|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Piła
![]() |
![]() SUMMONY dla magów i druidów oraz CONVINCE dla wszystkich profesji.
Użyliśmy kolorów, żeby łatwiej było się doczytać z tego poradnika z racji, że jest on dość obszerny. Na lvl 14-19 nie opisujemy palladynów i na lvl 14-40 knightów, ponieważ nie mają wtedy tyle many aby cokolwiek convinsovać. 14 lvl Mana: 215 Summony: badger, rat, snake, spider, skunk. Convince-Sorcerer i Druid: badger, rat, snake, spider, skunk. 15 lvl Mana: 245 Summony: dog, rabbit, chicken. Convince-Sorcerer i Druid: dog, rabbit, chicken. 16 lvl Mana: 275 Summony: deer, pig, sheep, black sheep, cave rat, bug, wolf, winter wolf, hyaena, poison spider, cobra, parrot, bat, flamingo. Convince-Sorcerer i Druid: deer, pig, sheep, black sheep, cave rat, bug, wolf, winter wolf, hyaena, poison spider, cobra, parrot, bat, flamingo. 17 lvl Mana: 305 Summony: troll, bear, frost troll, orc, skeleton, wasp, goblin. Convince-Sorcerer i Druid: troll, bear, frost troll, orc, skeleton, wasp, goblin, dworc venomsniper, dworc fleshhunter, dworc voodoomaster, rotworm. 18 lvl Mana: 335 Summony: swamp troll, polar bear, lion, orc spearman, elf, dwarf, scorpion, minotaur, centipede. Convince-Sorcerer i Druid: swamp troll, polar bear, lion, orc spearman, elf, dwarf, scorpion, minotaur, centipede. 19 lvl Mana: 365 / 200 Summony: larva, orc warrior, dwarf soldier, elf scout, crocodile. Convince-Sorcerer i Druid: larva, orc warrior, dwarf soldier, elf scout, crocodile. Convince-Paladin: badger, rat, skunk. 20 lvl Mana: 395 / 215 Summony: scarab, amazon, minotaur Archer, smuggler. Convince-Sorcerer i Druid: scarab, amazon, minotaur Archer, smuggler. Convince-Paladin: spider, snake. 21 lvl Mana: 425 / 230 Summony: wild warrior, tiger. Convince-Sorcerer i Druid: wild warrior, war wolf, tiger. Convince-Paladin: dog, rabbit, chicken. 22 lvl Mana: 455 / 245 Summony: ghoul, valkyire, bandit. Convince-Sorcerer i Druid: ghoul, valkyire, bandit, assassin Convince-Paladin: brak 23 lvl Mana: 485 / 260 Summony: tarantula. Convince-Sorcerer i Druid: tarantula. Convince-Paladin: sheep, black sheep, cave rat, bug, wolf, deer, pig, winter wolf, flamingo, bat, parrot, 24 lvl Mana: 515 / 275 Summony: cyclops, terror bird, elephant. Convince-Sorcerer i Druid: cyclops, terror bird, elephant, orc rider. Convince-Paladin: poison spider, hyaena, cobra. 25 lvl Mana: 545 / 290 Sumony: fire devil. Convince-Sorcerer i Druid: fire devil, hunter. Convince-Paladin: troll, wasp, goblin. 26 lvl Mana: 575 / 305 Summony: minotaur guard, Convince-Sorcerer i Druid: minotaur guard, lizard sentinel. Convince-Paladin: orc, frost troll, skeleton, rotworm, bear, dworc fleshhunter, dworc voodoomaster, dworc venomsniper, panda, crab, 27 lvl Mana: 605 / 320 Summony: stone golem, orc berserker, monk Convince-Sorcerer i Druid: stone golem, orc berserker, crypt shambler Convince-Paladin: polar bear, orc spearmen, lion, scorpion, dwarf, elf, swamp troll, crab. 28 lvl Mana: 635 / 335 Summony: demon skeleton. Convince-Sorcerer i Druid: demon skeleton. Covince-Paladin: minotaur, centipede. 29 lvl Mana: 665 / 350 Summony: orc leader, dwarf guard. Convince-Sorcerer i Druid: orc leader, dwarf guard. Convince-Paladin: crocodile. 30 lvl Mana: 695 / 365 Sumony: fire elemental. Convince-Sorcerer i Druid: fire elemental. Convince-Paladin: orc warrior, larva, dwarf soldier, elf scout. Od poziomu 30 Sorcerer i Druid mogą już summować i convinsować wszystkie potwory. Tak więc pomijamy te profesje w dalszym opisie. 32 lvl Mana: 395 Convince-Paladin: scarab, amazon, minotaur archer, smuggler. 34 lvl Mana: 425 Convince-Paladin: war wolf, wild warrior, tiger. 36 lvl Mana: 455 Convince-Paladin: valkyrie, ghoul, assassin, bandit. 39 lvl Mana: 500 Convince-Paladin: orc rider, cyclops, tarantula, terror bird, elephant. 41 lvl Mana: 530 / 200 Convince-Paladin: hunter, fire devil. Convince-Knight: badger, rat, skunk. 42 lvl Mana: 545 / 205 Convince-Paladin: brak Convince-Knight: snake. 43 lvl Mana: 560 / 210 Convince-Paladin: minotaur guard, lizard sentinel. Convince-Knight: spider. 45 lvl Mana: 590 / 220 Convince-Paladin: stone golem, crypt shambler, orc berserker. Convince-Knight: dog, rabbit, chicken. 47 lvl Mana: 620 / 230 Convince-Paladin: demon skeleton. Convince-Knight: brak 49 lvl Mana: 650 / 240 Convince-Paladin: orc leader. Convince-Knight: brak 50 lvl Mana: 665 / 245 Convince-Paladin: brak Convince-Knight: 51 lvl Mana: 680 / 250 Convince-Paladin: dwarf guard. Convince-Knight: sheep, black sheep, cave rat, bug, wolf, deer, pig, winter wolf, flamingo, bat, parrot. 52 lvl Mana 695 / 255 Convince-Paladin: fire elemental. Convince-Knight: pig, wolf. Od poziomu 52 Paladyn może już convisować wszystkie potwory(te co się da). Dalszy wykaz dotyczy tylko Knighta. 54 lvl 265 mana Convince-Knight: winter wolf, deer. 55 lvl 270 mana Convince-Knight: poison spider. 56 lvl 275 mana Convince-Knight: hyaena, cobra. 58 lvl 285 mana Convince-Knight: wasp. 60 lvl 295 mana Convince-Knight: goblin, troll. 61 lvl 300 mana Convince-Knight: orc, frost troll, skeleton, bear, dworc fleshhunter, dworc voodoomaster, dworc venomsniper, panda. 62 lvl 305 mana Convince-Knight: rotworm, crab. 63 lvl 310 mana Convince-Knight: scorpion, orc spearman. 65 lvl 320 mana Convince-Knight: polar bear, elf, dwarf, lion, swamp troll. 67 lvl 330 mana Convince-Knight: minotaur. 72 lvl 355 mana Convince-Knight: centipede, larva. 73 lvl 360 mana Convince-Knight: orc warrior, dwarf soldier, elf scout. 79 lvl 390 mana Convince-Knight: minotaur archer, amazon, smuggler. 80 lvl 395 mana Convince-Knight: scarab. 85 lvl 420 mana Convince-Knight: war wolf, wild warrior, tiger. 91 lvl 450 mana Convince-Knight: ghoul, valkyrie, assassin, bandit. 99 lvl 490 mana Convince-Knight: tarantula, orc rider, cyclops, terror bird. 101 lvl 500 mana[/COLOR Convince-Knight: elephant. 107 lvl 530 mana Convince-Knight: fire devil, hunter. 111 lvl 550 mana Convince-Knight: minotaur guard. 113 550 mana Convince-Knight: lizard sentinel. 117 lvl 580 mana Convince-Knight: crypt shambler. 119 lvl 590 mana Convince-Knight: orc berserker, stone golem. 125 lvl 620 mana Convince-Knight: demon skeleton. 129 lvl 640 mana Convince-Knight: orc leader. 131 lvl COLOR=Red]650 mana Convince-Knight: dwarf guard. 139 lvl 690 mana Convince-Knight: fire elemental. Serdeczne podziękowania dla Dwimenora który doradzał nam i umożliwił zrobienie tego poradnika. A Dwimenor dziękuje Shinjix'owi za dodanie potworów po letnim update 2005 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia
|
![]() Knight ma na 120 lvl-u zaledwie 595 many, nie 600. Wynika to z tego że na 1 poziomie mamy 0 many. Czyli na kazdy podany lvl dodales mu 5 many, moze to ludziom niezle w glowie zamieszac. Popraw ten blad, beda sie czepiac. Teraz bede poradnik czytal dokladniej, jak cos zrobie edita.
Niezly poradnik, 1 chyba z uwzglednieniem convince, na upartego mozna przeniesc. @Edit : Wedlug ciebie sorc na 30 lvl-u ma 665 many i moze przywolac FE, dlaczego wiec knight musi miec 690 many?? Ok wiecej nie znalazlem.
Ostatnio edytowany przez Memphis - 17-04-2005 o 14:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() jako współautor muszę się przyznać, że jest parę błędów więc Zdziabek popraw to..... Chciałbym również dołączyć się do podziękowań dla Dwimenora.. bez ciebie nie byłoby tego poradnika i to ty pomagasz nam naprawić błędy... DZIĘKUJEMY!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Zdziabek już pracuje, zeby poprawić te strasznie niegramatyczne zdania oraz błed z zawyrzeniem ilośći many dla knighta. Po edicie także będzie łatwiej coś z tego odczytać.
Tak więc proszę tego nie komętować. (ile to trzeba się namęczyć, aby ktoś, coś zrozumiał....)
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
Lokacja: Chorzów
|
![]() wielkie dzieki!! wlasnie takiego czegos potrzebowalem!
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Dzięki! Tego potrzebowałem ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Widziałem podobny poradnik. Ale nie było to dla wszystkich profesji. Kiedyś może mi się przyda, ale na razie nie gram Sorcem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia
Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 312
|
![]() Bzdura na maxa! Jak to ktos robil to chyba zgadywal! Wystarczy popatrzec na konec wg. tego wynika ze musze miec 110lvl na huntera Rotfl! To w jaki sposob inni siedza na hero z hunterem od 107lvl? Podobnie z Cyklopem na ktorego potrzebny jest 99lvl a nie 106lvl jak jest napisane w gazetce itd. Bardzo dużo błedów, wogule nie powinno byc to dodane do gazetki!
![]() |
#9 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() @SHIZ
NIe wiem czemu, Żdzibek przywrócił pierwotną wersje poradnika. Był w niej między innymi błąd który opisałeś(to to samo co ja w 4). Na szczęście miałem poprawioną wersję na kompie, zapisaną jak pomagałem im to pisać. Mam nadzieje, że przywróciłem wszystko.
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Piła
![]() |
![]() ![]() ![]() Shiz, serdeczne dzieki ![]() ![]() Wierzcie mi niewielu jest ludzi, ktorzy sprawdzaja dokladnie poradniki i nieuwazam ich wcale za czepialiskich ![]() A ijeszcze jedno. Dwimenor pisze sie Zdziabek, a nie Żdzabek, to moje nazwisko ![]() Ostatnio edytowany przez Zdziabek - 25-04-2005 o 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Tupac Legacy
![]() |
![]() Po pierwsze Dwimenor napisał Żdzibek, a nie Żdziabek
![]() @SHIZ Ej ty sie tak chlopcze nie stresuj..... Wytykasz nam bledy... prawda popelniamy. Ale czy ty bys zrobil taki poradnik bez zadnych bledów?? - watpie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia
Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 312
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Btw. Dzieki za poprawienie błędu, napewno poradnik przyda sie wielu osobą ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 04 2005
Lokacja: Włocławek-Center PL
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Pana
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: PACERA
Poziom: 13
Skille: 30/30:(
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Czy napewno Druid na 16lvl'u moze summonowac goblina?On ma 290/MP a Druid/Sorc na 16 mam max:275 :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Tupac Legacy
![]() |
![]() WSZELKIE SUGESTIE PROSZE KIROWAC DO ZDZIABKA, a nie do mnie, poniewaz ja nie moge edytowac tego poradnika, mimo ze jestem jego wspolautorem.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: w przestrzeni...
![]() |
![]() no i ..... o to wlasnie mi chodzilo !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Tupac Legacy
![]() |
![]() Dzięki za wszystkie komentarze te pozytywne jak i negatywne. Prosimy o to byście dalej i więcej wyrażali swoje opinie na temat tego poradnika, nawet te negatywne (byleby nie byly przesadne
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2003
Lokacja: mieszkanie ;>
|
![]() fajny poradnik, przejrzysty, przydatny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: Toruń
Stan: Niegrający
Gildia: Ziomy HH
Świat: Polska
Poziom: Big
Skille: Ręka
|
![]() Ale chyba Sorcerera i Druta zrobił dobrze
![]()
![]() |
#19 | ||
Tupac Legacy
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: Oborniki
|
![]() Bravo Bravo i jeszcze raz Bravo!!!! Mi by sie nie chcialo tego robic...I jeszcze raz Bravo!!
|
![]() |
![]() |