|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Jakiej jesteś płci? | |||
kobieta |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 6.04% |
mężczyzna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
249 | 93.96% |
Głosujących: 265. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa
![]() ![]() |
![]() Oto drugi temat w badaniach. Również jeden z podstawowych dla dalszych dociekań. Tak jak w pierwszym temacie: pierwsza część to sonda, a druga to odpowiedzi na pytania:
1. Czy płeć osoby, którą spotykasz w Tibii, ma wpływ na to, jak postrzegasz tę osobę? 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? Jeśli ktoś z Was zechce poruszyć kwestię, której nie ująłem w pytaniach, to nie widzę żadnych przeszkód, a wręcz przeciwnie - może być to bardzo pomocne. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() 1. Nie. Czasami ciężko stwierdzić czy osoba grająca jest dziewczyną, czy chłopakiem. Sam mam jedną postać dziewczynę. Za większością postaci żeńskich kryje się chłopak.
2. Nie. Patrz punkt 1. 3. Tak, zauważyłem pewne. Co gdzieś stoje na mana sit w mieście to mam msg typu "I love you" "Kiss" ":*", już nie chce mi się mówić że to tylko dziewczęcy czar, a jestem w rl facetem ![]() 4. Nie. Co do grania przez chłopaków postaciami płci żeńskiej, to częsciowo dobrze, bo takto nie wiem czy byśmy ujrzeli jakieś dziewczyny, raczej mało gra ich w tę grę. Ja zmieniłem płeć mojej postaci i muszę powiedzieć, że jako dziewczyna mam więcej szczęścia (żadnych deadów, free itamz plx, spoko looty) |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Czy płeć osoby, którą spotykasz w Tibii, ma wpływ na to, jak postrzegasz tę osobę?
W sumie niewielki... 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? Szczerze, to tak. Zawsze w stosunku do kobiet staram się być jakoś milszy... Chociaż nie biorę tego tak poważnie jak w rl. 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? Osobiście nieraz flirtowałem w Sieci z dziewczynami, więc czemu by tego nie robić w grze. Ja to traktuję jako zabawę, a osoba gdzieś_tam po drugiej stronie również. To pozwala jakoś urozmaicić grę i zrobić ją ciekawszą. Również zauważyć można śluby w grze. Znam jeden przypadek, gdzie chłopak i dziewczyna znali się w rzeczywistości i się zaręczyli. A ponieważ oboje grają w Tibię, postanowili również w grze symbolicznie się związać. 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? Nie. Praktycznie w prawie każdej grze mężczyźni stanowią ok 80-90% graczy, więc nie ma kto kogo dyskryminować. Kobiety są na tyle rzadkością, że często nawet mężczyźni faworyzują je, a już na pewno nie dyskryminują.
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() 1. Nie
2. Tak jestem milszy, ale dopiero jak sie dowiem czy to w rl jest dziewczyna... Jak facet to traktuje tak samo 3. Jasne, ze tak. Sluby nawet w tibi są. Kobiety są traktowane jak boginie ^^. ale te prawdziwe ![]() 4. Nie zdarzylo sie. |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() 1) Nie ;]
2) Nie... 3) Ty no rzeklbym nawet tak. Bo chodzi o to panie adamie, iz zauwazylem to, iz kobiety w mniejszym stopniu sa chamskie...aczkolwiek czesto wielkie newbie z nich ![]() 4) Nie... Aczkolwiek wkurza mnie jak w RL Facet jest w Tibii female ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Gdzieś napewno
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Hmm.. raczej nie
2. No to oczywiste że inaczej będę zachowywała się wobec koleżanki a inaczej woboec kolegi 3. Tak ![]() -.-' 4. Hmm... jest to denerwujące jak spotykasz jakąś fajną female i już myslisz, ze masz przyjaciółkę... a potem sie okazje że to facet .... ehh PS: Jako pierwsza dziewczyna zagłosowałam w sondzie ! xD LóL
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2005
Lokacja: omfg?
![]() |
![]() 1. Tak.
2. Tak. Jesli dziewczyna to trzeba sie zachowywac... 3. Prawie codziennie :> 4. Nie.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() 1. Nie
2. Zdecydowanie nie 3. Tak, jeżeli ktoś wczuje się w klimat odgrywanej roli; typowi gracze zdecydowanie nie. 4. Raczej nie. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() 1.tak
2.tak 3. tak i to kilka razy stojąc przed depo co jakiś czas ktoś podchodzi do jakiejś "dziewczyny" w tibi ( dałem w " bo nie wiadomo czy w rl też) i pisze różna rzeczy w stylu "i love you" lub wysyła serduszka z napisem " kissfor you" 4. tylko jeden raz jak byłem z koleżanką na huntcie spotkaliśmy niezbyt miłego polaka i powiedział " czemu grasz w tibie babą weź facet zmień płeć" (koleś myślał że to chłopak w rl) my mu że to jest dziewczyna a on " eee baby nie powinny grać w tibie"i se poszedł |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Imię: Suldanesslar
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
|
![]() 1) Dopóki nie wiem na 100% jakiej płci jest ta osoba traktuje ją jak każda inna.
2)Jeśli jest to kobieta, staram sie byc milszy ale czasami te istoty sa bardziej denerwujace od facetow 3)Czasami sie zdaza 4)Nie i uwazam to za bezsens
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Mezczyzna, oczywiscie
![]() 1. Do kobiet podchodze bardziej "delikatnie", ale obecnie wiekszosc facetow zaczyna gre jako kobieta :/ 2. Ma ![]() 3. Tak, czasami przed dp leca rozne <kiss>, <:*> itp 4. Nie. |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie
Stan: Aktywny gracz
Imię: Marm Dracon
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 35
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
|
![]() 1. Hm... Jak widzę postać żeńską to jestem na 90% pewien, że to facet. Ponadto z moich doświadczeń wynika że to jest LURER bądź inny cham :/
2. Pewnie tak - mam kumpelę sorca i raczej zachowuję się w stosunku do niej łagodniej i spokojniej niż gdyby to był facet 3. Kiedyś jakaś laska krzyczała pod depo, że bierze kilka tysięcy za romantyczną kolację na dachu ![]() ![]() 4. Krótko gram w Tibię ale raczej się nie spotkałem z dyskryminacją |
![]() |
![]() |
#13 |
Nieobecny.
|
![]() 1. Czy płeć osoby, którą spotykasz w Tibii, ma wpływ na to, jak postrzegasz tę osobę?
Nie. Jeżeli jest to facet, to jest po prostu jeden z wielu. Jeżeli jest to kobieta, to jest ona jedną z niewielu :> 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? Grających? Nie. 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? Niom, raz koledzy zrobili specjalnie postać kobiety, z jakims fajnym imieniem i naciagali innych graczy na jakies datki. Nawet niezle nazbierali ![]() 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? Tak, bo jeszcze nie widziałem ślubu homoseksualistów w Tibii ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
Nie ,dla mnie to nie ma roznicy czy ta osoba jest kobietą czy facetem.Potrzeba blizszej znajomosci zeby mialo jakis wplyw . 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? Patrz punkt 1. 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? <kiss> <:*> <suck> itp 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? Nie .Wręcz przeciwnie wszystkie kobiety w tibi 30 lvl+ często mają męzow h levelowcow i dostają frii itann ![]()
#15 |
Guest
|
![]() 1.Nie
2.Nie 3.Jedynie u nOObków. :/ 4.Nie Simple... |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
Trochę. Mówię do takiej osoby tak jak powinno się mówić. 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? Troszkę. 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? Żadko jest to zauważalne. Ale jednak jest. 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? Czasem.
![]() |
#17 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
2. Tak. Wpływa... Bo w Tibii można mieć żone, a także dobrego przyjaciela. 3. Tak. Wystarczy spojrzeć na jedną ze słynniejszych par w Tibii: Cachero i Avrill. On jak robi jakiegos screena to zawsze pisze AVRILL I LOVE YOU :***. 4. Nie. I nie chce mieć |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja
![]() |
-Nie, czy jest to kobieta czy mężczyzna nie ma większego znaczenia. 2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich? -Raczej tak, gdy widze np. dziewczynę grającą w tibie jestem dla niej życzliwy oraz miły no ale bez przesady. Lubie nieraz się pobawić z taką osobą, puszczając jej np. takie buźki ---> :* które oznaczają całusa, lecz nie zapominam o tym, że za tą postacia może kryc się chłopak... 3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata? -Nie... 90% graczy to i tak mężczyźni więc jak oglądam np. fimiki z demonów i na takim huncie jest gracz płci przeciwnej oraz gracz płci męskiej, to wszyscy zachowują sie wobec siebie normalnie, nie ma jakiejś większej uprzejmości czy życzliwości. 4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci? - Nie To by było na tyle.
![]() |
![]() |
#20 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Mens!! Hehe, zagłosowałem na menów. Jedziem:
1. Nie. 2. Tak, ale spotkałem chłopaka co był w rl babą i babe co była... chłopem xD 3. Nie, jeszcze nie poznałem bliżej w tibii kobiety. 4. Nie. |
![]() |