Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Czy używasz cheatów??
TAK 153 47.22%
NIE 171 52.78%
Głosujących: 324. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-05-2005, 18:06   #21
slammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2004

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

MC do skillowania uzywam
slammer jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-05-2005, 18:06   #22
Retired
Użytkownik forum

Retired's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Olecko

Retired ma numer GG 2251736
Domyślny

Jak już ktoś chce używać tych cheatów to musi wiedzieć skąd je ściągnąć. Ja znam takie stronki ale oczywiście nie bede ich tu podawał z oczywistych względów...

Ostatnio edytowany przez Retired - 20-05-2005 o 08:09.
Retired jest offline  
stary 19-05-2005, 18:09   #23
Retired
Użytkownik forum

Retired's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Olecko

Retired ma numer GG 2251736
Domyślny

Ja mam MC ale używam go tylko do ogladania filmów gdy regeneruję mane...

Ostatnio edytowany przez Retired - 19-05-2005 o 19:24.
Retired jest offline  
stary 19-05-2005, 18:09   #24
bajerfull
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: suwauki

Profesja: Knight
Świat: aldora
Domyślny

No nareszcie jakieś sensowne wypowiedzi. A sonda nie kłamie...

Ostatnio edytowany przez bajerfull - 20-05-2005 o 14:40.
bajerfull jest offline  
stary 19-05-2005, 18:25   #25
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Sonda mnie delikanie... tzn "brutalnie" zażenowała. Mimo że anonimowa to spodziewałem się że większość będzie głosowało że nie używa kodów... Jeżeli ktoś w ogóle zagłosuje. To mnie przeraziło, że ludzie potrafią się przyznać że używają kodów, programów itp.

Co do siebie samego. Ech... nie lubię rozdrapywać starych ran gdy byłem młodym newbie i używałem programów hackerskich. Na szczęście zchakowanie przez sciągnięcie tego mnie skutecznie ustudziło i nie używam już kodów/programów.

@Retired: Używaj opcji edytowania posta, zamiast bezsensowanie nabijać posty paroma literami.
stary 19-05-2005, 18:49   #26
Pyre_Ashmaker
Użytkownik Forum

Pyre_Ashmaker's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005

Domyślny

Nie, nie używam, bo i po co? Komputera na noc zostawić nie mogę (TibiaSuite ze swoimi spellami, łowieniem i zabijaniem odpada), a na światło mi nie trza, bo mam pochodnie i utevo lux! I łatwo zostać zbanowanym. Wolałbym założyć bana kilku osobom z mojej klasy (Tibia N-GaGe na okrągło...)...
Pyre_Ashmaker jest offline  
stary 19-05-2005, 19:01   #27
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Domyślny

a ja uzywam światła i speed fishing i przyznaje sie bez bicia ^^ hmm no bo wkoncu trudno palkowi miec swiatlo (utevo lux odpada za krotkie dzialanie)
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline  
stary 19-05-2005, 19:03   #28
Gniew Mroku
Użytkownik Forum

Gniew Mroku's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

Niby mieliśmy się nie chwalić kto używa, a kto nie ale co tam. Używam światełka mojej produkcji, ale zwykle dość słabe ustawiam(czasami gdy jest jakieś miejsce obok krawędzi ekranu to przestawie na full by zobaczyć). Ponadto fajnie światełko czerwone lub niebieskie wygląda(szkoda że przy niebieskim p-fieldów nie widać -.-).

@topic: Gdybym mógł jakoś pomóc CIPSOFTowi w zmianie tibii tak by nie dało by się używać czitów, zrobiłbym to chętnie. Ale skoro duża liczba graczy używa takowych, to trudno samemu nie przejść na ciemną stronę. ;]
stary 19-05-2005, 19:09   #29
yoman
Użytkownik Forum

yoman's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2004

yoman ma numer GG -brak- Adres Jabbera do yoman
Domyślny

Czy używałem cheatów?Tak.(Używałem, gdyż teraz mnie z tibią łączy jedynie te forum)
Jakie jest ryzyko, że zostaniemy shakowani?Jeżeli wiemy skąd ściągać, to zerowe.
Jakie jest ryzyko dostania bana?Znikome, naprawde znikome, jak się umie "cheatować".
Kilka dobrze ustawionych druidów z dużym zapasem jedzenia i mamy do 6-7bp UHów dziennie.Pare dni i już mamy ich spory zapas.Sprzedajemy to wszystko na allegro i mamy nasze kochane PLNy.Można się na tym nieźle obłowić.A to wszystko dzięki temu, że są tacy pogięci ludziska, co to kupują.

Używać cheatów czy też nie?Wybór należy do Ciebie.
yoman jest offline  
stary 19-05-2005, 19:15   #30
bajerfull
Użytkownik Forum

Domyślny

A ja przed chwilą to zobaczyłem : 19:04 GM Tyrell Secura: Take the chat to game chat, not trade channel. LAST WARNING
0,o - pomyślałem sobie. GM online!! Czy dziś jest jakieś święto?? A ja już chciałem zostawic na makro na rybkach bo musze odejść od kompa.
xD To się nazywa fuks.
bajerfull jest offline  
stary 19-05-2005, 19:34
Belqs
Ta wiadomość została usunięta przez Raul. Powód: Wypad.
stary 19-05-2005, 20:31   #31
Elernor
Użytkownik Forum

Elernor's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Elewacja? -.^

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Domyślny Gleba :|

Omg po prostu nic tylko się załamać :/ Takie jednostki właśnie psują opinię Polaków [nie chodzi mi o MC by filmiki oglądać :P], żeby nie mieć tych 20 MP na utevo lux .... bo przecież głównie o to chodzi. Głosowałem na nie, bo nie używałem, nie używam, i chyba nie będe używał :P
stary 19-05-2005, 22:07   #32
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
MC latwo wyeliminowac poprzez proste sprawdzanie, GM wchodzi na dany server i widzi ze z ip xxx.xxx.xxx.xxx jest zalogowany knight Ziutek na 70 lvl i 5 druidow na 11 lvl ktozy nie expia tylko laduja ciagle mane, teleportuje wszystkich do pokoju przesluchan i mowi "dance" - nie zaczna sie krecic albo log out rycek dostaje 30 dni bana i znika mu wszystko z domku/depo a low lvl delete. System bierze pod uwage graczy z jednego IP wlasnie poprzez element GMa gdzie aktualnie sprawdza graczy.
Bardzo fajnie, tylko ciekawe gdzie to stosują?
W tibi jakoś nie zauważyłem.
Pełno takich "Ziutków" mających kilku uhmakerów, którzy nigdy nie dostali bana...
stary 20-05-2005, 06:52   #33
Pyre_Ashmaker
Użytkownik Forum

Pyre_Ashmaker's Avatar

Domyślny

Moi kumple robią tak SD... Wierzyć mi się nie chce.

Co do free światła: Może ktoś z mlvl na 5 zaczyna promieniować jakąś poświatą?

Sorry, że tak krótko...
stary 20-05-2005, 06:56   #34
kani_mani
Użytkownik Forum

kani_mani's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle

Imię: Elveth
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
Żarówka

Ja tam wolę grę bez cheatów... Po co mi światło z jakiegoś programu, skoro w grze są pochodnie itp, gra jest wtedy bardziej klimatyczna i każdy ma równe szanse. Cheaty potrafią popsuć każdą grę, dlatego nie należy ich używać...
I'm useless but
Not for long
The future is coming on"

www.mangacity.go.pl
kani_mani jest offline  
stary 20-05-2005, 13:23   #35
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Ja bym spojrzał z innej strony na to zagadnienie.

Różnego programy ułatwiające gre sa poprostu wynikiem zapotrzebowania na nie. Nie bede mówił czy ich uzywanie jest złe czy nie. Do CipSoftu nalezy tak skonstuować gre żeby eliminować takie programy lub nie...no,ale jeżeli na serv. GM pojawia się raz na miesiąc to niech nikt nie ma preensji,ze takie programy są uzywane. Na tym forum padło kilka dobrych propozycji jak ograniczyc tego rodzaju programy,ale widocznie GM się nie chce.

Do uzywania takich programów może zachęcić niejako samowola na serv. bo gdy bezkarnie pekuje się 8lvl przez temple , którzy ledwo wyszli z rooka to cos tutaj nie gra. GMa gówno obchodzi,ze mase low lvl jest pekowanych bez powodu. Pozatym nie kazdego stac na pacca, nie każdy ma hlvl kumpli...więc korzysta z takich programów, które dają choć troche przewagi.

Ja aktualnie używam MU, przważnie mam jedną postac do walki fizycznej,a druga magiczna. Ktoś powie,ze to nie fair itp. nie wiem, może..., ale grając MU musze zwracac uwage na dwie postacie, żeby mi np. sorca nie zabili i musze swoim np. knightem expić,a ustawic okienka tak,zebym widział 2 postacie jest trudne (to jest pierwsze utrudnienie), pozatym wtedy tibia mi wolniej chodzi i mam duże lagi, więc oprócz bana sa tez minusy MU. Jeżeli miałbym 3 postacie to wogle miałbym lagi na maxa i musiałbym ryzykować swoje postacie i mieć nadzieje,ze nikt ich nie ruszy.

Wielu mówi, że uzywanie takich programów psuje gre...a czy zastanawiałeś się ile run, które kupujesz powstały dzieki takim programom? Przeciez grac druidem lub sorciem i robic tylko runy na sprzedaz to istny masochizm. Gdyby nie było takich automatycznych runemakeów to ceny run poszybowały by w góre o kilkaset procent, dla mających bogatych hlvl pewnie urozmaiciło by to gre...ale nie jesteście sami, są też low lvl, których nie stać byłoby na kupno np.bp UH za 5-6k. Działa tutaj prawo popytu i podaży. Wiekszość graczy któzry wytrenowało sobie postacie na hlvl bedzie sądziła,ze to nie uczciwe. Ha ha...a uczciwe to,że mojego 8lvl pal goni 30 lvl sorc?

Tworzac Tibiem CipSoft ustanowił pewne reguły i prawa...ale przecież społeczność Tibi to realni gracze i oczywistym jest,ze pewne postrzeganie prawa i reguł bedzie się ewoluowało.

aha jeżeli ściagacie takie programy nawet z jakiejkolwiek strony to przeskanujcie to dobrym antyvirem. Ja ściągnałem z forum gdzie powszechna jest opinia,że w ich download nie ma keyloggerów itp. były
Level jest offline  
stary 20-05-2005, 15:02   #36
Vaxxia
Użytkownik Forum

Vaxxia's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004

Stan: Tutor
Domyślny

Jestem 100% przeciwna cheatom, ale w 100% zdaje sobie sprawe, ze jesli mc zostanie wyeliminowany tibia upadnie.
Dlaczego?
Na arcani bp uh kosztuje w danej chwili 3.5k. Jesli nie bedzie mozna robic uh na mc to o ile wzrosnie cena uhow? 5k? 8k?!
Sama nie uzywam bo nie potrzebuje, niech inni robia uhy za mnie
stary 20-05-2005, 17:04   #37
Pyre_Ashmaker
Użytkownik Forum

Pyre_Ashmaker's Avatar

Domyślny

Ja tam wolę sam sobie runy załatwiać. Nie obchodzi mnie, czy jak kupię od kumpla, to są wyprodukowane "legalnie" - są i tyle. Zresztą najwyżej to se będę kupował GFB i SD...
stary 20-05-2005, 17:09   #38
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vaxxia
Jestem 100% przeciwna cheatom, ale w 100% zdaje sobie sprawe, ze jesli mc zostanie wyeliminowany tibia upadnie.
Dlaczego?
Na arcani bp uh kosztuje w danej chwili 3.5k. Jesli nie bedzie mozna robic uh na mc to o ile wzrosnie cena uhow? 5k? 8k?!
Sama nie uzywam bo nie potrzebuje, niech inni robia uhy za mnie

przynajmniej wzrośnie naturalna ilość druidów .... nie będzie 50 uhmakerów jednego właściciela online = brak zatłoczonych serwerów..... i wtedy se CIP'y zobaczą ile mają graczy -.- ....

MC MA UPAŚĆ!!!!!! !!!!!! !!!!!!
przydało by się coś takiego że wykrywa ilość jednakowych adresów IP, i jeśli liczba ta przekracza 1, ip dostaje bana na 1 godzinę .
Avager jest offline  
stary 20-05-2005, 17:56   #39
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
przynajmniej wzrośnie naturalna ilość druidów .... .
albo wzmożone bedzie polowanie na druidów ze względu na wysoka cene UH.Ludzie zaczną porzucac swoje chary bedace druidami i ilość druidów się zmniejszy,a cena UH podkoczy jeeszcze bardziej.

Pozatym uważasz,ze ktoś bedzie robił chara specjalnie po to,zeby stac i robic runy? Na poczatku tak..ale ile mozna...grałem sorc. robiłem runy i stwierdziłem,ze trzeba miec duzo samozaparcia, albo trzeba byc uzaleznionym zeby właczac kompa na kilka godz i gapic się w ekran i co 10 min walic hotkeya np.utevo mas hur...paranoja.

Hlvl mają kase beda mieli UHy,ale inni co? Przepaść pomiedzy low lvl i hlvl bedzie nie do przekroczenia.

Można by było wprowadzić sprzedaż run w sklepie to z pewnością lepiej wyeliminowało by uzywanie MU,wielu graczy zrezygnowałoby z meczeniem się drugim charem jeżeli mieli by pewnośc,ze np.UH zawsze moga kupic po tej samej cenie.
Jest to prostszy sposób niż jakies restrykcje.
Level jest offline  
stary 20-05-2005, 18:00   #40
bajerfull
Użytkownik Forum

Domyślny

Ekhm. Wydaje mi się, że ta słodka rzomowa jednak troche zbacza od tematu...
A tak po za tym MC mówimy nie!!
Gdyby CipSoft chciał to by na pewno wprowadził jakąś blokade, która by uniemożliwiła działanie MC - wniosek : CipSoft jest zbyt leniwy lub boi się, że straci większość graczy.
A co wy o tym sądzicie??

Ostatnio edytowany przez bajerfull - 20-05-2005 o 18:23.
bajerfull jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania