![]() |
#141 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Chodzież
![]() |
![]() A ja tak poza topiccem dodam ze para (tak tak ten, który pytał czy lepiej palka czy też może knighta) ma teraz bardzo dobrego palka (pg xD)... Myślę, że palek to profesja dla graczy z jakimś doświadczeniem...
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Guest
|
![]() Gralem zarowno pallkiem jak i knightem... Wole palka, oto dlaczego...
Gram na Danubi, mam 37 lev skille 83/67 i ciagle ten pieprzony 14 mlev, ale juz niedlugo ![]() ![]() Ale, ale za daleko wybieglem w ta dygresyjke... Dla mnie palek jest po prostu duzo bardziej interesujaca profesja, wymagajaca wiekszych umiejetnosci, bardziej finezyjna... rola knighta w tibii ogranicza sie na prawde do blokowania, palek jest duzo bardziej przydatny... Na "moim" 37 lev solowalem gs-y, chodzilem na black knightow, dragon lordy, orc warlordy, necrosy, monki, deamon skeletony o zwyklych smokach nie wspomne, mialem wizyte u warlocka ![]() ![]() Co tu duzo mowic, wole palka... ale nikogo nie bede przymuszal... dla tych ktorzy snia sny o potedze ( nie jestem jednym z nich ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Strzegom
Stan: Aktywny gracz
Imię: Niedługo zdradze :]
Profesja: Paladin
Świat: Galana
Poziom: :)
Skille: :)
Poziom mag.: :)
![]() ![]() |
![]() Niedawno przypomnialem soebie o tym temacie oczywiscie wtedy wybralem palla zrobilem nim 48 lvl i postanowilismy z kumplami Nowy serwer
![]() ![]()
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Ulthuan
Świat: Astera
![]() |
![]() ja lubie palladynuw
lecz knight jest lepszy dla początkujących ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Matir - 08-03-2005 o 14:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() nie jestem poczatkujacym tylko interesuje mnie rada gracza ktory postanowil grac knightem i zaczynal nim grac kidy serwer byl nowiutki chodzi o rade jak psotapowac knightem zeby znaczyc cos na serwie tzn byc w pierwszej 50 chociaz;p a czuje ze knightem to trudne bo ciezko knightem expic bez dobrego eq ciezko i wolno wiec prosze o rade kogos doswiadczonego w grze knightem ;p
![]() |
#146 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Po pierwsze, nie masz pacca wiec jak mogles miec wizyte u warlocka? Masz 37 lvl, jak do ku*wy nedzy biles BK?! I piszesz pall przydatniejszy: bez blokera na takim lvlu mozesz sam dlowi hapac dzide (lol) Po drugie piszesz ze pall przydatnijeszy...wiec uswiadomie cie, ze bez blokerow na takim lvlu jest przydatny za***iscie -.- Bez blokera nie zabil bys gsa, dla...Wiec co jest przydatniejsze? Po 3 knight z dobrymi skilami zsoluje gsa na nizszym lvlu niz twoj, i nie tylko gsa...A teraz kiedy bursty nie robia exhausta moze solowac i demony, na lvlu nizszym niz 100... I czemu klamiesz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Po drugie dziwne, ze jakos najci sobie radzą i mają te super eq. Skille zdzialają wszystko ![]() Poza tym 125 pal, potworna sila ? Bo co ? Bo wali z sd lub z innych runek ? Knight tez, moze ich uzywac, ale u niego to taniej wychodzi, bo zwykle wiecej zarabia... A palowi sie okropna sila skonczy, gdy nie ma runek. A najt ? ZWYKLE [chodz nie zawsze] ma duzo uhow i zawsze wali za darmo [ nie liczac zuzytych uhow] Co do reszty sie zgadzam, pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Nie chodzilo mi o komentowanie wypowiedzi ktory idzie na bk na 37 lvl chociaz bramka 50+. Tylko o porade doswiadczoneko knighta ktory rozpoczynal gre jak serwer byl nowy czyli Trudno o eq no i jak bedziesz duzo skillowal to inni cie wyprzedza w lvl-u.....
![]()
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() PIsac
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 03 2005
|
![]() Pal ma czar mana shield i moze uzywac sd wiec jak bedzie sie lac pal i knight to pal mouglby wziasc tarcze i mana shield wlaczyc i walic knighta z sd i lykac mana fluidy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2005
|
![]() No ale taki palek moze sobie biegac w koleczko i raz za czas jak uzyska przewage zaje... z SD a taki knajt to co? biega za palkiem jak pies i jeszcze mu nic nie robi. Ale jednak knighta trudniej zabić niż jakąś lebiode palka
![]() I mówicie, że knight musi miec silny eq. No dobra musi ale jak palek i knight zabiją GSa to kto zgarnia knight secik?? ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Storm Silverhand - 09-03-2005 o 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Guest
|
![]() na bk lazilam zanim pojawily sie bramki levelowe...
warlock jest na mainie i wcale go nie bilam tylko od razu s*******alam... gs-y zabijalam masowo jak byly jeszcze wolne, ale ostatnio tez udalo mie sie jednego zsolowac... bk... jak ? z blokerem, a jak inaczej a necrosy faktycznie umiescilam nie w tej dzialce co trzeba, ale to z rozpedu... a na hunty, chodze z knightami co do ktorych jestem pewna, ze nie kradna i oszukuja... zaznaczam ze postac jest stara... jakies 2 lata ale miala kilka kilkumiesiecznych przerw i dopiero ostatnio wrocila ![]() __________________________________________________ ______________ 43 lev 84/68 15 m lev - nareszcie Ostatnio edytowany przez Esee'aloe - 09-03-2005 o 23:25. |
![]() |
![]() |
#153 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem wybiez palladyna
lepiej sie expi i szybciej skile ida Mozna tez szybciej chodzic na trudniejsze potwory na 16lvlu mozna isc juz na ![]() najlepiej expi sie na dwarfach lub dwarf guardach =) ja robie druida ,sorka lub palka knighta sie nie oplaca Muwie ci wybiez palladyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
|
![]() Usuniete. Usuniete. Usuniete.opaść...
Ostatnio edytowany przez Averus - 29-07-2009 o 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2005
|
![]() A mnie ostatnio prawie zabił knajt z lvl niższy, od mojego o jakies 2. Ja 17 on 14 moze... Wzielismy go z kolega na party z nudow , (drut 11 lvl) no i tak sobie go zabiła a ja zdążyłęm uciec... Jak juz miała na redzie to sie UHala... I wtedy sie załamałem...
![]() ![]()
19:44 Któś: To prawda ze haknales kolesia zeby miec tyle kasy i takie eq? i ze tego pacca masz tylko dlatego ze tamten koles sie z toba umowil ze kupi ci jak mu oddasz konto? 15:30 You advanced to magic level 15. 16.06.05 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Guest
|
![]() Mam pytanko!!Taki paladyn dobrze rozwiniety na wysokim levelu i wysokich skillach lepiej huntuje na potworach czy taki knight tez dobry!!!Plis powiedzcie
![]() Ostatnio edytowany przez matii ThE pAlAdyn - 13-03-2005 o 15:06. Powód: źle to napisalem |
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Teraz wyraze swoje zdanie i koniec tego będzie
![]() Knight i jego plusy: + Duzo capa + Duzo zarabia(im wieksze skille tym wiecej zarabiasz, bo mniej uhow idzie ![]() + Na duzych skillach dobre hity, ale to tez musi "wejsc"... + Ma duzo hp, a to jest wazne w pojedynkach pvp + Exori - bardzo duze obrazenia, jednak mozna uzyc raz na jakis czas, a manasy swoje kosztują ![]() + Pojdziesz bez najta na demony, dl'e, behemoty ? Nie sądze ![]() + Wytrenisz duze skille i wymiatasz ![]() Minusy - Knighta pvp troszke smierdzi. O ile nie wyrobi sobie duzych skilli, to byle kto zalozy tarcze i z odpowiednim shieldingiem (60+), bedzie blokowal nasze ciosy. - Trza sie strasznie produkowac, expiąc zawsze trzymając 2 potwory na tarczy ![]() - Magic levele nie lecą jakos zastraszajaco szybko, ale ten 6 chyba starczy ![]() - Bez exori, i explo nie zsoluje praktycznie nic az tak mocnego (beho, demona, banshee) Palek i plusy + Nie potrzebuje duzych skilli by expic + Nie potrzebuje dobrego eq by expic + Moze uzywac SD ( niech wam bedzie...) + Ciosy pala czesciej trafiają + Szybko skille rosną (2 razy szybciej niz knightowi) + W sumie tanie ma hunty (bolty i hmm'ki, ewentualnie SD) + Sporo many i vitka ![]() + Pod dobrym dowodztwem wymiata w pvp ![]() + Z dobrym shieldingiem moze blokowac rownie ladnie co knight ![]() + Magic walle ![]() Minusy - Trzeba bolty nosic i w ogole z tego bic WSZYSTKO (nawet dwarfy po drodze) - Slabe hity (bardzo) - Lagi to duza przeszkoda w graniu ![]() - Nie wiedziec czemu, czesciej ginie od najta... - Na haj-levelu nie ma gdzie expic (poh, dragi, of dla bogatych, guardy (?), hunty) - Upierdliwy trenig (podnoszenie spearow SUX0r) - SD to raczej zabawka.. Thats all folks |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Exiva "NCrash" :P
Imię: Freezhen
Świat: Trimera
Poziom: 68
Skille: 87/79
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() paladyn. moj kumpel zdobyl w miecha z 12 levca do 31 !!! paladins rule. knighty sa najgorsze bo najlatwiejsze ja gram knightem bo pala jest za trudna ale palka moze na cyce chodzic od malego levca (od 11
![]()
![]() |
#159 |
Guest
|
![]() Witam!
Czytałem wasze odpowiedzi i powiem to samo co wiekszosc-Palladyni zadza Tibią! Moga uzywac najpopularniejszych runow i czarow w grze(SD, HMM, UH). Walcza na dystans co satwia ich w bardzo dobrej sytuacji gdyz juz od najmniejszego lvl moga ubijac lepsze potworki(cyce, guardy). Lepsi od knightow wiadomo dlaczego, lepsi od magow i druidow poniewaz nie traca tyle czasu na mozolne wykuwanie runow!!!!Bierzesz kusze, luk 300 strzal lub beltow i smigasz!;] Wypowiedz moze troche pokrecona ale napewno sie polapiesz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 03 2005
|
![]() Zgadzam się że pal rulez,ale bez knightów nie było by lekko w tibii.
Sam mam i pala i knighta na 20lvl ipodoba mi się gra obydwoma. Najgorszy jest training ale da się znieść.Gdyby nie moje lagi grałbym palem. Nara i pozdro dla moich kumpli!!! |
![]() |
![]() |