|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Nowa Sól
![]() |
![]() Sprawa wyglada tak: od ponad roku gram w tibie sorcerem, jednak nie mam zbyt dobrego lacza internetowego (radiowka) przez co dosc czesto mam laga lub wrecz calkowicie wywala mnie z serwera (a jest nie wesolo jak mnie wywali w hwili kiedy obtoczy mnie pare stworkow;]). Jak wiec widac pozostaje mi tylko robienie runek i jak nie zmienie sobie internetu na jakis inny to chyba bede mogl calkiem sie pozegnac z tibia. Wynikiem owej sytuacji jest moj nieszczesny sorcer, ktory posiada calkiem niezle itemki (vampire shield, crown armor, bright sword, crown helmet), niezle skille (42mlvl) oraz dosc duza ilosc runek, a ma wciaz 21 lvl i moje sparadyczne expienie na guardach konczy sie zwykle smiercia spowodowana lagiem;] Ba! nawet do ghost landu sie boje lazic na ghoule bo jak mnie wywali to minuty moje policzone;] i nawet nie prubuje inwestowac w lebsze itemki bo pewnie nie odczuje wielkiej roznicy a jak strace taki golden armor to sie potne;d Czyzby zostaly mi tylko rotwormy?;d Swoja droga jak bym wybral sobie knighta to na tym lvl`u i z tymi itemkami moglbym chociaz na glupie ghoule lazic;d Poradzcie gdzie expowac teraz (facc, lipny net) oraz w przyszlosci kiedy (mam nadzieje) uda mi sie zmienic net na jakis inny;]
Poza tym nie wiem dlaczego, ale mam nieodparte wrazenie ze knight jest o wiele lebszy od sorca (nawet wysokopoziomowcy). Dlaczego? Poniewaz jak knightowi braknie zycia to walnie sobie uh i juz jest ok. A jak sorcerowi zabraknie many to musi czekac sporo czasu zanim mu sie zregeneruje (a jak wiemy sorc bez many = martwy sorc;]). Oczywiscie to jest tylko moje subiektywne zdanie i karzdy moze sie z nim niezgodzic;] Napiszcie jednak jesli ewentualnie sie ktos z tym nie zgodzi to dlaczego;] |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Slimak'de ziom
Profesja: Knight
Gildia: Ee... no... nie mam
Świat: Guardia rOx ;)
Poziom: xxx
Skille: xx/xx
Poziom mag.: x
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() to zrób se rycka. Knight'em lag/freeze nie koniecznie kończy się dedem, chociaż ghula niekoniecznie byś przetrzymał przez 15 min, bo jak wiadomo ghul ma life drain
![]() a z takim eq to już w ogóle byś wymiatał na początek, tylko problem by był z trenieniem... Ostatnio edytowany przez Patimrok - 19-04-2005 o 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Na każdym filmie jaki widziałem sorc nosi ze sobą minimum bp manasów+ lifering. Powstaje pytanie skąd na to kase brać? Powinienneś solować dragi dl'e w Dragon Lair + PoH wokół świątyni.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
|
![]() Na 21 levelu solowac dragi i dl'e? Tak tak... A swinki lataja i robia MUUUUU!!! Hmm net ciezka sprawa... Najlpiej chodz na hunty z jakims kolega zeby cie przypilnowal... Knightem jak cie otocza potworki to i tak padniesz...Jak czesto masz lagi i freezy?
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() hmm najgorsze jest to ze niby wsio dziala i nie ma laga ale sprawa moze sie zmienic z minuty na minute i albo mnie wywali albo zacznie sie mega lag;d Zwykle zdarza to sie codziennie a ze jestem ryzykantem to zdychalem z 50 razy;d Patimrok ja tez jestem starcraft user pykniemy jakie 1v1 na bnecie?^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
Stan: Niegrający
|
![]() Ja jakis czas temu mialem bardzo podobne sytaucje. Net mi siadal, freeze, kicki, szkoda gadac. Jak sie pozniej okazalo byla to moja wina, poniewaz mialem na kompie jakiegos dziwnego wirusa, co ciagle cos kombinowal, i wysylal jakies dane w siec, dzieki czemu zawalal calego neta. Moze u ciebie rowniez buszuje jakis wirus?? Jak nie to pozostaje tylko zmienic internet, bo z takim netem to gra w Tibie (moim zdaniem) jest bez sensu (chyba ze owe robienie runek sorcem/drutem, ale jaka z tego przyjemnosc??).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Raczej to nie wirus bo u mnie w sieci nie tylko ja narzekam tylko cala siec;] Poza tym podobno grasuje po naszej sieci jakis wirus ale jest to tylko i wylacznie skutek braku odpowiedniego przygotowania i niewiedzy administratora sieci. Natomiast co do tibii.... Fakt nie ma w tym przyjemniosci ale jestem perfekcjonista iwiem ze jak kiedys bede mial normalny net to juz bede mial takie skille i takie itemki ze szybko nadrobie terazniejszy niedosyt;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Tez kiedys mialem lagi i dolozylem wszelkich staran zeby zmienic siec, teraz nie mam lagow i moge pograc, mysle ze zdecydowanie knight bedzie pasowal jesli masz lagi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Jeżeli nie zmienisz łącza to granie jest bez sensu. Nawet z najlepszym Mlvl'em NIC nie zdziałasz jeżeli siedzisz tylko na rotach z powodu łącza (no chyba że jesteś jakiś psychol co gra 20h/doba). Zmien internet albo zrób knighta, ew graj w kawiarenkach (niebezpieczne - keyloggery itd i drogie, no ale jak ci zależy...). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Może lepiej zrob knighta ale jezeli masz algi to i na skilowaniu mozesz pasc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Kiedyś miałem podobny problem lecz go rozwiązałem następująco:
napisałem maila do administratora o dodanie do portu gier port tibi (7171) Co do profesji osobiscie uważam Knighta za lepszego jako że mam 39 sorcka i ma około 350 hp (350 hp = 1 kombo draga~~) i dlatego przezucilem sie niedawno na knighta tak więc KNIIGHT RULEZ ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 08 2004
|
![]() Cześc mialem ten sam problem i sprawa nie wyglada zbyt zabawnie bo mialem takie przerwy na laczuze hej.. o pingach nie wspomne..
Mi pomogl nastepujacy sposob :wykluczajac wszystkie uszkodzenia hardware typu: antena , acces point albo karta w zaleznosci co ci tam dali. Dzwonilem do providera tlumaczac ze jakosc sygnalu jest zbyt niska i sa przerwy na laczu moja antena <->antena. Koles powiedzial ze ciaglosc inernetu mi zapewniaja a czasy go nie obchodza <sick>. Sprawa byla taka ze siedzialem na przeciazonej antenie.... Gdy wzialem sprawy w swoje rece i przepialem na inna antene zbiorcza z pingow >200ms i przerw zrobily mi sie pingi -4ms i zadnego pakietu zgubionego... Jesli masz w okolicy inna antene nadawcza to sie przepnij albo popros aby cie przepieli... daje ci 99% ze to w znaczacym stopniu pomoze.. P.S. Mialem taki przypadek u 3 moich kolegow u 3 roznych providerow... Dzis Smigaja w tibie a ostatniego laga widzieli ~miech temu... Uwierz to sie da zrobic ![]() ![]() @edit Zapomnialem dodac jesli znasz adres na antene nadawcza spinguja ja z polecenia uruchom -> ping numer.IP /t i patrz czy nie sypie zgubionymi pakietami.. Jesli tak to twoja antena na osiedlu jest przeciozona.. wieczorem dolacze screena z moimi starymi i aktualnymi pingami ![]() Różnice chyba zobaczycie sami ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez kinley - 28-04-2005 o 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Zgorzelec
![]() |
![]() Jezli chodz o tego knighta to smiem sie niezgodzic.
Po 1: Jak wiesz mana magowi rosnie bardzo szybko, wystarczy poczekac na 80 many i ,,exura vita'' w ruch. Po 2: Mag przecież również może korzystac z Uhow, malo tego leczy jescze wiecej bo ma większy magiczny od knighta. Po 3: Mag z SD albo z UE moze pociagnac o wiele wiecej niz Knight z Miecza. Jednak Zgadzam sie z toba jeżeli chodzi o maly poziom Hp maga. To chyba jego największa wada. Przez to Sorc moze mieć wielkie problemy jeżeli chce Huntować na czyms lepszym od guardow. Jednak jest jescze ,, Utamo vita'' co, mozna powiedziec daje dodatkowe Hp. A co do tego neta... To slyszalem (chociaz nie jestem pewien) ze Mag/Druid do conajmniej 25 lvl Huntuje na dwarfach/ rotach. a dopiero potem chodzi an guardy,Necro itp... Sam kiedy gralem sorciem, do 27 lvl siedzialem na rotach. Ale to tylko moja opinia, i może okazać się błędna Jednak zgadzam sie ze zmiana Internetu jest tu niezbedna. Szczegolnie na pózniejszym lvl. Życze powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2005
|
![]() Ejj stary musiż mi odpowiedzieć na pytanko....Czy zamieżasz zmienic neta?
Twój sorc jest bardzo dobrą postacią!!Ponieważ masz dobre eq magiczny dobry i masz posry zapas runek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |