vs 1).
A jeśli dostałbyś na midzie Xina albo Pantheona, to mogę ci tylko powiedzieć, że tuliłbyś turret aż miło.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 31-12-2010 o 18:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Nie chce mi się czytać całego i ogólnie analizować, ale już na teraz mogę ci odpisać na szybko biorąc pod uwagę, że mam większe doświadczenie niż ty vladem i wiem jak to wygląda w praktyce, a nie w teorii:
Cytuj:
Tak btw pograj trochę vladem i sprawdź ile W zabiera hp. Bo zauważyłem po tym jak bardzo spamujesz tym argumentem, że tobie się wydaje, że jak użyje 3x to już nie mam 3/4 hp. Bo w rzeczywistości jest to taka ilość, że zanim znowu będziesz miał na wolnym cooldownie spokojnie sobie to HP odnowisz co straciłeś. Ale jak pisałem wcześniej, nie chce mi się już tłumaczyć, wiesz lepiej, szkoda że twoja wiedza to niesprawdzona teoria i chore domysły ![]() Ostatnio edytowany przez Rybzor - 31-12-2010 o 19:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Kassadin na 6 lvlu wraca z Catalystem i mało obchodzi go wymiana, bo i tak wyjdzie na niej korzystnie. A im więcej spamisz zaklęciami, tym lepiej dla niego, bo ładujesz mu dodatkowego njuka. Poza tym, Kass na midzie nie siedzi długo, prędzej czy później ucieknie z linii, bo to imba ganker. Tak czy siak - nie pożywisz się na nim, prędzej on zabije ciebie.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To samo w sytuacji Vlad vs Malz, leczysz się za te 50-60 (niech będzie nawet 80) co 2 sekundy, Ashe na tym samym poziomie będzie miała około 100 dmgu i jakieś 1,0 atk speeda z groszami. Dodając do tego armor pen z run, który jest must have dla Ashe, i najprawdopodobniej 3 doransy (które przeciwko vladowi na midzie są jak najbardziej wskazane), jest w stanie zbić ci znacznie więcej hp samym auto atakiem niż ty się wyleczysz. Zostaniesz "wystrefowany", jej volley bije mocniej, jej auto atak bije mocniej, a jak sobie pozwolisz na zbyt wiele, dostaniesz strzałę i stuna na twarz, po którym będziesz musiał uciekać i będziesz na przegranej pozycji. Vlad vs Malzahar to nawet nie chcę mi się pisać, bo 8% twojego HP co sekundę to niesamowita kontra na Vlada, a skaczący po minionach malefic + voidling nie pozwolą ci podejść blisko. A jak tylko zdecydujesz się zrobić coś odważniejszego ,dostajesz silence na ryj, W pod nogi i ulti. Albo uciekasz fuksem z 10 hp albo giniesz. I tyle z twojego imba leczenia z Q. Znacznie lepszy jest spellvamp Morgany, który gwarantuje jej nieśmiertelność na linii.
![]() |
![]() |
#874 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zagrałem jakieś 10 rankedów, 30 lvl mam już ze 2 tygodnie. Byłoby to 50 ranków, ale że mam dobre serce to nawet nie rozpoczynam gry z moim kompem mając prawie pewność, że się zresetuje w trakcie. Joh - śmieszny jesteś i tyle ci powiem. Jeszcze niedawno tak się upierałeś, że każdy zownuje anię na miliard sposobów a teraz jest świetnym casterem z instant aoe stunem. Mkay. Jakie tam elo jeszcze niedawno miałes? 900? Ta, noobteam - wiem. A podobno ten matchmaking tak świetnie działa. ; /.
ps. za dużo oglądania hotshota, pograj coś sam a nie oglądasz gry z high elo i sobie zapewne myslisz, że wszystkich byś tam pokolei zownował, tylko te noobteamy ci przeszkadzają w wybiciu się. Pora poszukać innego idola : ) ps2. oczywiście - vlad będzie stał w nieskończoność w tym ulti anivii, przecież nie ma mózgu, a anivia nie ma many, która nie spala się szybko jak cholera przez to ulti + inne spelle. Ostatnio edytowany przez Erverse - 31-12-2010 o 20:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
kkthx, po prostu - jak pisałem wcześniej, nawet nie chce mi się komentować tych bredni, więc skoro nie będę ich komentował, to po co w ogóle czytać ; d Ostatnio edytowany przez Rybzor - 31-12-2010 o 20:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Naucz się czym jest zonowanie, a potem udzielaj durnych odpowiedzi. Naprawdę. Tak. To głos kapitana Teemo. Erversowi odpiszę jutro, no time today, bb.
![]() |
![]() |
#877 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 31-12-2010 o 20:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Co do Vlada vs Anivia, to powiem ze tylko noob Vlad musialby uzywac sanguine pool zeby unikac jej stuna. A to wlasnie jest kwestia jak znasz sie na zoningu, wiec sam zabijasz swoj argument Yoh. Bystry Vlad bedzie gral z Anivia ostroznie, zachowujac dystans, i pozostanie w ruchu przez caly czas, poruszajac sie w chaotyczny i ciezko przewidywalny sposob. Dodaj do tego reflex i szansa ze Anivia cie ta powolna kulka trafi jest minimalna. Trzeba wiedziec jak zmniejszac szanse uzycia przez wroga skillshota. Koniec koncow jak dobrze grasz Anivi bardziej oplaca sie rzucanie kulki aby farmic creepy. A wiesz co to znaczy? Cooldown, oczywiscie! Mozna podbiec i dac jej walnac R, po czym zaraz strzeli cie za pomoca E, zeby uniknac dodatkowych obrzaen od odmrozenia dajesz sanguine pool i wysysasz jej hp, po czym jedno Q i juz uciekasz. Kto traci na wymianie? (Protip: Sanguine pool kosztuje znacznie mniej hp jesli jako plama poruszasz sie po przeciwnikach.)
![]() |
![]() |
#879 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Zapomniałeś, że w teoriach joha przegrywająca strona stoi w miejscu, a ta co ma być niby lepsza spamuje spalami =/
WTEDY WSZYSTKO SIĘ ZGADZA : d Ostatnio edytowany przez Rybzor - 01-01-2011 o 04:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszyscy macie rację
![]() Nie będzie mi się chciało kłócić jak wstanę, bo będę strasznie skapciały, więc skończmy ten temat i szczęśliwego nowego roku wszystkim graczom League of Legends i nie tylko! ![]()