Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-06-2005, 14:06   #181
Liwajs
Użytkownik Forum

Liwajs's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dala
Vegeta Ziom mówi że jeżeli wszystko zależy od runek to knight wygra.Chyba go po***ało.jeżeli wszystko od run zależy od run to pal wygra.Pal weznie sama tarcze i bp sd.Będzie walił w knighta a on tylko z hmm albo z czegoś innego.No i pal wygra
A po co knight ma brać hmm jak może uh wziąść?? Poczeka sobie aż pałkowi sie sd'ki skończą i go pojedzie -.-
Liwajs jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-06-2005, 15:13   #182
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frycu
Spoko macie tylko jak gralem mojim palem na Saphirze to zaatakowal mnie 40 knight i spokojnie bronilem sie przez 15 minut z sama kusza i mi poszlo moze 8 uh a jemu chyba z caly bp Knightem to sobie tylko boblokujesz a Paladynem masz spoko bo sobie mozesz solnac i wiesz jakie wspanaile uczucie solnac sobie takiego Monka
15 minut 8 uhow ? to po ile cie bil ? po 1 ?
Chyba ze mial skille 20/20
Knightem blokujesz ? Blokowanie to tylko mala czesc zycia knighta.
Solo monk ? jaki problem dla knighta ? ZADEN
Do tego knightem mozna zsolowac wszystko. Faraona moze jedynie ci sie nie uda ;]

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2005, 16:16   #183
Pharaun
Użytkownik Forum

Pharaun's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Dla mnie największą wadą knighta jest kipskie pvp. Explo czy exori nie zadają porywających obrażeń, choć z drugiej strony bardzo ciężko knighta zabić. Po za tym, dla takiego rycerza ciężko jest na nowym świecie ze względu na słaby equip. Uważam że gdybym przenosił się na nowy serwer wybrałbym paladyna.(pewnie dlatego że do tej pory zawsze grałem knightem )

@up
Ja bym ci radził pocztać słownik jak chcesz się udzielać na forum...
Pharaun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2005, 16:57   #184
Malyszek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: Cieszyn

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Gildia: aktualnie
Świat: sie
Poziom: uce
Skille: fszkole
Poziom mag.: pa
Malyszek ma numer GG 7580090
Problem

Dla mnie paladyn jest maszyną do zabijania Jesli masz zamiar grać więcej niż 6godzin dziennie to palkiem szybko wyskoczysz ze skilami i potem exp na guardach. Knightem jeśli nie będziesz mieć skil 80/80+ to exp na guardach nie będzie przynosić większych zysków. W wypadku jeśli będziesz mieć w nosie trenowanie to będziesz mógł blokować dragi itp. mozesz zostac blokerem co na starych serverach nie góruje.

Completed 2nd dream - met Cascada in Berlin

-Techno 4 evah !

Ostatnio edytowany przez Malyszek - 09-06-2005 o 16:59.
Malyszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2005, 18:46   #185
Pani samo zlo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais

Domyślny

Powiem coś od siebie
Mam pallka lev 44.. (niedlugo 50) z ładnym eq i takimi tam
po 1. pallem jest łatwo ale do czasu (trenuje sie wyjątkowo trudno)
po 2. na hunty typu gs i innych silnych potworow 3ba miec blokera (do 50-60lev)
po 3. jak są lagi to nie masz co marzyć nawet o skillowaniu (tym bardziej o huncie)
Moim zdaniem knight jest lepszy z powodów: duża ilość pyk. hp, dobre skille = mniej dmg i szybszy exp
Na nowym świecie jaki będzie za okolo 5 miechow zrobie sobie knighta i od poczatku skilluje do 80\80 (pozniej cyclopy do 30 leva i gs hunt z pallkiem plx)
A w czasie treningu knighta zawsze można zrobić sobie paru uh-makerów
stary 09-06-2005, 20:37   #186
Siwy Rogal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 05 2005

Domyślny heh

Czytałem kilka pierwszych stron (reszty mi sie nie chciało) i kilka osób mówiło o tym, że kiedy knight dojdzie do paladyna to go zetrze, zniweczy (;]) itd. A niewiem czy ktoś wspomniał o wspaniałej rzeczy jaką jest tarcza! Shielding palkowi (o ile wiem) skacze tak szybko jak knightowi. Widziałem filmik, na którym pkował Smoked (105 sworda o ile pamietam miał) dorwał sie do jakiegos 8x palka i mu - wierzcie mi lub nie- nie zadał ani jednego blood hita. Sam grałem knightem 53 lv i gra nim jest poprostu nudna :s Jak widzałem jak śmigaja palkowie po pohu z GSami to mi żal było, że zrobiłem knighta (na GSka solo meelee 6-8 uh szło, a je**c sie i biegac, i strzelac z hmmkow to jakies nieporozumienie). Teraz czekam na nowe servy i zaczynam palkiem

Wie ktoś kiedy wyjda nowe servery (przynajmiej przyblizona data ) ? :<

Ostatnio edytowany przez Siwy Rogal - 09-06-2005 o 20:41. Powód: ...
Siwy Rogal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 18:18   #187
Wilq
Użytkownik Forum

Wilq's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów

Domyślny

No. ok, zalozmy, ze pallek zalozy tarcze, ale z czego bedzie walic? Przeciez spearow ze soba nie nosi, co nie? A w tym czasie musi sie wbic jakis hita knighta, poza tym pallki maja zazwyczaj gorsze eq od ryckow, wiec twoja historia, hmm... nie mowie ze to nie prawda, ale ten pall musial miec jakies extra skile skile

Ostatnio edytowany przez Wilq - 11-06-2005 o 18:19.
Wilq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2005, 18:15   #188
Harru
Użytkownik Forum

Harru's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005

Stan: Usunięty
Świat: Danubia/Iridia
Poziom: 108
Skille: 99/81
Domyślny

mam paladyna , dzis zaczol mnie bic 78 knight no to zalozylem tarcze , ( mam paladyna na 81 lvlu ) wziolem sdki i zaczolem go bic no i jak mnie dogonil to raz mi walnol za mmm 15 ? reszta to chmórki a ja go sobie spokojnie z sd ciachalem pozniej przylaczyli sie koledzy i efekty widac , obadajcie sobie kolesia Nemesis Claney i dead z 12 , czerwca
Harru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2005, 19:30   #189
Grundos'clubbaser
Użytkownik Forum

Grundos'clubbaser's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004

Domyślny

Teraz po ostatnich updatach pally rox.
Najszybciej robią lvle na nowych serverach, mają możliwość zdobycia 15 mlvla w dosyć szybkim czasie (ok. 2 tyg od 0). Skille rosną przy expie , nie przy trainie, więc dobrze jest. Pall na nowym servie robi 65 dista idzie na poh i expi tam do oporu. Expi najszybciej (kiedy knight musi trenić i nie ma eq , to pall bije wszystko praktycznie od początku).

Mastah of pink car.
Grundos'clubbaser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2005, 19:36   #190
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Zobacz jaką postacią gra wiekszość hlvl i bedzie odpowiedź kto lepszy
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2005, 19:29   #191
Maiky
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Piła

Imię: Ximad
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 64
Skille: 80/78
Poziom mag.: 6
Maiky ma numer GG 6671882
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grundos'clubbaser
Teraz po ostatnich updatach pally rox.
Najszybciej robią lvle na nowych serverach, mają możliwość zdobycia 15 mlvla w dosyć szybkim czasie (ok. 2 tyg od 0). Skille rosną przy expie , nie przy trainie, więc dobrze jest. Pall na nowym servie robi 65 dista idzie na poh i expi tam do oporu. Expi najszybciej (kiedy knight musi trenić i nie ma eq , to pall bije wszystko praktycznie od początku).
Większość tak chwali palka.... Mi sie wydaje że knight jest jednak troche lepszy... czemu niby na liście najlepszych lvl nie ma żadnego paladyna powyżej 200 lvl.... jest już kilku knightów
Maiky jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2005, 18:55   #192
Harru
Użytkownik Forum

Harru's Avatar

Domyślny

na wyzszym lvlu sie widocznie szybciej expi knightem ;| ale co mi z wysokiego lvlu jesli na wojnie knight nikogo niezabije ewentualnie moze robic za chodzacego mwala
stary 15-06-2005, 15:12   #193
Mati The Druid
Użytkownik forum

Mati The Druid's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Piła

Brak ikony

100% pall
Mati The Druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 00:11   #194
Tyran-ziom
Guest

Domyślny

ja dzisiaj na duelu moim knightem 29lvl pokonalem pala 31lvl.Mielismy oboje bohy.Ja skille 61/59 on 65/46.
Knight rox
  Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 12:00   #195
..::FoKsA::..
Guest

Domyślny Ja osobiście wole Palka! ;)

Według mnie Palek jest dużo lepszą profesją, ponieważ jak wiesz knight specjalizuje się szczególnie walką w zwarciu i w walce z mocniejszym przeciwnikiem traci troche więcej UH i jest upośledzony magicznie. A Paladyn ma to do siebie, że atakuje z dystansu co nie pozwala swoim przeciwnikom dojść do siebie. Przyczym porównaj 60 lvl Pal + Bohy + Skille 80 / 60 + Sd's vs. 60 lvl Knight + Bohy + Skille 80 / 80 + brak sd's :/... Jak myślisz kto ma wieksze szanse na zwycięstwo? Mam nadzieje, że pomogłem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 12:51   #196
yoman
Użytkownik Forum

yoman's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2004

yoman ma numer GG -brak- Adres Jabbera do yoman
Domyślny

@up
Jasne że knight...
yoman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 13:19   #197
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@up jasne ze masz racje ..

-porownywanie mozliwosci pvp profesji powyzej 50 levelu nie ma sensu.
-jesli shielding knighta jest porownywalny z distem palka pall z boltow nie bedzie robic nic lub prawie nic ( testowane w przedziale 55-75 dist )
-okolo 60 levelu i 17-18 mlvl palek zaczyna walic wiecej z sd niz knight na 15 lev z 4 mlvl jest w stanie wyleczyc uhem ( to odnosnie tego ze palek ma sd bla bla bla .. ) < edit : zadaje srednie obrazenia ~250 , czlowiekowi o polowe mniejsze wiec palek z sd knighta nie zabije >
-knight zawsze przezyje walke pvp ( chyba ze nie ma 4 mlvl ) z przeciwnikiem o podobnym levelu

w kwestii tematu :
na poczatek opleca sie knighta - znacznie latwiej jest wtedy poznac gre, dowiedziec sie gdzie warto/nie warto expic, w ktorych dziurach czai sie smierc.. Palkiem warto zaczac jesli ma sie juz pojecie o tym jak gra funkcjonuje - jesli to twoja pierwsza postac nie wykorzystasz w pelni jej zalet

I faktycznie, na nowy serv palek to najlepszy wybor

Ostatnio edytowany przez Vil - 16-06-2005 o 15:36.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 13:49   #198
kocur_bury
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 05 2005

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Inferna
Poziom: 35
Skille: 72/68
Poziom mag.: 5
kocur_bury ma numer GG 1234567
Domyślny

knajt zawsze wyjdzie z opresji obronną ręką...
jak podejdzie do palka, który strzela z kuszy, to już masakra...
a jak się stoi oko w oko z palkiem, który strzela kuszą, to hity biedny palek ma "deczko" słabsze...
ale wiadomo że niemalże nikt na pvp nie atakuje samotnie, dlatego paladyni mają przewagę... (łatwiej nimi manewrować, nie ma zamieszania)
kilku knajtów bijących jeden cel to troszke lipa (nie wszystkie hity wejdą jeżeli gość manewruje odpowiednio, jest tłok, jeden drugiego blokuje , jakieś zabłąkane hmmy lecą na twarze sojuszników, itp)
na solo w zamkniętym pomieszczeniu knajt wygra zdecydowanie...
na wojnie to już nie wygląda tak ciekawie (pamiętam raz taką "bitwę" , że udało mi się tylko raz gościa dosięgnąć z mele , a z hmmków i gfb to wiadomo jak bije knajt..., bitwa była wygrana dla "nas" dzięki palkom)

ale i tak uważam że rycek is de best in tibia
kocur_bury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 14:23   #199
danielski2
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Lublin

Świat: Nebula
Strzałka Knight

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Para
Mam maly problem dotychczas gralem tylko socererem. A teraz powstaly nowe serwery i mam problem z wyborem profesj wacham sie miedzy knightem a paladynem co mi radzice??? prosze pomuzcie
Ja bym ci radził knajta ale jak masz PACC to lepiej badz palkiem
danielski2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2005, 12:00   #200
Harru
Użytkownik Forum

Harru's Avatar

Domyślny

tak tak knight najlepszy moze w duelu pokona palka , ale w wojnie nikogo niezabije to raczej palek zabija a malo kiedy widzialem zeby knight zrobil jakiegos fraga na wojnie , tylko stoji i ludzie w niego szzcelaja a wysoki pall z sd po 250~~ ciska ( w czlowieka of course )
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania