![]() |
#621 |
Guest
|
![]() "Nie liczy się wielkość (skilli), tylko jakość (gry)"
![]() Przez większość czasu chodzę po mapie, walczę z potworami, zbieram loot i rozmawiam z innymi graczami. Raczej trudno nawiazywać znajomości i znajdować przyjaciół zaszywając się gdzieś w końcu planszy i treniąc. Nie mam też zamiaru nikomu imponować tym, że dzięki wysokim skillom na 15 levelu zabiłem draga albo że miałem 4 mlvl na 10 poziomie postaci. Bo po co? Na pytanie w grze "jakie masz skille" z reguły nie odpowiadam i sam o to nie pytam. Trenuję wtedy, gdy nie mam nic ciekawszego do roboty, ale trenuję. Przede wszystkim chciałem jednak zwrócić uwagę na inną bardzo istotną kwestię. Na serwerach PvP szybkie zrobienie levela w granicach 20 to moim zdaniem kwestia i podstawa bezpieczeństwa. Liczni mass PK-erzy wybierają na ofiary przede wszystkim postaci z niskim levelem - zwłaszcza tacy, którzy szaleją czyjąś zhackowaną postacią, bo zależy im na mass killu. Widząc cię z postacią na levelu 10 nie będą się długo zastanawiać i zaatakują, a z twoją znikomą iloscią HP i tragiczną szybkością nie masz szans przeciwko PK-erom nawalajacym czarami, nie masz nawet szans by ich dopaść i postraszyć choćbyś miał skille 80/80: oni na wyższym levelu zawsze będą szybsi i załatwia cię z dystansu. Żadne skille knighta nie pomogą na SD, a na UHanie się z niskim poziomem HP moze po prostu nie wystarczyć czasu gdy PK-er zadaje ci zbyt dużo obrażeń naraz. Tymczasem mając wyższy poziom postaci możesz liczyć na to, że część mass PK-erów pominie cię i poszuka innej, niższej levelem postaci, łatwiejszej ofiary, która na pewno mu nie ucieknie i co ważniejsze - nie bedzie stanowić dla niego samego zagrożenia. Że dzięki swoim HP przeżyjesz jego pierwszy atak i będziesz mógł pomyśleć o ewentualnej obronie, a dzieki szybkości odpowiedniej dla postaci z twoim poziomem zdążysz uciec lub skutecznie bedziesz utrudniał celowanie przy pomocy runek. Poza tym masz kasę i stać cię na dobry ekwipunek i na runy dzięki czemu sam możesz pociagnąć PK-era z HHM-ów i skutecznie go zniechęcić od dalszego atakowania ciebie (pokazujesz, że nie jesteś łatwą ofiarą). Masz też duży udźwig i jesteś w stanie dźwigać spory zapas żarcia, runów, fluidów (stać cięna nie, bo expiłeś) i innych środków pierwszej pomocy, których nigdy dosyć. Ale najważniejsze, że gdy jesteś na 20-tym poziomie ludzie spodziewają się po to tobie Bóg wie czego i dwa razy zastanowią się zanim cię zaczepią, choćbyś nawet był cienkim leszczem ze skillami 40/40 (a chyba nie sposób mieć niższych na tym poziomie, bo to robi się samo podczas expowania). Ważne, że masz 20-level, a to wzbudza respekt i ściąga ci z głowy masę kłopotów z n00bami włącznie. I wtedy, z jako-takim poziomem postaci (dla mnie to 15-20: zrobienie go to kwestia dosłownie kilkunastu-kilkudziesięciu godzin dobrej zabawy, a i przy okazji skille w tym czasie rosną szybciutko podczas expienia, same z siebie) można spokojnie wziąć się za w miarę bezpieczny trenig, nawet solo, bez partnera. A do tego w tym czasie pzrecież zdążyłeś zgranąć sporo lootu, poznać kilku przyjaciół, może nawet załapać się do jakiejś gildii? Bawić się po prostu, dobrze się bawić. Dlatego właśnie moim zdaniem najpierw exp by móc utrzymać sie przy życiu, a dopiero potem trenig by móc imponować laskom przed depo swoimi dużymi skillami i spierać się z kolegami z gildii o to "czyj jest większy" (skill, oczywiście). Zabawa na pierwszym miejscu, turbohardcore na drugim. |
![]() |
|
![]() |
#622 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Cytuj:
hihi na 14 lvlu miałem 61/61 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 01 2005
|
![]() Czy skille 41/39 są dobre na 8 lvl'u? Zastanawiam sie czy nie przypakować i iść expić już.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2005
|
![]() Zależy jaki masz sprzęt i na czym chcesz expować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2005
|
![]() Cytuj:
Dobrze jest najpierw wyexpić do 15-20 lvl, a potem zabrać się za trening, więcej capa, można więcej fooda unieść. Jedni wolą zabawę drudzy twoje turbohardcore czyli Power Gaming. Ja jeste PG ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2005
![]() ![]() |
![]() Ja tam wolę filozofię Sakazuki'ego, ale nie ze względu na PK tylko na przyjemność z gry. W tym roku czeka mnie egzamin więc chce się do niego jak najlepiej przygotować, więc spędzianie kilku godzin dziennie przed kompem i to w taki sposób odpada. Mam skille knightem 50/48 na 15 lvl i jestem z nich zadowolony, moge spoko pojechac beho, a na silniejsze i tak narazie sie nie wybieram. Taka gra wlasnie sprawia mi przyjemność. Dodam tylko, że cały mój eq nie jest droższy niż 5-6 k.
![]() |
#627 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Refugia
Stan: Początkujący
Imię: Tolben von Nheero
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Hellpike
Świat: Refugia
Poziom: 101
Skille: 92
Poziom mag.: 20
|
![]() Popieram teorie :
"Jeśli potwory, na których expisz nie zadają Ci dużych (pojęcie względne) obrażeń, to masz dobre skile" Od Ciebie zależy gdzie chcesz expić. Lepiej chyba zrobić temat (jeśli jeszcze nie ma) "Jakie skille (i eq) na jakiego potworka"
![]() |
#628 |
Użytkownik forum
|
![]() eerion ty to masz qrw... tupet. Jak nic sciągnąleś temat z mojego tematu\!!! to jest oburzające!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: u Ciebie w szafie
Imię: Zapomniałem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Vision
Świat: Furora
![]() |
![]() Elo gram na morganie niedawno wyszedłem z rookgaarda (grrr tyle n00bków niewidziałem naraz) jestem knightem mam skille 34/31 w swordzie 8lvl i niewiem czy trenic do 40/37 i expic czy do 50/47 i expic?? a tak pozatym mam qmpli palków i mi sie znimi zle treni nie moge ich walnac a oni mnie zjada tak ze (cenzura) maja 8-10 levele
|
![]() |
![]() |
![]() |
#631 |
Guest
|
![]() ja gram na harmoni knightem i na 37 lvl mam skille 70/70
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2005
![]() |
![]() oj ludzie.....wy sie chyba nie znacie na skillach knighta.....
na 20 lvl'u powinny byc mniej wiecej 60/59 na 14 50/49 wystarczy.... a skile jak ktos tam powiedzial 80/60 so bez sensu.... jezeli jest 5 roznicy pomiedzy swordem/axem a shieldingiem to juz duzo....a 20 to jest totalna klapa.... osobiscie to uwazam ze do skila 60/59 nie ma co grac knightem... (tak apropo..... widzieliscie kiedys 11lvl ze skilami 72/69 ?? mialem taka postac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() trooper myslisz ze 72/69 to dobre skille ? mam na isarze 73/73 i nie jest to powod do dumy...
![]() |
#634 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: w przestrzeni...
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2005
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Guest
|
![]() Lvl Skills
10 30/30 15 40/40 20 50/50 30 65/65 50 75/75 |
![]() |
![]() |
#637 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 10 lvl 50/50 20 lvl 65/65 30 lvl 70/70 Takie skille powino byc git ![]() A potem ze skilami 70/70 możecie expic nawet do 50 lvl ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drake Ramorey
Profesja: Elder Druid
Gildia: Unfair
Świat: Azura
Poziom: 70
Skille: nc/nc
Poziom mag.: 53
|
![]() kurde ja mam 63/63 na 31 levelu xP
musze potrenowac |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Jasne że tak sie jeszcze głupio pytasz. Ale będzie wtedy lipa, najlepiej grać od nowa swoją postacią tak jest lepiej ![]() @Topic Ja na 40lvlu mam skille 77/76 na świecie harmonia (non-pvp) ![]() To dobrze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |