|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Ktoś może powiedzieć jak mocno ultimate light świeci? Dość drogi czar i nie chcę kupować tego jak świeci tak samo jak great light...
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() @Sir Jarema
Masz zupełną racje! Oszustwo się szerzy, ale idzie toi wykryć! Chyba widzieliśmy ten sam film.... Zupełna ciemność, a autor uciekał przed dvarfami/ rzucał l00tbagiem/ znajdował ciała nadwyraz świetnie -,-.... Ja nigdy nie używałem czitów. Czy to z uczciwośći, niechcenia sobie popsuc zabawy, czy też ze strachu o hacka (W.g. Każdy powód dobry) Bardzo Irytują mnie MACRO z auto loggiem, ale i na te są sposoby.... GFB w róg ekranu i już się nie wyloguje... ;] A najbardziej nie lubie cheaterów co chwalą się swoim Mlv uzyskanym tylko dzięki MACRO!!! (szczegulnie że mam paru qmpli co go urzywają -,-)
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Project Warloria
Świat: Valoria
Poziom: 45+
Skille: dist 73
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() @ Sir Jarema
Masz rację, czasami też łowię sobie rybki, a tu nagle wchodzi jakiś 11 druid i chwali sie że ma 50 fishingu(już widać że używa macro), po chwili staje i zaczyna łowić rybki. Po jakimś czasie pytam się go czy da mi parę rybek skoro tyle fishingu ma. Przy tym widze jak macro namiętnie zarzuca wędkę na wodę a koleś nie odpowiada. No nic łowię sobie rybki dalej. Po pół godziny odzywa sie do mnie "sorry, i'm afk" czy cos takiego i dalej macro wykonuje za niego robotę. Ludzie, nie używajcie macro bo : 1. Ktoś może się zczaić i poleci z tym do GM i ban gwarantowany! 2. Gdy używasz światła gra traci urok, co to za fajowy hunt jeśli masz cały ekran oświecony? Ja osobiście uwielbiam gdy jestem w podziemiach na dwarf soldierach czy innych i akurat pochodznia zaczyna się wypalać - coś pięknego! 3. Gra wam się przez to szybko znudzi! -------------------------------------------------------------------------- Kupienie tego czaru jest przydatne czasami gdy się expi na potworach które zajmują(gdy już dedną) więcej niż jeden sqm bo ciała mogą przywalić rużne rośliny które podczas huntu mogą was bloknąć no i słynny napis "you are dead" (w przypadki sorców, druidów i palków knightci podczas ucieczki)
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 10 2003
![]() |
![]() moim zdaniem jak ktos chce to nie ma nic trudnego. ja sam chodze po ciemku po kopalni zabijajac trolle bez utevo lux ani innch badziewi typu torch czy cus zal mi capa (wiecej zarcia wole wziasc) i many bo jestem drutem i robie UH'y a co do fiszingu sam mam prawie 50 a mam 13lvl ( jestem w ab wody pod dostatkiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2005
|
![]() Ja wiem swoje. Większość osób i tak uzywa tibi ngage
![]() Wedlug mnie wogule swiatlko jest niepotrzebne. Jak juz cos to torch a dla palka zwykle swiatlo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: tee.. chyba w tym.. no.. śmietniku
Imię: Sir Slime
Gildia: Ruthless Order
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 71/63
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Jest jeszcze inny sposób. Dla pallka bierzesz najlepiej 3 świeczniki gdy trzeba zejść zapalasz go i zżucasz go, a potem taszczysz w nieskończoność
![]()
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Czytająć cały temat, to już nie wiem na jaki jest temat. Temat miał być o dużym świetle, a jest o macrach. Ale to szczegół...
![]() Najpierw OnTopic: Światło jest przydatne, a duże światło bardziej przydatne, to jest chyba logiczne. Mam palladyna, małego światła używam najczęściej gdy przechodzę przez jakiś krótki tunel, a dużego jak expię gdzieś długo pod ziemią. Dla paladyna slot, gdzie knight/pall/druid trzyma pochodnia, to trzyma strzały/bolty. Dlatego duże światło jest bardzo przydatne dla palladyna expiącego pod ziemią, żeby widzieć z daleka potworki. Po za tym, palladyn najczęściej jak expi na ghulach (albo inne umarlaki) to bierze pochodnię z ciała i oświetla tą część. I tak po kawałeczku, aż całe expowisko będzie oświetlone. To jest bardzo dobra metoda jak komuś szkoda na światło. Cytuj:
Dziwne jest to, że jak tak expię to najczęściej jak ktoś przychodzi, to gasi pochodnię (a sam nie używa żadnego czaru)... <i tak zbliżamy się do...> OffTopic: Właśnie, połowa ludzi, których mijam w podziemiach to gaszą pochodnie i doskonale widzą w podziemiach. Doskonale wiedzą gdzie jest potworek, idealnie manewrują w wąskich korytarzach, a nawet bezbłędnie lurują. Te macra są nie do przyjęcia dla uczciwych graczy. Mistrzowie fishingu mający 10-ąty level, widzący w ciemnosciach, trenujący jedną włócznią, doskonale celujący runami w ludzi, runmakerzy (większość) i wiele innych przykładów nieuczciwości ludzkiej. Że ludziom to się podoba... A gdy czytam jako gość, pewne polskie forum, które wyprodukowało "najlepszego polskiego bota w Tibii" to krew zalewa. Ludziom to się podoba. Może i się podoba ale to świadczy o lenistwie. Człowiek cały czas próbuje sobie umilić/ułatwić życie... ale to już lekka/ciężka przesada. Czy tak ciężko zrobić samemu backpack HMM'ów siedziąć na trollach, czy tak ciężko wytrenować skille samemu, bez pomocy botów? Dlaczego mam wrażenie że dużo ludzi ma ochotę powiedzieć, "TAK, i odwal się, ja gram nie ty". Ale co na zrobić... ![]() @CipSoft: Punkbuster and Cheating-Death please. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Ja myśle, że większe światła są potrzebne raczej tylko dla paladyna
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Noro - 14-06-2005 o 20:36. |
![]() |
![]() |