Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-06-2005, 21:33   #121
Voytec
Użytkownik forum

Voytec's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2005
Lokacja: Rydułtowy

Oczko

W sumie coś prawdy w tym jest. Knight jest dla początkujących a nie dla h-levelowców. Moze byc dla niektórych nudny bo nie ma zbyt duzo czarów, np. dla mnie stał sie nudny juz na 13lvl i teraz gram sorcem. Musze przyznać że gra sie nim o wiele ciekawiej choc jest bardziej skomplikowany. Bez problemu wybijam takie potworki jak Minotaur Guard czy Cyklop i to juz nawet na 11lvl.
Voytec jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-06-2005, 21:45   #122
Dj Babcia
Użytkownik forum

Dj Babcia's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005

Domyślny knight nudny??? bzdura

Nie sadze, ze knight to bieda, owszem, w pewnym momencie gry moze sie wydac nudna, lecz knight to jedna z lepszych profesji. na wysokim poziomie mozesz solowac coraz to lepsze potworki, nie wspominajac o bloczeniu....
Dj Babcia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 22:40   #123
kocur_bury
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 05 2005

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Inferna
Poziom: 35
Skille: 72/68
Poziom mag.: 5
kocur_bury ma numer GG 1234567
Domyślny

knajcik rządzi...
*zobaczcie kto jest w top w expie
*zobaczcie jakie zadaje hity knajt na 100+ lev z dobrymi skilami (palek takich nie zadaje )
*zobaczcie jak trudno go ubić (praktycznie trzeba go lać dopuki ma uhy)

minus to fakt że postać trochę uboga (chodzi o czary), ale i tak wymiata (prostak ale bije mocno )
kocur_bury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 23:25   #124
ModVet
Użytkownik Forum

ModVet's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2005

ModVet ma numer GG 6008440
Cool Ochh....

Jesli knight ma skile (powiedzmy) 85/85 to szybko znajdzie ekipe na hunta.... Jest to praktycznie bezproblemowe Knight z czasie laga ma wieksze szanse na przezycie, skile "nie musza byc nudne jak potrafisz sam sie soba zajac" a wtedy to juz z gorki. Expisz na dragach lub OF czasem lecisz na hunta i jest spoko " zycie leci jak w Madrycie" Ja jak mialem 40 lvl elitka to skiedzialem na scarabach bo expa duzo lootu tez sporo. Po kilku s coinsach i kamieniach typu emerald amethyst itd jest calkiem przyzwoicie

Ewentualnie jeszcze (ujdzie) palek (jak dla mnie.) Nabije se 55-60lvl zalozy bohy i expi na POHu na gsach. Po ubiciu kilku (moze) zwroci sie za bolty a exp jest masakryczny. Moj kolega nabija w weekend 3lvle na pohu... Ma teraz 57 lvl royala.

Oglolnie.... KNIGHT ROX!!!!!!!!!!!!!!!!!
Harmonia
Carlin

(JUZ NIE GRAM)

Best solo: Dragon Lord
Best blocked: Behemot
ModVet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2005, 18:52   #125
Lucek
Użytkownik forum

Lucek's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005

Cool Mój Knight!

Nick:Luck Azrius
Server:Morgana

Profesja:Knight
Skile: 60\50 Jak myslicie dobre?
lvl:16

Best solo: Cyclop
Best team:Fire Devil

Nie wiem jak stawia sie wysunki!
Lucek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-06-2005, 19:28   #126
Ranaji Jimaka
Użytkownik forum

Ranaji Jimaka's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Białystok

Imię: Ranaji
Profesja: Druid
Świat: Lucera
Poziom: 16
Skille: 19/22
Ranaji Jimaka ma numer GG 3671345
Domyślny

JAk dla mnie ulubioną profesją jest Knight, ale i tak kase zarabiam Druidem.
Ranaji Jimaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2005, 00:23   #127
khan jagi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Elbląg

khan jagi ma numer GG 4661991
Problem

Name:Jagi Paladyn
Profesjaaladyn

lvl:14
skills:52/42{rosna}
Mlvl:6{rosnie}
server:azura

{Poszukuje pala z podobny mi skilami i lvlem na traina}

Moim znadniem knight sie szybko nudzi bo wprzeciwienstwie do innych profesji nie ma tak wielu czaruw itp...
Powiedzcie mi cos o moich skilach i czy warto isc expic na skillach 60/50 i gdzie i czy opyla sie za 1k zeby mi kolega zsumonowal monka """help me plzzz""""
khan jagi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 17:04   #128
freeza
Użytkownik forum

freeza's Avatar

Data dołączenia: 06 04 2005
Lokacja: K-ce

freeza ma numer GG 2103103
Domyślny

Wg. mnie high lvlowy knight z dobrym eq jest najbogatszy.
Jedyne wydatki to uhy no i ew. explo i hmm.
Gra knightem jest także dobra ze względu na to iż gra sie nim bardzo prosto, łatwo i przyjemnie ( w przeciwieństwie do sorca/druida - którzy to nerwowo klikają to na runy,to na potwora, modląc sie żeby zadac jak najwiekszy dmg, bo gdy owy potworek podejdzie bliżej, może być źle. Nie inaczej ma się sprawa z pallem - który cały czas musi trzymać dystans i bez bohów na 50+, z solowaniem czegoś większego może się pożegnać. Podczas gdy knight spokojnie nawet otoczony przez grupke potworów, wybija sobie spokojnie jeden po drugim[oczywiście blokowanie bywa stresujące...Ale to wyjątek ]).

PS. Ups...Chyba troszku z tematu zjechałem Sorki
freeza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 20:06   #129
Emol
Użytkownik Forum

Emol's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Emolik
Gildia: brak
Świat: Candia
Poziom: 11
Skille: 57/57
Poziom mag.: 3
Emol ma numer GG 2600132
Domyślny

ja uwazam ze knight ma bogaty lootbag..
1).pierwszy jako bloker ma dostep do lota
2).bez treningu nie bedzie dobrego lota
3).wszystko ma swoje wady i zalety...
stary 05-07-2005, 10:35   #130
Cider
Użytkownik Forum

Cider's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004

Domyślny

Ja gram knightem juz jakis czas i powoli zaczyna mi sie nudzic.
Niemówie ze to uboga profesja ale porownujac do pozostalych knight ma jedynie duzo zycia i capu ....magia na poziomie podstawowym .
Nawet dobre skile duzo mu niedaja bo tak czy inaczej kiedys knight musi sie uhac podczas expienia.Na chwile obecna gra nim juz mnie nie kreci.
Moze i fajnie sie nim gra ale np. na 100 levelu bo wtedy rycerz ma jakies pole do popisu i jego zycie jest urozmaicone o np.blokowanie mocnych potworków.
Dlatego z checia zrobilbym sobie sorca ale nieche mi sie zaczynac od nowa .

Calmera
Von Adware
Paladin 32 lvl - ONN

Calmera
Von Freeware
Knight 54 level/5 mlevel 76/75 -OFF
Cider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 13:50   #131
SKAJMA
Użytkownik Forum

SKAJMA's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Wysokie Mazowieckie

SKAJMA ma numer GG 4619622
Domyślny widze że sporo osób tu bzdury gada

Opowiem wam o każdej profesji :

Palladyn - potwory zadają mu największe obrażenia, musi kupywać bełty/strzały i niektóre runy, sam może robić hmm, przy dobrych skillach łatwo soluje dl'a, ma dużo many i życia
Druid - ludzie zakładają go głównie w celach nabijania kasy, nie ma w nim nic szczególnego potrafi robic ihy i uhy,
Sorcer - ma bardzo dużo czarów ofensywnych, łatwo zabija potwory, nadaje tempo walce, jak druid ma mało życia i cap,
Knight - Ma bardzo dużo życia, żeby byćmocnym musi mieć duże skille, ma bardzo małe wydatki, ponieważ na niskich lvl'ach musi kupywać tylko uhy,

Oczywiście jest wiele ciekawych cech ale nie chce mi się wszystkich opisywać, uważam że każda profesja jest bardzo dobra i nie da się jednoznacznie określić, która najgorsza, a ktora najlepsza.
stary 05-07-2005, 15:49   #132
Sir Patologia
Użytkownik Forum

Sir Patologia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2004

Stan: Na emeryturze
Sir Patologia ma numer GG Na PW może ci podam
Domyślny

Osobiście lubie gre knight'em. Była to moja 1 profesja, obecnie ponownie wróciłem do tego typu postaci. Najwięcej moich charów to właśnie knight'ci. Miałem od dawna chara Gias Xardy stała tak na 8 lvl'ku. Wczoraj się nią zajełem dziś ma już 15 lvl. Czuje, ze bedzie to bardzo szczęśliwy char. Knight ma tą wade, że musi podejść do monster'a, ale czy to musi być wada. Ja nawet lubie to, iż staje twarzą w twarz z danym przeciwnikiem, a nie jak tchórz uciekam. Knight to moja ulubiona profesja. ( Moi knight'ci : Sir Patologia 41 lvl, Xirov 30 lvl (mam go dalej), Gias Xardy 15 lvl (obecny char), Bialy Diabel 13 lvl)

Filmik o Wieśku mistrzu CS'a

Tutaj widzimy graczy Counter-Strike, którym roz**bało przysadki jak Wiesiek zaczął im nakur**ć 500 headów za rogu jedząć czereśnie, teraz do końca życia będą wpierd**ać kiesiel przez słomkę
[REKLAMA ON]
Sir Patologia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 16:26   #133
Darki Jovski
Użytkownik Forum

Darki Jovski's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Stan: Tutor
Domyślny

Knight nie jest ubogi gram nim dwa latai caly czas mi sie podoba.

-Knight jest gównem bez skilli i uhów.
-Ta moze i jest wtedy gównem ale ze skilami i uhami jest zabujczy.Pozatym czym byl by sorcer bez run ? Lub pallek bez boltów i strzal ?

Gra jest tak zaprojektowana , zeby jedna profesja potrzebowala drugiej. To jest tak zwane wyrownanie sił.A kim chcesz grac i jaka role pelnic w tibijskim swiecie to zalezy tylko od gustu czlowieka a o upodobaniach sie nie rozmawia ( tz. w sposób Hip hop to gówno !!!! a ktos inny Techno to gówno !!!! )

Darki Jovski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 21:48   #134
MetiuII
Zbanowany

MetiuII's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005

Domyślny

Uboga profesja ? Nigdy! Skille to chwila a mlvl. do 40 lvl.u wystarczy ci 4 mlvl. ;] Ja to robie tak, jest kumpel to trenuje, nie ma kumpla robie uhy na uh markerze ;]
btw.
21:54 You advanced in shielding. ;]

Ostatnio edytowany przez MetiuII - 05-07-2005 o 21:49. Powód: literówka
MetiuII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 22:21   #135
Dragon Astah
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Warszawa

Dragon Astah ma numer GG 6561119
Domyślny Paladin rlz

Moje zdanie jest takie: Paladin RLZ! Prawie nie uzywa uhow, chyba ze soluje cos. Moze robic hmm, bolt, arrows. Skille mozna zrobic. Pall nie musi kupowac b. dobrego eq, a bolty to nie problem - robic loot bagi, or UHmaker 2 bp of uh 1k dozucic i masz bp bolts na hunty XD
Pomimo ze dla mnie pall jest the best gram knightem, poprostu znudzil mi sie pallek!
Lol, piszac ta notke skilluje moim ryckiem :/
Dragon Astah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 00:44   #136
Evilus
Użytkownik Forum

Evilus's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny gracz
Gildia: Polish Power
Świat: Pacera
Poziom: 54
Skille: 13/37
Poziom mag.: 6
Evilus ma numer GG 3513537
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SKAJMA
Opowiem wam o każdej profesji :

Palladyn - potwory zadają mu największe obrażenia, musi kupywać bełty/strzały i niektóre runy, sam może robić hmm, przy dobrych skillach łatwo soluje dl'a, ma dużo many i życia
Druid - ludzie zakładają go głównie w celach nabijania kasy, nie ma w nim nic szczególnego potrafi robic ihy i uhy,
Sorcer - ma bardzo dużo czarów ofensywnych, łatwo zabija potwory, nadaje tempo walce, jak druid ma mało życia i cap,
Knight - Ma bardzo dużo życia, żeby byćmocnym musi mieć duże skille, ma bardzo małe wydatki, ponieważ na niskich lvl'ach musi kupywać tylko uhy,

Oczywiście jest wiele ciekawych cech ale nie chce mi się wszystkich opisywać, uważam że każda profesja jest bardzo dobra i nie da się jednoznacznie określić, która najgorsza, a ktora najlepsza.
radze wypowiadac sie na teematy o ktorych masz pojecia.
nie widzialem jeszcze zeby ktos z beltow biegal na dle solo -.-.

" ma bardzo dużo czarów ofensywnych" jednak UE i Sd to kolosalna ilosc czarow ofensywnych sorca idruta.

[edit
sorry zapomnialem odpowiezdiec na temat.
knight jest bardzo bogata postacia, lecz trzeba za to placic mozolnym treningiem. robimy lvl 15 na dwarfach i pozneij juz soldki lootbag mozna robic mino mozna loot robic.
pozniej 30 lvl przy dobrych skillach mykaash guardki a 50+lvl to juz zaleznie od skilli draggy/necro/scaraby .

Ostatnio edytowany przez Evilus - 06-07-2005 o 00:47.
Evilus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 07:19   #137
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evilus
radze wypowiadac sie na teematy o ktorych masz pojecia.
nie widzialem jeszcze zeby ktos z beltow biegal na dle solo -.-.
A niby czemu nie? Choć chyba knightem łatwiej. Chociaż w sumie to zależy od miejsca i umiejętnośći.
Prawdę mówiąc, przy umiejętnym graniu każda profesja może być bogata i dobrze expic, trzeba tylko umieć nią grać.
stary 06-07-2005, 08:08   #138
Czubi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 06 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
A niby czemu nie? Choć chyba knightem łatwiej. Chociaż w sumie to zależy od miejsca i umiejętnośći.
Prawdę mówiąc, przy umiejętnym graniu każda profesja może być bogata i dobrze expic, trzeba tylko umieć nią grać.

Ty jak sie nie znasz to tez nie pisz.....
Zeby Sorc i druid Ue mogli...
Czubi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 09:05   #139
Asieks
Użytkownik Forum

Asieks's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Asieks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lunara
Asieks ma numer GG 2998491
Domyślny

oMg...wiekszosc tych postów...jest ponizej zdrowego rozsadku.KAZDA!!KAZDA postac jest dobra to zalezy od gracza...Knight nie ma UE ani innych czarów...bo po co?! nadrabia HP i skillami...sorc musi sie jakos bronic...bo w niego nawet z eq wszystko wchodzi jak w masło...po to UE zeby jakos sie wybronic...Strong HAst zeby uciec...(widzial kto sorca blokujacego zera ; p?)Nie dosc ze jest to jedna z łatwiejszych postaci do poprowadzenia i w sumie "tania"?! szykbko lvl'uje i expi to jeszcze nia nia nazekacie...

@Czubi
Sorc moze UE i co ?? na co sie ono przydaje ? zeby wyjsc z opałów, nie widzialam jeszcze sorca który by kupował manasy i expil urzywajac UE...wy macie jakas manie na tym punkcie...(Btw zgazam sie z MatKus'em)
Asieks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 09:45   #140
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

ja gram knightem juz rok mam 70 lv i powiem ze poczatki sa za***iscie trudne duzo razy padalem poniewaz nie mialem 4 mlv a ih nie uzywalem . Ale powiem wam ze expienie knightem na poczatku jest nawet ciekawe ale pozniej moze sie nudzic lecz od 50 lv knight staje sie zajbiscie potezny

Praktycznie knight na wysokim lv moze chodzic prawie na wszystko ale traci duzo uh
Evil Maul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania