Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 22-03-2005, 09:11   #21
Kamilos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 02 2005

Domyślny

wybierz sorca jest bardzo ciekawa gra

Ostatnio edytowany przez Kamilos - 22-03-2005 o 09:16.
Kamilos jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-03-2005, 10:31   #22
Czarny Paladyn
Użytkownik Forum

Czarny Paladyn's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Sosnowiec

Czarny Paladyn ma numer GG 1755589
Domyślny Druciaki rox!

Zdecydowenie Druid. Sam niedawno zacząłem grę drutem. Miał to być sorc, ale kumpel przekonał mnie do druciaka. Czemu? Drut jest bardziej do defensywy, co wcale nie oznacza, że jest słaby! Po wejściu na Maina siedziałem w Carlin. Kumpel dał mi parę itemków i wskazówek. Ćwiczyłem głównie w lasach Carlin. Zbierałem fooda i pierwsze punkty expa. Nabiłem 3 mlvl. Byłem dość ostrożny, bo świat na którym zaczynałem to była Infa ale szybko się przyzwyczaiłem do Elysii. Kiedy okolice Carlin były mi znane postanowiłem przenieść się do AB. (znałem drogę bo na Infie miałem to samo - z Carlin do A I wspomagany mapą (thx tibia.pl ) wreszcie trafiłem Idę do dp. Patrzę DAMN! Szlag by to! Nie wysłałem sobie itemków parcelem. Więc wróciłem, wysłałem (wszystko poza shovelem) i w drogę. Potem miałem trochę zastoju. Siedziałem na Infie, ale kumpla shaczyli ;/ Więc wróciłem na Elkę pa paru dniach. Zacząłem intensywiniej grać. Kiedy brakowało mi 20% do 9 lvlu i wymiotowałem na widok trolli popłynąłem z kumplem na Foldę. Tam dobiłem expa. Zyskałem lite 200gp w gotówce (bez lootowania) i wróciłem do AB. Kupiłem czar na IHy i po 2 dniach zabawy (nie siedzę cały dzień przez brachola) zrobiłem mój pierwszy BP. Sprzedałem go za 1,1k Potem kumpel pograł mi trochę i kupił c-mace. Znów 2 dni i 2 bp ihów. Teraz wykupiłem go za bp hmmów. Jeżeli zrobisz to samo możesz iść z kumplem na Ghule. BP HMMów powinien starczyć. Na ghulach zdobędziesz całkiem porządnie expa, ale nikt nie mówi, że będzie łatwo. Za to wczoraj przelazłem przez labirynt i zdobyłem obywatelstwo AB w najbliższej przyszłości kupię czar na HMMy i będę je kuł i expił do 11 lvlu (na przemian z IHami). A na 11lvlu kupuję spell na UH ;D Obecnie mam 9 lvl i 9,5 Mlvl
stary 22-03-2005, 13:29   #23
Asieks
Użytkownik Forum

Asieks's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Asieks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lunara
Asieks ma numer GG 2998491
Pergamin Graj Sorcem

Widze ze niektórzy obsmarowywuja tu Moją kochaną profesje .
Przytocze tu Elf Fortec Quest na Time Ringa,Chyba wiecie co czeka na samym dole toz przy skrzyniach ?;p Pare ds,arkany i Scouty.No prosze bardzo ;] Druid na takie questy idzie jako ogon nic pozatym No moze zeby Exura sio" Puscic.Gdy Ja robiłam Tego questa nikt nawet nie myslal o "tej"Profesji.Byly 2 Knighty Pall i Mój Sorc.Blokerzy byli tylko po to by "zwabic" blizej wejscia Mobki,a pall wybijal rzeczy po drodze.Reszta Roboty spoczywala na Sorcu dokładniej 2 Ue i 2 questy zrobione w Chwile.Bez Ue itp.Nie wiem Jle Uhów poszlo by na wybicie tego szajsu w głównej sali.
Druidem mozna Grac jak ktos nie ma czasu i loguje sie na PARE minut to se moze Ukrecic Pare Uhów : P Jednak ich cena jest gorsza od Sd,Zadko sie zdaza by Pall mial swojego Sd Mejkera a Druta na 20 lvl lub 11 ma parwie kazdy.
Co do Porównania Sorc Vs Druid,Knight,Pall w wiekszosci wygra sorc nawet jesli inne chary sa o 2-3 lvl wyzsze.
Druid powiedzmy ten 35-40 lvl zerwie raz z Sd,powiedzmy ze byla by wymiana "ognia" SD,Sd, (przy unkiach wystarczy jeden cios z Sd w Druta)i Ue.
Co to za porównanie ?Ze Druid zarabia Lepiej? Wielkie LOL.Sorcowi zwraca sie za runy ;] jak nie w kasie to w expie.I tak czy siak trza wydac kase na Hmm czy sd.

Mardag@
No Jeden Mądry 100% prawda i popieram słowo w słowo to co zostało napisane.
Tylko jedno mnie zaintrygowało.Sorc vs Knight powiedzmy ze Hight lvl. Ma sporo Hp Jeśli nie mamy Runów ale Full mane Knight Moze nam Nafikac Mana shield i wiejemy.Jeli jednak mamy przy sobie chociaz Bp Sd niech sie modli."100 Hp nie robi Róznicy" no własnie wiekszosc Knightów To polanty i nie Uhaja sie po 2-3 atakach z Sd.Maja Reda "pwiedzmy" i sie Uhna ale w przeciwienstwie do Innych Profesji nie na Fulla wienc znowy Sd i Ue.I Baju Baju

Ostatnio edytowany przez Asieks - 22-03-2005 o 13:37.
Asieks jest offline  
stary 22-03-2005, 13:49   #24
Vashresamunuh
Użytkownik Forum

Vashresamunuh's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Rybnik

Vashresamunuh ma numer GG 4602308 Vashresamunuh ma login Tlenu tasior91@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
patrikoz@

jeszcze jedno przeciesz mag ma summony i tez podczas walki z 40 lvlowym knightem by wygrał bo summonie sobie 2 monki i juz knight musi zdecydowac czy monki czy maga jak maga to monki go lejom jak monki to mag ma pole do popisu z sd z druidem co z tego ze druid ma uhy duzec tego pewnie tez nie nosi a co do palla to nie wiem
Jak ty człowieku chaotycznie piszesz, wiesz że istnieje coś takiego jak INTERPUNKCJA? (Przecinki, kropki, wykrzykniki...) Nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem
stary 22-03-2005, 13:53   #25
Vashresamunuh
Użytkownik Forum

Vashresamunuh's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Rybnik

Vashresamunuh ma numer GG 4602308 Vashresamunuh ma login Tlenu tasior91@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
patrikoz@

jeszcze jedno przeciesz mag ma summony i tez podczas walki z 40 lvlowym knightem by wygrał bo summonie sobie 2 monki i juz knight musi zdecydowac czy monki czy maga jak maga to monki go lejom jak monki to mag ma pole do popisu z sd z druidem co z tego ze druid ma uhy duzec tego pewnie tez nie nosi a co do palla to nie wiem
Jak ty człowieku chaotycznie piszesz, wiesz że istnieje coś takiego jak INTERPUNKCJA? (Przecinki, kropki, wykrzykniki...) Nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem.
stary 22-03-2005, 14:35   #26
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aureliunkunfun (DruiD)
jeszcze chcialem dodac ze jezeli chodzi ci o respekt to wybierz sorca poniewaz jak ktos widzi mocnego sorca to mysli o ty w zyciu on mnie zara wbije w podloge z sd albo ue
a jak ktos widzi druta to mowi eee tam drut co on mi moze tam z jakiegos gfb zrobic chyba ze sobie kupi sd'ki albo zara zacznie uciekac i sie caly czas uhac i zwieje do pz

PS. wedlug mnie cip soft powinien dac jakiegos mocnego spella drucikowi a magowi jakiegos fajnego runicznego heala
Człowieku co ty wogóle za głópoty wypisujesz ? To co napisałeś to wogóle jest ne wyobrażalne , to że ty sobie tak myślisz jak widzisz daną osobe nie znaczy że wszyscy tak myślą..

A tak wogóle obi klasy magiczne od 20 lv na bank mają SD przy sobie (no chyba że spotkałeś jakiegoś idiote), druida trzeba sie bać tak samo jak sorca .

A tak wogóle co do tematu , ja mam druida , ale czasem żałuje że to nie sorc , może cip dorzuci druidowi jakis fajny czar który da mu szanse w wlce przeciw sorcowi , bo magic shield vs UE jest ieporozuminiem (strata many u druida ) ale czy mamy inny wybór ?

stary 22-03-2005, 16:54   #27
[Frost18]
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 03 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Unitera
Poziom: 63
Skille: 15/24
Poziom mag.: 58
Szczęśliwy Druty Rulez!!!

CI co wypisują że drutow nie mozna sie przestraszyc niech się schowają. Mam druta i jestem z niego dumny z sd siekam sporo hp ludziom i sd zawsze nosze przy sobie i drut lepiej zarabia kase szebciej Druida się sporo ludzi boi szczególnie dlatego że moga byc czyimiś uhmakerami wiec sie boja ich zabijać. Na koniec chcailem dodac ze rozlozylem sorca na łopatki na takim samym levelu co ja Poprostu mialem wiekszy magic POZDRO ALL
[Frost18] jest offline  
stary 22-03-2005, 17:12   #28
Hemp Gru
Użytkownik Forum

Hemp Gru's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2005

Domyślny

Jeśli grasz na facc to wybeirz Druida, sam nim gram i jest spoko ;] 42 lvl, 50 mlvl ;]
Hemp Gru jest offline  
stary 22-03-2005, 17:27   #29
Jeremiasz Pachwina
Użytkownik Forum

Jeremiasz Pachwina's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Kraków_NH

Jeremiasz Pachwina ma numer GG 9492826
Domyślny

Dla pacc lepszy jest sork bo jak wykupisz promo i nabijesz 40 mgc lvl to kupujesz UE i wtedy mało osób i wyskoczy
Ale jeśli jesteś facc to moim zdaniem lepszy druid.

GREEN DAY R0X !!
Jeremiasz Pachwina jest offline  
stary 22-03-2005, 17:32   #30
Zejiwu
Użytkownik forum

Zejiwu's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Nagern
Profesja: Sorcerer
Poziom: 23
Poziom mag.: 31
Zejiwu ma numer GG 5132694
Domyślny lepszy drut nisz sork

[IMG]matrix[/IMG] moim zdaniem lepszy jest druid chociasz sork też jest dobry niezprzecze myśle że obie profesje sa dobre jeden jest lepszy z uzdrowienia a drugi znow z bardziej zabijającej mam obie profesje i innne też.
Zejiwu jest offline  
stary 22-03-2005, 17:51   #31
Mardag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Domyślny

Asieks napisała:
Cytuj:
Mardag@
No Jeden Mądry 100% prawda i popieram słowo w słowo to co zostało napisane. Tylko jedno mnie zaintrygowało.Sorc vs Knight powiedzmy ze Hight lvl. Ma sporo Hp Jeśli nie mamy Runów ale Full mane Knight Moze nam Nafikac Mana shield i wiejemy.Jeli jednak mamy przy sobie chociaz Bp Sd niech sie modli."100 Hp nie robi Róznicy" no własnie wiekszosc Knightów To polanty i nie Uhaja sie po 2-3 atakach z Sd.Maja Reda "pwiedzmy" i sie Uhna ale w przeciwienstwie do Innych Profesji nie na Fulla wienc znowy Sd i Ue.I Baju Baju
hmm.. ja nie mowilem ze high lvl knight zabije high lvl sorca.. tylko ze hlvl sorc NIE zabije hlvl knighta... gram od niedawna ale mam taki sprzet ze knight 30-40 lvl mi zadaje max 20... przy zyciu 280 hp nie musze uzywac mana shielda (bo lepiej wychodze sie uhajac czarem) wiadomo ze zwieje czy to przed knightem czy palem... ale jak mowie bic sie ich nie oplaca bo nie zabijemy a loot i tak bedzie marny bo oni raczej nie maja przy sobie zwykle tylu run co sorce/drudy. druga sprawa... ja gram na dolerze... masa pk i malo noobkow ktorym udalo sie dojsc do 30+ lvla... powiem wiecej.. nie ma tu takich... jak ktos juz jest high lvl to sie uha gdy trzeba... i zwykle maja tyle uhow ze bysmy musieli miec naprawde mase capa i mase sdkow... a niestety sorc tak nie moze bo zawsze nam nieszczesnikom brakuje tego capa...:/

P.S.: fajnego masz avatara
Mardag jest offline  
stary 22-03-2005, 17:56   #32
Seteus
Guest

Domyślny

Pokolei..

Bastek , świetnie przedstawiony punkt widzenia , zgadzam sie z tobą w 100 % , ale... powiem to póżniej.

Patrokioz , gówno wiesz o pvp , knight póki nie ma mlv 4 jest niczym , ja jak zaczołem grać na infernie zabiłem lv 18 kighta na "dzien dobry inferno" miałem lv 9 , no i ine jestem jakimś tam talentem pvp.

A co do tematu.. no moim zdaniem nie ma porówniania , jeśli jestes facc , to na non pvp lepszy druid bo więcej kasy sie nim zarabia , jeśli premium to sorc bo UE do niektórych questów sie przyda , jeśli grasz na światach pvp to czy facc czy pacc sorc jest lepszy , bo często lekcewarzony czar energy wave , tak naprawde jest bronią która trudno zatrzymac.

stary 22-03-2005, 18:00   #33
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mardag
Asieks napisała:

hmm.. ja nie mowilem ze high lvl knight zabije high lvl sorca.. tylko ze hlvl sorc NIE zabije hlvl knighta... gram od niedawna ale mam taki sprzet ze knight 30-40 lvl mi zadaje max 20... przy zyciu 280 hp nie musze uzywac mana shielda (bo lepiej wychodze sie uhajac czarem) wiadomo ze zwieje czy to przed knightem czy palem... ale jak mowie bic sie ich nie oplaca bo nie zabijemy a loot i tak bedzie marny bo oni raczej nie maja przy sobie zwykle tylu run co sorce/drudy. druga sprawa... ja gram na dolerze... masa pk i malo noobkow ktorym udalo sie dojsc do 30+ lvla... powiem wiecej.. nie ma tu takich... jak ktos juz jest high lvl to sie uha gdy trzeba... i zwykle maja tyle uhow ze bysmy musieli miec naprawde mase capa i mase sdkow... a niestety sorc tak nie moze bo zawsze nam nieszczesnikom brakuje tego capa...:/

P.S.: fajnego masz avatara
Aty kolego jak masz na imie na dolerze ? znaczy z tego wnioskuje żesteś lv 29 druid/sorc.. mnie pewnie znasz

stary 22-03-2005, 18:17   #34
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aureliunkunfun (DruiD)
jeszcze chcialem dodac ze jezeli chodzi ci o respekt to wybierz sorca poniewaz jak ktos widzi mocnego sorca to mysli o ty w zyciu on mnie zara wbije w podloge z sd albo ue
a jak ktos widzi druta to mowi eee tam drut co on mi moze tam z jakiegos gfb zrobic chyba ze sobie kupi sd'ki albo zara zacznie uciekac i sie caly czas uhac i zwieje do pz

PS. wedlug mnie cip soft powinien dac jakiegos mocnego spella drucikowi a magowi jakiegos fajnego runicznego heala
Kolejny ignorant lekcewarzący GFB. Ten czar jest idealny do pkowania koło depo , nie dlatego że atakujesz obszarowo , ale dlatego że uderzenie z GFB budzi panike , nie ma gdzie uciekać , ekran rozbłyskuje , ludzie sie denerwują i wpadają w panike , wiesz mi to działa.

Co do pvp.. w walce można wykorzystac gfb i to smiało , zwłaszcza przeciwko srocowi , ja w pvp srednio z gfb uderzam 60-65 , wyobraś sobie 2 szybkie uderzenia na sorca (100% celnosci) , wmiędzyczsie juz sie szykujesz do spammu z SD , 2 gfb = 100 dmg , spamm z sd (wchodzą 2 sdki) = 300 dmg , jak dla mnieto napisałbym "pwned". (taktyka tu przedstawiona jest bardzo często stosowana przez ludzi w tym przezemnie , świetnie sie sprawdza w walce z sorcami ale także z paladynami, z kmnightami zawsze mam problemy )

Ostatnio edytowany przez Seteus - 22-03-2005 o 18:19.

stary 22-03-2005, 21:46   #35
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Cytuj:
ja bym raczej powiedzial ze to sorc wymieknie... bo knight na wysokim lvlu to ma kilka bp uhow przy sobie... (chociaz ty to bys pewnie nosil ze 2 UHy na krzyz...) nalezy zauwazyc ze knight ma duzo hp i nie zjezdza sie go od tak... dla knighta 100 hp to nie jest tyle co dla dru/sorca... z dru roznie bywa... zalezy od ilosci run w plecakach... wydaje mi sie ze rzeczywiscie w miare rowno by bylo... no i pal standardowo tyle ze juz nie zabije sorca bo on zwieje
2 UHy na krzyz? Dobre. Knight na wysokim lvlu - dokladnie. Do 25 przewaznie (!) nie nosza UHow. Z reszta sie zgadzam Tylko ze przewaznie palek pierwszy kupuje BOHy, czesto nosi time ring, wiec... kto wie

Cytuj:
o ile te cyferki to lvle.. to aqrat sorc skopalby dupe knightowi z hmmow... z druidem rowne szanse to nie wiem... druid moglby miec troche leczenia juz... z palem moglby dostac wpierdy ale to raczej zalezaloby od sprzetu sorca...
Tak, te cyferki to lvle. Gratz tego sukcesu mysleniowego Sorc robi HMM od 10 lvla I na 10 lvlu ma ich malo. Knajt w zaleznosci od skilli moze latwo rozbic sorca, ktory na tym lvlu rzadko ma chocby Exure Gran. Druid moglby miec troche leczenia juz, ale... zalezy kto jak gra Moim zdaniem raczej nie. A pall - zalezy czy umie unikac run.

Cytuj:
patrikoz@

Ta. Jest nagle duel i mag bedzie summony robil?

Ostatnio edytowany przez patrikoz - 22-03-2005 o 21:58. Powód: I'm so bored.
patrikoz jest offline  
stary 22-03-2005, 22:45   #36
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz

Ta. Jest nagle duel i mag bedzie summony robil?
duel'i sie nie robi nagle , duel to umowiona walka osobników , mająca na celu pokazanie który znich jest lepszy..

stary 23-03-2005, 01:20   #37
Xeltix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice

Xeltix ma numer GG 20143712
Domyślny

moim zdaniem jednak lepiej zeby chlopaki grali sorcami bo lubia walczyc itp a dziewczyny druidow zeby afkowaly i dawaly uhy facetom za ;*
stary 23-03-2005, 02:29   #38
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamilos
wybierz sorca jest bardzo ciekawa gra
Niewiem dokładnie o co ci chodziło bo z tego co ja wiem to gra sorcem a drutem nie różni sie zbytnio , te same zasady , te same metody expienia itd.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania