|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() siemka, 2 tygodnie temu gralem sobie normalnie w tibie i nic sie nie dzialo, nastepnego dnia wlaczylem i zaczela mi sie tnąć chodzi o to ze jak chodze to tak jakby a lagach zacina mi sie. Wczoraj sobie zainstalowalem odnowa Windowsa 98 , przeskanowal dysk Nortonem i nadal mi sie tnie x( co sie dzieje ??
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: gdzies napewno nie pamietam
![]() |
![]() a instalowales cos ?? moze masz balo pamieci.
![]() I hate pk and Hackers! ![]() ![]() ...................../--/................ .................../ /.................. ................./ /.................. .............../ /................... ../^^/^^/^^/^^/.............. ./ / / / /............. /^^/^^/^^/^^/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() pamieci mam 128 rama chodzilo normalnie a tera niechce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() a na twardym
![]() I hate pk and Hackers! ![]() ![]() ...................../--/................ .................../ /.................. ................./ /.................. .............../ /................... ../^^/^^/^^/^^/.............. ./ / / / /............. /^^/^^/^^/^^/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ile masz na twardym dysku miejsca
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() co na twardym bo zabardzo nie kumam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Hmm.. wciśnij ALT+F8 (można nawet w głównym menu).
Jeżeli przy pozycji "Direct3D failed at step:" wywali ci "3"... lub coś innego od zera, to znaczy że musisz zainstalować starsze/nowsze sterwoniki do karty graficznej (mi się raz zrypało jak zainstalowałem nowsze, ale wtedy to i Q3 nie chciał się uruchomić i UT chodził tylko w trybie Software). To chyba jedyny problem, jako że Win98 w przeciwieństwie do 2003 Server bardzo dobrze radzi sobie z priorytetowością programów (a nie, że jak wywaliło mi GG to 2003 zacinał wszystkie programy). Ew. możesz wcisnąć CTRL+ALT+DEL i sprawdzić czy nie ma czegoś podejrzanego, a jeżeli jest to w Uruchom wpisujesz msconfig i w zakładce Autostart wyłączasz dany program.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() hym.... sproboj zrobić tak:
Włacz tibie wejdz w opcje Graphicks (opcje graficzne) Advenced I zmniejsz tym sowakiem (liczby klatek na sek. chyba) zapewne masz na max i to moze byc powodem twojego problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() wcisnelem ALT + F8 i tam direct3d jest 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ile masz poamieci na dysku twardym
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() niewiem a gdzie to sprawdzic ?? chodzi ile mam miejsc ana dysku ? na dysku mam wolnego 60gb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() to niewiem
napisz mi posta do jakiego kolwiek tematu
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() Xaero masz 60gB wolnego czy 60gb to pojemność twojego dysku??
Moderatorzy proszę was żebyście zwrócili uwagę na Ruska! Ja mam upomnienie za jeden głupi temat a on?? Nabijanie postów....
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() ludzie!!poco wy sie pytacie takiego n00ba to normalnie jak miałem 9lat to wiedziałem jak sprawdzić ile mam gb!
(LOL) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wrocław- West Coast
Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: wstydze się podać
Świat: Selena
Poziom: 102
![]() |
![]() Ja jak mialem poważnego wirusa to mi sie nawet tibia cieła i wychodziło że mam za malo pamieci. Jak się go pozbylem to wszstko jest ok...
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Noob to moze ty jestes :/ ...... wiem ile mam miejsca calego na twardym ( 110 gb) z wolnego jescze mam 60 gb czyly zajelem 50 gb i nie nazywaj mnie noobem (CENZURA)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Łokej
to może spróbuj przeskanować sobie dysk windowsowym ScanDiskiem albo zdefragmentować go (dajesz mój komputer, klikasz prawym na dysk i dajesz właściwości). Często komputer podaje błędne dane jeżeli nie miał robionego scandiska po zawieszeniu. Np. na staaaaarym kompie gdy miejsca na dysku (o max. pojemności 1,4 gB - 1424 m ![]() Po za tym sprawdź czy w tle nie działają ci jakieś programy, np. reklamy instalowane z tą lamerską kazaą (bo dla mnie każdy program zapie... zawalony po brzegi reklamami jest lamerski a jego autorzy to nuby). A właściwie to są dyski o pojemności 110 gB? ja o największym jak do tej pory to słyszałem że ma 80 gB, a sam mam dwa twardziele po 40 gB.
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() dzieki zeskanuje scandiskiem to moze cos sie naprawi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() Najlepiej to wywal PieCyka z czwartego piętra przez okno i kop nowego
![]() Powinno pomóc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
![]() |
![]() no to taka zecz nazywa sie "lag" czasami mi tesh sie tak dzieje ale najwidzoczniej cos robia na tibia.com
|
![]() |
![]() |