![]() |
#162 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kurrrdee!!! Zawracasz glowe o jakis durny patyk ktorym mozna polaskotac! A zreszta w tibii mamy raczej magiczne bronie nie? Jakos nie widzialem zeby jakis miecz plonal. A co do tego to zrob temat o fire swordzie! Zauwazyliscie ze to rapier ktory plonie?? Fire sword zostal urazony i nie powinien byc przez panienki elfy wykuty tylko przez fire devilce
![]() ![]()
![]() |
#163 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2005
|
![]() Cytuj:
Co ty masz do katany na rooku najlepsza bron. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2005
|
![]() Cytuj:
Co ty masz do katany na rooku najlepsza bron. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Użytkownik Forum
|
![]() omg
ile ty masz lat?? katana to gowno demona (tm) nie wiem jak tym mozna atakowac wiec sie odwal
![]() |
#166 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
|
![]() Witam. Popieram autora tematu. Ja sam jestem wielkim fanem historii/kultury japońskiej. Sam się przyznam, że nie wpadło mi do głowy aby ulepszyć katane ale popieram ten pomysł. Katana była w pewnym sensie (odważe się użyć tego słowa) duszą samuraja. Proces jej tworzenia był za***iście długi porównując z czasem tworzenia normalnego miecza. Katana powinna być conajmniej lepsza od serpent sworda. A dla zainteresowanych. Zanim taki samuraj szedł se na bitwe robił coś co porówując z rycerzami europejskimi było całkiem nie do pomyślenia. Mianowicie... BRAŁ KOMPIEL. Potem nakładał bawełniane kimono, potem jeszcze jedno kimono i krótki spodenki i nakolenniki po czym nakładał zbroje która składała się z wielu pojedyńczych części. Samurajowie byli daleko bardziej honorowi niż rycerze europejscy. Jeśli taki statystyczny Kowalski był samurajem i przegrał bitwe/zawiódł swojego pana popełniał seppuku czyli rozcinał se brzuch. I jeszcze jedno! Nie pieprzcie mi tutaj, że samurajowie walczyli jedną kataną. Wielokrotnie walczyli dwoma! Wogóle samurajom zależało aby przestraszyc przeciwnika wiec zakładali odpowiednie- straszliwe masko-hełmy. I na koniec. Gdyby nie *******eni amerykanie i ich rządza interesów piękna tradycja samurajska przetrwałaby dłużej. To by było na tyle. Mam nadzieje, że dowiedzieliście się czegoś dzięki mnie a ja się ciesze, że mogłem sie z wami podzielic moją wiedzą. Prosze nie krytukujcie Khana za ten temat bo zgadzam się z nim i jest mi smutno gdy miesza sie z błotem jedną z najpiękniejszych rzeczy na świecie- kulture japońską....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Tak, fajnie, tylko jak poszłoby z osobami, które mają już katanę? Nagle na rooku ludzie zaczęliby powalać minosy dwoma ciosami?
Jest wiele marzeń, jednak większości po prostu nie da się spełnić...
![]() |
#168 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: NS RULEZZZZZZZZ
|
![]() Ale pomyślcie. Katana to "dusza" samuraja. Gdyby miał ją stracić prędzej popełnił by seppuku. Ciekawe co by sie stało, gdyby do Cipów wpadł "Ostatni samuraj
![]() Szczerze mówiąc juz od kilku lat interesuję się samurajami, ich sposobem bycia i walki.... dodatkowo po obejrzeniu "Ostatniego samuraja" szukałem Kodeksu Bushido w necie ale nie znalazlem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2005
|
![]() ludzie o mnien to nawet w tibi z galtin geana mogom zrobic qlocka]i tak na to samo wyjdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Poziom: 9
Skille: 64
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
ps. zapwne ty bawiłeś się w yatamana czy pokemony.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: Przed Sedesem w Sulu
![]() |
![]() Cytuj:
Tibia nawiązuje do sredniowiecza i nowożytności a nie dzieji z samurajami ;/. Niech robią jak chcą ,ich sprawa.
![]() |
![]() |
#172 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja uważam że siłe katany powinni podwyższyć nie o dużo ale powinni bo w końcu chyba lepszy jest jakiś magicznie wykuty miecz od honorowej katny u mojego dziadka wisi katana na ścianie i fajnie wygląda powinni tą grafike zmienić
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() katany to są najpiękniejsze miecze!!!!!!!
nie wiem jak mozna bylo ją tak zbeszcześcić!! PETYCJĘ do CIPów!!!!!!! Ja chcę pieknej prawdziwej katany ![]() serialnie interesuję sie mieczami i uwazam ze katana jest jednym z najpiękniejszych i zabójczych mieczy
![]() |
#174 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Exiva "NCrash" :P
Imię: Freezhen
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 68
Skille: 87/79
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() nei wiem po co woogole taki post... jak ci sie nie podoba i ma za maly atak to np. GS'a (giant sworda dla tych co nie wiedza) zmien na katane a swoja katane ktora zrobisz w paincie i ladniejsza to wklej na miejsce GS'a i ju
CZYTAJ PORADNIK PIMP MY TIBIA
![]() |
#175 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2004
|
![]() hmm
no tak samuraje walczyli jedną ręką taaaaaaak ale była jesze jedna żęcz które jużywali a wiecie czego?/ pewnie nei samuraje uzywali na drugą rękę krutszego meicza jeśli byli godni i uzyskali meicz walcząc w turnieju hmm katana w tibi to syf prawda dawno atkiego syfu niewidziałem ja sam posiadam około 6 bokenów katane robiono przez 6 miesięcy japoniczycy najpierw pompowali powietrze w ziemei do smoka oczywiście tak neibyło ale onei myśleli inaczej nastempnie zbierali metal kiedy wysdzedł około 5-7cm kawałęk metalu łamali go w pół i znów zkaładali zbeuijając i tak w kółko po zrobnbeiniu miecz niemogli go tzrymać za długo anei za krutko w piecu wypalając bo będzie metal zbyt kruchy lub zbyt gientki (pewnie cipowie wypalają żle i im kaatan neiwyszła ![]() potem dawali meicz do obrupki woskowaej ap ote mwosk zcierali nastepnie obrabiali go tak dokładnie że trudno zrobić to lepiej nawet pzrez nowoczesne maszyny i ludzi kiedy skończyli ![]() miecz nisprzedawali byel komu ![]() musiałbyć to młody zlowiek który zostanei samurajem ![]() lub człowiek honoru ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
|
![]() Katana w tibi jest slaba poniewasz rozne magiczne swordy napewno sa lepsze od Katany np. Fire sword coprawda katana powinna byc mieczem najlepszym z niemagicznych
![]()
![]() |
#178 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Nisko
Imię: Fighter of Pacera
Profesja: Elite Knight
Gildia: Elite Power
Świat: Pacera
Poziom: 41
Skille: 74/73
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ale masz problebem z jakąś kataną jak chcesz cie wyżalic do CIPsoftu to podaj!!!!
__________________________________________________ _____________ Paul Pavon ![]() ![]() lvl 26 lvl 10 mlvl 32 mlvl 3 Druid Palladin Pacera Harmonia 20/25 sword 41/34 best combo 210 best combo 50 best solo dragon best solo troll best team giant spider best team troll(smile??-.- ![]() Yes. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() @Up: Ja pier*ole, ludzie! Popatrzcie na datę założenia tego tematu zanim napiszecie kolejnego durnego posta!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: Zgierz
![]() |
![]() prawda. byly to doskonale bronie najdzielniejszych a nie byle jakich noobow ktorzy kupili na rynku.
|
![]() |
![]() |