Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2005, 10:50   #1
Krawcu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 09 2004

Domyślny Profesje i Pacc

słyszałem taką żecz od kumpli że paladyn jeżeli ma skill 60+ i 20 lvl+ to juz cały czas expuje na tym samym czyli dwarf guardy, czasami smoki, dsy i ghule i że nabicie 40-50 levelu jest żmudne i wogóle nudne i monotonne
natomisat sorc bije 28 lvl i moze klepac sobie guardy, smoki, scaraby, nekro, vampiry i inne pierdoły.... również słyszałem że pacc dla paladyna jest właściwie niepotrzebny gdyż i tak głownym expowiskiem są guardy, natomiast sorcowi pacc jest b. potrzebny ponieważ mana co 4 sek, i może sobie urozmaicac nabijanie lvli
tak więc czy to jest prawda to co wyżej napisałem? chciałbym to wiedzieć ponieważ mam paladyn 20 lvl skil 60(mam pacca) i nie wiem czy grać dalej czy robić sorca, gdyż perspektywa siedzenia do 60 lvlu na guardach nie cieszy mnie tak bardzo.... wole już wbic 28 lvl na rotach i pozniej wymiatac;]
prosiłbym opodanie fajnych expowiska dla paladyna i sorca i najlepiej jakby były podane skile i lvl na jakich tam można pocianć

z góry dzięki i pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Krawcu - 09-04-2005 o 11:07.
Krawcu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2005, 11:07   #2
Asieks
Użytkownik Forum

Asieks's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Asieks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lunara
Asieks ma numer GG 2998491
Domyślny

Ehh to nie jest takie proste jak sie wydaje ja gram sorcem na paccu i fakt ze szybko sie mana napelnia ale z tym expem nie jest tak jak slyszales : ) Juz przy minimalnych lagach nie mozna isc na Guardy a na 28 lvlu chyba cie dogonia.Sorcem dopiero na 50 lvlu zaczyna sie zabawa bo praktycznie zaczynaja sie juz same konkretne hunty jak Dl'e a na zwykle hunty lazi sie na Of,OL,.Pall to tak Miedzy Sorcem a Knightem.Moze uzywac Sd itp.

KAzdej profesji jest potrzebny pacc nie chodzi tu o czary ale o miejsce do Expienia,ale musze przyznac ze Sorcowi najbardziej.

Fajne expo dla sorca:
Ank grobowce,Cycopolos,Of,Ol
Dla Palla
Tez ank to samo co sorc + Dragi,Guards,
Mozna przyjac ze tam gdzie mozna dobrze expic Pallem mozna tez i sorcem musi byc tylko duzo miejsca do Uciekania i najlepiej pojedynczy Resp co kawalek

Ostatnio edytowany przez Asieks - 09-04-2005 o 11:11.
Asieks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 11:19   #3
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Koledzy ci zapomnieli powiedziec, ze od 35 levela i 15 magic levela palem mozesz juz spokojnie bic dragi, necro, hero (czyli to samo co sorc)... Zapomnieli takze dodac, ze sorkiem, zeby fajnie poexpic musisz 60% gry stac przed depo/domkiem i robic runy co cie zniecheci do sorka po ok. 2-3 tygodniach... Palkowi pacc sie strasznie przydaje od ~35 levela( czyli od kiedy zaczynasz konkretnie expic) chodzi mi tu o cyklopolis, necro, dragi w ank i na edron, hero itd...
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 11:29   #4
mr.marm
Użytkownik forum

mr.marm's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 35
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
sorkiem, zeby fajnie poexpic musisz 60% gry stac przed depo/domkiem i robic runy co cie zniecheci do sorka po ok. 2-3 tygodniach...
Nie jestem może doświadczonym graczem, ale pozwole sobie nie zgodzić się. Przecież możesz zawsze iść na słabsze potwory (rot, dwarf) i ubijać je "ręcznie" i w międzyczasie tworzyć runy - moja kumpela ma sorca i nie narzeka na nude podczas robienia run. Bardziej nudne będzie chyba to, że do pewnego levelu (chyba około +20) nie opłaca się expic runami - więc nabijasz POWOLI lvl na słabych potworach...
mr.marm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 11:44   #5
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Koledzy ci zapomnieli powiedziec, ze od 35 levela i 15 magic levela palem mozesz juz spokojnie bic dragi, necro, hero (czyli to samo co sorc)... Zapomnieli takze dodac, ze sorkiem, zeby fajnie poexpic musisz 60% gry stac przed depo/domkiem i robic runy co cie zniecheci do sorka po ok. 2-3 tygodniach... Palkowi pacc sie strasznie przydaje od ~35 levela( czyli od kiedy zaczynasz konkretnie expic) chodzi mi tu o cyklopolis, necro, dragi w ank i na edron, hero itd...
lol sorcem jesli chcemy cos osiagnac, nigdy nie stoi sie pod domkiem/dp. pozatym jesli ma mozliwosc kupowania bp hmm za 800gp to hunty w kryptach mu sie nawet na 8lv zwroci..... wiec nie jest tak zle z poczatku.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 11:48   #6
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

@ Shinjix

Cytuj:
sorkiem, zeby fajnie poexpic musisz 60% gry stac przed depo/domkiem i robic runy co cie zniecheci do sorka po ok. 2-3 tygodniach
A palkiem lub knightem to może od razu masz skille 75/75 w przypadku palka 80/** ? I kto powiedział że musisz stać pod depo robiąc runki ? Idziesz do Venore, masz BP blanków, ubijasz roty (rośnie lvl) i robisz runki. Po ok. 4 godzinach masz około 2/3k z kasy wypadającej z rotów, w tym jeszcze pełno żarcia i mace'ów/swordów na sell a przy okazji z Bp of GFB/2BP of Hmm. Czyli po 1 wypadzie na roty masz przynajmniej 1lvl up (w przypadku lvl < 20), możliwe że skoczy mlvl a w dodatku 5/6k kasy z rotów/itemów i runów. No rób jak chcesz, Twój wybór możesz stać po 3/4 godziny knightem lub pallem nie zdobywając nic kasy, nic expa tylko po 1 skill na 3/4 godziny...

zapomnialem dodać: jak @up napisał, że po 30lvl z paccem idziemy na necro, summonujemy 2 DS i spokojnie (bijemy/czekamy aż DS ubiją) pomagamy Hmm i w najlepszym wypadku wracamy z opróżninymi 3/4 bp hmm i parą BOHów i 2 SS

Ostatnio edytowany przez Hallabard - 09-04-2005 o 11:50.
Hallabard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 13:11   #7
Krawcu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 09 2004

Domyślny

gram na nowym swiecie(morgana) i bp hmm po 800gp, mam pacca(45 days left) wiec zdaje mi sie ze sorc bylby lepszy
Krawcu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 13:27   #8
Anaconde
Zbanowany

Anaconde's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny

Sorc najlepszy, masz racje. Chociaz knajt/pall/drut tez sa dobrzy. Wybierz co chcesz, ale ja mowie sorc albo pall.
Anaconde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 14:27   #9
Thunder87
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2005

Domyślny

Graj czym chcesz
Paladynem to prawda... jeśli nie masz uhmakera to bijesz guardy cały czas, po 50 levelu smoki. A jak sie ma uhmakera to już na 30 lvl można smoczki trzaskać
Sorc dopiero jest dobry na wysokim levelu, na niskim większość czasu robi runy i bije roty/larvy.

Zwróc na to uwage że bez pacca paladynem nie wyciągniesz baaardzo cennego loota z guardów. Więc pacc daje dużo, szybko osiągniesz 15 magic, szybciej idzie ci mana itp. itd.

Ostatnio edytowany przez Thunder87 - 09-04-2005 o 14:31.
Thunder87 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 14:50   #10
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shinjix
)... Zapomnieli takze dodac, ze sorkiem, zeby fajnie poexpic musisz 60% gry stac przed depo/domkiem i robic runy co cie zniecheci do sorka po ok. 2-3 tygodniach...
- idziesz na roty, larvy i dwarfy i w miedzy czasie non-stop jesz food i spalasz mane (exura vita, a jesli sie tylko da to RUNY) i w tym czasie expisz niezle i zrobisz 5 BP HMM by isc nastepnego dnia na tomby badz cokolwiek innego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez thunder87
Zwróc na to uwage że bez pacca paladynem nie wyciągniesz baaardzo cennego loota z guardów. Więc pacc daje dużo, szybko osiągniesz 15 magic, szybciej idzie ci mana itp. itd.
Nie wyciagniesz loota - od czego ma sie kolegow. mlvl szybciej idzie to fakt
patrikoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2005, 17:35   #11
Thunder87
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz
Nie wyciagniesz loota - od czego ma sie kolegow.
Nom ale nie zawsze są online, nie zawsze ma się czas itp. itd... Ale jak to przeczytałem to wpadłem na pomysł że facc nie są aż w takiej złej sytuacji bo zawsze można zawołać uhmakera
Thunder87 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania