Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-03-2005, 21:15   #41
Rafciu Mistrz
Użytkownik Forum

Rafciu Mistrz's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Moja skromna teoria

Wg mnie z pewnoscia sa tam rozne przedmioty. Mysle ze zalezne jest to od profesji. Np. dla palka moze byc jakis nowy rodzaj broni i amunicji, albo buty z jakims wysokim armem, albo cos szybszego od BOHów. Dla knighta pewnie :
- Dla walczacego clubem thunder hammer
-Dla walczacego swordem warlord sword/ cos z golden setu oprocz legsow
- Dla walczacego axem jakis nowy axe lub dsl
Dla sorca lub drutka moze nowy czar spontaniczny lub great shield.
Z pewnoscia dla 1 osoby na serwie jest cos zajefajnego
Dla innych pewnie tez ale nei to samo co dla pierwszej

I to tyle co do mojej teorii...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-03-2005, 21:26   #42
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Storm Silverhand's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Verbis
Zgadzam się z Specterem iz w prezencie może być wszystko to moze działać jak loot z potwora, jednym razem bedziemy źli bo wypadnie z dragon lorda 100 gp a drugim razem będziemy szczęśliwi bo wypadnie DSM. To moze zależec od tego czy akurat program wylosuje misia albo jakiś inny przedmiot. A wiec releacje z anihilatora mogą być różne bo jeden powie ,że w prezencie jest to a drugi powie że w prezencie jest co innego. Pewnie i tak nigdy nie dowiemy się co tak naprawde CIpsoft przygotował dla nas tym razem.
A ja się z wami nie zgadzam...
Jaki by był sens brania prezentu jeśli mozemy z niego zlotowac 100gp? (czy tam jakieś paści). Według mnie nie ma prawa być tak, że dostajemy losowy prezent.
A tak po mojemu to raczej teddy bear = silver mace. W końcu coś musi być dla tych walczących clubami.
stary 23-03-2005, 23:12   #43
Tar-Toudi
Użytkownik Forum

Tar-Toudi's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2004
Lokacja: Mława

Tar-Toudi ma numer GG 6709708
Domyślny :]

nom extra nie wiem czy kiedys zrobie 100 lvl ale, napewno nie chce wiedzieć co jest w prezencie tylko co może być i to z źródeł cipów. nie od was no bo wiecie jak każdy wie może powiedziec co innego - a mi setzer powiedział że dostał crystal big sword i -- takie gadanie a gadanie jakieś flimy by się przydały rozmowy z npc ,,, fakty ale nie rozwiązanie kumacie nie
Tar-Toudi jest offline  
stary 24-03-2005, 17:04   #44
taki_owaki
Użytkownik forum

taki_owaki's Avatar

Data dołączenia: 23 03 2005

Domyślny

powiem to ci slyszalem co jest w prezencie na anihilatorze:
- soft buty
- dragon scail legs
- cos podobnego do teady beara - mozna zamienic na demon armor albo golden legsy.

a tak przy okazji - co dają soft buty (pewnie nikt nie wiem, ale piszcie co wiecie na ich temat, ja slyszałem że mozna w nich powodzie chodzić )
taki_owaki jest offline  
stary 24-03-2005, 17:37   #45
Maly =]
Użytkownik Forum

Maly =]'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja

Maly =] ma numer GG 4154227
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Catrishia
A więc tak z tego co wiem to z prezentu najczęściej dostajemy Teddy Bear, tak jak to powiedział Specter w prezencie najprawdopodobniej może być wszystko. Widziałem filmik w którym z prezentu ziomek wyciągnął Golden Helmet (!). Słyszałem, że ktoś wyciągnął także Horned Helmet, ale co do tego akurat mam wątpliwości. Słyszałem także historię, że ktoś wyciągnął Soft Boots z tego prezentu ale to też nei jest pewne... Jedyne co jest pewne to to, że zazwyczaj jest tam teddy bear, ale na 1 filmiku widziałem Golden Helmet i to tyle co jestem w stanie powiedzieć. Przed wakacjami chce zrobić lvl 100 i najprawdopodobniej zaryzykuje i wezmę prezent ponieważ i tak walcze clubami =)

Pozdrawiam Catri.

daj link do tego filmiku bo cos nie wieze w golden helmeta... -.-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez "Bolek z lasu"
Gdzie jest NPC ktury zamienia w barda?
Maly =] jest offline  
stary 24-03-2005, 17:56   #46
Tony ^^
Użytkownik Forum

Tony ^^'s Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Poziom: 115
Skille: 98/82
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Catrishia
Ale co ma??? Thunder Hammera czy Misia z prezentu???
Golden Helmet ma w domku widzialem jak tam gralem (great willow 2c chyba)
stary 24-03-2005, 18:02   #47
Tony ^^
Użytkownik Forum

Tony ^^'s Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Poziom: 115
Skille: 98/82
Poziom mag.: 21
Domyślny

W każdym prezencie jest Annihilator Bear!!
Można go wymienic na różne żeczy w różnych miastach
Mam filmik jak koleś bierze Present Box, a w środku misio
Oxiput (100 paladin, antica) wziął również Present Box, a w domku leży/leżał Golden Helemt ^^ Ja jestem pewien że żeczywiście da się wymieniać tego miśka...

Tylko jestem ciekaw z kąd na Amera wytrzasneli Crystal Mace (byl screen jako screen dnia na www.tibianews.net.... (leży on w domku na edron chyba w którymś Central Circle)

>> Jeżeli chcecie ten filmik pisać na gg (działa na tibia 7.3) wysyłam plik ".rec"
stary 24-03-2005, 23:45   #48
Vermyn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Kathmandu, Nepal

Imię: Vermyn
Profesja: Elite Knight
Gildia: Core
Świat: Lunara
Poziom: 85
Domyślny

W prezencie znajduje sie anihilator bear, ktory wyglada tak samo jak teddy bear, wiecej dyskusji nie trezba na ten temat, dowody byly na TibiaCam zrobionym kiedys.
Vermyn jest offline  
stary 25-03-2005, 01:17   #49
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Golden Helmet ma w domku widzialem jak tam gralem (great willow 2c chyba)
Co nie oznacza ze ma go z annihilator questa czy z wymiany misia.
Na Antica jest naprawde duzo golden helmetow. Nie zostaly zdobyte z wymiany misia, pewnie kiedys wypadaly z jakiegos monstera.

Czy kiedykolwiek dowiemy sie czy da sie tego misia wymienic nie wiem, ja sam tego napewno nie sprawdze nigdy bo nie gram

Ale coz, na pocieszenie zostaje mysl ze jeszcze nie tak dawno najpierw wszyscy mowili ze nie da sie zrobic annihilatora i okazalo sie ze sie da. Potem byly rozne spekulacje o tym co jest w prezencie i znowu ludzie mowili ze raczej nigdy sie nie dowiemy co jest bo nikt nie chce sprawdzic, a jak sprawdzi to nie powie. Jednak okazalo sie, ze ktos to nawet sfilmowal
Moze kiedys sie dowiemy
Dr. Omader jest offline  
stary 25-03-2005, 09:36   #50
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Stan: Na emeryturze
Domyślny

W dawnej Tibii, Golden Helmety wypadaly z Warlockow czy Demonow, juz nie pamietam.
stary 25-03-2005, 18:25   #51
Elesear
Użytkownik forum

Elesear's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Kraków

Elesear ma numer GG 2290173 Elesear ma login Tlenu elesear@tlen.pl
Domyślny

OMFG...nigdy nie czytalem tak ciekawego tematu a czytajac go schowalem sie do dp zeby mnie cos nie dojechalo
A jezeli chodzi o present..moze jest tam jakis item potrzebny to jakiegos arcytrudnego i nikomu nie znanego questu?
Albo sobie Cip'y zrobily jaja i dali jakiegos miska zebysmy sie glowili
Jednak wole 1 teze.
Elesear jest offline  
stary 25-03-2005, 20:06   #52
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Kurde ta zagadka bedzie mnie dreczyc dopuki nie zrobie 100 lvl, moja teoria na ten temat jest taka, ze za tego misia dostal cos za***istego, z drugiej strony widzialem takiego misia u kogos w domku, trzeby by dorawac kolesia i sie zapytac
<sory za errory>

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 12-05-2005 o 19:10.
Rybzor jest offline  
stary 25-03-2005, 21:17   #53
Vailhor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Warszawa(Zadupie jak Thais)

Domyślny

Ja sądze że z Misia bendą Power Arrows. Bo nicnie ma dla palli z Annihilatora(Czy jakoś tak )
Vailhor jest offline  
stary 11-05-2005, 00:54   #54
Sir Saneris
Użytkownik Forum

Sir Saneris's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004
Lokacja: Venore

Stan: Tutor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 118
Skille: 95/70
Poziom mag.: 23
Domyślny

A ja uważam że może miś jest dla.. kolekcjonerów? Nie śmiejcie się.. ja miałem MPA dopiero na 100 lvlu~ ponieważ wolałem wcześniej się zaopatrzyć w red robe, green spell wand, ring of the sky, blessed ankh, itp.. jak miałbym do wyboru wydać 800k na MPA czy yellow rose (na przykład).. kupiłbym yellow rose.. cieszę się że w Anni jest Anni Bear.. mam w tej chwili 102 lvl.. jak tylko dorobie 110-115 ide na Anni... jeżeli przeżyje wezme misia.. ale nie dlatego żeby go na coś wymienić.. ale dlatego że będzie się extra prezentował w domku na wystawce i na Harmoni nikt go jeszcze nie ma (są 4~ SOVy, 3~ SCA, 1 demon armor).
stary 11-05-2005, 20:46   #55
konrad_plock
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 07 2004

Brak ikony

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Saneris
A ja uważam że może miś jest dla.. kolekcjonerów? Nie śmiejcie się.. ja miałem MPA dopiero na 100 lvlu~ ponieważ wolałem wcześniej się zaopatrzyć w red robe, green spell wand, ring of the sky, blessed ankh, itp.. jak miałbym do wyboru wydać 800k na MPA czy yellow rose (na przykład).. kupiłbym yellow rose.. cieszę się że w Anni jest Anni Bear.. mam w tej chwili 102 lvl.. jak tylko dorobie 110-115 ide na Anni... jeżeli przeżyje wezme misia.. ale nie dlatego żeby go na coś wymienić.. ale dlatego że będzie się extra prezentował w domku na wystawce i na Harmoni nikt go jeszcze nie ma (są 4~ SOVy, 3~ SCA, 1 demon armor).
zolta rooza jest na harmonii i mozliwa zamiana za twoje mpa jesli naprawde moowisz tak a propo...
co do anhi~
w prezencie jest misiu: wyglada tak samo jak teddy tylko po kliknieciu look jest inny opis, a co do wymiany to jest to bardzo intrygujace
a propo pharaon sword: to jest loot z faraonów przy okazji wykonywania questu na helmet
ps jak slucham tych wszystkich 12-15 latkoow ktoorzy w tibii maja max 20 lvl to mi sie odechciewa czytac to forum. jesli nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz to nie pisz~!
konrad_plock jest offline  
stary 12-05-2005, 23:32   #56
Sir Saneris
Użytkownik Forum

Sir Saneris's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004
Lokacja: Venore

Stan: Tutor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 118
Skille: 95/70
Poziom mag.: 23
Domyślny

Człowieku rozwalił mnie Twój post.. wiem że żółta róża jest na Harmoni.. na każdym servie jest.. ale nie da się jej zdobyć. Nie na Harm.. jak jesteś taki cfany czekam na Harmoni z MPA dla Ciebie za yelow rose.
~napisałem że jest tam misiu
~to ja czekam 12-15 latku na Ciebie z MPA za te yellow rose
stary 13-05-2005, 14:04   #57
Da'blade
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
4. Jest tam jakas dekoracja (poczynajac od innego niedzwiadka na calkowitym smieciu konczac).
Może i masz racje ale przecież CIPowie chyba nie zrobili by takiej polewy z człowieka który stracił 100+ uhów na Annihilatorze. Nie może być zatem "całkowity śmieć"
Dalej napisałeś że może być to powiązane z naszymi skillami. Ale dla tych co mają skilla w swordzie jest SoV a dla axe jest stonecutter. Jest także Demon Armor. Mogą to być albo legi (DSL) Hełm (G-helmet) lub tarcza (Blessed shield) Ale ci którzy wybrali cluby (knighci z nadzieją na thunder hammer z Annihilatora) byliby bardzo rozczarowani. Nie możemy wykluczać także Golden mace
Da'blade jest offline  
stary 13-05-2005, 19:10   #58
Silipi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 04 2005

Domyślny

Ja tylko słyszałem plotke, że ktoś na Danubi wzioł prezent, oczywiście pluszak w srodku, pogadal z tym NPC o kotrym pisaliscie wczesniej i dostal golden helmeta... kolega z rl mowil ze koles pokazal mu na trade, dam nie wiem co o tym myśleć. Podoba mi sie koncepcja że u różnych NPC różne nagrody...

Druga sprawa Demon Armor... kolega twierdzi ze jest quest na demon legs, ale potrzebny jest demon helmet i demon armor. Helmet juz ma a do anihilatora bije exp
Silipi jest offline  
stary 13-05-2005, 19:27   #59
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

teorie, dywagacje, domyślenia, tezy tylko sie pytam po co?? jeśli nawet kto kolwiek dojdzie do tego jaka jest prawda to zaraz moderatorzy zamkną ten temat bo bedzie QS. A tak na marginesie mówiąc to temat ten jest równie przydatny co tematy o bazyliszku, nikt nic nie wie ale kazdy mówi co mu sie wydaje i powstają takie fajne bajeczki. Ja wa mówie ze za ATB można sobie kupić bilet na star treka i polecieć odwiedzić harego potera i różową pantere, i nich mi ktos udowodni że kłame (bezsens), jak już coś mowić to coś pewnego a nie pierdoły. Co to za różnica co sie dzieje z prezentem jak i tak nie bede miec 100lvl tak jak 80% tych co sie wypowaidali
Pacek jest offline  
stary 14-05-2005, 11:11   #60
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Za teddy beara z annihilatora dostaje się bunny slippers od tego npc hero w venore.
Bunny slippers to takie różowe kapcie z głowami króliczków
Były one na wystawie rare itemów na antice w guildhouse w greenshore na tym statku tibianicu

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania